Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-04, 14:22   #2731
Kiinga26
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)

Wzięłam nospę.
Poczekam na działanie. Póki co, miałam kolejny w odległości 10 minut od poprzedniego.
Właśnie boję się,że mnie zostawią na obserwacji, bo ja jestem po dwóch cięciach i skurcze zagrażają rozejściem się blizn na macicy

Trzymam kciuki za wizyty i masę Waszych maluszków
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 14:23   #2732
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
na skurcze spasmolina, weź ciepły prysznic, połóż się - jak się nie wyciszą to IP
Ale Spasmolina jest na receptę.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 14:23   #2733
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Kinga, jeśli będziesz miała kolejne i coraz częstsze to ja bym jechała jednak na ip. Ja miewałam takie serie i po 15 (3-4 na godzine). Ostatnio na szczęście lepiej. Weź nospe forte i kładz się do łóżka. Jak w kolejnej godzinie będzie to samo to do lekarza lub na ip.
Stary 2016-01-04, 14:30   #2734
milenujdka
Wtajemniczenie

Kinga- odpocznij, zrób jak dziewczyny radzą weź letni prysznic i nie przemęczaj się. Jeśli skurcze nie ustąpią jechałabym na ip.

Czytam o tych Waszych aspiratorach do nosa. Ja biorę zwykły do odciągania ustami. Pytałam męża czy będzie to robił w razie czego. Stwierdził, że bez problemu. Mnie bardziej przeraża wizja wyciągania odkurzacza, tego hałasu i w ogóle- szkoda czasu na to.

Do łóżeczka marzy mi się komplet pościeli, ochraniacza i organizera. Nie znalazłam nigdzie z organizerem
W zestawach częściej jest baldachim- jednak to mi się nie podoba i tego nie chcę. Siedzę i szukam i z siebie wychodzę.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 14:32   #2735
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
patrzcie jakie lozeczko bylo zapakowane masakra ;/
oczywscie zamiast nam to wymienic od razu na nowe a potem by sobie zalatwiali z producentem ze im takie na sklep przyszlo to nie
to pisze sklep dopiero do producenta o doslanie zlamanej czesci jako dobrej czyli reklamacja a to moze potrwac ;/ i ja mam kuzwa czekac;/mo0gl ich tz spierd..ze dziecko juz mamy a nie ma gdzie spac haha ale pewnie i tak by to nic nie dalo
A nie mogliście zwrócić tego łóżeczka jako produkt niezgodny z opisem?

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 14:33   #2736
fjolek
Zadomowienie

no wlasnie sie niezgodzili ;/ musielismy napisac maila wyslac fotki uszkodzenia i teraz czekac trza ech ;/i robia to jako reklamacje
Stary 2016-01-04, 14:43   #2737
magda16262
Zadomowienie

Dorka

Takie biale pieluszki z motywem rozowym w gwiazdki kupilam w pepco to flanelka bardzo przyjemne i sa rozne fajne
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 14:47   #2738
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie sie niezgodzili ;/ musielismy napisac maila wyslac fotki uszkodzenia i teraz czekac trza ech ;/i robia to jako reklamacje
Mogliście spróbować postraszyć rzecznikiem praw konsumenta. Pamiętam, że kiedyś na szkoleniu mi mówili, że uszkodzony produkt można zwrócić jako niezgodny z opisem.

Stary 2016-01-04, 14:47   #2739
verrerie
Rozeznanie

Nadia29 Sprzedajemy mieszkanie. Mamy podpisana umowe wstepna u notariusza. Wg tej umowy ci ludzie, ktorzy zadeklarowali sie kupic mieszkanie maja czas na wplate pieniedzy do konca stycznia. Z koncem stycznia umowa wygasa a oni traca zaliczke.
Maz niedawno dzwonil sie zapytac jak sie maja sprawy, bo oni mieli starac sie o kredyt. Powiedzieli jednak, ze narazie sie nie staraja bo tez czekaja na pieniadze od kogos, bo spzredaja jakis dom na wsi i wtedy nie musieliby brac kredytu.
Ja sie martwie, ze to wszystko szlag trafii i oni nie kupia mieszkania od nas, czas stracimy, a i tak bede musiala szukac nowych kupcow.

Okropnie trudna sytuacja, bo mamy mieszkanko malutkie, jeden pokoj 17 metrow ten wiekszy i jeden 10 metrow polaczony z aneksem kuchennym. W tym malutkim mamy stol i fotel, komode i tv i nie ma sie jak ruszyc. W tym wiekszym spimy my i corka, stoi jedyna szafa jaka mamy i regal na zabawki i nie ma mowy o miejscu na jakiekolwiek lozeczko.
Jesli oni nie dadza znac i nie zaplaca do konca stycznia jestesmy w kropce.

Gdyby kupili przeprowadzimy sie pewnie na poczatku lutego. Ja sie dowiem 20 stycznia kiedy mam cc. Na szczescie skurcze ustaly. Biore Spasmoline 3x dziennie.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 14:47   #2740
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Kinga- odpocznij, zrób jak dziewczyny radzą weź letni prysznic i nie przemęczaj się. Jeśli skurcze nie ustąpią jechałabym na ip.

Czytam o tych Waszych aspiratorach do nosa. Ja biorę zwykły do odciągania ustami. Pytałam męża czy będzie to robił w razie czego. Stwierdził, że bez problemu. Mnie bardziej przeraża wizja wyciągania odkurzacza, tego hałasu i w ogóle- szkoda czasu na to.

Do łóżeczka marzy mi się komplet pościeli, ochraniacza i organizera. Nie znalazłam nigdzie z organizerem
W zestawach częściej jest baldachim- jednak to mi się nie podoba i tego nie chcę. Siedzę i szukam i z siebie wychodzę.
Ja używałam aspiratora ,,sopelek" do odciągania własnie ustami. Jedyny minus jak dla mnie to dość duży wysiłek przy odciąganiu w przypadku, kiedy dziecku zalega gęsta wydzielina w górnych partiach.
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 14:56   #2741
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
O fuj.. wygląda jak kiepska biała kiełbasa.
to samo pomyślałam
Cytat:
ja zamówiłam z organizerem, ale nie będę polecała póki co, bo nie miałam jeszcze w ręku tego. Wszystko w Polsce jest, mama mówiła, że materiał ok, ale któraś z dziewczyn (chyba słoneczko) też zamawiała tam gdzie ja i już pisała, że jakość kiepska..

Chyba się przejdę jednak po bagietkę, chociaż miałam dziś nie wychodzić i dać biodrze odpocząć
Stary 2016-01-04, 14:57   #2742
kasiunia 1
Przyczajenie

Milenujdka- tez szukalam poscieli z ochraniaczem i organizerem znalazlam cos takiego
http://allegro.pl/2-cz-posciel-dziec...350057715.html
Komplety dosyc drogie ale mozna kupic wszystko osobno tj posciel.ochraniaczi organizer i ceny nie sa jakies powalajace,Wzory tez mi sie podobaja ale wiadomo kwestia gustu

Edytowane przez kasiunia 1
Czas edycji: 2016-01-04 o 14:59
kasiunia 1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 15:02   #2743
_polly_
Zakorzenienie

Ja póki co się wstrzymuję z zakupem pościeli. Myślę, że na początek wystarczą nam rożki, śpiworki, otulacze.

Stary 2016-01-04, 15:08   #2744
Lewek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Lewek-w ikei oglądałam tylko dział dziecięcy i nic mi się nie podobało. Koloru jakieś wyblakłe, materiał nieprzyjemny i wszystko jakieś drogie w porównaniu do jakości. Dla dorosłych nie przeglądałam pościeli, więc pewnie się sprawdzają, skoro jesteś zadowolona

Jestem po śniadaniu, ale czuję, że muszę iść do sklepu po owoce i chyba jeszcze bułki bym zjadła ;-)
Dorosla pościel jest różna. Jest i mieciutka fajna ale i sztywniejsza, a wzorów jest bardzo dużo.

Właśnie zjadłam obiad w macu i mam wyrzuty sumienia. Wzięłam wrapa a tam te mielone kawalki kurczaka, fuck. Najgorszy syf. Szkoda ze nie ma u nas kfc. Przynajmniej prawdziwy kurczak.
No ale nie mam czasu na gotowanie dziś, krąże po mieście w pośpiechu. Nawet nie miałam czasu wrócić do swojego nowego domku żeby posiedzieć tam samej
Jadę po synka do przedszkola.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 15:11   #2745
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiunia 1 Pokaż wiadomość
Milenujdka- tez szukalam poscieli z ochraniaczem i organizerem znalazlam cos takiego
http://allegro.pl/2-cz-posciel-dziec...350057715.html
Komplety dosyc drogie ale mozna kupic wszystko osobno tj posciel.ochraniaczi organizer i ceny nie sa jakies powalajace,Wzory tez mi sie podobaja ale wiadomo kwestia gustu
Dzięki przeglądałam też tą aukcję. Ogólnie niby można sobie dobrać u jednego sprzedawcy różne przedmioty, ale z drugiej strony boję się, że kolor będzie odbiegał od tego co na zdjęciu. Śladem dziewczyn szukam hurtowni dziecięcych.
Co prawda kupiliśmy wózek z takiej hurtownie, jednak oprócz wózków i przewijaków nic więcej nie było
Stary 2016-01-04, 15:13   #2746
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
sloneczko4477;wyglada jak kiełbasa co to za kluski takie? Jadłas to? Chyba w szpitalu pacjentów nie chca zatruć, może to zjadałne jest?
Bez smaku, gumiaste i jeszcze ten tłuszcz bleeee.. Tylko sprawdziłam co to i oddałam bo od samego patrzenia się niedobrze robi
Stary 2016-01-04, 15:24   #2747
fjolek
Zadomowienie

dzwonila baba ze sklepu producent sie zgodzil wymienic element adres podalismy i dosla to..dobrze ze sie nieklocili ze to my zlamalismy albo cos bo bym do rzecznika poszla faktycznie a ta kto lux poczekamy trudno
Stary 2016-01-04, 15:25   #2748
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
dzwonila baba ze sklepu producent sie zgodzil wymienic element adres podalismy i dosla to..dobrze ze sie nieklocili ze to my zlamalismy albo cos bo bym do rzecznika poszla faktycznie a ta kto lux poczekamy trudno
Dobrze, że tak to się rozwiązało. Długo nie czekaliście, bo dzisiaj zgłosiliście i macie już odpowiedź
Stary 2016-01-04, 15:33   #2749
_emma
Zakorzenienie

Przypomniałam sobie o słynnym termoforze z pestek wiśni. Pamiętacie? ponoć niezawodny przy kolkach i bólach brzuszka
Stary 2016-01-04, 15:38   #2750
fasolka1987
Zadomowienie

Hej ja znowu zatonęłam w wyprawkowych sklepach netowych

Emma gratuluję udanej wizyty.

Ja jeszcze swoją listę apteczną muszę skonsultować z siostrą bo mnie wczoraj opitoliła, że mam nic bez niej nie zamawiać
Gadałyśmy chyba 2 godziny i doszłam do wniosku, że nie biorę laktatora, to dzidek ma ze mnie ściągać wszystko i ustalać rytm ile potrzebuje.

Teraz ma nawał w pracy ale jak skomponuję swoją listę apteczną to na pewno ją tu wrzucę. Te wasze są OK

Moooniaaaa czy na tą Lanolinę trzeba receptę pisać na mazidło czy bez recepty można.

Któregoś dnia
ja wolę od razu przystawić dziecko zamiast najpierw laktator do odparzonej butli i potem się nałyka szybko powietrza i kolki gotowe. Wydaje mi się, że karmienie nie jest takie straszne skoro tyle kobiet to robi, wystarczy 4 miechy a potem doraźnie bo dziecko już je inne rzeczy, oczywiście według oficjalnych zaleceń minimum 6 miesięcy.
Stary 2016-01-04, 15:40   #2751
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Przypomniałam sobie o słynnym termoforze z pestek wiśni. Pamiętacie? ponoć niezawodny przy kolkach i bólach brzuszka
Zamowilam ten termoforek bo bratowa mi polecila. Mowila ze przydatna rzecz.Ale jeszcze nie mam go w domu.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 15:41   #2752
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Mam zapisany na allegro, czeka na zamówienie
Gratuluję wizyty udanej
Stary 2016-01-04, 15:53   #2753
fasolka1987
Zadomowienie

Słoneczko o matko, jakaś kupa

Misia fajnie, że masz niedaleko taką hurtownię Ja ostatnio odkryłam u siebie też tani sklep z rzeczami dla dzieci "Pinokio" przy zakupie wózka dostałam jeszcze kartę ze zniżką 6%

Ja te apteczne rzeczy i resztę kupię dopiero po 10tym bo zostałam z 50zł na karcie także ten. nie poszaleję już, mogę oglądać i planować

A chcę jeszcze kupić książkę pierwszy rok z życia dziecka. Nie wiem czy dobra ale muszę czymś zająć myśli.

Lecę na miasto, do później.

Kciuki za wizyty
Stary 2016-01-04, 16:01   #2754
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
A nie mogliście zwrócić tego łóżeczka jako produkt niezgodny z opisem?

Wtedy jest różnica w kwestii opłaty za przesyłkę. Można odesłać bez podania przyczyny i płaci się za pocztę/kuriera lub właśnie niezgodny lub wadliwy, ale wtedy trzeba to udokumentować i czekać na potwierdzenie. Wtedy sklep to zabiera na własny koszt. Ja tak przez miesiąc walczyłam o bieżnię w tamtym roku, bo mi jedną część przysłali złą i nie mogłam jej nawet złożyć.

Termofor z pestek to dla mnie podstawa jak pieluszki czy butelka Właśnie zmierzam do Smyka, może coś mnie oczaruje
Stary 2016-01-04, 16:02   #2755
fjolek
Zadomowienie

Cytat:
dostalam taki termoforek z pestek wisni od poloznej zachwalala bardzo ze pomaga na rozne dolegliwosci
Stary 2016-01-04, 16:08   #2756
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Ja póki co się wstrzymuję z zakupem pościeli. Myślę, że na początek wystarczą nam rożki, śpiworki, otulacze.
ja zamówiłam, bo była w komplecie, ale właśnie śpiworek będzie na początek, a pościel schowam i wyciągnę jak Mała poł roczku skończy
Cytat:
słyszałam o tym, ale nie kupowałam

Wczoraj mąż zrobił pasztet z mięsa z rosołu i muszę powiedzieć, że jest obłędny nie pamiętam kiedy tak dobry pasztet jadłam, no i wiem co jest w środku chociaż
Stary 2016-01-04, 16:08   #2757
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Któregoś dnia ja wolę od razu przystawić dziecko zamiast najpierw laktator do odparzonej butli i potem się nałyka szybko powietrza i kolki gotowe.

Ja wiem, że tak byłoby najlepiej, ale mnie naprawdę przeraża kwestia pogryzionych sutków i wizja dziecka przy piersi. Zdaję sobie sprawę, że to może nienormalne i pomyślicie, że przesadzam, ale im bliżej tym mam z tym większy problem. I próbuje znaleźć kompromis, bo wiem że bez niego szybko się poddam i po prostu podam mm.
Stary 2016-01-04, 16:16   #2758
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Ja wiem, że tak byłoby najlepiej, ale mnie naprawdę przeraża kwestia pogryzionych sutków i wizja dziecka przy piersi. Zdaję sobie sprawę, że to może nienormalne i pomyślicie, że przesadzam, ale im bliżej tym mam z tym większy problem. I próbuje znaleźć kompromis, bo wiem że bez niego szybko się poddam i po prostu podam mm.
ja nie myślę, że przesadzasz bo wczoraj dokładnie ten sam pomysł poddałam siostrze że najpierw ściągnę laktatorem i podam dziecku trochę mnie wyśmiała dla mnie też jeszcze nie jest to coś wymarzonego ale spróbuję tym cycem. Moja siostra miała laktację do 7mies.ż. małej i nie używała laktatora, jak miała za dużo pokarmu to pod ciepłym prysznicem jak ścisnęła pierś to to mleko samo wychodziło. Zakupię jak będzie potrzebny, mąż poleci
Grunt się nie poddawać Będziemy się wspierać.
Stary 2016-01-04, 16:28   #2759
Abii84
Rozeznanie

zaliczyłam wizytę, wszystko jest ok, usg w następną środę, ale za to na kolejną wizytę nie muszę robić badań bo mam takie dobre wyniki

później odwiedziłam koleżankę, a po powrocie do domu padłam i wstałam godzinę temu.
Za chwilę wracam do wyrka bo wyjątkowo boli mnie dzisiaj "podwozie" więc nie będę siedzieć na siłę.

spokojnego wieczoru
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 16:44   #2760
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ja zamówiłam, bo była w komplecie, ale właśnie śpiworek będzie na początek, a pościel schowam i wyciągnę jak Mała poł roczku skończy
słyszałam o tym, ale nie kupowałam

Wczoraj mąż zrobił pasztet z mięsa z rosołu i muszę powiedzieć, że jest obłędny nie pamiętam kiedy tak dobry pasztet jadłam, no i wiem co jest w środku chociaż
Poprosze przepis bo za mna pasztet chodzi od miesiaca..

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości