Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :) - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-03, 09:58   #1621
kasperka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
U nas noce są coraz gorsze. Milion pobudek i jedzenie co 2 godziny. Rozumiem jakby w nocy nadrabiała jedzenie za dzień, ale w dzień je co 3 godziny.

U nas tez strasznie .
O 19:40 maly zasnął, obudził się o 20:30...
O 22:30 zasnął i o 24:30 i 1:20 jadł
Potem znowu o 5:30...
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 09:58   #1622
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Robisz mu chłodniejsze okłady? Ja młodemu podaje paracetamol i ibuprom na zmianę, tylko nie wiem czy z takimi maluchami tez tak można. W powie czasu między dawkami ibupromu podaje paracetamol.
Boje sie chlodnych okladow.
A tak mozna u naszych podawać na zmianę. Mam nurofen zamiennie z paracetamolem. Ale nurofen moge dawac juz do 4razy na dobe po 3,75ml a paracetamol czopek 150. Tylko ze czopka nie umialam mu podac bo się bardzo spinal i go wysuwal. Wiec Nurofen jedynie.
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 10:04   #1623
niziolek86
Raczkowanie

Hej!

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Hej!
Moje dzieci postanowiły dzisiaj wstac przed 4:00 i sie wspólnie bawić. Na szczescie szybko akcje zakończyłam, Julia dostała mleko a juniora oddelegowałam do łóżka swojego i zasnęli, wlasnie wstaliśmy.
Mi znow dokucza ząb , bede musiała isc w koncu z ta ósemka... A sie juz tyle czasu zbieram i nie moge sie zebrać, zwyczajnie sie boje, jak nigdy ! Bo dentystów lubię :P
Piękną pobudkę ci zrobili, dobrze że dali się spacyfikować
Matko nic mi nie mów o 8-kach - ja mam nadal 4 do wyrwania ... dentysty boje się przeraźliwie, więc pewnie dopiero jak będe z bólu umierać to pójdę ...

Cytat:
U as zasypianie jest ok 18, je o 20, potem 23-23:30. Potem 1, 3, 5, 6 i śpi do 8:30-9. Dziś wstała po 8 to znów je i zbiera się do spania. Jako noworodek tyle nie budziła się w nocy. Ja tych skoków aż tak bardzo nie pilnuję. Tym bardziej jak skok niby trwa tydzień czy tam dwa a u nas są gorsze 2-3 dni. U nas też Pola się do końca nie obroci ale już ładnie operuje rączkami. Przekłada grzechotki, wklada je do budzi i palce do nosa wszystkim wklada piszczy, kaszle i chwyta za kolana.

Mirabelka chyba łatwiej nauczyć dziecko zasypiac w łóżeczku jeśli ma smoczek. Bo bez niego to nie wiem czy takie małe dziecko potrafi się wyciszyć. U nas go nie używamy to włożenie do łóżeczka kończy się płaczem lub zabawą.
Jej nie zazdroszczę takich nocy Oby zaczeła więcej spać, bo ileż tak można?

Adas też się nadal nie obraca, chociaż wszystko inne już potrafi od wczoraj tez pięknie pełza, jak dżdżownica

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Z zebem mam to samo. Tez 8. Mam do wyrwania. Czasem ją już czuje. Raz nawet bolala, wzielam tabletke i przeszlo ale czas ruszyc tylek i porzadek zrobic.

Noc ciężka. Adam caly czas z gorączką :-( tak dobrze zasnął dopiero ok 22. O 2 już się wybudził bo go przebieralam. Przebieralam go 5 razy tak sie pocil. Temperatura 39stopni. Czasem ciut wyżej. zbijalam tylko do 38,2. Zasnelismy dopiero o 4. Gorączka spadła. Masakra.
Biedny malutki Dużo zdrówka !

Ja dziś poszłam ok 1 spać ( bo TZ z kuzynami grali sobie w karty u nas) i tylko weszłam do sypialni a mały się wybudził, ewidentnie bolał go brzuszek, więc go wziełam do łożka i leżeliśmy sobie do 3 ... pierwsza taka noc od daaaawna.
O 3 go nakarmiłam i spał ładnie u siebie, a teraz nie mógł biedny zasnąć na drzemkę i jak nigdy musiałam go uspać na rękach. Ciekawe co jest grane.
niziolek86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 10:09   #1624
Kasiaaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja1003 Pokaż wiadomość
ja skonczyłam tylko i wyłącznie dzieki mezowi i rodzicom. Załuje jedynie kierunku, który wybrałam. Myslałam o podyplomówce, ale nie wiem czy mam na tyle checi do nauki. A jaki jest Twój wymarzony kierunek jesli mozna wiedziec?
Resocjalizacja z pracą sądową, mam nadzieję, że mi się kiedyś uda skończyć te studia, choć pracuję obecnie w zupełnie innym kierunku

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Jak zaczęłam studia dzienne młody miał 9,5 miesiąca. Nie wiem jak jest na innych kierunkach, na pielęgniarstwie jest masa godzin. Pierwszy semestr to od 8 do 17-18 miałam codzienne zajęcia. Potem też tyle tego było ale już jakoś się przyzwyczailiśmy plus 10 tygodni praktyk wakacyjnych. Więc moje studia to był praktycznie trzyletni ciąg, a jak dobrze pokombiniwaliśmy z egzaminami to przez ferie mieliśmy dłuższą przerwę niż na wakacjach. Nie powiem było ciężko, gdy zawoziłam młodego rano na śpiąca do mamy i zabieram do domu by położyć w łóżku spać Ale skończyłam studia i nie żałuję. Wszystkie egzaminy zdawałam w terminie i nie miałam żadnej poprawki. Teraz rozpoczęłam zaoczne i od października miałam tylko 2 weekendy wolne no i to co teraz przez święta. Ta mgr dużo mniej mi się podoba i tak chodzę trochę bo muszę. Jak juz zaczęłam to skończę.
Ja na Twoim miejscu bym nie rezygnowała. Najgorzej jest na początku wdrożyć się w to, ale jesteś mądra mamuśka i dasz radę
Podziwiam Cię, że dałaś radę tym bardziej, na dziennych

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
U nas masakra ze spaniem. Usypia na cycu i nie da sie przelozyc. Kuz druga noc u nas spi. Noe wiem co robie nir tak. Juz wyje ciagle , z tz sie pozarlam i w ogole to masakra. Wczoraj w ciagu dnia mial 3 drzemki po 1.5 godziny alle dwie w samochodzie;/ jak na noeo nauczyc Go zasypiac w lozeczku? Pomozcie prosze bo zwariuje
Chyba dzieciaczki nam się pobuntowały, u nas też problemu ze spaniem nie było, nawet Igor spał w swoim łóżeczku, a teraz usypiam go dwie godziny wieczorem i też nie da się przełożyć do łóżeczka mam nadzieję, że to przejściowe
Kasiaaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 10:12   #1625
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Boje sie chlodnych okladow.
A tak mozna u naszych podawać na zmianę. Mam nurofen zamiennie z paracetamolem. Ale nurofen moge dawac juz do 4razy na dobe po 3,75ml a paracetamol czopek 150. Tylko ze czopka nie umialam mu podac bo się bardzo spinal i go wysuwal. Wiec Nurofen jedynie.
Można bo to są dwa różne leki a oba zbijaja goraczke. Dla dorosłych są tabletki z paracetamolem i ibupromem tez tylko nie pamietam jak się nazywają. Okłady tez nie muszą być zimne. Jak dasz letnia pieluchę to tez po czasie zrobi się chłodniejsza. Kompiel jak się robi to woda powinna być 1-2 stopnie chłodniejsza od ciała.

Kasiaaaa skończyłam je bo mi się podobały bardzo. Teraz nasze praktyki w szpitalu polegają na przeglądaniu papierów i pisaniu standardów. Bardzo mi brakuje kontaktu z pacjentem i stania przy łóżku.

Edytowane przez moniska139
Czas edycji: 2016-01-03 o 10:16
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 10:16   #1626
Kitsi
Zadomowienie

Cytat:
U nas noce są coraz gorsze. Milion pobudek i jedzenie co 2 godziny. Rozumiem jakby w nocy nadrabiała jedzenie za dzień, ale w dzień je co 3 godziny.
U nas tez dzisiaj co dwie godziny! Zwalam to na to ze nie spi u siebie, taka jestem zła Ze dzis wracamy do domu!
Mońia, podziwiam ze dałaś radę, pielęgniarstwo to fantastyczny kierunek, ja do końca życia bede żałowała ze nie poszłam na jakies medyczne studia na farmacje zabrakło mi 2pkt i tak sie zrazilam jakos ze poszłam na ta Polibude

My dzis na obiad do babci idziemy wiec mam luzik spakuje sie tylko i wieczorem razem z psami (dwoma!) wracamy do siebie do mieszkania, najwyzej zamknę je w łazience jak bedą mi latać po mieszkaniu za bardzo

Ja mam 8 ale jakos nie mysle nawet o ich wyrywaniu, wszystko z nimi ok

Edytowane przez Kitsi
Czas edycji: 2016-01-03 o 10:18
Kitsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 10:17   #1627
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Można bo to są dwa różne leki a oba zbijaja goraczke. Dla dorosłych są tabletki z paracetamolem i ibupromem tez tylko nie pamietam jak się nazywają. Okłady tez nie muszą być zimne. Jak dasz letnia pieluchę to tez po czasie zrobi się chłodniejsza. Kompiel jak się robi to woda powinna być 1-2 stopnie chłodniejsza od ciała.
Nie kapalam go nawet. Tak sie pocil ze balam się. Normalnie mozna go bylo wykrecac.
Stary 2016-01-03, 10:24   #1628
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiaaaa23 Pokaż wiadomość
Resocjalizacja z pracą sądową, mam nadzieję, że mi się kiedyś uda skończyć te studia, choć pracuję obecnie w zupełnie innym kierunku

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Chyba dzieciaczki nam się pobuntowały, u nas też problemu ze spaniem nie było, nawet Igor spał w swoim łóżeczku, a teraz usypiam go dwie godziny wieczorem i też nie da się przełożyć do łóżeczka mam nadzieję, że to przejściowe
Tez mam nadzieje ze to przejsciowe. Bo takie spanie z..nami to nie spanie. Skopuje mnie z.lozka;d ach oby na nowo polubil lozeczko.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 10:54   #1629
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
U nas tez strasznie .
O 19:40 maly zasnął, obudził się o 20:30...
O 22:30 zasnął i o 24:30 i 1:20 jadł
Potem znowu o 5:30...
U nas noce od skoku też nie należą do jakiś super przespanych.
Wczoraj zasnął przed 19, obudził się o 20, zasnął przed 22 i budził się co 10min, aż do 23, potem pobudka 0 00.30, 2.30, 5.30, 6.50.
Mówiłam Wam, że inaczej jest jak śpi z nami w łóżku. O 2.30 mąż mówi, że mam Go już u nas zostawić, ale nie chciałam na niego dmuchać i Go zarazić więc odkładałam do łóżeczka. Jedynie wczoraj bez kłótni zasnął.
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:07   #1630
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas noce od skoku też nie należą do jakiś super przespanych.

Wczoraj zasnął przed 19, obudził się o 20, zasnął przed 22 i budził się co 10min, aż do 23, potem pobudka 0 00.30, 2.30, 5.30, 6.50.

Mówiłam Wam, że inaczej jest jak śpi z nami w łóżku. O 2.30 mąż mówi, że mam Go już u nas zostawić, ale nie chciałam na niego dmuchać i Go zarazić więc odkładałam do łóżeczka. Jedynie wczoraj bez kłótni zasnął.

Widzę, że i u Was problemy ze spaniem
Stary 2016-01-03, 11:09   #1631
ja1003
Zadomowienie

Cytat:

Noo... odważnie Ja z prawa bylam zawsze głupia. Moi wykładowcy nie umieli przekazać wiedzy kompletnie. Na licencjacie miałam takiego dziadka. Po pierwszym wykładzie zapytał czy rozumiemy, mówimy, że nie to się z nami umówił tak, że wykłady są obowiązkowe (puszczał listę obecności), ale za to egzamin mogliśmy pisać z notatkami, które musiały być ręcznie pisane. Dopiero na mgr dostałam na prawdę bardzo fajnego pana (obecnie były minister sprawiedliwości) i z nim zaczęłam rozumieć co nieco
Ja zawsze marzyłam o matematyce. Od gimnazjum udzielałam korków z tego przedmiotu, ale jak miałam iść na studia to tego kierunku u mnie nie otworzyli, do Gliwic nie miałam bezpośredniego dojazdu, a wtedy jeszcze samochodu też nie miałam, a do Katowic mi się nie opłacalo i musiałabym tam zamieszkać, a że mój tata był strażakiem i w Gliwicach się naoglądał niejednego w akademikach to nie bardzo chciał się zgodzić na moją przeprowadzkę. Potem jeszcze pewne rodzinne sprawy wyskoczyły i dlatego się zdecydowałam najpierw na finanse i ubezpieczenia, a na mgr rachunkowość.
Ech... a tak mi się zawsze marzyła praca nauczycielki...
Stary 2016-01-03, 11:14   #1632
mms_22
Zakorzenienie

dużo zdróweczka dla wszystkich chorujących

u nas tez kolejna noc przy cycu

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:16   #1633
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Widzę, że i u Was problemy ze spaniem
No W dzień rzadko kiedy ma problemy ze spaniem, ale noce... Już i tak się cieszę, że jak Go przeniosę do łóżeczka to się raczej nie wybudza bo jeszcze tydzień temu to była masakra. Łóżeczko Go gryzło i mógł spać albo w łóżku, albo w wózku.

Mam jeszcze do Was pytanie. Już kilka razy zauważyłam, że tak robi, ale jakoś specjalnie się nad tym nie zastanawiałam. Budzi się w nocy jeść, daje Go do łóżka, wyciągam pierś, a on odwraca główkę w drugą stronę. Najpierw myślałam, że nie jest głodny, ale po chwili zaczynał płakać, przechodziłam więc na drugą stronę, dawałam drugą pierś i jej nie złapał, ale głowy nie odwrócił. No i którejś nocy bardziej się nad nim pochyliłam i dałam drugą - od razu złapał i ładnie ssał. Było mi niewygodnie więc znowu Go przeskoczyłam żeby mu dać tego cyca, który chce, ale żeby też mnie było wygodnie i znowu płacz i nie chciał złapać Wróciłam do wygibasów i pił dalej. Czy jest to możliwe, że ma "swoją" pierś i pasuje mu mieć główkę odwróconą w prawą stronę? Bo nie wiem jak to tłumaczyć

Aaa i jeszcze jedno pytanie. Czym mogę u siebie zbić temperaturę? Wzięłam paracetamol, ale w ogóle nie pomógł. Zawsze mi pomagała pyralgina, ale teraz jej nie wezmę

Edytowane przez ja1003
Czas edycji: 2016-01-03 o 11:19
Stary 2016-01-03, 11:19   #1634
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
No W dzień rzadko kiedy ma problemy ze spaniem, ale noce... Już i tak się cieszę, że jak Go przeniosę do łóżeczka to się raczej nie wybudza bo jeszcze tydzień temu to była masakra. Łóżeczko Go gryzło i mógł spać albo w łóżku, albo w wózku.

Mam jeszcze do Was pytanie. Już kilka razy zauważyłam, że tak robi, ale jakoś specjalnie się nad tym nie zastanawiałam. Budzi się w nocy jeść, daje Go do łóżka, wyciągam pierś, a on odwraca główkę w drugą stronę. Najpierw myślałam, że nie jest głodny, ale po chwili zaczynał płakać, przechodziłam więc na drugą stronę, dawałam drugą pierś i jej nie złapał, ale głowy nie odwrócił. No i którejś nocy bardziej się nad nim pochyliłam i dałam drugą - od razu złapał i ładnie ssał. Było mi niewygodnie więc znowu Go przeskoczyłam żeby mu dać tego cyca, który chce, ale żeby też mnie było wygodnie i znowu płacz i nie chciał złapać Wróciłam do wygibasów i pił dalej. Czy jest to możliwe, że ma "swoją" pierś i pasuje mu mieć główkę odwróconą w prawą stronę? Bo nie wiem jak to tłumaczyć
Wydaje mi sie ze moze tak byc. Adam je mm ale tez odwraca sie ode mnie i dopiero je.
Stary 2016-01-03, 12:01   #1635
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Aaa i jeszcze jedno pytanie. Czym mogę u siebie zbić temperaturę? Wzięłam paracetamol, ale w ogóle nie pomógł. Zawsze mi pomagała pyralgina, ale teraz jej nie wezmę
Młody wolał jeść z prawej piersi, Pola przy niej też chętniej zasypia. Może dlategoże jest większa i więcej mleka produkuje.
Ibuprom plus letnia kąpiel/prysznic albo okłady.
Zastanawiam się czy jakbym dała troszkę kaszki na wieczór to by się mniej budzila w nocy.
Stary 2016-01-03, 12:20   #1636
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
U nas masakra ze spaniem. Usypia na cycu i nie da sie przelozyc. Kuz druga noc u nas spi. Noe wiem co robie nir tak. Juz wyje ciagle , z tz sie pozarlam i w ogole to masakra. Wczoraj w ciagu dnia mial 3 drzemki po 1.5 godziny alle dwie w samochodzie;/ jak na noeo nauczyc Go zasypiac w lozeczku? Pomozcie prosze bo zwariuje
A czemu sie tak spinasz z tym spaniem w lozeczku? Moze potrzebuje Cie teraz bardziej dlatego tak robi. Alan tez od kilku dni z nami spi.
Cytat:

Ja studiowalam resocjalizacje, nie ukonczylam, bo babka nie chciala mnie do egzaminu dopuscic, bylam juz w ciazy, na L4 i stwierdzilam,ze odpuszczam. Nie zaluje. Skonczylam metodyke dochodzeniowo-sledcza.
Cytat:
Napisane przez Kitsi Pokaż wiadomość
U nas tez dzisiaj co dwie godziny! Zwalam to na to ze nie spi u siebie, taka jestem zła Ze dzis wracamy do domu!
Mońia, podziwiam ze dałaś radę, pielęgniarstwo to fantastyczny kierunek, ja do końca życia bede żałowała ze nie poszłam na jakies medyczne studia na farmacje zabrakło mi 2pkt i tak sie zrazilam jakos ze poszłam na ta Polibude

My dzis na obiad do babci idziemy wiec mam luzik spakuje sie tylko i wieczorem razem z psami (dwoma!) wracamy do siebie do mieszkania, najwyzej zamknę je w łazience jak bedą mi latać po mieszkaniu za bardzo

Ja mam 8 ale jakos nie mysle nawet o ich wyrywaniu, wszystko z nimi ok
Po co Ci te dwa psy? Jeszcze z malym dzieckiem?

Alan w nocy tez nie spal jakos super, ale po godzinie od obudzenia sie zasnal sam w lozku naszym, my poszlismy zjesc sniadanie, dolaczylismy pozniej do niego i bombel spal 2,5h

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-03, 12:28   #1637
Kasiaaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Młody wolał jeść z prawej piersi, Pola przy niej też chętniej zasypia. Może dlategoże jest większa i więcej mleka produkuje.
Ibuprom plus letnia kąpiel/prysznic albo okłady.
Zastanawiam się czy jakbym dała troszkę kaszki na wieczór to by się mniej budzila w nocy.
Igor też woli prawą pierś, i w 90% przy niej zasypia.. też wydaje mi się, że jest większa i więcej mleka w niej, albo takie jego przywiązanie

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

U nas zimno -16 stopni... Dziewczyny czy w takie temp wychodzicie z dzieciakami?
Kasiaaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 12:31   #1638
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
A czemu sie tak spinasz z tym spaniem w lozeczku? Moze potrzebuje Cie teraz bardziej dlatego tak robi. Alan tez od kilku dni z nami spi.

Ja studiowalam resocjalizacje, nie ukonczylam, bo babka nie chciala mnie do egzaminu dopuscic, bylam juz w ciazy, na L4 i stwierdzilam,ze odpuszczam. Nie zaluje. Skonczylam metodyke dochodzeniowo-sledcza.

Po co Ci te dwa psy? Jeszcze z malym dzieckiem?

Alan w nocy tez nie spal jakos super, ale po godzinie od obudzenia sie zasnal sam w lozku naszym, my poszlismy zjesc sniadanie, dolaczylismy pozniej do niego i bombel spal 2,5h

Nie wiem. Juz ladnie przesypial cale noce i sam zasypial. Ale rzeczywiscie moze teraz bliskosci potrzrbuje. Tylko kazdy wkolo gada ze dziecko powinno samo spac...ale oleje to ivzobaczymy
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 12:37   #1639
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Igor też woli prawą pierś, i w 90% przy niej zasypia.. też wydaje mi się, że jest większa i więcej mleka w niej, albo takie jego przywiązanie

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

U nas zimno -16 stopni... Dziewczyny czy w takie temp wychodzicie z dzieciakami?
Michał też woli prawą i też jest większa choć staram się przystawiać na zmianę
U mnie też taki mróz. Ja nie wychodzę, tylko że ja od Sylwestra jestem chora, a wcześniej nie było aż tak zimno.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Nie wiem. Juz ladnie przesypial cale noce i sam zasypial. Ale rzeczywiscie moze teraz bliskosci potrzrbuje. Tylko kazdy wkolo gada ze dziecko powinno samo spac...ale oleje to ivzobaczymy
Mi Michał sam nie zaśnie. Jak kładę Go do łóżeczka to po chwili jest ryk. U nas usypianie na noc wygląda w ten sposób, że biorę Go do nas do łóżka, kładę się z nim, on sie przytula i zasypia. Czasem to trwa chwilę, czasem trochę dłużej, ale sam nie zaśnie i koniec, a próbowałam już ze zgaszonym światłem, z przyciemnionym, z projektorem, dosłownie nic na niego nie działa. A jak już zaśnie to Go przenoszę do łóżeczka. Może jak będzie starszy to mu sie odmieni i zacznie sam zasypiać.
Stary 2016-01-03, 12:39   #1640
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Nie sluchaj tych madrych glow wsluchaj sie w dziecko. Ponawiaj proby zasypiania w lozeczku, ale sie nie spinaj bo widzisz, ze sama sie biedna strasznie tym stresujesz niepotrzebnie

Stary 2016-01-03, 13:28   #1641
roxana_lu
Zakorzenienie

No dobra, przyznać sie teraz kto mi podmienił dziecko ?! Od wczoraj chodzimy na rzęsach - nie zasnie w łóżeczku bo jest ryk, zasnie na rekach albo w łożku w ciagu minuty, odłożę do łóżeczka jest ryk. Non stop chce byc z kimś, nie jestem w stanie nawet wyjsć zrobic siku. Nie jestem przyzwyczajona do takich rzeczy

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 13:33   #1642
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra, przyznać sie teraz kto mi podmienił dziecko ?! Od wczoraj chodzimy na rzęsach - nie zasnie w łóżeczku bo jest ryk, zasnie na rekach albo w łożku w ciagu minuty, odłożę do łóżeczka jest ryk. Non stop chce byc z kimś, nie jestem w stanie nawet wyjsć zrobic siku. Nie jestem przyzwyczajona do takich rzeczy
Nie chce byc wredna, ale chyba przyszla i na was pora odczuwania skoku.

Stary 2016-01-03, 13:34   #1643
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha i dobrze Ci tak! (żarcik)
Pewnie skok rozwojowy, który nie wiedzialas że istnieje ;-) i Jula zaczyna rozpoznawać odległości, które zapewne ją przerażają. Adam też jest teraz w tym skoku. Zaczyna,, mówić,, zdarza się że płacze przez sen jak by się czegoś bardzo bał.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Nie chce byc wredna, ale chyba przyszla i na was pora odczuwania skoku.

Nooo ;-)
Stary 2016-01-03, 13:45   #1644
roxana_lu
Zakorzenienie

Mozliwe, ze skok... Wieczorem zasnie w łóżeczku z tym, ze dłużej zasypia... Ale w dzien nje ma szans... W ogole jest taka niespokojna, niby radosna ale gorzej je mleko itd. Ciekawe ile to potrwa..

Synuś i Córcia
Stary 2016-01-03, 13:48   #1645
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Mozliwe, ze skok... Wieczorem zasnie w łóżeczku z tym, ze dłużej zasypia... Ale w dzien nje ma szans... W ogole jest taka niespokojna, niby radosna ale gorzej je mleko itd. Ciekawe ile to potrwa..
Ten skok o ktorym mowicie trwa 4tyg bodajze, ale moze sie objawiac przed tydzien, przed 3 dni, albo te 4 tyg. Zalezy od dziecka

Stary 2016-01-03, 13:56   #1646
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Ten skok o ktorym mowicie trwa 4tyg bodajze, ale moze sie objawiac przed tydzien, przed 3 dni, albo te 4 tyg. Zalezy od dziecka

Ja nie mam w ogole pojęcia o tych skokach bo z juniorem nigdy tego nie miałam... Nigdy...

Synuś i Córcia
Stary 2016-01-03, 14:43   #1647
asienka_182
Rozeznanie

My po obiedzie juz zdążyłam posprzątać i Zuzka poszła na drzemke

Czekamy teraz na wizytę "ukochanej" teściowej... Oby jak najkrócej byli
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 15:11   #1648
beaciorq
Zadomowienie

Powiem wam ze moj kacper skonczy za 3 tyg 5 miesięcy i gdybym tu nie zajrzala do was to w ogole by mi nie przuszlo przez mysl podawanie innych potraw :p na razir na cycu jest nam dobrze. Kacper jest na etapie obserwowania nas jedzacych. Za 2 tyg idziemy na szczepienie to zapytam jak to z tym rozszerzeniem.

Ja to bym chciala najpierw wlasnie podać kleik ryzowy czy też kaszke na moim mleku. Na noc. Zeby spal :p

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

I jeszcze mam pytanko do mam kp. Wszystkie dostalyscie jiz okres? U mnie na razie cisza, co w cale mnie nie martwi jakos specjalnie :p

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:

Ja karmie z prawej najpierw a później z lewej w nocy i maly ma glowke w lewa stronę zwrocona bo klade go do łóżka na środku. I tez często odwraca glowe w druga stronę i płacze. Ale boje sie położyć go skraju lozka bo czesto zasypiam i boje sie ze spadnie
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 15:13   #1649
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Powiem wam ze moj kacper skonczy za 3 tyg 5 miesięcy i gdybym tu nie zajrzala do was to w ogole by mi nie przuszlo przez mysl podawanie innych potraw :p na razir na cycu jest nam dobrze. Kacper jest na etapie obserwowania nas jedzacych. Za 2 tyg idziemy na szczepienie to zapytam jak to z tym rozszerzeniem.

Ja to bym chciala najpierw wlasnie podać kleik ryzowy czy też kaszke na moim mleku. Na noc. Zeby spal :p

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

I jeszcze mam pytanko do mam kp. Wszystkie dostalyscie jiz okres? U mnie na razie cisza, co w cale mnie nie martwi jakos specjalnie :p

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Ja karmie z prawej najpierw a później z lewej w nocy i maly ma glowke w lewa stronę zwrocona bo klade go do łóżka na środku. I tez często odwraca glowe w druga stronę i płacze. Ale boje sie położyć go skraju lozka bo czesto zasypiam i boje sie ze spadnie

Ja nie mam nadal okresu
Stary 2016-01-03, 15:15   #1650
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie mam nadal okresu
Ja też
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości