Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz. IX - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-02, 22:52   #2731
niepozorna
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Magda no trochę słabo z tymi bucikami

MallaMi to prawda, że taka owinięta pępowina jest częstym przypadkiem ale tak czy tak trzeba to sprawdzać i kontrolować. Będzie dobrze

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 22:52   #2732
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Zuken dobrze ze wszystko w porządku i że Cię wypuścili w domu zawsze lepiej.

Magda nie rozmazesz się bo popsika Ci takim sprayem utrwalajacym.

Malla Mi mam nadzieje, ze mały się odwinol.

Malwi najlepiej jakby samo poszło. Może akurat jutro albo w poniedziałek coś się zacznie.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 23:04   #2733
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Zuken dobrze ze wszystko w porządku i że Cię wypuścili w domu zawsze lepiej.

Magda nie rozmazesz się bo popsika Ci takim sprayem utrwalajacym.

Malla Mi mam nadzieje, ze mały się odwinol.

Malwi najlepiej jakby samo poszło. Może akurat jutro albo w poniedziałek coś się zacznie.
Noo oby, poki co to nic mi sie nie dzieje. Nawet nie mam delikatnych pobolewan na @

Dziewczyny czy ktoras sie orientuje jak to jest jak jeszcze sie nie rozwiazalam, L4 mam do 3.01 i teraz tak jak pojde do szpitala to looz, ale jak mnie nie przyjma, to moge zlozyc wniosek o urlop macierzynski? Jesli tak to gdzie sie go sklada? W zusie, u pracodawcy?

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 23:06   #2734
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
jak byłam we wtorek w tym tyg na wizycie to powiedziała ze mały ma pępowinę wokół szyi owiniętą ale że mam się nie martwić bo to się szybko może zmienić i że mam obserwować ruchy i zgłosić się do położnej na ktg 2x w tyg. oczywiście położna ma za dużo pracy i ktg tylko raz w tyg więc ide znów na usg, lepiej żeby gin posprawdzała. ale na szybko neta przejrzałam i się okazało że to dosyć częste że dzieciaczki się rodzą z pępowiną wokół szyi i że zaraz jak głowka wychodzi to szybko odwijają albo przecinają. niektóre kobiety to dopiero przy porodzie się dowiadywały że dzieć był owinięty.
Obserwuj się dobrze...nie pisałam bo nie chciałam straszyć...Darian byl bardzo wylwijany...jak lekarz mnie rozcial słyszałam tylko -o ☠☠☠☠a- po czym oznajmił ze przy naturalnym porodzie dostałby 1 bądź 0...w skali. Tydzień przed cc na wizycie mój lekarz mi powiedział ze jest owinięty na pewno ale na spokojnie pilnować ruchów bo cesarka planowa wiec nie ma obaw przy naturalnym porodzie. Wiec dziewczynki kontrola kontrola i jeszcze raz kontrola!! Każdy sygnał który Was martwi sprawdźcie żeby odpukać nic złego się nie stało
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 23:11   #2735
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Tż ma dziurę w łokciu. Dziura powstała parę lat temu po jednej z bójek jak Tż przewrócił się czy uderzył kogoś łokciem. I zauważyliśmy, że dziura jakby się powiększa, bo wcześniej nie było jej widać na zewnątrz, a od tygodnia - dwóch widać zapadniętą skórę w tym miejscu. Nie chcę wgłębiać się w internety i nakręcać, bo już wyczytałam o torbieli i nowotworze, ale jednak to nie jest normalne i myślę nad tym gdzie mógłby pójść. Myślicie, że jak pójdzie do rodzinnej to wystarczy? I ona go skieruje na prześwietlenie itd? Pasowałoby się tym zająć przed porodem jeszcze..
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 23:24   #2736
iola14
Rozeznanie

Zuken szkoda, że akurat nie było ortopedy no ale dobrze, że Cię puścili w domu zawsze lepiej

Cytat:
jak byłam we wtorek w tym tyg na wizycie to powiedziała ze mały ma pępowinę wokół szyi owiniętą ale że mam się nie martwić bo to się szybko może zmienić i że mam obserwować ruchy i zgłosić się do położnej na ktg 2x w tyg. oczywiście położna ma za dużo pracy i ktg tylko raz w tyg więc ide znów na usg, lepiej żeby gin posprawdzała. ale na szybko neta przejrzałam i się okazało że to dosyć częste że dzieciaczki się rodzą z pępowiną wokół szyi i że zaraz jak głowka wychodzi to szybko odwijają albo przecinają. niektóre kobiety to dopiero przy porodzie się dowiadywały że dzieć był owinięty.
U mnie tak było dwa razy był owinięty, ale położna go w takim tempie odwinęła, że gdyby nie to, że tam patrzyłam to nawet bym nie wiedziała

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Nie liczylabym na to. Pewnie mnie przyjma na oddzial i albo samo sie rozkreci, aaa wlasnie szyjka jest juz miekka, ale caly czas dluga, albo zaczna mi podawac specyfiki. Poki co mowili o prostaglandynie dowcipnej. Niestety sama tego w domu brac nie moge, musze byc pod ciagla obserwacja. Ech to tyle z rewelacji u mnie. Zalecane chodzenia, bujanie biodrami.
Mogłoby się już rozkręcić no

Magda ja bym właśnie od rodzinnego zaczęła
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 23:25   #2737
Eleo765
Zadomowienie

Magda, chyba rodzinny pomoze. A potem ew. rtg, ortopeda czy chirurg.
Stary 2016-01-02, 23:32   #2738
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Właśnie też tak myślę Później niech da skierowanie na prześwietlenie i dalej do chirurga czy coś. Bo teraz to boli go tylko jak czasem niefortunnie się uderzy, ale za 20 lat wyjdą bóle i nie będzie mógł ruszać ręką i będzie przepowiadał pogodę na łokieć.. Także chyba wolę sobie zaoszczędzić słuchania jęków skoro mamy być razem do śmierci hah
Stary 2016-01-02, 23:35   #2739
uaoo
Zakorzenienie

u mnie troszeczkę gorzej, malej znów znów za szybko bije serduszk. Leze juz 2h bez ruchu pod ktg i będę tak długo aż ordynator przyjdzie zadecydować co dalej.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 23:38   #2740
niepozorna
Zakorzenienie

Magda ja bym od rodzinnego zaczęła

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
u mnie troszeczkę gorzej, malej znów znów za szybko bije serduszk. Leze juz 2h bez ruchu pod ktg i będę tak długo aż ordynator przyjdzie zadecydować co dalej.

Kurcze a kiedy ordynator łaskawie się pojawi?

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 23:39   #2741
Eleo765
Zadomowienie

Uaoo, to może się dziś coś ruszy u ciebie...
Stary 2016-01-02, 23:40   #2742
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Uaoo kciuki zeby w koncu zapadla jakas decyzja bo biedna sie stresujesz niepotrzebnie!
A jak jej bije to serduszko? U mnie kilka razy bylo pod 180 ale to przy ruchach malego

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

No i wspolczuje tego lezenia pod ktg tyle czasu... ja po 40 minutach lezenia na boku bo tak bylo lepiej wychwycic malego jak wstawalam to sie poplakalam :/
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 23:54   #2743
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Uaoo - masakra.. oby wszystko się uspokoiło z jej serduszkiem

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Idę lulu Niech, któraś pojedzie na porodówkę
Stary 2016-01-02, 23:57   #2744
kamilka
Zadomowienie

Magda tyle ze rodzinny da skierowanie do ortopedy/ chirurga albo piernik wie do kogo... Tz zapisze sie do kolejki i termin za kilka mies... Potem pewnie termin na usg /rezonans / prześwietlenie... I tak będziecie chodzic z poł roku :/
Ale jak nie jest to pilne i nie boli to tak zacznijcie

Uaoo tobie tam duzo cierpliwości przez weekend życzę...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 00:33   #2745
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
aha i jak chcesz paznokcie robić żel czy hybrydy to też polecam sprawdzić dużo wcześniej, bo ja się nacięłam :/ robiłam żele na ostatnią chwile u dziewczyny znalezionej na fb (bo też niby ładne zdjęcia miała ale chyba nie swoje) i byłam zawiedziona. niedosyć że krzywe to jeszcze jakieś grube wyszły, a już nie było jak poprawić..
O tak ja sie tez nacielam ale na szczescie robilam probne. Niby polecany salon a wyszlo brzydko i krzywo.
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Jestesmy w domu zrobili mi badanie, ktg i usg, wszystko z malym jest ok! Lekarz chcial mnie zostawic na oddziale bo stwierdzil ze musialby mnie obejrzec ortopeda a bedzie dopiero w poniedzialek bo moze to byc tak jak myslalam rozejscie spojenia lonowego i trzeba by to wykluczyc przed ewentualnym porodem... no ale sie nie zgodzilam, w poniedzialek bede szukac gdzies prywatnie ortopedy po prostu i sie okaze co tam sie dzieje.
Chociaz lekarz uspokajal ze wedlug niego te bole sa przez to ze maly ma glowke wyjatkowo nisko.

