Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-03, 12:50   #2431
Szczeperka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)

Ja bardzo źle wspominam pobudzanie pokarmu, teraz wiem że zabrakło mi cierpliwości

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 12:58   #2432
_emma
Zakorzenienie

Fasolka gratuluje kupna wózka piękny!!! Wyobrażam sobie nasze spotkanie "pokaz mody wozkowej" haha.

Milendujka to co mówisz to prawda!

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Co do odwiedzin po porodzie to nie będę miała nic przeciwko jeśli odwiedzą mnie moi rodzice, czy rodzeństwo. Jeśli teście zechcą to uczynić to poproszę żeby wstrzymali do naszego powrotu do domu. Odwiedziny moich rodziców po pierwszym porodzie wspominam jako bardzo wzruszający moment. Może nie wyglądałam jak miss polonia ale nie widziałam się z nimi prawie dwa miesiące bo mieszkalismy we Wroclawiu więc to spotkanie było po prostu piękne.
Stary 2016-01-03, 13:00   #2433
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
A ja sie cieszebo na oddziale noworodkowym po porodzie nie ma u mnie w szpitalu odwiedzin, polozna pokazuje dzieciatko rodzinie a mama jak sie dobrze czuje moze wyjsc do poczekalni na odwiedziny. Takze ani mnie nikt nie odwiedzi ani sasiadki z lozka obok
Mam nadzieję, że tam gdzie będę rodzić też tak będzie

Odnośnie siary! Poszłam wczoraj do łazienki się kąpać a tu cały biustonosz mokry! Miałam wycieki wcześniej ale aż tak to jeszcze nie! I jak dotykam to mam takie zgrubienia w piersiach które trochę bolą przy dotyku.. Macie tak?
Stary 2016-01-03, 13:02   #2434
misia880
Zakorzenienie

U mnie tata nie przyjedzie choc nie mam nic przeciwko. Tata udaje twardziela a mysle ze widok zmeczonej corki i pierwszego wnusia by go rozczulil w domu juz troche inaczej - tak mi sie wydaje hehe
No i moj tata na rece malego dziecko nie wezmie bo sie boi on gada ze jak bedzie chodzil to moze go brac wszedzie ale takie male to nie nie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 13:09   #2435
gosza82
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny!!!
Ale dziś pospałam!!! Chyba wczorajsze zakupy tak mnie zmęczyły kupiliśmy wanienkę ręcznik z kapturkiem wkładki laktacyjne stanik do karmienia i prawie już wózek zamówiliśmy ale się wstrzymałam mężowi spodobał się wózek

http://www.babydesign.eu/husky/wozki-babydesign

Czy słyszałyście coś o tych wózkach? Jak coś ktoś to proszę o info

Koszulę nocną dostałam od mamy pod choinkę ja też nie lubię bo śpię w spodenkach Rozmiar nadal S i obrączkę noszę w ogóle jej nie ściągam

Co do żłobka to jeszcze się nie zastanawiałam wstępnie chciałam pójść na rok macierzyńskiego zobaczymy w trakcie...

Kalina ja przez ten szpital jestem już psychicznie nastawiona że może być szybciej (obym się myliła)

Ja kupiłam jeszcze majtki pampersowe bo były w promocji zobaczymy jak się sprawdzą hhahha będzie wesoło

Ja myślę że po porodzie to nam będzie wszystko obojętne jak wyglądamy i co mamy na sobie aby było tylko wygodnie...

Mnie także coraz częściej dokucza ból kręgosłupa nie wspominając o brzuchu. W nocy zaczął przeszkadzać brzuch kiedy się przewracam z boku na bok...

Monikmi to wszystko hormony ja tak miałam ostatnio wszystko mnie denerwowało chodziłam rozdrażniona płakać mi się chciało...ajjjjj nie lubię siebie takiej

Fasolka bardzo fajny wózek też się nad nim zastanawialiśmy. My już też mamy dość szukania wózka chciałabym mieć to z głowy

Sloneczko doskonale Cię rozumiem bo sama miałam ten problem z odwiedzinami niby fajnie bo jakoś czas leci... do tego mała sala każdy słucha... ahhh aby Cię jutro wypuścili!!!

Mira fajny wózek kolorek podobny do Fasolki

Polly wszystkiego najlepszego z okazji 6 - rocznicy

My dziś leniwa niedziela jeszcze w pizamach i chyba tak już zostanie a jutro ostro do roboty bo się okazało że łóżeczko z komodą się nie zmieszczą do sypialni (bo mamy szafę na całą jedną ścianę) i musimy się przenieść do pokoju Naszej małej tak więc dziś łóżko tv i chyba jakieś dobre jedzonko zamówimy

Miłej spokojnej niedzieli Wam życzę
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 13:15   #2436
magda16262
Zadomowienie

Gosza

Kolezanka ma ten wozek.uzywa juz rok jest zadowolona, tylko tyle, ze dla niej ciezki bo z 4 pietra nosila. Pozniej zapinala na pierwszym pietrze i nie nosila
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 13:18   #2437
Abii84
Rozeznanie

cześć dziewczyny

nie zaglądałam wczoraj a i dziś wpadam się tylko przywitać. Wczoraj mieliśmy gości wieczorem a wcześniej robiłam szalik- niestety brakło mi włóczki i kupię ją dopiero jutro albo we wtorek, ale za to miałam jeszcze szarą i mam różową więc zrobiłam koalę a później może jakiegoś słonia spróbuję zrobić

życzę spokojnej niedzieli, odezwę się jutro po południu pewnie, rano mam wizytę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12468067_1541581619493462_1949812290_n.jpg (48,8 KB, 9 załadowań)
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 13:22   #2438
Bonku
Wtajemniczenie

Rodzice jak najbardziej bylo hy mi przykro jakby 'obcy' ludzie przyszli a nie oni, chociaż mama mówi ze nawet mnie nie wolaj ja Ci tam nie będę chodzić człowiek po porodzie musi odpocząć i nie rozumie tego odwiedzania zwalania się do szpitala, tam gdzie planuje rodzic jest fajna sofa przed oddziałem i jak ktos kogoś zaprasza czuje sie na silach moze wyjść z wozeczkiem z dzieckiem i to jest ok ale nie zwalania sie do pokoju gdzie leżą tez inne kobiety.. Jedna urodzi szybko a druga sie meczy godzinami.. Nie lubię takich egoistów tylko on na świecie :/

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Gosza nie slyszalam o tych wózkach ale za ta cenę można kupic ten cudowny Torino nooo wiem moze nie każdemu sie podoba ja jestem zakochana
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 13:29   #2439
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
nie mogę sobie poradzić ze zgagą - wypiłam szklankę mleka zjadłam migdały, wzięłam tabletkę gaviskonu i nadal źle się czuje - masakra!
Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Łącze się w bólu :'( dzisiaj już litr mleka za mną a teraz ratuje się renni :-\
dolaczam i ja do was ja juz sie poddalam z walka ze zgaga, po prostu cierpliwie cierpie i czekam az przejdzie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Żebra nie, ale plecy mnie bolą od dwóch, trzech dni. Ani siedzieć, ani leżeć
mnie bolaly dzis plecy, wlasciwie wczoraj na wieczor (chyba jakos krzywo wczesniej sie wylegiwalam ), nie moglam znalezc zadnej pozycji, ani na bokach, ani na plecach, pomagalo mi jak sie wyginalam do tylu ale znow brzuch napiety, masakra. do tego w nocy tez ciezko mi sie oddychalo jak spalam na plecach, jakas ciezka noc dzis byla

_polly_ najlepszego z okazji rocznicy przede wszystkim zdrowka dla Was

mira81, fasolka1987 sliczne wozeczki

mnie po porodzie nikt raczej nie odwiedzi oprocz meza, bo wszyscy w PL mysle, ze znajomym do glowy nie przyjdzie przyjezdzac ale jesli tak to prosto powiemy, ze zapraszamy jak wyjde ze szpitala zreszta w UK wypuszczaja czesto po paru godz, wiec nikt nie zdazylby nawet przyjechac
Stary 2016-01-03, 13:32   #2440
_emma
Zakorzenienie

Gosza szukając bebetto natknęłam sie na ten wózek. Świetna amortyzacja, mało spotykana i piękny materiał nawet robiłam fotkę tak mi sie spodobał. Z tego co pamiętam to spacerowka bardzo zgrabna. Nie wspominajac o zimowych gadżetach.. Tyle, że rodzimy wiosną, ja wybralabym go jesienią.
Stary 2016-01-03, 13:33   #2441
misia880
Zakorzenienie

Marzec to juz teraz gleboka zima haha ja sie spodziewam mrozu i sniegu

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 13:34   #2442
_polly_
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny. TŻ przyniósł pikolo do łóżka.

Co do odwiedzin, to ja się zgodzę tylko na TŻ, moich rodziców (bez partnerów) i rodziców TŻ. Ale zależy wszystko od tego jak przejdę poród.:P

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 13:36   #2443
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Dzień dobry!
Eej, fajne te Wasze wózki. Nie to co mój hefalump . Ale jak to mówią - darowanemu koniowi...
Och, ależ mam nerwy na siostrę męża . Bo TŻ kupił łóżeczko, dał jej dla tych małych z zastrzeżeniem, że jak on będzie tatusiem, to łóżeczko wraca do niego. No i nie braliśmy w ogóle pod uwagę kupna łóżeczka. Dziś był się wypytać kiedy da nam łóżeczko. Okazało się, że będziemy musieli kupić nowe! łóżeczko podobno jest tak podniszczone, jakby co najmniej 5 dzieci w nim się wychowywała . Noż kurde, kolejny nieplanowany wydatek

32, bierzesz duphostan? Mnie po luteinie też jakby piecze (3x1)

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 13:46   #2444
_emma
Zakorzenienie

Nie pamiętam która z Was pytała o KOSTKĘ ALPEJSKĄ??http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...a/przepis.html

Pychota!!! Ciasto zjedzone w ciągu jednego dnia!!
Stary 2016-01-03, 13:50   #2445
Kiinga26
Zadomowienie

Ja tak miałam w pierwszej ciąży - lało się z piersi strumieniami od 6 miesiąca , a po porodzie ani kropla nie poleciała.
Teraz nic mi z piersi nie leci i bardzo się cieszę. Mam nadzieję,że po porodzie też nie poleci
Za to w szafce w kuchni zgromadziłam już 4 puszki bebilonu i pewnie na tym poprzestanę, bo nie wiem jak mała będzie reagować na to mleko.
Co do wizyt po porodzie. Już zapowiedziałam,że tylko tż i moja mama mogą przyjść. Po obu poprzednich porodach bardzo źle znosiłam ,kiedy mama szła do domu. Płakałam ciągle z byle powodu.
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 13:57   #2446
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Och, ależ mam nerwy na siostrę męża . Bo TŻ kupił łóżeczko, dał jej dla tych małych z zastrzeżeniem, że jak on będzie tatusiem, to łóżeczko wraca do niego. No i nie braliśmy w ogóle pod uwagę kupna łóżeczka. Dziś był się wypytać kiedy da nam łóżeczko. Okazało się, że będziemy musieli kupić nowe! łóżeczko podobno jest tak podniszczone, jakby co najmniej 5 dzieci w nim się wychowywała . Noż kurde, kolejny nieplanowany wydatek

32, bierzesz duphostan? Mnie po luteinie też jakby piecze (3x1)
nie cierpię takich sytuacji powinna odkupić skoro tak zniszczyła!

nie biorę duphastonu, tylko luteinę... już mam jej dosyć, ale gin ostatnio wypisał paczkę, powiedział że to ostatnia i już przy następnej wizycie będziemy pewnie schodzić z dawką...

monikmi, masz już lepszy humor trochę? Na pewno będzie wszystko ok jutro na wizycie

piękne kupujecie wózeczki dziewczyny gdyby nie ta nieszczęsna waga i moje marne siły + drugie piętro, to też bym się rozejrzała za czymś bardziej designerskim

gosza, a Ty nie mówiłaś że chcesz lekki? tak mi się jakoś wydawało, że też będziesz musiała taskać po schodach, bo ten co wkleiłaś waży aż 15 kg :/ zamęczysz się biedulo
Stary 2016-01-03, 13:58   #2447
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

hej dziewczyny - my złożyliśmy łóżeczko - kolejny krok do przodu
teraz potrzebuje materac i pościel

mira81, fasolka1987 - gratuluje wózków

darkanddark - ale tez jak będziesz więcej mleka ściągać to i więcej będziesz produkować - wszystko z umiarem

a ja zabieram się za kompletowanie wyprawki aptecznej - miłego dnia
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 14:03   #2448
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
nie cierpię takich sytuacji powinna odkupić skoro tak zniszczyła!

nie biorę duphastonu, tylko luteinę... już mam jej dosyć, ale gin ostatnio wypisał paczkę, powiedział że to ostatnia i już przy następnej wizycie będziemy pewnie schodzić z dawką...
coś Ty, ona nie widzi problemu . Nie zamierza nic z tą syt robić , bo to my wydziwiamy

Mi wypisała jeszcze 2 op luteiny i duphostanu (chociaż w szpitalu mówili, że ciąża jest tak zaawansowana, że nie potrzeba duphostanu ). Stwierdziła, że dalej musimy ciążę poprowadzić i już ponad 5 tyg walczymy. no to się z nią kłócić nie będę

+ =
Stary 2016-01-03, 14:05   #2449
sowa2806
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Nie pamiętam która z Was pytała o KOSTKĘ ALPEJSKĄ??http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...a/przepis.html

Pychota!!! Ciasto zjedzone w ciągu jednego dnia!!

Dzięki
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 14:09   #2450
milenujdka
Wtajemniczenie

Dlatego nie lubię pożyczać rzeczy od kogoś, jak już ktoś coś chce dać to niech nie oczekuje zwrotu. Widocznie się niedogadaliście i wyszła dziwna sytuacja. Swoją drogą to niezły trzeba mieć tupet, żeby pożyczyć a oddać w gorszym stanie. Powinna się poczuwać do jakiejś rekompensaty.

Żadna z Was nie kupowała kołderki przez Internet?
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 14:13   #2451
mira81
Zadomowienie

Nieznajoma nie zazdroszcze..chyba by mi "gule" skoczyly na miejscu. Niecierpie takich sytuacji..dla mnie czyjas rzecz jest swieta i jak cos pozyczam to dbam lepiej niz o swoja wlasnosc..

Emma to ciacho wyglada oblednie..

Dziewczyny super wozeczki wybralyscie. Moj nie jest taki wypasiony..ale mi bardzo zalezalo wlasnie na w miare lekkim wozku i zeby spacerowka skladala sie jedna reka. W dodatku moge zlozyc go bez zdejmowania siedziska spacerowki co mi sie bardzo przyda bo winda u nas jest mini no i wogole wydaje mi sie ze to duza wygoda.No a z bajerow..bardzo mi sie spodobalo ze z gondola ma podstawke i mozna jej uzywac jako kolyski

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 14:13   #2452
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Dlatego nie lubię pożyczać rzeczy od kogoś, jak już ktoś coś chce dać to niech nie oczekuje zwrotu. Widocznie się niedogadaliście i wyszła dziwna sytuacja. Swoją drogą to niezły trzeba mieć tupet, żeby pożyczyć a oddać w gorszym stanie. Powinna się poczuwać do jakiejś rekompensaty.

Ja brałam w pieszej ciąży taka zwykłą antyalergiczna... 3 lata spala pod nią młoda pralam w pralce normalnie na 40 stopni i jeszcze drugiemu posłuży
Stary 2016-01-03, 14:18   #2453
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:

też nie lubię od kogoś pożyczać. A jeśli już to dbam 100x bardziej niż o swoje. Ja na prawdę rozumiem normalne ślady użytkowania - to normalne. I o to bym się nie czepiała. Ale bez przesady - szczebelki chodzą na wszystkie strony, spód też chyba dodatkowo zabezpieczony (skakali w tym łóżeczku?)
Ja chciałam pościel kupować od tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...22926&id=11763 (od niego będę kupować większość rzeczy). Teraz się wstrzymam, bo może łóżeczko od razu z pościelą kupimy

+ =
Stary 2016-01-03, 14:20   #2454
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:

Ja kupowałam kołderkę z pościelą.. Nie jestem zadowolona sztywne, twarde jakby z waty wypełnienie.. Najlepiej gdzieś stacjonarnie kupić, obejrzeć, dotknąć
Stary 2016-01-03, 14:24   #2455
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Nieznajoma nie zazdroszcze..chyba by mi "gule" skoczyly na miejscu. Niecierpie takich sytuacji..dla mnie czyjas rzecz jest swieta i jak cos pozyczam to dbam lepiej niz o swoja wlasnosc..
ja mam tak samo . Moja mama miała łóżeczko po kimś. Ogólnie łóżeczko z 7 dzieci wytrzymało

+ =
Stary 2016-01-03, 14:24   #2456
milenujdka
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny byłam w ikei, ale tam nic mi się nie podobało. Sobie bym nie kupiła takiej pościeli to tym bardziej dziecku nie pozwolę w tym spać. Z przyjemności to został mi jeszcze organizer na łóżeczko, ochraniacz i pościele
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 14:25   #2457
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Fasolka gratuluje kupna wózka piękny!!! Wyobrażam sobie nasze spotkanie "pokaz mody wozkowej" haha.
dziękuję, posiłkowałam się trochę naszą listą wózkową ale ostatecznie wybór padł na ten model

A właśnie jestem jakieś 20 stron wcześniej hehe, poczytywałam na bieżąco na telefonie ale muszę się wszystko dowiedzieć co się u Was działo jak mnie nie było

Eeyesblue, Nessea, Gosza
dziękuję mi też wózior się podoba Na razie się wożę po domu ale może wpakuję tam Miśka i przespaceruję się nim do Biedry żart of corse

Mira fajny wózek

Gosza te baby deisgn widziałam wczoraj, są dostępne od ręki i chyba polskiej firmy. Wybór jest na prawdę duży i można ogłupieć Najlepiej się przejechać po sklepie. Dla mnie plusem jest 2 letnia gwarancja w większości polskich firm a nie rok i te gadżety są już w cenie, nie trzeba dokupować bo to też jest koszt. Myślę, że w każdym wózku się coś tam psuje i jeden ma to a drugi tamto, trzebaby 3 wózki kupić żeby były na każde warunki

Abi super te miśki robisz ja też chcę takie

Cytat:
Mamy papierek!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!

Po Nowym Roku ruszamy!!!!!!!!!!!!!!!!
SUPER wiadomość

Słoneczko śliczny śpiworek w moim guście

Idę dalej nadrabiać

Coś mi się obiło o uszy o Naszym spotkaniu Ja jestem za. Dajcie mi znać gdzie i kiedy. Może obskoczę jeszcze Wroclove i resztę Polski ajj szkoda, że to tak daleko Dobrze, że mamy internety
Stary 2016-01-03, 14:30   #2458
_polly_
Zakorzenienie

Ktoś się wypina. od wczoraj tak mam. tylko co chwilę zmienia strony z prawej na lewą.

Stary 2016-01-03, 14:35   #2459
sowa2806
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Ktoś się wypina. od wczoraj tak mam. tylko co chwilę zmienia strony z prawej na lewą.

Super moj agent tez sie wypina ale nie zdążyłam jeszcze tego uwiecznić, bo jak tylko wezmę telefon to sie chowa !
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 14:38   #2460
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sowa2806 Pokaż wiadomość
Super moj agent tez sie wypina ale nie zdążyłam jeszcze tego uwiecznić, bo jak tylko wezmę telefon to sie chowa !
Taki wstydniś? Moja ucieka jak przyłożę dłoń. Ale cieszę się, że z nowym rokiem dziecko mi się uspokoiło i zamiast kopniaków, to czuję tylko jak zmienia stronę brzucha.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości