|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
hahaha
jakbyśmy mieszkały bliżej, to można byłoby fajny bufet urządzić... albo handel wymienny
|
|
|
|
#2132 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tez nie dociera choć juz coraz czesciej dostaje zamiast słodyczy suszona żurawinę albo orzechy ktore tez uwielbia. Ja jej pozwalam jesc słodycze raz na czas ale ludzie o jakby sie wściekli od razu całe wory i to im wiecej cukru i czekolady sufskiej tym lepiej.. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
Tak mam na mysli ten okrągły lovi jak niekapek niektóre dzieci ponoc szybko łapią ale pola najpierw rurka a lovi dopiero koło 10 miesiecy zakumala.A tak karmilysmy sie dłużej ale od około 9 miesiaca zdarzyło sie poli wypić mm przy specjalnej okazji - choć to były bardzo sporadyczne sytuacje ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
Ja ide w czwartek do gin i sie okaże czy moja fiknela kozła. Niby szanse szczególnie nie u pierworodki sa znacznie większe na obrót nawet pod sam koniec ciąży ale dobrze by było uslysEc radosna nowinę w czwartek. No ale co bedzie to bedzie, byle ta wizyta juz była bo juz chciałabym sprawdzic jak tam młoda sie miewa ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
Ja tez nie wiem gdzie ręce i nogi bo czasem wlasnie czuje mocne uderzenia na dole a czasem mocniejsze i góry ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Zaś nie widze na tel, co za głupia aplikacja Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
Wyślesz mi na fb zaproszenie do tej grupy? Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||||
|
|
|
#2133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te propozycje natomiast brzmią smakowicie ![]() Cytat:
No moja mama też jej zawsze daje tylko suszone owoce, które pozwalam, czy tam błonnik (jak chrupeczki hehe) itp. A po obiedzie owoce- no problem. Właściwie nie ma tu słodyczy więc mój tata nie ma pola do manewru, ale soczki by jej wciskał albo przekąski w najmniej odpowiednim momencie:/ Moja ze słodyczy sklepowych je może ewentualnie czasem herbatniki czy biszkopty.A tak to robimy domowe budynie, kisiele, ciastka czy ciasta.
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja po piatusiach rzyga strasznie.. Nie wiem co jest grane. Jak chce jogurt to albo naturalny z suszonymi owocami i żurawina albo naturalny i dolewam troche soku domowej roboty Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Dobra, nadrobiłam. Jedziemy do siebie od teściów. Uff. Nigdzie nie jade w najbliższym czasie. Marze o własnym mieszkaniu do konca miesiaca ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też dobry pomysł z sokami, a nie wychodzi to ciaprate i płynne? Nudzę się...
|
|
#2136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zzarlam cala blachę rogalików
W sumie wyszło mi 4 blachy ich to nienwiem czy do jutra coś zostanie )
|
#2139 |
|
Zadomowienie
|
A ja zrobiłam czekoladę samorobna
PYCHA!
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
Wymiana ???
![]() 1451842898434-2008554867.jpg
|
#2141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktoś ma smaki na słodkościa ja się obżarłam jak świnia... nie wiem jak wepchnęłam w siebie tą porcję, ale zaraz pęknę... na serio... i nie spojrzę na grzyby w najbliższym czasie na pewno ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
czasem zastanawiam się, czy to na serio słownik tak zmienia, czy Wy jakimś tajemnym szyfrem piszecie |
||
|
|
|
#2143 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale się cieszę, bo w końcu znalazłam rożek w kolorach jakich chcę, pasujący do motylka pod główkę Kupujecie w ogóle to poduszki motylki? Korzystała któraś przy starszych dzieciach? Podobno się sprawdzają
|
||
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2145 |
|
Zadomowienie
|
Motyl apropos farby to w całym domu matowe a tam do pokoju małej nie wiem co nas podkusiło i są świecące z połyskiem no i efekt taki że naklejki się nie trzymają
ale poszukam takiego kleju tutaj także dzięki za cynka Siasia fajny brzusio myślę że taki w sam raz ja już się czuje jak orka ale co tam grunt że małe ma gdzie mieszkać masz jeszcze jakieś usg ? bo też miałaś mieć więcej ja mam jeszcze jedno 14 stycznia Siostra mi dzisiaj na skajpie wywróżyła że na pewno urodzę przed cc stwierdziła że 18 stycznia cały dzień dzisiaj gości miałam przyszły koleżanki a potem 3 h na skajpie siedziałam z sis a tak to nikt się nie odzywa Jutro rano mam health visitor taka środowiskowa położna przy pierwszym dziecku przychodzi przed porodem i nie wiem czego się spodziewać
|
#2146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mam znowu wizytę w urzędzie pracy. Będą mi naliczac zasiłek za listopad i grudzień
Mam nadzieje ze wszystko będzie ok i się zalatwi to w końcu
|
#2148 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj tak, mnie to krew zalewala jak widzialam co to dziecko je. I zawsze kupowałam że słodkości owoce. Podobno dzieci do 2 czy nawet 3 roku nie powinny znać smaku cukry, soli i innych przypraw. Ja na szczęście mieszkam na wsi i owoce u warzywa mamy swoje, tak więc bez nawozu, przetwory też się zrobi bez słodkiego. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A my wróciliśmy z zakupów łazienkowych, kabelek, szafka z umywalka i zestaw prysznicowy kupiony, czyli wszystko co potrzeba. Byłam też w rosku i zrobiłam zakupy dla niunki. A teraz leżę plackiem bo mnie brzuchol boli,a Tż kakutuje konsole. Pisalyscie o odczuciach ruchów ja czuję jakby mi kret kopal tunel w dół, takimi małymi łapami. Siostra aż się oplula jak jej porównanie dałam.
|
|
#2149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam, bo jak byliśmy na wakacjach to w mieszkaniu w kuchni było pomalowane do połowy wysokości ściany taką farbą, wlaśnie jakby śliską (ale nie typu olejna hehe, jak w szkołach czy przychodniach) i chciałąbym taką do kuchni na dwie ściany, tylko właśnie nie wiem jak się to to nazywa. I na to jak chlapnął tłuszcz to się tylko przecierało ![]() Cytat:
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Urodziła końcem lutego czy początkiem marca, nie wiem dokładnie. Z racji braku jakiejkolwiek umowy wróciła do pracy bardzo szybko, a dzieckiem zajmowała się jej mama. Pamiętam, że jakoś końcem czerwca, spotkałam ją i jej matkę pod blokiem jak mama jej oddawała dziecko i ta z tekstem "no dziś trochę marudziła przy zupce, ale kotlecika z surówką zjadła całą".Jedna z sąsiadek (śląskie spędy pod blokami przy dobrej pogodzie ) postanowiła pociągnąć temat co mała je. Ogólnie to szybciej by wymieniły czego nie jadła, a tak ogólnie to dziadek górnik jadał to samo co ten maluch Wierzcie lub nie, ale matka i babka i wszystkie sąsiadki były pełne uznania, że mała tak ładnie je i nie potrzebuje już tyle mleka, więc jaka to oszczędność ![]() Wiele dziwnych rzeczy widziałam czy czytałam odnosnie tego co i kiedy daje się niemowlętom, tabele żywieniowe zmieniają się co jakiś czas i to co kiedyś było ok, teraz nie jest i odwrotnie.... ale to mnie serio zszokowało. A potem przy czytaniu intenetu czy rozmowach ze znajomymi okazywało się, że to nie jedyne dziecko, które tak wcześnie lub niewiele później je wszystko... Mam też koleżankę, która uważa, że dziecku trzeba solić, bo w soli znajdują się "sole mineralne, a bez nich nie ma życia". Co ciekawe to osoba, która na temat swojej wykupionej cesarki i jej korzyściach dla dziecka wiedziała tyle, że i mnie w fotel wbiło. Umiała przytoczyć konkretne badania naukowe co do szkodliwości sn i cc na dziecko oraz korzyści obu rodzajów porodu, a na temat soli w pożywieniu nie przeczytała dosłownie nic |
|
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dorwałam naszego lapa więc biorę się za zdjęcia Tuskowe do wywołania. Zrzucę też ostatnie zdjęcia to sobie porównam brzuch z tej i poprzedniej ciąży ![]()
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam dziecko, które w wieku 1,5 roku osiągneło wagę 3 latka (wzorst nie). Matka na uwagę pediatry, żeby przyjarzała się diecie dziecka była zbulwersowana. Jednak zmieniła dziecku do picia Kubusia marchewkowego na Kubusia play
|
|
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uuuu faktycznie duża zmiana ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Przeliczylam sie z ciuchami. Jednak 2 pralki bedzie mało.. Wyciągnęłam wszystko po poli z przedziału 56-68 cm plus pare sztuk 74, moje koszule do karmienia, pieluchy tetrowe, kocyki i prosze: ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2154 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- i pewnie dumna jak paw że zmieniła dziecku dietę.
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czuje mega różnice. Juz praktycznie nie kupuje mięsa w sklepie bo 90% mam swojskiego pomrozonegi w wielkiej zamrażarce ktora stoi u rodzicow a ja dowożę do siebie porcjami ![]() Jajka, owoce, warzywa tez czuć mega różnice. Niestety do warzyw swojskich mam mały dostęp w okresie zimowym. Jedynie w letnim bo mama ma ogródek Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do koleżanki, nie mam pojęcia czy coś czytała, czy nie, obstawiam że nie. Wyglądało to tak jakby się broniła przed każdym, że zapłaciła za cc, więc wyciągała te badania. To był czas, gdy w necie można było przeczytać "urodziłaś przez cc? Twoje dziecko nie powinno przeżywać urodziń, a dzień wydobycia", ogólnej nagonki na cc. W temacie żywienia chyba jesteśmy trochę mniej świadomi jako społeczeństwo, wielu ludzi myśli, że jak coś jest dostępne w sklepach to nie może szkodzić, bo przecież by tego nie dopuścili do sprzedaży. Sporo ludzi nie ma jednak pojęcia o racjonalnym żywieniu dorosłych, wiec co tu mówić o żywieniu niemowląt/dzieci. Mnie ta sól zdziwiła, ale sporej części rozmówców nie, ba niektórzy nawet to poparli, bo te słoiczki dla niemowląt takie mdłe ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- no a jak
|
|
|
|
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
Motyl ta farba jest chyba silikonowa tak mi się zdaje no taka z połyskiem ale nie taka ala lakier
tylko wygląda jakby zamarzła Co do swojskich warzywek i mięska to mamy z Polsce też no ale cóż jesteśmy tutaj ale jak byliśmy na urlopie teraz to ekstra kupiliśmy lodówkę samochodową za prawie 400 zł ale przywieźliśmy dużo mięska swojskiego tzn kurczaka i worek ziemniaków
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nic, że w tym roku dopiero zaczełam takową robić, ale już pokochałam ![]() U Was to chyba sporo ludzi jeszcze coś na polach hoduje? U mnie na całą wieś to raptem 3 gospodarstwa z krowami, tyle samo sąsiadów pola uprawia. Efekt? Jak posadzisz coś poza ziemniakami i zbożem to jeszcze Ci to będą z pola kradli, zboże potrafią quadami zajechać, a ziemniaki ryją dziki |
|
|
|
|
#2160 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z owocami gorzej I jajka ciągle też dostajemy, wszystko za darmo.A mięso też mam poporcjowane i pomrożone. Oczywiście,że czuć różnicę ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

jakbyśmy mieszkały bliżej, to można byłoby fajny bufet urządzić... albo handel wymienny

chodziło o samo picie

ale poszukam takiego kleju tutaj także dzięki za cynka
Jutro rano mam health visitor taka środowiskowa położna przy pierwszym dziecku przychodzi przed porodem i nie wiem czego się spodziewać 

I jajka ciągle też dostajemy, wszystko za darmo.