|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Dziecko próbuje mnie udusić
I coś mi szuka w bożenie - byle nie światła |
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Przydadzą się bo cholernie się boje
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Magda zaciskaj nogi, zeby nie dojrzal tego swiatla :-P
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha i coś takiego jak dieta kobiet w ciąży i dla niej nie istniej. Cytrusy jeść bo maja dużo witamin i wszystko inne też. I obserwować gdy coś si będzie działo to wtedy odstawić na tydzień i znowu spróbować. Także cytrusy, cebule, pieczarki, czosnek, ogórki itd wszystko jeść. |
|
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny prosze Was czekajcie, nie ma sie co spieszyc. Ja tez chce juz urodzic, a Wy mnie tylko dolujecie, ze juz rozwarcie. Ech mam juz po kokardy tej ciazy.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to super masz polozna. Jednak teoria braku diety znów się potwierdza. Jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu ![]() I pięknie że tak fajnie sobie radzicie. Że z Tobą i z Szymkiem jest wszystko w jak najlepszym porządku. Oby tak dalej
|
|
#3187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
Kinga, widzę że wizyta położnej psychicznie też pozwoli odsapnac, prawda? Same pochwaly
szkoda ze nie mogła przyjść wcześniej, mniej bys się zamartwiala. Uoaa, ile pięter już zrobilas ?
|
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ciemne gacie to może nie dojrzy
Moja mama stwierdziła, że na pewno cebuli, czosnku, kapusty nie wolno mi po porodzie
|
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() Poczekam chyba mimo wszystko jak skończy 3 tygodnie z tymi cytrusami. Cytat:
Się znowu rozpisałam, idę coś zjem bo raz mały wstanie. |
|
|
|
|
#3191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale z Ciebie baba
najpierw marudzi ze chce a teraz się boi będzie super wszystko napewno Cytat:
Cytat:
|
|
#3192 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz...
Malwi - ze mnie doktor już dwa tygodne temu się śmiał, że jeszcze się do niego dokulałam na wizytę
Także pzydałoby mi się na dniach zacząć rodzić, bo ile można ![]() Mojakaren bo moje cykle miesiączkowe były naaardzo nieregularne i długie (40-60 dni), z plamieniami dodatkowymi itd., więc owulacji nie miałam prawie na pewno jak "normalna" kobieta z 28 dniowym cyklem, a wg tej długości cykli mam datę z om wyliczoną. Więc równie dobrze mogłam owu mieć tydzień/dwa później, co automatycznie przesuwa datę ptp z om :/ mój termin z om był tydzień temu jakby coś, 28.12 Hmm, mówicie że taki jakby ból na okres może być skurczem? Hmm, no to już miałam kilka takich w ciągu ostatnich kilku dni, może coś rusza
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2016-01-04 o 13:50 |
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi w szpitalu na obiad dawali jakąś zapiekankę z kapusty i tez nic małemu nie było. |
|
|
|
|
#3194 | ||
|
Rozeznanie
|
Mój mąż ma w tym tygodniu popołudniówki żeby w razie czego mógł wyjść z pracy
Czuje się pod presją Cytat:
a teraz nic, nawet jednego małego skurczyku ![]() Cytat:
Może się nawet gazowanego napiję |
||
|
|
|
#3195 |
|
Wtajemniczenie
|
Hariett u mnie też były przeboje z cyklami. Czasami nie miałam miesiączki po 6-7miesięcy. Także u mnie z tym PTP to tak chybił trafił. Jedyny najbadziej prawdopodobny jest z USG na 22 a czy rzeczywiście tak jest to nikt nie wie oprócz malej
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Eleo, narazie dreptam po korytarzu masując brzuch
![]() Viki, boje się bo wiem co mnie czeka ale wiem ze jestem pod dobra opieka.
|
#3197 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam na dole 23-24 i to jest dla mnie temp ok a na górze 19/20 i zamarzam - TZ dziś jedzie kupić kaloryfery akurat mróz przyszedł jak się na górę przenieśliśmy ze spaniem a za 15 st podziwiam - ja bym chyba w kożuchu chodziła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lune super że już wychodzicie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() moze sie samo rozkreci jesli masz juz 4 cm rozwarcia a nie mozesz dostać znieczulenia? chyba oksy go nie wyklucza?? Cytat:
Cytat:
ja już po wizycie wszystko jest ok mała waży ok 3 kg, wody, łożysko i przepływy w normie po badaniu na samolocie pani dr powiedziała że mamy czas..... ![]() i miałam pierwsze ktg, zapis prawidłowy i nic sie jeszcze nie szykuje podobno, za tydzień mam kolejne ktg a już miałam nadzieje urodzic w 38 tygodniu
|
|||||||
|
|
|
#3198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to jeszcze lepiej ![]() U mnie się tym póki co nikt nie przejął, gorzej będzie jeśli miną te 2 tygodnie i młody nadal nie będzie chciał wyjść. Dla mne też najbrdziej "realistyczny" jest ten z pierwszego usg na jutro, tym bardziej że mały na większości usg wychodził tydzień młodszy. Z drugiej strony położna ze szpitala mówiła że usg co do daty ptp nie jet szczególnie ważny, no bo ci ma waga do wieku - każdy przecież rośnie inaczej Oby w tym szpitalu było tak jak mówili, że póki nic się nie dzieje i nie zagraża dziecku to nie ruszają i czekają na samodzielne rozkręcenie się akcji.
|
|
#3199 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
o 1 ja nie słyszałam jak młody kwili a ten już go przebierał co do "obslugi" dziecka bałam się..jak spał to płakałam czy jak wstanie będę umiała go oporzadzic samo przychodzi...każdego dnia coś. Potwierdzam Kinia w 100 %Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Jak czytam jakie macie temperatury to tak myślę, że bym zamarzła. Co do temp w domu my mamy 21-22 w dzień w nocy oko 20. I ja czasem zamarzam, a maż chodzi w krótkim
|
|
|
|
|
#3201 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś było tak 6:10. O 9:15 go wzbudziłam, później 11:30, i 13:25. Od 6 rano 3 kupa była. Karmie go teraz 1 piersią max 10 minut i puszcza cyca...oby tak zostało... zaraz chce się pogodzić z laktatorem i coś odpuścić w razie w żeby było zamrozone. Jak odciagacie to jednorazowo ileś czy tu przez chwile trochę później trochę i to łączycie czy jak ? Bo jednorazowo większej ilości chyba moje piersi nie wytrzymają albo poprostu robie to źle
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3202 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jeszcze co do pory karmień: doradczyni laktcyjna nam mówiła że ok. Godzin 4-7 w ciele matki tworzy się "najcenniejsze" mleko, organizm dziecka jest do tego nastrojony i te karmienia najczęściej są najdłuższe i "nieodpuszczalne", że czasami dziecjo potrafi niewiele jeść w ciągu dnia, ale wtedy nadrabia i jest ok, także chyba coś z tym jest, bo niektóre z Was piszą że w tych godzinach dzieci was budzą i tyyyle wiszą
|
#3203 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mial srasznie dlugie i sie drapal nimi po buzce.Trzymam kciuki!! Cytat:
zajmuje mi to jakies 10 min,ale chce zaczac odciagac metoda 7:5:3 zeby miec wiecej pokarmu i pobudzac laktacje
|
||
|
|
|
#3204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mamy wizaż to nocą poplotkujemy z dzieciaczkami przy cycach![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musze poczytać. Kurde ciekawe czy tyle udoje. Póki co się posilam i będę próbować. bierzesz z piersi która ostatnio karmiłas czy to jeden pieron? jak tak ściągnę to później młodemu uda się coś jeszcze najeść?Może głupie pytania ale niewiem jesteś tydzień starsza mamuśka^^ wiec liczę na rade Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3206 |
|
Zadomowienie
|
Jerzyczka, az 120 ml odciagasz jednorazowo? Wow mi to się wydaje duzo
Uoaa, a ból jakiś czujesz? |
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli co 2 godzinki Ci wstaje.
Wiesz co ja odciągałam tylko dwa razy, to odciągałam do końca ile było. Więcej już nie miałam potrzeby bo zaczął chwytać tą drugą pierś, słabo bo słabo ale chwytał. Ja za jednym razem odciągnęłam 70 ml. Położna wtedy też mówiła, żeby można odciągać końcówkę z tej piersi z której własnie jadł jak coś jeszcze zostało. A z łączeniem nie wiem jak jest. |
|
|
|
#3208 |
|
Konto usunięte
|
Ja po ktg, serduszko szalało, ale chyba przez to że kiepsko mi położna mi zamontowała te "diody" i poszła sobie. Badanie trwało ze 20 minut, były 3 skurcze konkretne - o i teraz kolejny
teraz czekam na doktorke, żeby mi sprawdziła zapis ktg i zobaczymy co dalej :sWysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3209 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no więc nie obcinam i faktycznie się połamały. Konradek już się nie drapie tak jak na początku no wreszcie no to Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie jem tylko cytrusów bo mi w szpitalu powiedzieli ze ze względu na to czym sa pryskane nie powinno się jeść, wiec przeżyję jem jabłka i gruszki Cytat:
![]() jakieś porody na druga połowę stycznia tez muszą zostać Cytat:
Teraz w sypialni nam wysiadł grzejnik i dogrzewamy farelką, bo na zewnątrz minus 10 i się wychładza mega szybko Co do karmienia to ja karmię max co 3 godziny (jak mijają 3 godziny to staram sie Małego wybudzić żeby zjadł), ale zazwyczaj w dzień częściej tak co 1-2 nawet, a czasami i po 0,5 godziny się upomni ![]() I je mi zazwyczaj tak 15-20 minut. Jak jest bardzo głodny to opróżnia jednego cyca i dojada z drugiego, jak nie to jeden wystarcza. Jak się szybciej dopomina jedzenia to zazwyczaj chyba tylko po to żeby się napić bo chwile pociumka i puszcza
|
||||||
|
|
|
#3210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wOle mieć wtedy na spokojnie mogę na zakupy jechać itp... bo musze na ciuchy się wybrać bo lecę z wagi z dnia na dzień...nawet nie tyle waga co ciuchy sprzed ciąży jakoś inaczej leżą będziemy zapelniac szafy nowymi ciuszkami sa sa sa Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Ewka jabłka surowe wcinasz?? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

I coś mi szuka w bożenie - byle nie światła

21.06.2014r.

Także pzydałoby mi się na dniach zacząć rodzić, bo ile można

Oby w tym szpitalu było tak jak mówili, że póki nic się nie dzieje i nie zagraża dziecku to nie ruszają i czekają na samodzielne rozkręcenie się akcji.

musze poczytać. Kurde ciekawe czy tyle udoje. Póki co się posilam i będę próbować. bierzesz z piersi która ostatnio karmiłas czy to jeden pieron?