|
|
#1891 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
[QUOTE=Nicole`_;54001156]6760 i ma 21 tygodni. A Twoja pociecha ile waży i ile ma tygodni? Nie było Cię z nami wcześniej także niestety nie kojarzę
---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Ma 20 tygodni i 7860g Do 7 kg rósł jak szalony, teraz zwolnił
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1893 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Prawda też jest taka, że w święta zjechała się rodzina tż i nosili go caly czas na zmianę, jak zwróciłam uwagę to patrzyli na mnie jak na wariatkę, że dziecka nie pozwalam nosić.. ale z drugiej strony , przyzwyczaiłby się do noszenia przez dwa dni? ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
My warzywka jemy na południe, a po południu deserek
|
||
|
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwal sie jaki pojemnik na zabawki
|
|
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz dawalam tą,, zupkę,, ale tam jest marchew, ziemniak chyba, kleik kukurydziany, olej rzepakowy i pietruszka. Najpierw jadł marchew, ziemniak, kleik mu daję do prawie kazdego karmienia jedna mała miarke zeby nie ulewal wiec w sumie wszystko z tego skladu jadl procz pietruszki i tego oleju. Dalam i jest ok. Tak więc ty już też chyba jestes po pojedynczych smakach to moze spróbuj. Adam lubi tą,, zupke,, bardzo.
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, muszę zerknąć co tam w Lidlu, bo podaję córze właśnie HIPPa i Gerbera
Zamówiłam colorstories, bo jest duży... a cała reszta to jakieś maluchy, a u nas coraz więcej zabawek. Taki wzięłam: http://colorstories.pl/produkt/duzy-...zary-w-grochy/
|
#1897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem wierna hipp, mała fajne i smaczne te słoiczki Nicole fajny ten kosz na zabawki! Ja widziałam podobne w tkmax, popatrzę dokładniej bo tez juz sie utykamy po Świętach z tymi zabawkami ![]() Musze wam powiedzieć ze dzis Jasiek pił z niekapka pierwszy raz i pięknie załapał o co chodzi! Oczywiscie go pogryzł i juz na ustniku sa powbijane zabki... A, jedliśmy dzis marcheweczke i az wciągał z łyżeczki! Tak siorbał! Bardzo mu smakowało, dałam 1/3 słoiczka, jutro jeszcze zjemy i chyba terzeba wywalić ten słoik? Ile to moze stać ? Jeden czy dwa dni?
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy od lekarza.... oczywiście Iguś zdrów jak ryba, a ja niepotrzebnie panikuję...
zatkany nosek to wina suchego powietrza (już 4 lekarz tak mi powiedział), ten brak oddechu nie wiadomo skąd, bo osłuchowo czysto, a marudny jest i taki nieswój, bo pediatra stwierdziła, ze dolne jedynki są tuż tuż... odetchnęłam z ulgą, że nic mu nie jest i pasowałoby spuścić na luz, ale jak... moja mama mi mówi, że powinnam się ciszyć, że nigdy nie był nawet przeziębiony a nie szukać, ale jakoś przewrażliwiona jestem na tym punkcie
|
#1899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko możesz mu zaszkodzić jak go ciagasz po tych lekarzach bo tam naprawde moze cos złapać
|
|
|
#1900 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro mam w planach podać tą zupkę, zobaczymy , chociaż co bym nie dała Igorowi to wcina Dynia jedynie średnio mu smakowała ale też zjadł, teraz kupuję jabłka z dynią, wtedy chętniej wcina
|
|
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale co... przejechaliśmy się, wróciliśmy do domu i odzyskałam swoje dziecko
|
|
#1902 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alanowi tez od czasu do czasu charczy w nosku, do tego krztusi sie mlekiem kilka razy dziennie. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2016-01-04 o 18:40 |
|
|
|
|
#1904 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedynie szklanek nie umie do końca "wypucować", ale ogólnie daje radę Czasem mam wrażenie, że mi ręka usycha pod ciężarem, ale.... Pranie robimy i wieszamy też razem. I ścieramy kurze, albo zamiatamy ![]() Jeśli chodzi o deserki/obiadki to u nas jest to samo. Pije mleko co 2h i nawet jak dostanie słoiczek to i tak o danej godzinie musi cyca dostać. Też myślałam, że to potraktuje jako dodatkowy posiłek i jedno karmienie opuści, ale nieee... (pisałam już kiedyś o tym). I u nas pół słoiczka to było tylko raz. Jak chce dać mniej to jest ryk. Nie raz jest tak, że zje cały, a jeszcze by chciał. Majka - ja też wcześniej większość rzeczy robiłam jak spał, ale od poprzedniego skoku no nie ma szans, jak On śpi po 30min, a potem pół dnia buszuje. mms - super, że z Igorkiem wszystko w porządku. Wiesz, ja mam znajomych, którzy, moim zdaniem, robia z dziecka choleryka. Oni pojechali z Bartkiem na pogotowie jak mu się zaczerwieniło miejsce po szczepionce i dostał temperatury, co więcej, zarzucili lekarce, która go dopuściła do szczepienia niekompetencje i sugerowali, że.... dostał zakażenia bo igła nie była w sterylnych warunkach przechowywana Mały ma 2 lata, a oni już mu tyle chorób wmówili, że szok. Do lekarza z nim latają min. raz w tygodniu. Jak zjadł ogórki i dostał wysypki bo się okazało, ze jest na nie uczulony to po pogotowie dzwonili bo im dziecko umiera. I jeszcze milion innych akcji było. Ja też jestem strasznie przewrażliwiona i też na początku chciałam ze wszystkim latać do lekarza, ale troche spasowałam i najpierw obserwuje, a potem ewentualnie idę do lekarza. Skoro aż tylu lekarzy Ci powiedziało, że z Igorkiem jest wszystko w porządku to pewnie tak jest A co do łapania powietrza. Michał też tak mi raz zrobił i jak Go złapałam to się okazało, że jak leżał to się "zakrztusił" śliną i potem łapał powietrze jakby się dusił. Zrobiłam to co Ty i było wszystko ok ![]() Z tym wstawianiem filmików za dużo zachodu, a ja się nie znam na informatyce więc Wam napiszę. Wyciągnęliśmy z Miśkiem pranie, i poszliśmy powieszać, położyłam Go na łóżku. Wskoczył obok niego pies i tak sobie leżeli. W pewnym momencie patrze, a Michał chciał się obrócić na boczek tylko nie umiał więc złapał psa za sierść i ciągnie go, żeby sie obrócić. Pies nic. No to Michał złapał go dwoma rączkami i dalej ciągnie. Pies wstaje, patrze co robi, a ten przesuwa się bliżej mojego dziecka i znowu się kładzie. To się Michałowi strasznie spodobało i złapał go za gardło i ciągnie, potem za uszy, ogon i znowu za sierść. Pies leży i sie nie rusza. Mówie mu "Fado, ale Ty grzeczny", pies wstaje, podchodzi do mojego dziecka, polizał Go po policzku, obszedł Go z drugiej strony i nosem popycha za plecki żeby się przewrócił. Jak Michał wylądował na brzuszku był prze szczęśliwy, pies też - bo miał spokój. Tak, wiem. Bakterie, zarazki, itd. Pilnowałam, żeby rączek nie dał do buzi, potem Go umyłam. Wiem, że większość z Was swoje sobie pomyśli, ale mówiłam o naszym psie i o tym jak "kocha" nasze dziecko pediatrze. Powiedziała, że o ile myjemy mu rączki czy buzie jak Go poliże to wszystko w porządku bo dziecko się uodparnia, a pies uczy, że nie może zrobić niczego złego tylko mamy pilnować bo mimo wszystko to zwierze. ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
U nas dynia wylądowała w koszu. Pluł nią, dławił się, aż w końcu to co zjadł zwymiotował. u mnie śnieg pada
|
||
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie,ze jest taka cierpliwa i lagodna. No ale tak jak mowisz, trzeba uwazac. mojej mamy pies tez juz ze dwa razy polizal Alana Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rano, jak Michał śpi to też mówie jej, że ma pilnować Michała. Idzie grzecznie na próg sypialni i czeka. Jak Mały się obudzi pies do mnie przylatuje i wiem, że czas iść powiedzieć dzien dobry mojemu Szkrabowi
|
|
|
|
|
#1907 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja udaję , że nie umiem, niech ma jakiś obowiązek I tez jak Iguś już prawie usypia to tż zawsze coś wymyśli , że go obudzi,wtedy mam ochotę oddać mu dziecko i niech usypia, ale szkoda mi czasu bo wiem, że tylko ja go mogę uśpić![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
Ja bym się chyba bała
|
||
|
|
|
#1908 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę, że nie tylko ja pozwalam aby pies czasem polizał maluszka, oczywiście tak jak piszesz zawsze myję mu polizane miejsca ale i tak teściowa jak to widzi to bury dostaję bo dla niej pies oznacza brud :/ Na szczęście rzadko przyjeżdża Zabierasz może pieska na spacery z maleństwem? Ja mam nieogarniętego owczarka i trochę się boję, w mojej miejscowości ludzie puszczają psy luzem i boję się ze jak pójdę z moim to mnie te psy zaatakują - miałam już takie sytuacje kilka lat temu :/mms super że mały zdrowy, ja też na początku latałam ciągle do lekarza, po prostu byłam przewrażliwiona bo mały miał dodatki wynik GBS po porodzie i tydzień byliśmy w szpitalu. Bałam się żeby zapalenia płuc nie dostał, nawet z głupim katarem na pogotwie pojechałam ale teraz odpuściłam już, ciesze się że nie choruje i nie wymyślam chorób ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#1909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama i teściowa też na mnie krzywo patrzą jak pies poliże mi dziecko, sama kiedyś darłam się na pół wsi, ale chyba mu krzywdy nie zrobi jak Go raz na jakiś czas poliże. Kasiu- ja też się bałam. Wróciliśmy ze szpitala do domu, mąż miał nosidełko z Michałem, a mnie jeszcze ciotka przez płot wołała gdzie brzuch straciłam, wchodzę do domu, a mój tz stoi z psem i mu gada "to jest Michał, musisz sie nim zajmować i nie wolno mu robić krzywdy, daj mu buziaka". Jak widziałam, że podchodzi do mojego dziecka to zaczęłam się drzeć, męża wyzwałam od nieodpowiedzialnych, złapałam Małego i pies nie miał prawa się do mnie zbliżyć. Z czasem, też dzięki rozmowie z położną, trochę popuściłam. Najgorsze było do 2mies. Ktokolwiek chciał wziąć Michała na ręce (nie licząc mnie i męża) to Fado skakała po nim, szczekała, warczała, latała ode mnie do męża i odwrotnie, jeżyła się, ale nikomu nie ukrzywdziła. Jak się zorientowała, że tak już będzie to odpuściła tylko trzeba ją też pogłaskać bo jej troche "smuto", że nie jest w centrum uwagi. |
|
|
|
|
#1910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Jej! zapomniałam Wam się pochwalić! Dostałam dziś bluzkę od teściowej! Ot tak, bez okazji Zapomniałam dodać, że 2 rozmiary za dużą
|
|
|
|
|
#1911 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na początku w ogóle nie wychodziła sama na spacery tak bardzo bałam się psów dalekiej sąsiadki- ma 2 małe pieski, ale bardzo agresywne, właściwie każdy z sąsiadów został przez nie zaatakowany ale oni sobie z tego nic nie robią :/ Zwracaliśmy im uwagę, że psy są agresywne i na dodatek mieszkają na przeciwko szkoły i czasem gonią dzieci
|
|
|
#1912 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale takich jak ten bym z 5 musiala kupic :-/ szukam czegoś na prawdę dużego. Cytat:
ja ze słoiczkiem tak właśnie robie gdy niedoje. Na następny dzien daje a potem juz wyrzucam. Za tubke 3-4zl to bardzo dużo. Cytat:
no i super! Cytat:
jak masz samą dynie to mozesz tez zmieszac z samym jabłkiem. Ja tak robilam i smak jest ok. Adam nie lubi jedynie brokuła. A! Jeszcze mam kupiony kalafior i groszek, jeszcze tego nie jadl jedynie. Cytat:
e no, czemu ma cię ktoś objechac. Ja osobiście nienawidzę zwierzat. Tzn gdy je widze to ok. Są sliczne, urocze, kochane ale bardzo nielubie gdy mnie dotykaja bądź ja muszę dotknąć. Fuuu aż mnie ciarki łapią. Ze zwierząt jedynie rybki ;-) hehe mamy chomika ponad rok na szczęście jeszcze nie dotknął mnie. Fuu taki chodzący szczur ;-) Ale kot czy pies do przejścia pod warunkiem że jest mój Nie uważam byś dziecku krzywde robila tym ze pies je poliże bądź potarmosza sie po sierści. Jakby znaja sie od,, zawsze,, i te bakterie, klaczki itd ty tez chcąc nie chcac masz od,, zawsze,,. Co sie może dziecku stac? Jedynie to że bedzie mial super przyjaciela od urodzenia Tez chce na wiosne pieska dla dzieci. Najlepiej malego z wlosami lub krotka sierścią. takiego ktorego smyki będą kochac a ja nie będę miala fury obowiązków. I najlepiej nie rasowego bo niewyobrazam sobie tyle zaplacic za psa a potem jeszcze za szczegolna pielegnacje bulic. Mam nadzieje ze cos znajde czy to na fb czy tez w schronisku. Cytat:
rewelacja! Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Ja1003 - a jak tam sunia z zwiazku z ciaza? Beda male?
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
#1914 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Zosia tez sie bawi ze swoim bratem (kotem w sensie ). On sie o nia ociera, czesto razem spia. Kot jej krzywdy nie robi, wiec mowy nie ma, zebym mu zabronila. Dzieki temu przynajmniej organizm sie przyzwyczaja do alergenow, bakterii itd. Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Adam śpi lece odebrać Maje od koleżanki. Pada to białe tiiiit tiiiit fak
|
|
#1917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żeby nie było chciałam pomóc, ale już nie żył
|
|
|
|
|
#1918 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1919 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór!
Robię już któreś podejście aby odpisać i mam nadzieję,że tym razem się uda
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roxi a jak Julka?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

Do 7 kg rósł jak szalony, teraz zwolnił

: Co do odkurzania to Michał uwielbia ze mną trzymać tą rączkę od odkurzacza. Nasz pies sie go boi więc Mały ma ubaw jak go "gonimy" z tym odkurzaczem, a ten ucieka. A mycie naczyń wygląda prawie jak prysznic