Rozwarcie nadal na 1 cm wiec nic sie nie zapowiada ze siw rozpakuje w najblizszym czasie
Dobrze ze pojechalas, ciesze sie ze wszystko oki i ze Cie nie zbyli
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Cale szczescie ze jestes w szpitalu. Moze zadecyduja o CC.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 00:59   #2746
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Casaa Ty jesteś ładny imprezowicz

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
No baaa mamy rewelacyjne grono sąsiedzkie poza tym już chciałabym wrócić do szkoły tańca bo mnie nosi jak mąż może tańczyć, a ja siedzę bo nie daję rady

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Kolin urodzil sie 15:35 3200 55 cm podobny do meza. Właśnie spi i sapie
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Jestesmy w domu zrobili mi badanie, ktg i usg, wszystko z malym jest ok! Lekarz chcial mnie zostawic na oddziale bo stwierdzil ze musialby mnie obejrzec ortopeda a bedzie dopiero w poniedzialek bo moze to byc tak jak myslalam rozejscie spojenia lonowego i trzeba by to wykluczyc przed ewentualnym porodem... no ale sie nie zgodzilam, w poniedzialek bede szukac gdzies prywatnie ortopedy po prostu i sie okaze co tam sie dzieje.
Chociaz lekarz uspokajal ze wedlug niego te bole sa przez to ze maly ma glowke wyjatkowo nisko.

Rozwarcie nadal na 1 cm wiec nic sie nie zapowiada ze siw rozpakuje w najblizszym czasie
skonsultuj nie ma co bagatelizować

Cytat:
Mi to samo lekarze mówili na oddziale, że chyba 60% dzieci tak się rodzi. Co nie oznacza, że mamy to zlać zupełnie ja monitoruję cały czas czy się rusza, jak nie to pobudzam i lepiej niech mi numerów nie odwala bo w wariatkowie skończę

Wróciliśmy to był kolejny sylwester dla sąsiadów, którzy spędzili właściwy w szpitalu z dzieckiem co zjadło kapsułkę viziru :P oczywiście hitem "oczy zielone" no i o północy było odliczanie i petardy moje dziecię będzie imprezowe i discopolowe
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 02:40   #2747
uaoo
Zakorzenienie

Wraaacam do żywych z okropnym bólem krzyża, ile można być pod ktg podłączonym. Zrobili test z oksytocyny przy największej dawce serduszko się uspokoiło.. dziwne. Skurczy nie czuje żadnych wiec wypuścili mnie z porodówki i leżę dalej na patologi.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-01-03, 05:19   #2748
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość

Mi to samo lekarze mówili na oddziale, że chyba 60% dzieci tak się rodzi. Co nie oznacza, że mamy to zlać zupełnie ja monitoruję cały czas czy się rusza, jak nie to pobudzam i lepiej niech mi numerów nie odwala bo w wariatkowie skończę
ja też najlepiej działa zimna woda do picia, taka prosto z lodówki efekt właściwie natychmiastowy działa lepiej niż słodycze
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 06:38   #2749
tygrysek83
Zadomowienie

Dzien dobry. U nas standardowo pobudka o 6 rano. Moje starsze dziecko to ranny ptaszek
U Laury dalej katar. Mam wrazenie że coraz gorszy

Uaoo aby u Coebie cos ruszyło zanim zwariujesz.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 06:42   #2750
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Kolin urodzil sie 15:35 3200 55 cm podobny do meza. Właśnie spi i sapie
Lune Gratulacjeeeee

Uaoo trzymam kciuki, niech coś ruszy do przodu, bo się biedna zamęczysz

Co do tematu majtek, ja nadal noszę siatkowe bo miałam zapas i sobie teraz zużywam

W temacie staników - mam jeden taki zwykły do karmienia ale czekałam trochę z zakupem żeby znać rozmiar. Może któregoś dnia podjadę do CH i coś kupię

Dziewczyny utknęłam w pieluszkach i kupkach ale udało mi się trochę nadrobić. Mały w dzień jest słodki i kochany, mogłabym całymi dniami na niego patrzeć. W nocy daje o sobie znać Ma wielki odruch ssania więc poszedł w ruch smoczek, no i szumiś jest jego przyjacielem.
Stary 2016-01-03, 06:46   #2751
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Lune Gratulacjeeeee

Uaoo trzymam kciuki, niech coś ruszy do przodu, bo się biedna zamęczysz

Co do tematu majtek, ja nadal noszę siatkowe bo miałam zapas i sobie teraz zużywam

W temacie staników - mam jeden taki zwykły do karmienia ale czekałam trochę z zakupem żeby znać rozmiar. Może któregoś dnia podjadę do CH i coś kupię

Dziewczyny utknęłam w pieluszkach i kupkach ale udało mi się trochę nadrobić. Mały w dzień jest słodki i kochany, mogłabym całymi dniami na niego patrzeć. W nocy daje o sobie znać Ma wielki odruch ssania więc poszedł w ruch smoczek, no i szumiś jest jego przyjacielem.

A smoczek trzyma ładnie czy wypada?
żeby sie nauczył ze noc to nie dzien. U nas juz troszke lepiej pod tym względem. (Mam nadzieje że nie zapesze)
Stary 2016-01-03, 07:01   #2752
lune1992
Zadomowienie

Hej
Czarna tak to prawda usg sie sporo pomylilo.
Tak po krotce to wody odeszly o 3, oksy wlaczona o 9 i zwiekszana dawka bo nic sie nie dzialo do godz 13 lekkie skurcze bez zapisu na ktg. Od 13 tak naprawde zaczal sie porod. Skurcze na maksa, wylam ale mialam super polozna, szpital sto % polecam. Przy 4 cm chcialam znieczulenie okazalo sie ze nie moge przez to ze mialam rwe kulszowa i zaczal sie moj ryk i histeria. Polozna ze mna pod prysznic,na pilke, masaz i od 13 do 15:20 poszło od 1 do 10 cm kolin wychodzil raczka tetno spadalo musieli mnie naciac ale pieknie zszyli. Maly jadl tylko raz mi z cycow sie leje. Ciagle spi ulewa sie mu wodami jest zmeczony ale bardzo spokojny,kupke robil. Zaraz sie cycujemy a porod piekna sprawa z perspektywy czasu, ciotki glowa do gory. A jaki maz dumny byl, bardzo mnie wspieral. A jaki kolin do niego podobny identyczne usta i podbródek
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 07:05   #2753
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Czarna tak to prawda usg sie sporo pomylilo.

Tak po krotce to wody odeszly o 3, oksy wlaczona o 9 i zwiekszana dawka bo nic sie nie dzialo do godz 13 lekkie skurcze bez zapisu na ktg. Od 13 tak naprawde zaczal sie porod. Skurcze na maksa, wylam ale mialam super polozna, szpital sto % polecam. Przy 4 cm chcialam znieczulenie okazalo sie ze nie moge przez to ze mialam rwe kulszowa i zaczal sie moj ryk i histeria. Polozna ze mna pod prysznic,na pilke, masaz i od 13 do 15:20 poszło od 1 do 10 cm kolin wychodzil raczka tetno spadalo musieli mnie naciac ale pieknie zszyli. Maly jadl tylko raz mi z cycow sie leje. Ciagle spi ulewa sie mu wodami jest zmeczony ale bardzo spokojny,kupke robil. Zaraz sie cycujemy a porod piekna sprawa z perspektywy czasu, ciotki glowa do gory. A jaki maz dumny byl, bardzo mnie wspieral. A jaki kolin do niego podobny identyczne usta i podbródek

Fajna położna trafiłaś.
Z tym podobieństwem do ojców to podobno natura tak wymyśliła żeby partner nie odrzucał dziecka
Stary 2016-01-03, 07:27   #2754
lune1992
Zadomowienie

Tygrysek ja sie czulam jakbym miala prywatna polozna. Ale tu caly personel jest super, także polecam szpital na solcu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160103_064139.jpg (138,6 KB, 58 załadowań)
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 07:57   #2755
uaoo
Zakorzenienie

super, czyli poród aż taki zły nie był

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-01-03, 08:33   #2756
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Tygrysek ja sie czulam jakbym miala prywatna polozna. Ale tu caly personel jest super, także polecam szpital na solcu
Nasz kolejny przystojniak GRATULACJE DZIELNA MAMO!!
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 08:36   #2757
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Gratulacje lune!!!!***
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 08:49   #2758
czarnulax
Zakorzenienie

lune słodkości
tygrysek zdrówka dla małej

Dzisiaj mała powinna wyleźć i co? Właśnie siedzę i kawę piję, a jej tam chyba całkiem dobrze A na zewnątrz -16 u nas
Stary 2016-01-03, 08:53   #2759
TheFall
Zadomowienie

Wczoraj wieczorem kichnełam i coś mi trzasneło na dole... Teraz boli i ciężko się ruszyć. Jaja z tą ciążą...

Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 09:05   #2760
kogielmogiel
Rozeznanie

Lune, jeszcze raz gratuluję, z tego co piszesz to poród miałaś fajny, już Ci zazdroszczę A Kolin jest śliczny
TheFall dziwnie to brzmi, bo co Ci moglo strzelić? Może warto to sprawdzić u lekarza ?
Uaoo kciuki żeby akcja się rozkrecila jak najszybciej
Zuken,dobrze ze z dzidziusiem wszystko w porządku

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości