Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-03, 21:10   #2641
violka848
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Tak przekładam właśnie jak zasypia przytulony przodem do mnie, albo jak go karmię na łóżku a on w trakcie jedzenia zaśnie
Właśnie usnął o 19 i od tamtej pory już były 3 pobudki z płaczem...

Ja się z jednej strony cieszę że mogę gdzieś wyskoczyć sama a gdzieś tam z tyłu myślę o synku

No tak zapomniałam że na Tobie czasem usypia 😍

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ma 9 m-cy i juz potroil swoją wagę urodzeniowa hehe, ale przybrał chyba 250g w 3 tyg.
Ile Filipek waży?

U nas zazwyczaj dokuczal az dobrze wyjdzie więc ok.3dni. Może kolejne chcą się wykluc

Biedna. Wiem co to za ból. Poparzylam się gotujac zupę Julkowi

Ja daję słoiczek jako dodatkowe danie albo jak zqpomne wyjąć z zamrażarki moją zupkę

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Violka -'ja tez nie tęsknię i nie mysle za dużo jak dzieci zostają z Tz. Jak z babciami to myskevczy zjadł i czy spac połoza. Za starszym tesknilam i myślałam czy ok.

Heh wyrosłaś z tego ja wiem że mąż czy babcia sobie poradzą i skupiam się na wyjściu Tzn wychodząc na Sylwestra np to co chwila na tel patrzyłam czy nie dzwonią ale w dzień jak wychodzę to jestem spokojniejsza.

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
No widzisz, jak ja ją na brzuchu kładę to zawsze jest krzywda! A dziś siedziała, bawiła się tą fontanną i kulki tak wyskoczyły i po całym pokoju się rozbiegły, a ta myk na brzuch i pościg! Pelzala tak dobre kilkanaście minut aż się zmęczyła.

Viola, ja też czasem lubię wyjść gdzieś bez Małej 😜 ale wracam juz mega steskniona!

Ahh ta matczyna miłość nawet do naszych marudek

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
dziękujemy
i dla Was gratki za "mamę"

u nas też kilka niedużych a co jakiś czas większą..mniej więcej ile po posiłku jest kupka?

no no co tam ugotowałaś? i brawa za drzemki w łóżeczku

czy ja wiem czy wyrodna? raczej nie trzeba też o sobie myśleć-szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko ja też mam tak jak Ty mimo, że córkę mam niewymagającą to fajnie się czasem wyrwać w pojedynkę. Jasne, że myślę o niej i wracam z radością, że zaraz mały szkrab rzuci wszystkie zabawki i przypełznie do mamy z wielkim uśmiechem

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

ładnie przybrał ale nic dziwnego, wcina konkretne porcje no i je dwie kaszki dziennie to podwójną porcję co wiekszość dzieciaczków
To fajnie że nie jestem w tym sama
Ugotowałam batata marchewkę dynie pietruszkę i koperek dałam i ciut masełka nawet mi to smakowało, a myślałam że to takie pomyje są hehe
To trochę dzięki Tobie i te spanie w łóżeczku Zmobilizowałaś mnie swoimi postanowieniami do zmian dzięki
A antresola taka nam się marzy właśnie jak u kolegi, plus pokoje dzieciaczkowe. Tą antresole rożnie można wykorzystać, jako biblioteczkę, bawialnia dla dzieci siłownie itp

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Hanka - Julo robi 2-4 kupy dziennie ale one są nieduże

Madzixx - najczęściej kupka jest po spaniu

U nas 2-3 kupki zwykle. Jedna zawsze z rana tak ok 8-10

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
u nas fajny dzień, w końcu nie my pojechalismy do znajomych a oni do nas
Ala zrobiła dziś cyrk z obiadkiem, jadła w krzesełku i sobie dosłownie zrobiła maseczkę marchewkową na twarz, włosy, kompres pod/na oczy i hennę brwi i rzęs do tego maseczka na rączki plus gratis farbowanie ubranka
się działo! nie wiem jak to jest, ale zawsze jak mamy gdzieś jechać albo ktoś do nas to zawsze coś się dzieje i potem nerwówka, bo nie zdążyłam tego czy tamtego zrobić..
znajomi przyszli z 3 letnim synkiem, Ala dostała od nich śpiewający zestaw małego lekarza FP i siedziała prawię godzinę nad nim,az byłam w szoku, chłopiec bawił się naszym domkiem potem chciała sie na niego wspinać, łapała go za nos hehe już któryś raz widzę, że Ala bardzo do dzieci ciagnie
Super ze taka towarzyska Ada to się uśmiecha do dzieci zawsze. Lubi tez tego bobasa co dostała, jak włączę go i powie jakies zdanie, to zawsze zadowolona
Maseczka powiadasz hehe oj czasami przy takich ekscesach nie jest do śmiechu ) Ja codziennie prawie zapieram ubranka to kichnie na spodenki to rękawem buźkę wytrze, to coś uleje

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Dziękuję za gratulacje 😘🌷

O kurcze no to pięknie przybrał Julo brawo 👏 😃

gratuluję "mamy" i przenoszenia Ady 👏😃 no i zupki i apetytu również 😁

Ja tylko jak mam iść kupić sobie jakiś ciuch to lubie sama a tak to wszędzie chce zabierać Nadie 😁 zbźikowałam na jej punkcie 😁❤

Hehe to Ala sobie spa urządziła 😁

Ja też lubię w dzien ją zabierać, do Tesco na zakupy np czy galerii i zawsze mi się chce całą rodzinka. Ale mąż nie jest entuzjastą takich pomysłów on woli w domu z nią posiedzieć, albo sam jedzie Bo ja podobno za dużo niepotrzebnych rzeczy oglądam i dużo czasu schodzi Ale do koleżanki wieczorem to już wolę sama iść i się spotkać swobodnie Jutro np idę wieczorem w odwiedki do tej koleżanki co urodziła. Malutki jej podobno w nocy nie śpi tylko w dzień hmm miała tak któraś? Da się to jakoś zamienić?
Stary 2016-01-03, 21:17   #2642
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Moze to skok teraz jakiś wypada i stąd ten kryzys?
Ano jest skok ósmego miesiaca,m.in. uswiadamia sobie dziecko,ze jest oddzielne od mamy, mama jest gwarantembezpieczenstwa i przyjemnosci no i jak zamyka oczy to mama "znika",więc trzeba protestowac. No i wg niektorych zrodel to 3-4
Miesiace tra,ale Mala Sylwia chyba sie niedawno cieszyla,ze Jas juz po skoku jest,wiecjest nadzieja, że krócej a i Hanka z tej okazji dziś zasnęła o 21:30, z minimum placzu, bo ją trzymalismy przy sobie w salonie
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 21:28   #2643
Hanka20
Zakorzenienie

MAJKA oparzenie tak bardzo nie dokucza jak ten nadgarstek. Strasznie boli dłoń przy poruszaniu. Posmarowalam żelem opokan i wzięłam apap. Zobaczymy jutro co to będzie.
Filipek był wazony juz jakiś czas temu i było ok 10.300 nie wiem ile teraz waży. Julo fajnie przybrał

U nas kupki tez nie duże, ale zwykle jedna dziennie lub nawet co dwa dni. Pewnie dlatego ze Filip mało je.

Idę spać, już jedną pobudke cycowa zaliczylismy.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 21:31   #2644
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
tak słyszałam

mój kumpel z LO miał w domu antresolę ale taką dużą z pokojami zamykanymi, więc ogrzewanie i tv wchodziły w grę jak się wychodziło z pokoi to było tam sporo miejsca jeszcze, stała kanapa i fotele i można było w doł popatrzeć na salon. Świetnie to wyglądało
też kolędy grałam w te Święta teściowa zawsze chce posłuchać jak u nas jest.
co do mycia to jakoś tak robię od urodzenia,położna nam tak pokazała. Buzki już nie myję w wanience, a pupkę tak oczyszczam najpierw wacikiem bo po co ma potem całe ciałko w tym być,

ja też rano i wieczorem tylko będę brawa dla Pawełka

super, że wyjście się udało na wyprzedażach byliście?

gratulacje
nam też dwa pierwsze wyszły w odstępie 3 dni
Niee, szukalismy nowego lozka i szafki pod tv po 5h na wyprzedazach mojego meza musieli by chyba reanimowac

Cytat:
Hehe dobre jesteście z tymi odwykami od wizażu 😜 żeby tylko Wam do głowy nie przyszło aby nieregularnie się udzielać! Za dużo osób nam odpada... ROSI całe wieki juz tu nie zaglądała, Domima mimo deklaracji tez nieregularnie pisze... 😞

Tak łatwo to się mnie nie pozbedziecie :P

Cytat:
Ma 9 m-cy i juz potroil swoją wagę urodzeniowa hehe, ale przybrał chyba 250g w 3 tyg.
Ile Filipek waży?

U nas zazwyczaj dokuczal az dobrze wyjdzie więc ok.3dni. Może kolejne chcą się wykluc

Biedna. Wiem co to za ból. Poparzylam się gotujac zupę Julkowi

Ja daję słoiczek jako dodatkowe danie albo jak zqpomne wyjąć z zamrażarki moją zupkę

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Violka -'ja tez nie tęsknię i nie mysle za dużo jak dzieci zostają z Tz. Jak z babciami to myskevczy zjadł i czy spac połoza. Za starszym tesknilam i myślałam czy ok.
Mój jakiś czas temu też już potroil wagę ale teraz już patrzę że stopuje z masa. Jak to VIOLKA stwierdziła, teraz rzeźba

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
MAJKA oparzenie tak bardzo nie dokucza jak ten nadgarstek. Strasznie boli dłoń przy poruszaniu. Posmarowalam żelem opokan i wzięłam apap. Zobaczymy jutro co to będzie.
Filipek był wazony juz jakiś czas temu i było ok 10.300 nie wiem ile teraz waży. Julo fajnie przybrał

U nas kupki tez nie duże, ale zwykle jedna dziennie lub nawet co dwa dni. Pewnie dlatego ze Filip mało je.

To waga podobna do Szymkowej

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 21:31   #2645
blackberry89
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53988502]No to Pawelek dal czadu, przynajmniej nie w środku nocy brawo za wstawanie👏
Z tymi chusteczkami racja hehe, no ale jakos tak wiesz, ja ogolnie preferuję wodę, a dwa- Hania mycie wodą lubi, a chusteczkami po buzce niezbyt. moze jej zapach przeszkadza?[/QUOTE]

He he matka, smierdzace chusteczki kupujesz? moze zmien?
My mamy nivea kocham je za zapach i za to ze sa takie kremowe i nie lepia sie po nich rece.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 21:32   #2646
cashmere
Zakorzenienie

Czuje że u nas się drugi ząbek przebija, bo po 21 była pobudka z takim okropnym rykiem ciężko było go uspokoic. Bidulek mój, serce boli jak widzę gdy cierpi

jestem mamą
Stary 2016-01-03, 21:34   #2647
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
AGNIESZKA może dokuczać jeszcze bo wyszedł tylko kawałek. Albo i następny idzie!

Kurde poparzylam się przed chwila jak do pieca dokladalam i wykręciłam przy tym rękę z tym bólach nadgarstkiem ale boooli. ..
Biedna

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
A Ty też przekładasz skądś?
No słodkie to napewno, pewnie niedługo to usłyszę )
U nas po przebiciu ząbka jeszcze z dzien było tak marudnie.

Ojej pechowo obyś nie pogorszyła sytuacji ✊🏻

Fajowo moja jakoś zapimnieć niechce próbuje ją na podłodze kłaść ba łożku, ale ona chwile poleży i łeeee

To ja jestem inna Wam powiem- wyrodna jakby Ja jak gdzieś wychodzę to nie tęsknie jakoś tak bardzo, cieszę się że mogę odetchnąć świeżym powietrzem hehe Wiem że jeszcze po powrocie zdążę się nacieszyć tym skarbem )
Ja jak zostawiam malego z tz to tez nie tesknie tak bardzo, ale tak to sie martwie jakos - nie wiem czemu
Boje sie go zostawic z kims innym jakos nie mam zaufania.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2016-01-03, 21:35   #2648
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Niee, szukalismy nowego lozka i szafki pod tv po 5h na wyprzedazach mojego meza musieli by chyba reanimowac

Mój jakiś czas temu też już potroil wagę ale teraz już patrzę że stopuje z masa. Jak to VIOLKA stwierdziła, teraz rzeźba

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

hehe uśmiałam się
to ja chyba swojego nie doceniam, nie dość, że wytrzymał ze mną 4h to jeszcze miał Alę pod opieką i zajął miejsce w kolejce do kasy w Zarze, w tym czasie ja buszowałam w Stradim
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 21:40   #2649
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Biedna

Ja jak zostawiam malego z tz to tez nie tesknie tak bardzo, ale tak to sie martwie jakos - nie wiem czemu
Boje sie go zostawic z kims innym jakos nie mam zaufania.
Mam tak samo. Jak zostaje z tatusiem to się nie martwie, z kimś innym to co innego.

jestem mamą
Stary 2016-01-03, 21:44   #2650
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
i

[/COLOR]Ja postanowilam wylaczyc powiadomienia wizazowe i mniej wchodze. Chyba bede tylko rano i wieczorem. Jezu uzalezniona jestem :/
Mi się same wyłączyły
Goście prawie wszystkie pojechaly i trzeba będzie brać się jutro za sprzątanie
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 21:44   #2651
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
hehe uśmiałam się
to ja chyba swojego nie doceniam, nie dość, że wytrzymał ze mną 4h to jeszcze miał Alę pod opieką i zajął miejsce w kolejce do kasy w Zarze, w tym czasie ja buszowałam w Stradim
Ja na mojego tez moge liczyc na zakupach
No ale jak w 2 sklepie do ktorego weszlam kupilam plaszcz to wiecie, marudna nie jestem jak mi sie podoba to biere i sie nie zastanawiam czy gdzies w galerii jest fajniejsza

U nas fajny dzien. Pawel srednio grzeczny ale bylam w biedronce sama godzine lazilam, kupuje zdrowsze zarelko teraz. Potem wpadl kolega z anglii i pogadalismy. pawcio dostal komplecil george i powiem wam ze ma gust ten kolega, a i z rozmiarem trafil spdnie miekkie jeansowe, tshirt i ocieplacz, akurat licze na wiosnr dobry bedzie
Pawcio 13.04.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-03, 21:49   #2652
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Mój po takiej dawce galerii nie mialby szansy na reanimacje

Cytat:
Czuje że u nas się drugi ząbek przebija, bo po 21 była pobudka z takim okropnym rykiem ciężko było go uspokoic. Bidulek mój, serce boli jak widzę gdy cierpi
Ostatnio rozmawiałam z kuzynka i doszlysmy do wniosku że gdyby nie ząbkowanie to byłoby bosko
Rosną żeby bolą. Psuja się - bolą. Leczenie boli. Nieciekawie zctymi zębami :/
Stary 2016-01-03, 21:54   #2653
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

Ostatnio rozmawiałam z kuzynka i doszlysmy do wniosku że gdyby nie ząbkowanie to byłoby bosko
No naprawdę, całe życie problemy z tymi zębami. My to teraz mówimy że to "wredne białe kły" 😝 hehe

jestem mamą
Stary 2016-01-03, 21:55   #2654
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
No tak zapomniałam że na Tobie czasem usypia 😍

Heh wyrosłaś z tego ja wiem że mąż czy babcia sobie poradzą i skupiam się na wyjściu Tzn wychodząc na Sylwestra np to co chwila na tel patrzyłam czy nie dzwonią ale w dzień jak wychodzę to jestem spokojniejsza.

Ahh ta matczyna miłość nawet do naszych marudek

To fajnie że nie jestem w tym sama
Ugotowałam batata marchewkę dynie pietruszkę i koperek dałam i ciut masełka nawet mi to smakowało, a myślałam że to takie pomyje są hehe
To trochę dzięki Tobie i te spanie w łóżeczku Zmobilizowałaś mnie swoimi postanowieniami do zmian dzięki
A antresola taka nam się marzy właśnie jak u kolegi, plus pokoje dzieciaczkowe. Tą antresole rożnie można wykorzystać, jako biblioteczkę, bawialnia dla dzieci siłownie itp

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

U nas 2-3 kupki zwykle. Jedna zawsze z rana tak ok 8-10

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Super ze taka towarzyska Ada to się uśmiecha do dzieci zawsze. Lubi tez tego bobasa co dostała, jak włączę go i powie jakies zdanie, to zawsze zadowolona
Maseczka powiadasz hehe oj czasami przy takich ekscesach nie jest do śmiechu ) Ja codziennie prawie zapieram ubranka to kichnie na spodenki to rękawem buźkę wytrze, to coś uleje

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Ja też lubię w dzien ją zabierać, do Tesco na zakupy np czy galerii i zawsze mi się chce całą rodzinka. Ale mąż nie jest entuzjastą takich pomysłów on woli w domu z nią posiedzieć, albo sam jedzie Bo ja podobno za dużo niepotrzebnych rzeczy oglądam i dużo czasu schodzi Ale do koleżanki wieczorem to już wolę sama iść i się spotkać swobodnie Jutro np idę wieczorem w odwiedki do tej koleżanki co urodziła. Malutki jej podobno w nocy nie śpi tylko w dzień hmm miała tak któraś? Da się to jakoś zamienić?
oo jak miło dzięki ;*
może Ty mnie zmobilizujesz do gotowania
biblioteczka pięknie by wyglądała ahh macie już na oku coś?
u nas to samo z praniem :/ muszę Twój śliniak zakupic!
moja się cieszy do Szczeniaczka i uwielbia jak on coś gada
Stary 2016-01-03, 22:01   #2655
Konto usunięte

Cytat:
On robi kilka niedużych. Co jakis czas większą. Ja już sie boję że tyle je bo pulpecik konkretny z niego
Heh,to sie doczekalas "zmartwienia",ciekawe czy moja niunia mnie kiedykolwiek tak "wystraszy". Super, że Julek tak ładnie je Twoje zupki

Cytat:
Witam wieczornie Cór zjadlł i usypia walając się po łóżeczku Dziś mały przełom, na drzemki usypiałam w huśtawce i przykładałam do łóżeczka, zawsze bałam się że się rozbudzi i pośpi max 30 min, a zrobiła 40 min i 1h15 także się cieszę! Ale mega marudna dzuś cały dzień, nawet na rękach źle buu oby jutro taka nie była bo mąż już do pracy. Poza tym ugotowałam pierwszy raz zupkę warzywną Sporo zjadła, dokładnie niewiem ile bo nie mierzylam, ale ok 200 ml potem drugi raz jeszcze dałam Gerbera z mięsem. Takie noworoczne zmiany )
Też lubię jak wracam, a ona tak zaciesza albo wystarczy że w kuchni trochę pobędę, a ona z mężem się bawi i zobaczy mnie i uśmiech) kiedyś mi się wydawało że na tatę tylko tak reaguje, a poprostu mnie widziała ciàgle i weź tu się ciesz szczęka boli
A i Ada zawołała na mnie "mama" jak przechodziłam, a ona z mężem siedziała tylko ja tego nie słyszałam 😍
Aga ale szybko kolejny ząbek super!
Kamilove 👏🏻 za "mamę"
fajnie ze mamuje,juyro pewnie sama usłyszysz no i kciuki trzymam za dalsze takie drzemki. U nas dwie po 30 i 40minut,za to Hanka niemarudna, poza awantura przed druga drzmka i odrobinke przed nocnym spaniem,ale w pore zajarzylam,ze dla niej za wcześnie,bo potem jak zamarudzila kilka sekund to w 5minut przy kp usnela. MAJKA, Ty chyba masz racje,że moja corka jedna drzemke chce tylko, chociaz po 30minutach snu to trudno mi uwierzyc,że jej to wystarczy... 😨

Cytat:
AGNIESZKA może dokuczać jeszcze bo wyszedł tylko kawałek. Albo i następny idzie!

Kurde poparzylam się przed chwila jak do pieca dokladalam i wykręciłam przy tym rękę z tym bólach nadgarstkiem ale boooli. ..
boli Cie nadgarstek wciaz...? 😒 Mnie tez,czasem jak mnie Hania kopnie to ała! Albo po nocy jak ją się nawyciagam i nawkładam do łóżeczka... długo Filip juz tak bez apetytu znów? Ty mu proponujesz jakies takie poza sloiczkowe dania,nie papki, np. chleb, jakies warzywo, owoce w kawalkach itp.itd? Hanka dzis zjadła pół kromki chleba z żółtkiem no i ciut kaszki.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 22:07   #2656
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
No ale jak w 2 sklepie do ktorego weszlam kupilam plaszcz to wiecie, marudna nie jestem jak mi sie podoba to biere i sie nie zastanawiam czy gdzies w galerii jest fajniejsza

U nas fajny dzien. Pawel srednio grzeczny ale bylam w biedronce sama godzine lazilam, kupuje zdrowsze zarelko teraz. Potem wpadl kolega z anglii i pogadalismy. pawcio dostal komplecil george i powiem wam ze ma gust ten kolega, a i z rozmiarem trafil spdnie miekkie jeansowe, tshirt i ocieplacz, akurat licze na wiosnr dobry bedzie
fajnie ja to czasem szybko kupuję, czasem łażę i szukam.
super, że prezent udany
my mamy wiecej warzyw i ryb jeść w tym roku

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

a wiecie dziś ci znajomi co byli to ich synek jako niemowlak wcale nie chciał spać w dzień, coś jak synek Domimy:/ i nie dało się przy nim ustawić godzin
teraz grzeczny, fajnie wychowany chłopiec takze trzeba mieć nadzieję
dostałam komplement "Ty jak zawsze piękna i wypoczeta" taaa :P
Stary 2016-01-03, 22:15   #2657
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11

Cytat:

Cytat:

To patrzę że Ci podlascy mężczyźni podobni ) albo te galerie u nas jakieś nie teges )))

Cytat:
oo jak miło dzięki ;*

może Ty mnie zmobilizujesz do gotowania

biblioteczka pięknie by wyglądała ahh macie już na oku coś?

u nas to samo z praniem :/ muszę Twój śliniak zakupic!

moja się cieszy do Szczeniaczka i uwielbia jak on coś gada

Narazie niewiem jak z tym gotowaniem będzie ale może powoli się rozkręcę Niewiem jak do tego mięsa się zabrać
Polecam śliniak, strasznie jestem zadowolona że do pralki można, nie lubię szorować tych brzegów, a w pralce moment jak nowy
Narazie jeszcze są poszukiwania działki i mamy kilka na oku. Mąż mnie straszy że jak kupi działkę to kolejnego dnia jedzie do architekta omawiać projekt i jak ja nic nie będę miała to on sam wszystko ustali także tego zainteresowałam się tematem A jak tam u Was? Posuwają się prace?
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53993654]Heh,to sie doczekalas "zmartwienia",ciekawe czy moja niunia mnie kiedykolwiek tak "wystraszy". Super, że Julek tak ładnie je Twoje zupki

fajnie ze mamuje,juyro pewnie sama usłyszysz no i kciuki trzymam za dalsze takie drzemki. U nas dwie po 30 i 40minut,za to Hanka niemarudna, poza awantura przed druga drzmka i odrobinke przed nocnym spaniem,ale w pore zajarzylam,ze dla niej za wcześnie,bo potem jak zamarudzila kilka sekund to w 5minut przy kp usnela. MAJKA, Ty chyba masz racje,że moja corka jedna drzemke chce tylko, chociaz po 30minutach snu to trudno mi uwierzyc,że jej to wystarczy... 😨

boli Cie nadgarstek wciaz...? 😒 Mnie tez,czasem jak mnie Hania kopnie to ała! Albo po nocy jak ją się nawyciagam i nawkładam do łóżeczka... długo Filip juz tak bez apetytu znów? Ty mu proponujesz jakies takie poza sloiczkowe dania,nie papki, np. chleb, jakies warzywo, owoce w kawalkach itp.itd? Hanka dzis zjadła pół kromki chleba z żółtkiem no i ciut kaszki.[/QUOTE]

U mojej koleżanki córka dopiero niedawno na jedną drzemkę przeszła, w lutym 2 lata kończy. Ale ile dzieci tyle przepisów na nie Moja też dziś strasznie walczyła przed tą pierwszą drzemką, gdyby nie była marudna to bym jej pewnie nie zmuszała, ale tak to wolę zregenerować jej moc Także fajowsko masz i tak że Hania pogodna jest

Cytat:

U nas fajny dzien. Pawel srednio grzeczny ale bylam w biedronce sama godzine lazilam, kupuje zdrowsze zarelko teraz. Potem wpadl kolega z anglii i pogadalismy. pawcio dostal komplecil george i powiem wam ze ma gust ten kolega, a i z rozmiarem trafil spdnie miekkie jeansowe, tshirt i ocieplacz, akurat licze na wiosnr dobry
bedzie
Ja to kiedyś miałam tak. że musiałam wszystkie sklepy przejść, żeby cis kupić właśnie. W sensie że znajdę tańsze ładniejsze, a teraz nauczyłam się szybko robić zakupy (z wiadomych powodów i w sumie to wolę takie

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2016-01-03 o 22:22
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 22:23   #2658
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Heej.
Gratuluje zabkow, kolejnych umiejętności dzieciaczkom. wielki buziak od nas.

