|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Casa, dopiero teraz na kompie zobaczyłam zdjęcie. masz cudne łóżeczko. I kolor ściany. I podłogę... to jakieś panele? płytki? parkiet? Uwielbiam takie. Jak będziey robić remont w wakacje (HAHAHAHAA.... |
|
|
|
|
#2852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
![]() To teraz biedna się kuruj żeby Cię całkiem nie rozlozylo W sumie z takich domowych sposobów to chyba nie znam żadnych innych. A powiedz tego stomatologa ktoś Ci odradzal w koncowce ciąży czy sama chcesz poczekać do rozwiązania?
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że jakoś żyję, odezwę się w najbliższym czasie, jest survival i perypetie. Ale na szczęście już w domu
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękujemy za gratulacje, przekaże Szymkowi, że i ciocie sa z niego dumne ![]() W środę przyjadą moi rodzice i w piątek będziemy musieli Szymka zostawić na prawie cały dzień z nimi. Bo musimy jechać do konsulat mu paszport wyrobić. Boję się i nie wiem czy go nie zabrać ze sobą, ale to prawie 200 km. A bo głupota jedna wielka tak daleko jeździć i jeszcze obydwoje rodziców musi być. ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Czekamy |
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
malwi, skoro nie zadziałało na Ciebie to nie będę kombinować. Popijam herbatkę z liści malin.
Jedna z pokoju urodziła dziś, jejku jakie to maleństwo, boje się ze nie dam rady
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga
![]() Mnie juz herbate z lisci odradzali, ze to trzeba pic dluzszy czas, zeby zadzialalo, a tego czasu juz mi brakuje. Uaoo dasz rade
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam dziś do domu z pustą obrożą
Zakończyliśmy psinie cierpienie, bo nie było żadnej poprawy i już bardzo się męczyla. Całe szczęście, że u naszego weta nie ma możliwości byc przy psie przy zastrzyku (bo różnie reagują), tylko się psa zostawia. Ale i tak jak jechałam do weterynarza to trzymała mi łeb na ręce, a jak się z nią żegnałam, to taaak na mnie patrzyła Boże, ryczę jak głupia |
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka trzymaj sie, to takie przykre, jak musimy zegnac przyjaciela
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak bardzo mi przykro ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Dzieki dziewczyny za slowa pocieszenia ![]() Chyba te mysli musza same minac.. My nadal sciagamy pokarm i podajemy butla, bo malego odparzyly nakladki silikonowe..
|
|
|
|
|
#2860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2861 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie płacz, chociaż się już nie będzie męczył ale i tak smutno trzymaj się. Ja mam dziś jakiś dupiaty dzień, nie umiem sobie miejsca znaleźć, płakać mi się chce bez powodu
|
|
|
|
|
#2862 |
|
Zadomowienie
|
Dotka, to ja rycze razem z Tobą, tak mi przykro :_(
|
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka
strata przyjaciela jest zawsze straszna. Ja nadal gdy wspomnę mojego pierwszego psa, to łezka się gdzieś kręci. a to już 7 lat minęło.Zatrzymaj jej wspaniałość i wierność w sercu i ciesz się, że doświadczyłaś z nią tylu chwil. |
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka współczuję
Jerzyczka - grunt że dostaje twoje mleczko Wszystko co najlepsze
|
|
|
|
#2865 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją droga zero pomyslunku że strony urzędników. Już pomijać że nie możecie tego załatwić w swoim mieście to jeszcze musicie oboje się telepac ![]() Cytat:
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dotka współczuję, trzymajcie się.
|
|
|
|
|
#2867 | |
|
Zadomowienie
|
![]() :przytu l:Cytat:
to trzymam kciuki za dziadków i za ciebie- żebyś wytrzymała i nie dzwoniła do nich co 5 minut tak jak ja przy pierwszym wyjściu przy starszaku
|
|
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to będzie i jeszcze będzie musiał z butelki jeść, mam nadzieje, że będzie umiał. Boje się, no ale żeby go ciągnąć z nami to mi go szkoda. W środę idę do gin na kontrolę i też chyba bez niego.
|
|
|
|
#2870 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ewusia, u nas teść 1.01 widział wnuka pierwszy raz i się popłakał on z tych wzruszających się ![]() Cytat:
Niestety, ale za każdym razem jak sobie to przypomnę, to płaczę. Nie mogę oglądać jego pierwszych zdjęć, bo wyję jak głupia. I tak, wiem że super że mam go przy sobie, dobrze że przeżył itd ale to nie zmienia moich odczuć co do przedwczesnego porodu i CC. I chyba nie zmieni nigdy. I niestety, obawiam się kolejnej ciąży, bo właśnie mi to uświadomiło, że nawet bezproblemowa ciąża może skończyć się tragedią. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, dzięki za pocieszenie. Wiem,że tak było lepiej dla niej - i tylko dlatego się na to zdecydowaliśmy,bo nie było sensu przedłużać jej cierpień. Ale jak sobie przypomnę jej mordkę jak patrzyła na mnie w gabinecie, to mi serce pęka, wierzcie mi W domu dziwnie i pusto, nie wyobrażam sobie domu bez psa
|
||||||
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka - po twojej i Kruszynki sytuacji praktycznie wszystkie siedzimy teraz jak na szpilkach i jakikolwiek brak ruchów przez dłuższy czas wywołuje w nas panikę i straszny strach. Wiele bym oddała, żeby brzuch na pewnym etapie robił się przezroczysty, żebym mogła zaglądać co on ta wyprawia i czy wszystko z nim w porządku
a tak tylko mogę mieć nadzieję, że nic sie nie stanie i nic nie wykombinuje przez te kolejne 3 tygodnie..
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula weź nie strasz. Od wczoraj rano mega przeczyszczenie, później wieczorem przed spaniem znowu i dziś rano dalej woda praktycznie
Boziu ja nie mogę teraz rodzić. Tż łapki strącam jak chce dotknąć sutków, o seksie nawet nie ma mowy, no wszystko robię, żeby jeszcze nie rodzić Dziecko siedź jeszcze 3 tygodnie w spokoju.. |
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Magda nie wpychaj sie w kolejke
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
kinga brawa dla Szymka.
Casa ślicznie ![]() Dotka przykro mi. magda niech maluszek jeszcze siedzi i nie robi niespodzianek takich! |
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Aktywnosc fizyczna mnie wykonczy, bujam biodrami, skacze, tzn tak tylko troche podnosze piety bez odrywania calych stop od ziemi, no juz nie wiem co jeszcze robic. Fakt mam twardy brzuch jak kamien, ale nic poza tym. Jakos malenki skurczyk mialam o 18.07
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi ja cala ciaze zasuwam jak motorek, przysiady na porzadku dziennym, bujanie biodrami kilka razy na dobe z 9 kg ciezarem na rekach :P
I to wszystko nic nie daje wiec nie liczylabym na takie wywolanie porodu :P Kinga chyba sobie rozkrecila skurcze przez chodzenie po schodach to moze sprobuj? |
|
|
|
#2879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak dziecko uparte to wypędzić się nie da Też proponuję schody i długie spacery Szkoda, że teraz nie mam takiej mobilizacji
|
|
|
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie śmiałam straszyć. Po prostu tak mi to wygląda. Zwłaszcza te bóle w kręgosłupie. Ale trzymam kciuki by to nie było to. A propos, BABY, jak się czujesz, jak Twoja sytuacja? ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Btw kot mnie przypadkiem drasnął w brzuch. Boje się że zostanie blizna :/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

a powiedz pierwszy spacerek macie już za sobą czy jeszcze czekacie?

tak jak ja przy pierwszym wyjściu przy starszaku

on z tych wzruszających się