|
|
#2731 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Wzięłam nospę.
Poczekam na działanie. Póki co, miałam kolejny w odległości 10 minut od poprzedniego. Właśnie boję się,że mnie zostawią na obserwacji, bo ja jestem po dwóch cięciach i skurcze zagrażają rozejściem się blizn na macicy ![]() Trzymam kciuki za wizyty i masę Waszych maluszków
|
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, jeśli będziesz miała kolejne i coraz częstsze to ja bym jechała jednak na ip. Ja miewałam takie serie i po 15 (3-4 na godzine). Ostatnio na szczęście lepiej. Weź nospe forte i kładz się do łóżka. Jak w kolejnej godzinie będzie to samo to do lekarza lub na ip.
|
#2734 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga- odpocznij, zrób jak dziewczyny radzą weź letni prysznic i nie przemęczaj się. Jeśli skurcze nie ustąpią jechałabym na ip.
Czytam o tych Waszych aspiratorach do nosa. Ja biorę zwykły do odciągania ustami. Pytałam męża czy będzie to robił w razie czego. Stwierdził, że bez problemu. Mnie bardziej przeraża wizja wyciągania odkurzacza, tego hałasu i w ogóle- szkoda czasu na to. Do łóżeczka marzy mi się komplet pościeli, ochraniacza i organizera. Nie znalazłam nigdzie z organizerem ![]() W zestawach częściej jest baldachim- jednak to mi się nie podoba i tego nie chcę. Siedzę i szukam i z siebie wychodzę. |
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie sie niezgodzili ;/ musielismy napisac maila wyslac fotki uszkodzenia i teraz czekac trza ech ;/i robia to jako reklamacje
|
#2737 |
|
Zadomowienie
|
Dorka
Takie biale pieluszki z motywem rozowym w gwiazdki kupilam w pepco to flanelka bardzo przyjemne i sa rozne fajne
|
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że kiedyś na szkoleniu mi mówili, że uszkodzony produkt można zwrócić jako niezgodny z opisem.
|
|
|
#2739 |
|
Rozeznanie
|
Nadia29 Sprzedajemy mieszkanie. Mamy podpisana umowe wstepna u notariusza. Wg tej umowy ci ludzie, ktorzy zadeklarowali sie kupic mieszkanie maja czas na wplate pieniedzy do konca stycznia. Z koncem stycznia umowa wygasa a oni traca zaliczke.
Maz niedawno dzwonil sie zapytac jak sie maja sprawy, bo oni mieli starac sie o kredyt. Powiedzieli jednak, ze narazie sie nie staraja bo tez czekaja na pieniadze od kogos, bo spzredaja jakis dom na wsi i wtedy nie musieliby brac kredytu. Ja sie martwie, ze to wszystko szlag trafii i oni nie kupia mieszkania od nas, czas stracimy, a i tak bede musiala szukac nowych kupcow. Okropnie trudna sytuacja, bo mamy mieszkanko malutkie, jeden pokoj 17 metrow ten wiekszy i jeden 10 metrow polaczony z aneksem kuchennym. W tym malutkim mamy stol i fotel, komode i tv i nie ma sie jak ruszyc. W tym wiekszym spimy my i corka, stoi jedyna szafa jaka mamy i regal na zabawki i nie ma mowy o miejscu na jakiekolwiek lozeczko. Jesli oni nie dadza znac i nie zaplaca do konca stycznia jestesmy w kropce. Gdyby kupili przeprowadzimy sie pewnie na poczatku lutego. Ja sie dowiem 20 stycznia kiedy mam cc. Na szczescie skurcze ustaly. Biore Spasmoline 3x dziennie.
|
#2740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
to samo pomyślałam
![]() Cytat:
Chyba się przejdę jednak po bagietkę, chociaż miałam dziś nie wychodzić i dać biodrze odpocząć
|
|
#2742 |
|
Przyczajenie
|
Milenujdka- tez szukalam poscieli z ochraniaczem i organizerem znalazlam cos takiego
http://allegro.pl/2-cz-posciel-dziec...350057715.html Komplety dosyc drogie ale mozna kupic wszystko osobno tj posciel.ochraniaczi organizer i ceny nie sa jakies powalajace,Wzory tez mi sie podobaja ale wiadomo kwestia gustu
Edytowane przez kasiunia 1 Czas edycji: 2016-01-04 o 14:59 |
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Ja póki co się wstrzymuję z zakupem pościeli. Myślę, że na początek wystarczą nam rożki, śpiworki, otulacze.
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Właśnie zjadłam obiad w macu i mam wyrzuty sumienia. Wzięłam wrapa a tam te mielone kawalki kurczaka, fuck. Najgorszy syf. Szkoda ze nie ma u nas kfc. Przynajmniej prawdziwy kurczak. No ale nie mam czasu na gotowanie dziś, krąże po mieście w pośpiechu. Nawet nie miałam czasu wrócić do swojego nowego domku żeby posiedzieć tam samej Jadę po synka do przedszkola. |
|
|
|
|
#2745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co prawda kupiliśmy wózek z takiej hurtownie, jednak oprócz wózków i przewijaków nic więcej nie było
|
|
|
|
|
#2746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2747 |
|
Zadomowienie
|
dzwonila baba ze sklepu producent sie zgodzil wymienic element adres podalismy i dosla to..dobrze ze sie nieklocili ze to my zlamalismy albo cos bo bym do rzecznika poszla faktycznie a ta kto lux poczekamy trudno
|
#2748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2750 |
|
Zadomowienie
|
Hej ja znowu zatonęłam w wyprawkowych sklepach netowych
![]() Emma gratuluję udanej wizyty. Ja jeszcze swoją listę apteczną muszę skonsultować z siostrą bo mnie wczoraj opitoliła, że mam nic bez niej nie zamawiać Gadałyśmy chyba 2 godziny i doszłam do wniosku, że nie biorę laktatora, to dzidek ma ze mnie ściągać wszystko i ustalać rytm ile potrzebuje. Teraz ma nawał w pracy ale jak skomponuję swoją listę apteczną to na pewno ją tu wrzucę. Te wasze są OK Moooniaaaa czy na tą Lanolinę trzeba receptę pisać na mazidło czy bez recepty można.Któregoś dnia ja wolę od razu przystawić dziecko zamiast najpierw laktator do odparzonej butli i potem się nałyka szybko powietrza i kolki gotowe. Wydaje mi się, że karmienie nie jest takie straszne skoro tyle kobiet to robi, wystarczy 4 miechy a potem doraźnie bo dziecko już je inne rzeczy, oczywiście według oficjalnych zaleceń minimum 6 miesięcy.
|
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję wizyty udanej
|
|
|
#2753 |
|
Zadomowienie
|
Słoneczko o matko, jakaś kupa
![]() Misia fajnie, że masz niedaleko taką hurtownię Ja ostatnio odkryłam u siebie też tani sklep z rzeczami dla dzieci "Pinokio" przy zakupie wózka dostałam jeszcze kartę ze zniżką 6% ![]() Ja te apteczne rzeczy i resztę kupię dopiero po 10tym bo zostałam z 50zł na karcie także ten. nie poszaleję już, mogę oglądać i planować ![]() A chcę jeszcze kupić książkę pierwszy rok z życia dziecka. Nie wiem czy dobra ale muszę czymś zająć myśli. Lecę na miasto, do później. Kciuki za wizyty
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy jest różnica w kwestii opłaty za przesyłkę. Można odesłać bez podania przyczyny i płaci się za pocztę/kuriera lub właśnie niezgodny lub wadliwy, ale wtedy trzeba to udokumentować i czekać na potwierdzenie. Wtedy sklep to zabiera na własny koszt. Ja tak przez miesiąc walczyłam o bieżnię w tamtym roku, bo mi jedną część przysłali złą i nie mogłam jej nawet złożyć. Termofor z pestek to dla mnie podstawa jak pieluszki czy butelka
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
dostalam taki termoforek z pestek wisni od poloznej zachwalala bardzo ze pomaga na rozne dolegliwosci
|
#2756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj mąż zrobił pasztet z mięsa z rosołu i muszę powiedzieć, że jest obłędny nie pamiętam kiedy tak dobry pasztet jadłam, no i wiem co jest w środku chociaż
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że tak byłoby najlepiej, ale mnie naprawdę przeraża kwestia pogryzionych sutków i wizja dziecka przy piersi. Zdaję sobie sprawę, że to może nienormalne i pomyślicie, że przesadzam, ale im bliżej tym mam z tym większy problem. I próbuje znaleźć kompromis, bo wiem że bez niego szybko się poddam i po prostu podam mm. |
|
|
|
|
#2758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trochę mnie wyśmiała dla mnie też jeszcze nie jest to coś wymarzonego ale spróbuję tym cycem. Moja siostra miała laktację do 7mies.ż. małej i nie używała laktatora, jak miała za dużo pokarmu to pod ciepłym prysznicem jak ścisnęła pierś to to mleko samo wychodziło. Zakupię jak będzie potrzebny, mąż poleci ![]() Grunt się nie poddawać Będziemy się wspierać.
|
|
|
#2759 |
|
Rozeznanie
|
zaliczyłam wizytę, wszystko jest ok, usg w następną środę, ale za to na kolejną wizytę nie muszę robić badań bo mam takie dobre wyniki
![]() później odwiedziłam koleżankę, a po powrocie do domu padłam i wstałam godzinę temu. Za chwilę wracam do wyrka bo wyjątkowo boli mnie dzisiaj "podwozie" więc nie będę siedzieć na siłę. spokojnego wieczoru
|
|
|
|
#2760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

Pamiętam, że kiedyś na szkoleniu mi mówili, że uszkodzony produkt można zwrócić jako niezgodny z opisem.

czy bez recepty można.

nie pamiętam kiedy tak dobry pasztet jadłam, no i wiem co jest w środku chociaż