Jutro w koncu Milka do przedszkola, tz do pracy, bedzie.cisza.i spokoj

Agata biedna znow w nocy zaczela jesc, budzi sie i musi byc mleko i koniec, picie nie dziala,

Ja tam jak wychodze, to sie ciesze, tesknie, ale z umiarem
to oby Co sie dobrze odpoczywalo! Duzo razy Agata je w nocy? Bardziej jest w dzien aktywna niz wcześniej? Bo moze za duzo spala..? Moja Hanka to ciagle sie rusza, nawet jak je to tańczy wibruje podskakuje

Cytat:

jejku z tym nadgarstkiem oby przeszlo. masz konkret do dźwigania, nie zazdroszcze. Moja Hania też tyle kup robi co Filip. I tez już jedną pobudke miala. Dzis po viburcolu jest,zobaczymy...
Stary 2016-01-03, 22:28   #2659
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
To już nie kruszyna konkretny gabaryt hehe
Adrianka tak marudziła i włączyliśmy w końcu bajkę bo pomysłów brakło i była bajka o psach i był taki maluteńki jorczek - suczka, nazywała się "Tycia" hehe rozśmieszyło mnie to imię )

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Mori! zrobiłam dziś Twoje danie! Polędwiczki wyszły poezja! Takie proste przyprawy a takie pycha wyszło! A ja zawsze tam jeszcze różności dodawałam i jeszcze obsmażalam i potem w piekarniku, a tu 4 minuty i pycha mięso zrobione) Warzywa też pyszne , tylko pietruszka się nie dopiekła. I przekonałam się kolejny raz że wolę zwykle ziemniory od batatów ale taka odmiana raz na jakiś czas nie zaszkodzi Także wielkie dzięki myślę że co jakiś czas bedzie to danie gościć u nas
Ciesze się ze smakowało to na prawdę proste i szybkie danie ja daje jednego batata do przełamania smaku, bo dla mnie (osoby nie słodzacej i nie jedzącej słodyczy) są bardzo słodkie.

Miałam więcej pocytować, tylko status Violki złapało :/

Madzixx trzymam kciuki za dotrzymanie postanowień 👏

MAJKA Julo nie jest jakiś ciężki mój tyle ważył 1,5 m temu, myślę że zatrzymał się teraz z wagą, bo wyciągnął się i mobilny jest jak cholera :P

Goczek, jak tam spanie Hani?

Któraś z Was pisała, że jej maleństwo uraczylo ja zwrotem "mama" 😍 gratulacje !

Mój Syn nadal nie śpi... tzn dziadkowie wykąpali go i położyli.. spał od 21. My z Mężem wybyliśmy na kolacje z przyjaciółmi i wróciliśmy ok 22 w szoku ze Mały śpi.. nasze zdziwienie nie trwało długo bo po 10min od powrotu Synek wstał przeszczęśliwy ... i cieszy się do teraz.. także teen...
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-03, 22:31   #2660
Konto usunięte

Cytat:
He he matka, smierdzace chusteczki kupujesz? moze zmien?
My mamy nivea kocham je za zapach i za to ze sa takie kremowe i nie lepia sie po nich rece.
o! Nivea nie mialam,musze wyprobowac. bo roznych uzywam,nie trafilam na ideał. Teraz hippa mam, pampersa sporo paczek mielismy, za mokre jak dla mnie.
Stary 2016-01-03, 22:46   #2661
Majka232
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53993654]Heh,to sie doczekalas "zmartwienia",ciekawe czy moja niunia mnie kiedykolwiek tak "wystraszy". Super, że Julek tak ładnie je Twoje zupki

boli Cie nadgarstek wciaz...? 😒 Mnie tez,czasem jak mnie Hania kopnie to ała! Albo po nocy jak ją się nawyciagam i nawkładam do łóżeczka... długo Filip juz tak bez apetytu znów? Ty mu proponujesz jakies takie poza sloiczkowe dania,nie papki, np. chleb, jakies warzywo, owoce w kawalkach itp.itd? Hanka dzis zjadła pół kromki chleba z żółtkiem no i ciut kaszki.[/QUOTE]

A gdyby ta drzemka była później? Może byłaby dłuższa?
U nas jak mniej pospi w dzień to wczesniej kąpiemy

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
Ciesze się ze smakowało to na prawdę proste i szybkie danie ja daje jednego batata do przełamania smaku, bo dla mnie (osoby nie słodzacej i nie jedzącej słodyczy) są bardzo słodkie.

Miałam więcej pocytować, tylko status Violki złapało :/

Madzixx trzymam kciuki za dotrzymanie postanowień 👏

MAJKA Julo nie jest jakiś ciężki mój tyle ważył 1,5 m temu, myślę że zatrzymał się teraz z wagą, bo wyciągnął się i mobilny jest jak cholera :P

Goczek, jak tam spanie Hani?

Któraś z Was pisała, że jej maleństwo uraczylo ja zwrotem "mama" 😍 gratulacje !

Mój Syn nadal nie śpi... tzn dziadkowie wykąpali go i położyli.. spał od 21. My z Mężem wybyliśmy na kolacje z przyjaciółmi i wróciliśmy ok 22 w szoku ze Mały śpi.. nasze zdziwienie nie trwało długo bo po 10min od powrotu Synek wstał przeszczęśliwy ... i cieszy się do teraz.. także teen...
Widzę po Julku że pyzak się zrobił i ubranka wyglądają jak slim fit :P
Nieciekawe te pobudki. Musicie chodzić spać razem z synkiem. Może wtedy nie będzie się wybudzał ale te pobudki na pewno wkrótce miną

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Violka - mój ma alergię na samo słowo galeria :/
Lubi biedronke i lidla :P

Dla mnie chusteczki nivea za suche. Pachną pięknie

Dobranoc
Stary 2016-01-03, 22:51   #2662
Konto usunięte

Cytat:
To patrzę że Ci podlascy mężczyźni podobni ) albo te galerie u nas jakieś nie teges )))

Narazie niewiem jak z tym gotowaniem będzie ale może powoli się rozkręcę Niewiem jak do tego mięsa się zabrać
Polecam śliniak, strasznie jestem zadowolona że do pralki można, nie lubię szorować tych brzegów, a w pralce moment jak nowy
Narazie jeszcze są poszukiwania działki i mamy kilka na oku. Mąż mnie straszy że jak kupi działkę to kolejnego dnia jedzie do architekta omawiać projekt i jak ja nic nie będę miała to on sam wszystko ustali także tego zainteresowałam się tematem A jak tam u Was? Posuwają się prace?

U mojej koleżanki córka dopiero niedawno na jedną drzemkę przeszła, w lutym 2 lata kończy. Ale ile dzieci tyle przepisów na nie Moja też dziś strasznie walczyła przed tą pierwszą drzemką, gdyby nie była marudna to bym jej pewnie nie zmuszała, ale tak to wolę zregenerować jej moc Także fajowsko masz i tak że Hania pogodna jest

Ja to kiedyś miałam tak. że musiałam wszystkie sklepy przejść, żeby cis kupić właśnie. W sensie że znajdę tańsze ładniejsze, a teraz nauczyłam się szybko robić zakupy (z wiadomych powodów i w sumie to wolę takie
moja niemarudna w dzien, pelno energii ma. za to ja po nockach z pobudkami rozkojarzona i zmeczona jestem. I nerwowa bardziej. dzis juz dwie,co godzine. Dobranoc,pewnie pospie z pół godziny,zanim zasne...bylismy dzis w CH, bylam w trzech sieciowkach, nic mi sie nie podoba na żywo,zdecydowanie wolę przez neta zakupy ciuchowe.
Stary 2016-01-03, 23:19   #2663
mori_lee
Rozeznanie

Jejku.. w końcu zasnął.. i co 'zasypial' to płacz... może to faktycznie zęby? Dzisiaj zjadł tyle co kot napłakał .. hm
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 23:54   #2664
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki bardzo choć tego co robisz z granatem nie zrozumiałam
Byłam dziś przy Piotrze i Pawle :/ chyba kupię takie zapakowane w pudełko spody czy takie są niedobre?

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Zwróciłem kombiak. Kasy za poprzedni jeszcze nie dostałam...
Pewnie, że mogą być.
Hmm następnym razem Ci filmik nagram jak granata pestki wyjmuje

Cytat:
Niezawsze - nie przemywalas dzieciom buzi przegotowaną woda przed kąpielą?
Nie, Mai też nie.

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Cytat:
Hehe dobre jesteście z tymi odwykami od wizażu 😜 żeby tylko Wam do głowy nie przyszło aby nieregularnie się udzielać! Za dużo osób nam odpada... ROSI całe wieki juz tu nie zaglądała, Domima mimo deklaracji tez nieregularnie pisze... 😞

Ja tez znikam tzn. Na pewno nie będę ma bieżąco. Zamiast was będę czytać Webera, Spencera i Marksa sesja się zbliza

Cytat:
Jejku.. w końcu zasnął.. i co 'zasypial' to płacz... może to faktycznie zęby? Dzisiaj zjadł tyle co kot napłakał .. hm
Możliwe, pierwsze?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 06:31   #2665
Majka232
Zakorzenienie

Dzień dobry
Julo pospal do 6.40. Tylko jedną pobudke mial w nocy ale smok i spal dalej. Pluje lekiem na refluks. Wysypka paskudna. Buuu. Źle mi przez to
Stary 2016-01-04, 07:37   #2666
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Dzien dobry. Moja córka juz od 22 ze mna spała a co najlepsze obudziła sie tylko raz i zaraz zasnęła ... Ona chyba płacze, bo chce do mamy ;> TZet wrócił w koncu do pracy i musiałam ja rano odłożyć i u siebie średnio chciała spac. Rano cos mi sie uroiło, ze ząb jej wyszedł, ale jednak nic nie ma chce bawic sie drzwiami od łazienki i ryczy jak jej zamykam. U mnie jak słyszy, ze TZet otwiera drzwi na dole, to piszczy i czołga sie w kierunku drzwi. Musze z kompa Wizaz odpalić i sprawdzić, co tam gotujecie
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 08:08   #2667
Hanka20
Zakorzenienie

Hej! Nocka jak zwykle, wiec nie będę się rozpisywać jedyne co ostatnio częściej robimy to bierzemy małego do nas zamiast odkładać. Dziś przed 4 zachciało mu się chichrac i gadać wiec położyłam do nas przytulilam i zasnął po czasie.
Ręka boli dalej jak ruszam, i myślę co z nią zrobić bo ból jest przeszywajacy aż. Czy do internisty opłaca się chodzić? Bo ortopeda od reki mnie nie przyjmie. ..

Mój Tz tez nie przepada za galeriami handlowymi, jak słyszy o jakichś większych zakupach to mi się zaraz wykrecac zaczyna i szuka mi innego towarzystwa zamiast siebie

GOCZEK nadgarstek pobolewa, orteza nie pomogla od dawna jej nie noszę. Ale po wczorajszym jest o wiele gorzej, chyba mi coś tam przeskoczylo i wrócić na miejsce nie może :/

Od trzech dni znów Filip nie chce jeść, tzn cyc bardzo chętnie i chrupki tez zjada w dużych ilościach, poza tym po dwie trzy łyżeczki papek. Próbowałam mu dawać w kawałku owoce ale nie wie co z tym zrobić ma, waflami jablkowymi hippa się krztusil.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 08:11   #2668
Konto usunięte

Cytat:
Matko, północ widzę...
jak to zęby to niechże szybciej wylaza! Mojej tez by mogly jakies wylezc,chociaz czesto myślę ze u Hanki to taki charakter spaniowy 😔 u was takie poznowieczorne "drzemki" to od kiedy,przypomnisz? Podajesz Piotrusiowi jakies specyfiki? Chociaz on chyba tak nie plakal przy poprzednich zasypianiach,tak?

Cytat:
A gdyby ta drzemka była później? Może byłaby dłuższa?
U nas jak mniej pospi w dzień to wczesniej kąpiemy

Widzę po Julku że pyzak się zrobił i ubranka wyglądają jak slim fit :P
Nieciekawe te pobudki. Musicie chodzić spać razem z synkiem. Może wtedy nie będzie się wybudzał ale te pobudki na pewno wkrótce miną

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Violka - mój ma alergię na samo słowo galeria :/
Lubi biedronke i lidla :P

Dla mnie chusteczki nivea za suche. Pachną pięknie

Dobranoc
Hm... później drzemki.moze i masz dobry pomysl chociaz i tak ostatnio pierwsza jest po 12tej(wstaje ok 8mej) no i wczoraj sama zasnęła jak po sklepach chodzilismy. Specjalnie Tz z nią siedział na holu galerii zeby pospala, a ja wloczylam się po sklepach i sama się obudzila w pewnym momencie po 30min. Ja dziś spalam od północy z Hania,nie pierwszy raz,a ona i tak sie wybudza podobnie czesto, co godzine, dwie. Viburcol poki co bez efektu. Na razie to mam wrazenie tylko jak paracetamol dostanie to lepiej pośpi 😒 oczywiście ona od rana zadowolona, zaciesza sie co chwile,gada,kota gania. Kota jak był maly przypomina, też taki energiczny był i tez w nocy się wydzieral czasem,teraz wyszkolony śpi. chociaz znacznie krócej go szkolilismy...😛
Moj TZ tez nie cierpi galerii,no ale posiedziec POZA sklepami jakos ścierpi fajnie że place zabaw tam są,azyl dla męczenników galeriowych 😄
Stary 2016-01-04, 08:17   #2669
madelinem
Zadomowienie

Cytat:

Biedna, oby szybko minelo

Cytat:

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53993893]to oby Co sie dobrze odpoczywalo! Duzo razy Agata je w nocy? Bardziej jest w dzien aktywna niz wcześniej? Bo moze za duzo spala..? Moja Hanka to ciagle sie rusza, nawet jak je to tańczy wibruje podskakuje

jejku z tym nadgarstkiem oby przeszlo. masz konkret do dźwigania, nie zazdroszcze. Moja Hania też tyle kup robi co Filip. I tez już jedną pobudke miala. Dzis po viburcolu jest,zobaczymy...[/QUOTE]

w nocy raz. Aktywna tak samo, robi dwie lub trzy drzemki, jak nie spi, to wszędzie jej pelno, wstaje, raczkuje, próbuje przy lozku chodzic. Nie usiedzi w miejscu.
Wczoraj miała dwie drzemki, 1 ok 1,5 godz, druga chyba tez, nie pamietam o ktorej padla. Ale w sumie wychodzi dziennie tyle samo drzemek czasowo.
Teraz bedzie znow.inaczej, bo Milka w szkole. Na noc zasnela przed 20, jeczala przez sen, posmarowalam bobodentem i cisza.
Wstala dzis dopiero przed 5, zjadla, ale cos usnac nie.mogla, na szczescie sie udalo.

Cytat:
Dzień dobry
Julo pospal do 6.40. Tylko jedną pobudke mial w nocy ale smok i spal dalej. Pluje lekiem na refluks. Wysypka paskudna. Buuu. Źle mi przez to

Agata leki wypija na szczescie i jeszcze wylizuje, a bactrim taki fe, a jej smakuje.

Musialam kombinezon zamowic, mam nadzieje.ze.jutro juz bedzie, bo ten.co mialam to 86 i sie topi w nim. A 68 za male. 74 mam, ale cienki. I lipa, bo w domu uziemione jestesmy. Na dodatek kaszel jej wrocil. I te gorne jedynki nie.chca wyjsc. Mogłyby juz, bo to jeczenie juz mnie wkurza.
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 08:25   #2670
Konto usunięte

Ulubionym skeczem kabaretowym mojego TZta jest "Góral na zakupach", widzialyscie to?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości