|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Nooo i wszystko jasne kto mi tu dziecko psuje...
Poszła do Babci "Babciu proszę o mandarynkę". Babcia na to,że nie o tej godzinie. Ona na to usta w podkówkę, po czym zadowolona bo wpadł jej pomysł " Aaa to dziadka poproszę, on mi da" ![]() Ja chcę do domu ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Moja pluła jak tylko poczuła mm, ale moje z butli bez problemu piła, aczkolwiek tak jak mówię- od czasu do czasu, bo tak to na piersi. I nie było problemu,że się przywiązała do butli![]() A przez słomkę piła właśnie jak jej zaczęłam rozszerzać dietę także u nas na spacerach też zawsze był bidon z rurką w użyciu. A z sokami to ja w ogóle dłuuuugo nie uznawałam, ale obecnie czasem dostanie, taki rozcieńczony. Wolę jej dawać domowe kompoty jak coś. Trzeba zawsze patrzeć na skład, bo zarówno Bobofruty, Gerbery, Bobovity występują zarówno z cukrem jak i bez cukru- zależy od smaku.
|
|
#2072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz raptem do jednej dwójki dotarło, że jak rodzic mówi "nie dawajcie ciasta, ciastek, cukierków pół h przed obiadem, bo nic nie zje" to znaczy "nie dawajcie!" a nie chowajcie siebie z dzieckiem i ciastem po kątach, żeby mama nie widziała.... A dotarło, bo teraz sami mają najmłodszą w rodzinie i poza nami wszyscy robią to samo ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w Nowym Roku
pięknie wszystkie w dwupaku Marciar ale masz śliczny brzuszek zimno masakrycznie u nas przymroziłam chyba syna wczoraj na spacerze taki miałam zimny brzuszek a niby się ciepło ubrałam poza tym nic nowego..... o kocyk zakupiłam taki ciepły w Kiku widzę że wszystkie za zakupy się wzięłyście no tak czas i pora
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki motyl, pogooglam jeszcze moze Kamili tez podpytam Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2075 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Za namową obejrzałam wczoraj ten dom snów i bardzo mi się podobał jaki tam straszny Butelki zakupiłam 2 bo były w dwupaku z TT antykolkowe ale mam nadzieje że się nie przydadzą miałam wstępnie zakupić mm ale stwierdziłam że muszę uwieżyć w siebie i moje cycki i w razie w tż pojedzie do sklepu Motyl zrobiłaś coś z tymi naklejkami ? bo mi przyszły drugie i nawet suszarka nie pomogła więc chyba muszę jakiś klej zakupić dodatkowy choć wiem że winna jest ta farba na ścianie bo w całym domu są matowe i nie było problemu z naklejkami buuu
|
#2076 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pisałam tez ze na zajęciach z doradca nam mówili zeby wlasnie wtedy wprowadzić butelkę bo pozniej dziecko moE odrzucić. Najlepiej co 1-2 dni o stałej porze. Fajne jest tez to ze tata moze sie troche pointwgrowac z dzieckiem podczas karmienia butelka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
No wlasnie :/ Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Ja kiedys tez namiętnie oglądałam horrory i to fakt niektóre to bardziej komedia ![]() Mam nadzieje ze Cie nie rozłoży. Jedz czosnek i te sprawy ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Te soki sa obrzydliwe słodkie. Ja nie daje. Jedynie woda czysta, od niedawna tez Roibos. A jak jest przeziębiona to daje jej troche soki domowej roboty z malin czy czarnego bzu. Ale ona i tak woli wodę. Najlepiej wg mnie od razu uczuć napojów pic z niekapka czy bidonu Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam jedną butelkę która dostałam od koleżanki w prezencie i póki co będzie musiała wystarczyć ![]() Gotuje właśnie buraczkowa zupę
|
|
#2078 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Witam sie niesmialo. Jestem chora jak sie patrzy. Myslalam, ze mi juz przechodzi ale niestety nie
Siedze i pociagam, zero motywacji Ja mam 6 butelek bo tyle bylo w zestawie. Poprzednio mialam dwie i wystarczylo ale teraz dwie kosztowaly trzy funty mniej niz 6 wiec najwyzej sprzedam komus albo oddam. Mm nie kupuje bo to mozna zawsze kupic jakby bylo trzeba a licze ze nie bedzie ![]() Jestem na jutro umowiona na szczepionke na ksztusiec ale chyba mi nie zrobia jak jestem przeziebiona chyba zadzwonie tam rano.Moja niesforna dzidzia przekrecila sie i jest w poprzek a do tej pory byla glowa w dol. Musze chyba pilke wyciagnac i troche sie na niej pobujac moza to ja odkreci ![]() Marcia super masz brzusio, az zaraz polece sobie zmierzyc
|
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
No tak jak mówiłam ja pralam matwrac gryka pianka i sladu nie ma po zadnej pleśni czy znieksztalceniu. Suszyl sie z poltora tygodnia ale nie znieksztalcil sie. Gryka bardzo delikatnie w niektorych moejscach puscila farbe ale i tal przescieradlo bede klasc ;-) takze warto sprobowac wyprac najwyzej sie nowe kupi
|
#2080 | |||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Hej dziewczyny
TŻ przeziębiony. Mnie też dziś zaczyna brać więc muszę zacząć walczyć na ostro domowymi sposobami. Cytat:
Cytat:
Hahahahahhaha nie mogę z Wami ![]() Cytat:
Marta, cudowny brzuszek ![]() Cytat:
Hahahahaha Badzia gluptasie Ty ![]() 2 cm to mała różnica zresztą pytanie ile mialyscie przed ciaza, to napewno też ma znaczenie. Ja mam teraz 103 około w brzuchu ale przed ciaza było już 76, a przecież są tu też pewnie dziewczyny co maja teraz tyle co jap, a przed ciaza 65 w talii - więc u nich brzuszek ciazowy jest "wiekszy".---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() I co do karmienia piersią przy innych to ją mam tak samo, tzn jeszcze nie karmilam, ale napewno nie będę chciała tego robić przy kimś. Nawet jak myślę o rodzicach, a tym bardziej tesciach to też niebardzo... No bo jednak pierś to obiekt seksualny też, teraz zyska też innego znaczenia i zastosowania, ale ciągle nikt mi tej seksualności nie zabierze i nie chce by zabieral. Ciągle to część ciała na widok tylko dla mojego męża
|
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
A juz wypralam teraz bedzie się szuszyl A piankę też pralas? Jak coś się stanie to kupimy Nowy.
Nie mogę nic jeść bo mnie od razu mdli, tesciowa usmazyla skrzydelka a jA myslalam ze rzygne na talerz zjadlam tylko troche ziemnikow i buraczki . |
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedzialam sobie a co ma byc yo bedzie moze sie uda. I sie udalo :-D
|
|
#2083 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
! hoho to faktycznie Pola ostatnio łaskawa masakra, ja to do 11:30 potrafię spać, ale to zalety pierwszej ciąży. Ostatnio właśnie zaczynam wręcz celebrowac leżenie przed TV czy w łóżku bo wiem że następne takie bezkarnie leżenie to chyba za 20 lat będzie ![]() Kurcze ale ładnie Ci kp szło, 8 miesięcy tylko Twoje mleko :klaski: też bym tak chciała
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys tez byłam śpiochem ale pola to zmieniła ![]() No z kp nie miałam w ogóle problemow, ale pola bardzo współpracowała. Załapała od pierwszego przyssania na moim mleku była do około roku, ale jak miała 8 miesiecy to juz mi sie nie chciało odciągać i jak marudzila za mlekiem na dobranoc a mnie nie było w domu to Piła mm. Choć ponoc sa dzieci ktore mm nie tkną za Chiny (jak u motyla) ale mojej nie przeszkadzało ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Jeju ale mi sie nudzi. U teściów jestesmy. Wieczorem do krk nareszcie bo ostatnie 2 tyg niemal ciagle po rodzinie. Ale to juz ostatni wyjazd i do porodu fajrant. Potrzebuje relaksu i czasu w trójkę tzn jedziemy jeszcze w piatek w góry ale to co innego bo będziemy sami. Takie nasze baby moon ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Dzis wieczorem ide na basen pierwszy raz w taki mróz. Jak byłam w czwartek to było -7 ale dzis jest -14 w krk wiec nie wiem jak to bedzie Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze można mówić ludziom,zeby owoce dawali, a nie słodycze. Moja Babcia dała małej do paczki pod choinkę galaretkę całą w cukrze. I mówi,że mówiliśmy,że czekolady nie to kupiła takie...to co,że niby to lepsze?Na szczęście M. szybko schował, babci się głupio zrobiło i na następny dzień jeszcze dzwoniła i pytała, czy naprawdę tylko owoce... A ja te soczki baaaaaaaaaardzo mocno rozcieńczam wodą.Niestety czasem łobuziara się domaga, więc mam zawsze coś w zapasie. Ale i tak 90% tylko wodę dostaje.Lub kompot domowy. Lub sok z malin i czarnej porzeczki, zrobiłam zapasy na zimę. Cytat:
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2016-01-03 o 13:44 |
||
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz powoli wychodze z tego ale teraz tz umiera
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu wstałam po 12-tej To chyba nie jest normalne
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie o Tobie myslalam .... ![]() ![]() czy jeszcze spisz bez jaj.. jutro budzik chociaz na 9 ![]() ![]() ![]() ![]() no i moj tz zdycha.... mamo ja oszaleje dzisiaj eksmisja i spimy oddzielnie... a we wtorek do szpitala jedziemy pogadac o cesarce i jak tz bedzie tak wygladal to go wyprosza ze szpitala
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro pewnie mnie kurier obudzi... tzn. liczę na to, że łóżeczko przyjedzie A cc na 100% ? Może się jednak księżniczka obróciła
|
|
|
|
|
#2090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba,ze Lovi360 masz na myśli?Cytat:
![]() Cytat:
chodziło o samo picie Tym bardziej,że karmiły się dłużej z Polą z tego co pamiętam![]() A odnośnie jedzenia: Kiedyś (czyli w 2013 r ) gluten się wprowadzało od 5mż, ale teraz zmienili też zalecenia.Moja najpierw jak miała 5 miesięcy dostawała kaszkę pszenną z Holle w ramach ekspozycji na gluten, jak miała 6 to zaczęłam jej rozszerzać o te papki z pojedynczych warzyw, obserwowałam, potem już mieszałam. Tu jest fajna rozpiska co kiedy wprowadzać http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...e-dziecka.html Jak dla mnie na spokojnie z tym rozszerzaniem, nigdzie się nie spieszy... dziwni są dla mnie rodzice, którzy takim maluszkom dają "normalne jedzenie" i potem się tym chwalą. Naszych sąsiadów mała dostawała jk miała 6 miesięcy kaszankę, schabowego (którego oni najpierw jej przeżuwali, nie żartuję...)... Moja własna bratowa dawała synowi ciasta jak miał 4 MIESIĄCE, zresztą tej małej córeczce też daje, chociaż chyba później zaczęła... Teraz byli u nas tydzień temu na imprezie rodzinnej to zapytana o kp powiedziała,że mała dostaje TYLKO PIERŚ (ma 7 mesięcy) po czym jej sernik z kokosem wciskała... A cycowałyśmy i tak przez 13 miesięcy
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2016-01-03 o 13:57 |
|||
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale 2 tyg temu juz mowili ze ma za malo miejsca i nie ma szans na obrot... wiec teraz to juz formalnosc, we wtorek sie dowiem termin na ktory beda robic cc
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zastanawiam po czym to poznać,że nogi w pachwinach?Bo moja jest główkowo, ale tak mnie napiernicza rękami po bożenie i pęcherzu,że w życiu bym nie poznała, czy to ręce czy nogi.
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w sumie racja.. ale jak ostatnio mialam usg i ona akurat tak nogami ruszala mi po jak to nazwalas bożenie ![]() ![]() i widzialam to i od tamtej pory juz wiem co to za patyki mnie tam stukaja
|
|
#2094 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez nie wiem czy będę w stanie wyciągać tak cycki na widok publiczny, choc może przy d ie ku inaczej sue myślimy. Cytat:
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis ja to samo dzis
11.5 h ale to dlatego że tż jeszcze jest to sobie pozwolilismy na lenistwo. od jutra go nie ma więc i ja wczesniej wstanę..Paula mam nadzieje ze tz przejdzie ![]() Ja w pon może coś dowiem się odnośnie CC
|
#2096 |
|
Rozeznanie
|
Oto moj brzusio, 93cm, 34tc
|
|
|
|
#2097 |
|
Rozeznanie
|
Chwale sie - to moje dzielo, lampka nocna jak bede wstawac do karmienia. Ledowe swiatelka na choinke w polaczeniu z pileczkami pingpongowymi
![]() ![]() taka jestem dumna ![]() Lece po cos na obiad bo przez ta chorobe nic nie kupilam :-/ Edytowane przez siasia13 Czas edycji: 2016-01-03 o 14:35 |
|
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to za tabletki?Ja próbowałam miliona sposobów na przeziębienie i g... dawały, samo przeszło:/ Śliczny!
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

Przy czym wystarczyło, że drzwi sztyrkneły i już pluła tym co jej dawali
Moja pluła jak tylko poczuła mm, ale moje z butli bez problemu piła, aczkolwiek tak jak mówię- od czasu do czasu, bo tak to na piersi. I nie było problemu,że się przywiązała do butli
Teraz raptem do jednej dwójki dotarło, że jak rodzic mówi "nie dawajcie ciasta, ciastek, cukierków pół h przed obiadem, bo nic nie zje" to znaczy "nie dawajcie!" a nie chowajcie siebie z dzieckiem i ciastem po kątach, żeby mama nie widziała.... A dotarło, bo teraz sami mają najmłodszą w rodzinie i poza nami wszyscy robią to samo
więc chyba muszę jakiś klej zakupić dodatkowy choć wiem że winna jest ta farba na ścianie bo w całym domu są matowe i nie było problemu z naklejkami buuu 

Siedze i pociagam, zero motywacji
bo tyle bylo w zestawie. Poprzednio mialam dwie i wystarczylo ale teraz dwie kosztowaly trzy funty mniej niz 6 wiec najwyzej sprzedam komus albo oddam. Mm nie kupuje bo to mozna zawsze kupic jakby bylo trzeba a licze ze nie bedzie