|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Hejo 😊 właśnie robię pranie. M na zakupach, dzieci się bawią. Na obiad zrobię grochówkę...juz mam ślinę po kolana
|
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i super
|
|
#2193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wiesz jak to jest... nie daje mi to spokoju
|
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dadzą Ci co trza dla ochrony maleństwa.
|
|
#2195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
Dużo osób to to ma![]() Tylko u mnie to było głupio, bo ja cc planowana, byłam już dzień wcześniej w szpitalu i ordynator zalecił w ogóle już wedy podawać i kilka dawek, wszyscy się dziwili po co... więc teaz przynajmniej tej przyjemności uniknę
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie nie wyspalam..... Suche powietrze strasznie u mnie. Jak polecacie nawilzac?
|
|
#2197 |
|
Rozeznanie
|
Lucy teraz to już Ci szybko zleci. Co do GBS ja jutro się wybieram i do tego jeszcze mocz i morfologia... też już gdzieś po głowie chodzi mi i sprawdzam jak tylko poczuję jakąś większą wilgoć czy to nie czasem już... jakaś psychoza :/ A najgorsze przejdę kilkanaście metrów i mnie boli brzuch dołem i twardnieje, a wizyta dopiero za półtorej tygodnia.
Właśnie wyczytałam że po tym badaniu: Czasami, po badaniu, może pojawić się zapalenie błon płodowych, wcześniejsze pęknięcia błon płodowych czy przedwczesny poród. Dziewczyny czy Was też ogarnia taki paniczny strach przed porodem? ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Amb86 czy Ty robiłaś już wymazy? jeśli tak t gdzie i jak długo czekałaś na wyniki? |
|
|
|
#2198 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
wreszcie wróciłam do świata techniki ![]() nie wiem ile wysiedzę przed komp, bo dzieć twardo stoi na głowie, rozpycha się, ze ja wygladam , jakbym kij połknęła, przynajmniej plecy mam proste a nie zgarbione Poczytałam Was trochę, ale nie wszystko, bo nie daję rady .Lucy, trzymaj się dzielnie Ja porodu się nie boję, gorsza dla mnie jest cała logistyka- córka i jej szkoła , z jednej strony chciałabym urodzić wcześniej, z drugiej jednak w terminie, bo od 15 .02 zaczynają sie u nas ferie w szkołach, więc odpadnie problem dopilnowania wszystkiego, poza tym teściowa zaoferowała, że zabierze ją do siebie, żebyśmy mieli łatwiej, popilnuje jej, będzie gotowac, bawić itd. ,będzie u niej nocowac, a co drugi dzień będą z nią przyjeżdżać, żeby posiedzieć trochę i żeby mała nie tęskniła za nami.I przede wszystkim nie chciałabym, żeby zaczęło się w nocy, albo kończyło się późno w nocy .
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koszt-chyba 25 zł.
|
|
#2200 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może nie będzie tak źle!Cytat:
Wtedy będzie najłatwiej ogarnąć chłopców
|
||
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Lola może nie będzie źle z tą wizytą ? może to tylko tak żeby odhaczyć
![]() Czarnooka_Paula kciuki za wizytę w urzędzie ja sporo masz ubranek mam wrażenie że Lila w tej samej pozycji będzie ale może jednak ? ![]() Zosienka200 dieta koleżanki.... wykalacka ręczniczek największy najlepiej Lucy31 szybko zleciało siasia13 zdrówka mnie ominęło jeszcze ale cebula i czosnek non stop prawie Motyl kiłę i hiv do sn też się robi torba spakowana ? mamusiaczek ale to nic złego że dodatni gbs lepiej wiedzieć przed porodem jak jest nie martw się ![]() Magdzinska85 u mnie strachu nie ma przed porodem..bardziej stresuje mnie czy będę wiedziała że to "już" no i powrót ze szpitala kto mi pomoże itd a poród ? wierzę że wszystko będzie dobrze..pewnie coś zaboli....będzie nieprzyjemnie...ale ja cały czas czekam na ten moment jak zobaczę moje maleństwo w końcu i o tym myślę Marciar rozumiem Ciebie jak nie powiem kto....ale przywykniesz zobaczysz najgorsze są początki z rozstaniem bo do czegoś nowego trzeba się przyzwyczaić a sama zobaczysz jak ten czas szybko będzie leciał a teraz to już wogóle skupisz się na maleństwie to inaczej Witam zimno..zimno...zimno... tak zimno że mówię do syna żeby się wstrzymał zdecydowanie do marca z wyjściem na świat
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Kaaasi no nie wiem czy ustalam ale jade rozmawiac czy zechce zrobic ;-) jak mi powie ze oj tam podczas sn moze pani dostac krwotoku lub nie i w dupie to zwatpie
|
#2203 | |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
ja bym chciala urodzić w ferie bo tak siostry by przyjeżdżaly cos pomoc
|
|
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra nie gdybam muszę popatrzeć co jeszcze dokupić by się przydało bo leniwiec się zrobił ze mnie szukam jakiejś karuzelki prostej na łóżeczko ktoś coś ciekawego poleci?
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja karuzelki nie kupuje.. Jak dostane to bedzie ok. Jakis poloznych sie nasluchalam ze niedobrze jak dziecku cos nad glowa wisi bo oczoplasu dostaje i jakos mnie to przekonalo :-P
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TYlko wlasnie trzeba zwroci uwage by chlonnosc byla dobra. Bambusowy za to mam szlafroczek dla mlodej i chlonie super i m ilutki jest no ale cena bambusa rozwala
|
|
|
|
|
#2207 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam tp na 13 lutego, to sobota, od poniedziałku 15-tego sa już ferie, więc rewelacyjnie byłoby urodzić wtedy
.U nas też zimno, dziś było -20 stopni o 6 rano, wczoraj przy -15 spadł śnieg .
|
|
|
|
#2208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widac kwestia indywidualna jak ze wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
o ile te mrozy zelzeja bo teraz to nic przyjemnego..
|
||
|
|
|
#2209 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja torbę mam spakowaną już od 2 tygodni ale bardziej z nastawieniem na pobyt w szpitalu niż wcześniejsze rozpakowanie:P
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Ja robilam kile i hiv na samym poczatku, starczy raz jak cos? |
|
|
|
|
#2211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- u nas nie było, że po kąpieli szybko-szybko wytrzeć i ubrać, leżała sobie troszkę w kokoniku, fikała w tym czasie głaskanie, przytulanie itd. Co komu podpasuje |
|
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem, jak u Ciebie, ale ja widzę, że różowo chyba nie będzie -tym bardziej, że córka zaczęła okazywać oznaki zazdrości- z jednej strony czeka bardzo na brata, a z drugiej powiedziała ostatnio, że będzie na pewno odsunięta na bok, bo wszyscy będą przyjeżdżać, żeby zobaczyć małego, nie ją itd. Na razie rozmawiamy z nią, tłumaczymy, mam zamiar zaangażować ją do pomocy przy małym i jestem sceptycznie nastawiona do pomysłu teściowej odnośnie zajęcia się córką- wiem, że chce dobrze dla nas, ale boję się, że poczuje się ona wtedy odepchnięta, niepotrzebna itd. Najwyżej na początku będziemy we czwórkę, a potem, jak mała troszkę się przyzwyczai, to wtedy na kilka dni do teściów. Zobaczymy w praniu zresztą jak będzie sytuacja się rozwijać i wtedy odpowiednio reagować. Kurczę, ja nawet nie wiem, czy miałam zlecany jakiś gbs- dwa razy robiłam wymaz z pochwy, ale to sama w domu pobierałam( lekarz dał mi takie małe ustrojstwo) i nosiłam do laboratorium. Wyniki były ok. |
|
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Bylam dzis u poloznej, w czwartek wizyta i zobaczymy co z tą młodą i jej pozycją. To co mnie cieszy to w przypadku ewentualnej cc polozna mowila ze dostaje młodą na klate i do karmienia od razu jak tylko mnie zaszyją, podłączą do wszystkiego co trzeba i odprowadzą do swojej sali więc powinno to byc około godziny max 1.5. I młoda zostaje juz ze mną do konca na tyle na ile bede chciala (moge ja oddac do poloznych jak nie bede na silach i nie bedzie TZ w poblizu). Powiedziala ze ona juz tego dopilnuje A jak mnie beda oporzadzac to oczywiscie TZ moze z małą cały czas być.No ale moze cc unikniemy, zobaczymy co w czwartek sie okaze, choć położna mówiła, że teraz szanse coraz mniejsze to w przypadku drugiej i poprzedniej ciazy jest ten plus, ze nawet na pozniejszym etapie ciazy obrot dla dziecka jest latwiejszy i bardzo mozliwy nawet pod sam koniec ![]() Teraz szamie zupke, niania do nas wrocila i Pola cała w skowronkach bo bardzo ją lubi ![]() Pierwsza pralka ciuchow nastawiona. Na oko jeszcze dwie beda wiec w sumie nie tak zle. Jak sie upierze i powiesze to smigam na basen, mam nadzieje ze nie zamarzne
|
|
|
|
#2215 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale współczuję akcji, bo przechodziła to w poprzedniej ciąży... człowiek nie wie czy to już. Cytat:
szczerze mówiąc to akurat na słoiczki nie patrzyłam lata, ale popatrzę sobie z ciekawości Ja tylko pamiętam to mom w składzie Cytat:
![]() Ale ja chce, żeby zaczeło się 5-6 rano, tak żeby młodą można do szkoły, a skończyło po południu tadam ![]() Cytat:
![]() Dobra dziewczyny to robimy zakłady która pierwsza urodzi? Miałam pisać, że zaczniemy rozpakowywanie pewnie za 7-10 dni, ale widzę, że możemy nie dotrwać
|
||||
|
|
|
#2216 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() My mamy zamiar teraz robić tak samo W sobotę mąż poprasował ostatnie dwie pralki z ubrankami małego i stwierdził, że prasowanie tych maleństw i kąpanie to sa jego ulubione zajęcia ). teraz jak ciężko mi sie schylać do brodzika, żeby umyć córce włosy ( a ma długie i kręcone) to on myje.
|
|
|
|
#2217 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wyspałam się Poszłam 00:30 ale wstałam o 10 i nie było jamochłona ![]() Chyba moje dziecko coś się przestawia na bezdrzemkowy tryb życia ale mi to pasuje. Ja też polecam ręczniki z kapturkiem. Musze dokupić dla Najmłodszego bo mam 1 po Gosi ale wiadomo, że jak zabrudzi to lepiej mieć drugi. Dzisiaj czeka mnie prasowanie. Wczoraj na raty cały dzień mi się zeszło z 2 pralkami.... Lucy- ja tam bym z samego strachu z tymi skurczami miała mokro w gaciach więc naprawdę Cię podziwiam mimo wszystko za spokój ducha.
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku zobaczycie jak będzie. Ja bym narazie też nie planowała, że teściowie się będą Tusią zajmować, ale dobrze, że macie taką możliwość.
A czytałaś tą książke "rodzeństwo bez rywalizacji"? Warta uwagi? |
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Figa no ja mysle ze Lucy moze byc pierwsza.. Chociaz kto wie :-P
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

Dzieciaki w szkole, klubiku, tż w pracy... tylko ja i tv 
W piątek idę do gina i zobaczymy co powie. Przez całą ciążę nie łapały mnie żadne infekcje, to na koniec ten cholerny gbs się przyplątał 

mnie ominęło jeszcze ale cebula i czosnek non stop prawie 
Szyjka pracuje.