Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz. IX - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-04, 17:38   #3271
niepozorna
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Ewula mi wyłaziło coś jak śluz tylko taki ciągnący, takie długie, gęste, grube nitki ale czy to był czop to ja sama do tej pory nie wiem
A parcia na odbyt nie miałam, jedynie takie jednorazowe ukłucia czasami. Parcie na odbyt miałam dopiero podczas porodu, przy skurczach partych.

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 17:39   #3272
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A to są jakieś rozgrzewające/chłodzące? czy jakieś z maścią?
Tam jest taki jakby żel, mokre są. Nie chłodzą, nie rozgrzewają, nawilżają i łagodzą. Na początku jak się goiło to troszkę piekło, ale położna mówiła, że to normalne bo się właśnie goi, później ich nie czuć. Teraz już nie nakładam ich codziennie bo już się ładnie wygoiło, myślę tak co 3 dzień zapobiegawczo.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 17:46   #3273
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Casaa kompresy polecam jak najbardziej,. Pomagają bardzo szybko i na długo. Jeden kompres przecinam na pół i jest na dwie piersi.

Super, dzieki
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 17:46   #3274
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Malwi - ze mnie doktor już dwa tygodne temu się śmiał, że jeszcze się do niego dokulałam na wizytę Także pzydałoby mi się na dniach zacząć rodzić, bo ile można

Mojakaren bo moje cykle miesiączkowe były naaardzo nieregularne i długie (40-60 dni), z plamieniami dodatkowymi itd., więc owulacji nie miałam prawie na pewno jak "normalna" kobieta z 28 dniowym cyklem, a wg tej długości cykli mam datę z om wyliczoną. Więc równie dobrze mogłam owu mieć tydzień/dwa później, co automatycznie przesuwa datę ptp z om :/ mój termin z om był tydzień temu jakby coś, 28.12

Hmm, mówicie że taki jakby ból na okres może być skurczem? Hmm, no to już miałam kilka takich w ciągu ostatnich kilku dni, może coś rusza
Piona! Mój termin z OM też na oko wyznaczony, miałam takie cykle 40-60, a u gin powiedziałam chyba, że ponad 30 dniowe bo wcześniej były takie 28-34 dni. Irytujące to bo weź się teraz sugeruj datą.. Pół biedy jak się komuś te terminy OM i USG zlewają, a ja mam rozbieżność 2 tygodni

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
ja już po wizycie wszystko jest ok mała waży ok 3 kg, wody, łożysko i przepływy w normie
po badaniu na samolocie pani dr powiedziała że mamy czas.....
i miałam pierwsze ktg, zapis prawidłowy i nic sie jeszcze nie szykuje podobno, za tydzień mam kolejne ktg
a już miałam nadzieje urodzic w 38 tygodniu
Twój dzieć ma jeszcze czas więc nie ma się co śpieszyć.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 18:15   #3275
niezdara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość

Dziewczyny Pytałam o te parcie na odbyt. Żadna nie ma takiego uczucia że dziecko główką napiera na krocze ?
I o czop śluzowy czy jest podobny do płodnego ciagnacego się przezroczystego śluzu ?

Ja miałam wczoraj wrażenie napierania... We czwartek na wizycie gin mowil ze czop zaczyna odchodzić i potem miałam jakiś taki gesty lekko żółty śluz ale nie wiem czy to to..

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 18:16   #3276
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Melduje się po wizycie. Szyja nadal długa, twarda, zamknięta. Rozwarcia brak także póki co nic nie wskazuje na poród. Łożysko w porządku, KTG również także póki co mogę być w miarę spokojna Mała waży ok 2870. Nie wiem ale wydaje mi się jakoś malo

Proszę o dopisanie wizyty na 14.01

Lecę szybko Was nadrobić

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2016-01-04 o 18:19
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 18:20   #3277
86ewula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Ewula, ja nie odczuwam takiego parcia, a czop wydaje mi sie ze jest taki bardzo gesty, budyniowy ale tez jeszcze z nim nie mialam do czynienia wiec nie chce wprowadzic Cie w blad

Wyslane z Lumia920.
Kurcze no właśnie dziś już drugi raz mam dość dużo gęstego i śliskiego śluzu. Pierwszy raz taki od kilku miesięcy stąd tak pytam a wizytę u gina mam dopiero 13.01
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 18:34   #3278
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Kurcze no właśnie dziś już drugi raz mam dość dużo gęstego i śliskiego śluzu. Pierwszy raz taki od kilku miesięcy stąd tak pytam a wizytę u gina mam dopiero 13.01
ja mam taki śluz od tygodnia... ale myślę, że to jeszcze nie czop. chociaż cholera wie...

Uaoo, trzymam kciuki!!

Kamilka - trzymam kciuki!

nadrabiam Was pomału. Dziś spędziłam dzień z siostrą.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Ruda, też powodzenia! Chociaż pewnie już urodziłaś
Stary 2016-01-04, 18:37   #3279
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie. Szyja nadal długa, twarda, zamknięta. Rozwarcia brak także póki co nic nie wskazuje na poród. Łożysko w porządku, KTG również także póki co mogę być w miarę spokojna Mała waży ok 2870. Nie wiem ale wydaje mi się jakoś malo

Lecę szybko Was nadrobić

Super waga imo jest ok
Stary 2016-01-04, 18:47   #3280
iola14
Rozeznanie

Cytat:
ja już po wizycie wszystko jest ok mała waży ok 3 kg, wody, łożysko i przepływy w normie
po badaniu na samolocie pani dr powiedziała że mamy czas.....
i miałam pierwsze ktg, zapis prawidłowy i nic sie jeszcze nie szykuje podobno, za tydzień mam kolejne ktg
a już miałam nadzieje urodzic w 38 tygodniu
Cytat:
Super, że na wizytach wszystko ok

Cytat:
Ja mam taki śluz od świąt ale czy to czop to nie wiem przy synu odchodził podbarwiony krwią to łatwiej było

Uaoo co tam u Ciebie? Rodzisz?
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 18:49   #3281
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Moja położna napisała mi sms: "Pani Kingo będę między 10:30 a 18:00" nie ma ja dokładnie sprecyzować godzinę odwiedzin
Ładny rozstrzał
Ale dobrze, że była i wszystko okej

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
A po porodzie bierzecie coś dalej?
Prenatal Classic + Prenatal DHA
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Mamusie z dzieciaczkami po drugiej stronie brzuszka mam pytanko. Kiedy pierwszy raz obcinałyście maluchom paznokcie? Bo patrzę, że Oluś ma strasznie długie już u łapek
Nie obcinałam jeszcze Te paznokcie naprawdę same się kruszą.
Cytat:
Aha i coś takiego jak dieta kobiet w ciąży i dla niej nie istniej. Cytrusy jeść bo maja dużo witamin i wszystko inne też. I obserwować gdy coś si będzie działo to wtedy odstawić na tydzień i znowu spróbować. Także cytrusy, cebule, pieczarki, czosnek, ogórki itd wszystko jeść.
Zgadzam się.

Ja jem BARDZO dużo czosnku - młody uwielbia mleko po czosnku (potwierdzono to badaniami, że dzieci lubią czosnek).
Jadłam cebulę, kakao, czekoladę, cytrusy (mandarynki), pomidory, jajka, jabłka jem codziennie, banany, pieczarki, szpinak - no generalnie jem tak samo jak w ciąży i przed nią. Młodemu nic nie jest, a przynajmniej nie jestem sfrustrowana jak niektóre matki, o żyją 'o chlebie i wodzie, no bo KARMIĘ PIERSIĄ'.

Cytat:
Dziewczyny jeszcze co do pory karmień: doradczyni laktcyjna nam mówiła że ok. Godzin 4-7 w ciele matki tworzy się "najcenniejsze" mleko, organizm dziecka jest do tego nastrojony i te karmienia najczęściej są najdłuższe i "nieodpuszczalne", że czasami dziecjo potrafi niewiele jeść w ciągu dnia, ale wtedy nadrabia i jest ok, także chyba coś z tym jest, bo niektóre z Was piszą że w tych godzinach dzieci was budzą i tyyyle wiszą
A moje dziecko w nocy je najmniej i najkrócej
Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Do płaczu się przyzwyczaj po porodzie... dziś jeszcze np nie płakałam a tak to codziennie a czemu? Któż to wie^^
Dokładnie Ja w ciąży zro huśtawek, a po porodzie... Szkoda gadać. Codziennie albo płaczę albo krzyczę na TŻta, albo jedno i drugie
Jeszcze teraz doszedł ten pies, problemy rodzinne i chyba za chwilę już totalnie dostanę deprechy poporodowej, zwłaszcza że od 11.01 TŻ wraca do pracy.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 18:54   #3282
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja mojego uprzedziłam o tym, że po porodzie może być ze mną gorzej niż na początku ciąży.. A on tak myśli i stwierdził, że ostatnio jakoś mało nerwowa jestem, nie kłócimy się praktycznie w ogóle (tylko o pierdoły, no ale kto by się nie kłócił o zostawioną zużytą torebkę po herbacie w zlewie ) i doszedł do wniosku, że może wytrzyma

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Ej ale ja też płaczka jestem ostatnio. Czasem mam ochotę się położyć i po prostu się popłakać, bo... bo tak?
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 18:58   #3283
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja mojego uprzedziłam o tym, że po porodzie może być ze mną gorzej niż na początku ciąży.. A on tak myśli i stwierdził, że ostatnio jakoś mało nerwowa jestem, nie kłócimy się praktycznie w ogóle (tylko o pierdoły, no ale kto by się nie kłócił o zostawioną zużytą torebkę po herbacie w zlewie ) i doszedł do wniosku, że może wytrzyma

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Ej ale ja też płaczka jestem ostatnio. Czasem mam ochotę się położyć i po prostu się popłakać, bo... bo tak?
ja też. chociaż odczuwam ogólne obniżenie nastroju już jakiś czas, ale ostatnie dni to naprawdę męczący maraton płaczkowy. beznadzieja. Oby PO PORODZIE było ok.... albo chociaż ciut lepiej.
Stary 2016-01-04, 19:01   #3284
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:

Lecę szybko Was nadrobić
Dobre wieści przynosisz
A waga mi sie wydaje bardzo w porządku!

Dotka u Ciebie duża kumulacja stresów. Trudno cos poradzic bo to niestety życie i na wiele nie mamy wpływu pozostaje wierzyć ze po tych wszystkich perypetiach przyjdzie czas spokoju!

Ja tez mam dziwne nastroje, dobija mnie duzy brzuch, przeokrutny ból wnętrzności no i w dodatku to przeziębienie, pokoj Mlodego nie zrobiony, zaraz wizyta w szpitalu i u gina, ustalenie terminu cc a jakoś w ogole nie czuje sie na silach zeby wszytko ogarnąć ehh.
A no i bek o byle co - najgorzej jak mi np. Cos upadnie na ziemię i muszę podnieść o ranyyy wtedy to od razu łzy w oczach

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 19:04   #3285
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
I tak wam fajnie z tymi kg!
A my tu jeszcze rośniemy.. rosniemy... a waga nie ma litości
Ja na szczęście przestalam tyc,schudlam 2kg...tyle ze przed chwila odebralam wyniki morfologii i nie dość ze mam gbs to jeszcze watroba cos niedomaga bardzo slabe wyniki

Cytat:
Kinga gratuluję
Wizyty położnej. Super że wszystko układa się wzorowo. Na pewno podtrzymuje was to na duchu

Dziewczyny musicie sobie znaleźć jakieś zajęcie. Wyprawki porobione, wszystko poprasowane to może jakiś zapasy obiadowe róbcie. albo ciasteczka :P szybciej czas zleci a i myśli się zajmie czymś innym bo tak czekać to każdego szlag by trafił spaceru nie zaproponuje bo pogoda nie łaskawa

Mam pytanie do was. Od ponad tygodnia czuje takie dziwne parcie na odbyt. Czy też tak macie ? Mały już zszedł tak nisko że mam takie uczucie?
I od wczoraj zmienił mi się śluz z wody (choć jeszcze bywa) na taki płodny, ciągnący się. Czyżby hormony szaleją ? Jak wygląda czop jak odchodzi na raty ?

też tak mam,takie klucie i parcie,mysle ze to glowka gdies tam blisko

Cytat:
Pewnie

Aaaaa sie pochwale dzisiaj po ktg podjechalismy do szklarza i zamowilismy szklo na fronty iiii juz dzwonili, ze jutro w okolicy poludnia nam przywioza bedzie mozna konczyc kuchnie

Zazdroszcze i czekam na foty :-D

Cytat:
mówiąc szczerze to był mój pierwszy cykl, w którym wzięłam się za mierzenie tempki no i wpadka bo z moich wielkich obliczeń wychodziło, że w ten konkretny dzień możemy zaszaleć bez zabezpieczenia no i tak zaszalaleliśmy, że jest Jasiek

Ale po porodzie i pierwszej miesiączce wracam do pomiarów tyko już oczywiście ze wsparciem prezerwatyw

dziewczyny taki zwykły bawełniany ochraniacz na łóżeczko z troczkami prałyście normalnie w pralce?
Tak,normalnie do pralki tylko q suszarce suszylam zeby na 100% siw dobrze w srodku wysuszyl

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 19:05   #3286
Casaa
Zakorzenienie

Moje hormony chyba nie szaleja w takim razie bo nie mam spadkow nastroju bez powodu, wczoraj mnie ten cukier zdolowal, a raczej zdenerwowal i tyle, dzis juz wyniki ok to i normalnie zyje z mezem sie nie klocimy ale tak jest od zawsze... Dziwna jestem :P

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-01-04, 19:11   #3287
Biczplis
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
to mój pierwszy post tutaj, przepraszam jeśli nie na temat, ale dlaczego wiele tematów ma części? (nie tylko te ciążowe, ale też np. modowe)
Pozdrawiam cieplutko wszystkie przyszłe mamy!
Biczplis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 19:12   #3288
ahnessy
Rozeznanie

Magdusiaaa

Cytat:
Dziecko próbuje mnie udusić I coś mi szuka w bożenie - byle nie światła

Cytat:
I tak wam fajnie z tymi kg!
A my tu jeszcze rośniemy.. rosniemy... a waga nie ma litości
oj nie ma - ja dziś się załamałam jak usłyszałam 62,800 to już 12 kg na plusie
Cytat:
Ja bez problemu wkladam obraczke, nogi tez nie puchna i bardzo sie ciesze bo przy moim nadcisnieniu mogloby byc roznie....
moje nogi też nie puchną ale jak się wieczorem kłade to mam takie dziwne uczucie jakby mi krew się w nich blokowała, TZ mówi ze strasznie nimi przebieram to chyba ten słynny z TV zespół niespokojnych nóg
Cytat:
Pewnie

Aaaaa sie pochwale dzisiaj po ktg podjechalismy do szklarza i zamowilismy szklo na fronty iiii juz dzwonili, ze jutro w okolicy poludnia nam przywioza bedzie mozna konczyc kuchnie
super
a ja będę mieć kaloryfery najwczesniej w czwartek, zamarzniemy
Cytat:
mówiąc szczerze to był mój pierwszy cykl, w którym wzięłam się za mierzenie tempki no i wpadka bo z moich wielkich obliczeń wychodziło, że w ten konkretny dzień możemy zaszaleć bez zabezpieczenia no i tak zaszalaleliśmy, że jest Jasiek
żeby to miało sens to trzeba kilka miesiecy rzetelnie mierzyć, badac słuz i robic te wykresy, my z TZ dopiero po roku zaryzykowaliśmy przytul;anki bez zabezpieczeń i w sumie zero wpadki a dziecko wyszło za pierwszym razem - biedny TZ się załamał bo myślał że to bedzie dłuższy proces

Cytat:
W ogóle zazdroszczę Ci tego że kontrolowałaś cykl, temperatury i w ogóle, ja miałam się do tego zabrać, ale na szczęście szybciej zaszłam w ciążę Ale jeszcze nic straconego
Cytat:
Mojakaren niestety mierzenie temp. Przy karmieniu i nocnym wstawaniu nie ma sensu. Mierzyć trzeba regularnie po min kilku godzinach nieprzerwanego snu i mierzysz zanim wstaniesz a przy płaczącym dziecku to chyba nie realne. ..
Ja marzyłam rok czasu przed zajściem i cały czas się uczyłam interpretacji bo wystarczyła zmiana zmian w pracy i inne godziny snu i juz wychodziły trochę inne pomiary. Jedynie nigdy mi się nie pomylił w dniu miesiączki. Jak rano był drastyczny spadek temp to wiedziałam że będzie miesiączka a w szczęśliwym cyklu temp. Nie spadała i jest Dawid
przy karmieniu piersią jest inaczej:
http://npr.pl/index.php/content/view/60/43/
przy pełnym karmieniu piersią 12 pierwszych tygodni jest niepłodnych
a później obowiązują inne zasady ale jeszcze się w to nie zagłębiałam ale raczej będę korzystać + guma niestety bo jednak to ryzyko

Wiem że moja mała ma jeszcze te niecałe dwa tygodnie do terminu no ale ja mam już doooość i boje się tego że się samo nie rozkreci i trzeba bedzie ingerować - strasznie to czeste widzę u nas na forum
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 19:13   #3289
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

mojakaren - mnie dołuje zawsze jak coś podniosę z ziemi, wyprostuję się, a to mi wypadnie znowu A najgorzej jest wieczorem, bo tu mnie drapie, tu mnie boli, tam ciągnie
Stary 2016-01-04, 19:13   #3290
iola14
Rozeznanie

U mnie o dziwo nastrój bardzo się poprawił Przestałam się denerwować, nie płaczę już, chwilowo kryzys zażegnany Fakt, że mam już dość, ale powtarzam sobie, że to kwestia kilku dni i odzyskam swoje ciało i sprawność

Cytat:
Ja tez mam dziwne nastroje, dobija mnie duzy brzuch, przeokrutny ból wnętrzności no i w dodatku to przeziębienie, pokoj Mlodego nie zrobiony, zaraz wizyta w szpitalu i u gina, ustalenie terminu cc a jakoś w ogole nie czuje sie na silach zeby wszytko ogarnąć ehh.
A no i bek o byle co - najgorzej jak mi np. Cos upadnie na ziemię i muszę podnieść o ranyyy wtedy to od razu łzy w oczach

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Też mam z tym problem Ostatnio ubrać skarpetki to wyczyn Kurcze nie wiem o co chodzi bo w poprzedniej ciąży do końca normalnie potrafiłam się schylać a teraz nie da się bo brzuch mi uciska Chyba jakoś inaczej dziecko jest ułożone
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 19:15   #3291
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
moje nogi też nie puchną ale jak się wieczorem kłade to mam takie dziwne uczucie jakby mi krew się w nich blokowała, TZ mówi ze strasznie nimi przebieram to chyba ten słynny z TV zespół niespokojnych nóg
Ja śpię z poduszką pod nogami albo zakładam nogi na Tż (zwłaszcza jak mam zimne ) inaczej na drugi dzień mam wrażenie jakbym maraton zrobiła
Stary 2016-01-04, 19:27   #3292
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ładny rozstrzał
Ale dobrze, że była i wszystko okej

Prenatal Classic + Prenatal DHA

Nie obcinałam jeszcze Te paznokcie naprawdę same się kruszą.

Zgadzam się.

Ja jem BARDZO dużo czosnku - młody uwielbia mleko po czosnku (potwierdzono to badaniami, że dzieci lubią czosnek).
Jadłam cebulę, kakao, czekoladę, cytrusy (mandarynki), pomidory, jajka, jabłka jem codziennie, banany, pieczarki, szpinak - no generalnie jem tak samo jak w ciąży i przed nią. Młodemu nic nie jest, a przynajmniej nie jestem sfrustrowana jak niektóre matki, o żyją 'o chlebie i wodzie, no bo KARMIĘ PIERSIĄ'.

Dokładnie Ja w ciąży zro huśtawek, a po porodzie... Szkoda gadać. Codziennie albo płaczę albo krzyczę na TŻta, albo jedno i drugie
Jeszcze teraz doszedł ten pies, problemy rodzinne i chyba za chwilę już totalnie dostanę deprechy poporodowej, zwłaszcza że od 11.01 TŻ wraca do pracy.
Chyba wolałabym żeby w nocy jednak spał i grzecznie jadl

ciesz się ze masz tzta kolo siebie ....ja od początku sama temu ciesze się ze w środę święto to przynajmniej jest do kogo gębę otworzyć

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Magdusiaaa

oj nie ma - ja dziś się załamałam jak usłyszałam 62,800 to już 12 kg na plusie

super
a ja będę mieć kaloryfery najwczesniej w czwartek, zamarzniemy

żeby to miało sens to trzeba kilka miesiecy rzetelnie mierzyć, badac słuz i robic te wykresy, my z TZ dopiero po roku zaryzykowaliśmy przytul;anki bez zabezpieczeń i w sumie zero wpadki a dziecko wyszło za pierwszym razem - biedny TZ się załamał bo myślał że to bedzie dłuższy proces

przy karmieniu piersią jest inaczej:
http://npr.pl/index.php/content/view/60/43/
przy pełnym karmieniu piersią 12 pierwszych tygodni jest niepłodnych
a później obowiązują inne zasady ale jeszcze się w to nie zagłębiałam ale raczej będę korzystać + guma niestety bo jednak to ryzyko

Wiem że moja mała ma jeszcze te niecałe dwa tygodnie do terminu no ale ja mam już doooość i boje się tego że się samo nie rozkreci i trzeba bedzie ingerować - strasznie to czeste widzę u nas na forum
Podobno przy karmieniu można zajść tak samo w ciążęp

kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 19:29   #3293
Casaa
Zakorzenienie

Ahnessy, mozliwe, ze masz takie uciski ze "drepczesz" przez sen ja to mam i bez ciazy, najgorzej jest wieczorami jak nogi szarpia i bardzo bola. U mnie to jest dziedziczne bo mama ma to samo i jeszcze polineuropatie i mowila, ze skusila sie na to reklamowane restonum i o dziwo jest jej lepiej generalnie w kuracji stosuje sie leki jak w parkinsonizmie ale wiadomo, ze to juz ostatecznosc

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-01-04, 19:30   #3294
small_
Raczkowanie

Oj tak schylanie się i skarpetki to wyzwanie, zwłaszcza jak założę najpierw dżinsy, wtedy skarpety to już całkiem gimnastyka :P
Swoją drogą się śmielismy ostatnio z Tz, że jako postanowienie noworoczne mogłabym przyjąć 'zrzucenie brzucha', przynajmniej byłaby pewność, że napewno się uda zrealizować i to dość szybko :P

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 19:30   #3295
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Podobno przy karmieniu można zajść tak samo w ciążęp

Dokladnie karmienie nie gwarantuje antykoncepcji i jest to potwierdzone przez moja mame (polozna) i moja kolezanke tez polozna
Stary 2016-01-04, 19:33   #3296
Dotka90
Zakorzenienie

Kasia, są plusy i minusy - czasem bym wolała żeby jednak już poszedł do pracy....
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 19:35   #3297
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez small_ Pokaż wiadomość
Oj tak schylanie się i skarpetki to wyzwanie, zwłaszcza jak założę najpierw dżinsy, wtedy skarpety to już całkiem gimnastyka :P
Swoją drogą się śmielismy ostatnio z Tz, że jako postanowienie noworoczne mogłabym przyjąć 'zrzucenie brzucha', przynajmniej byłaby pewność, że napewno się uda zrealizować i to dość szybko :P
To ja zawsze najpierw skarpetki
A co do postanowień - takowe mam Tylko z dopiskiem ile ma być cm w danych miejscach później
Stary 2016-01-04, 19:39   #3298
niezdara
Rozeznanie

Pytanie za sto punktów... Czy któraś przed porodem miała wrażenie ze łapie ją grypa czy faktycznie mnie łapie ? Zmęczenie gałek ocznych i łzawienie lekkie, zmęczenie ogólne, no i zimno mi a przecież ostatnio było ciagle gorąco!

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 19:39   #3299
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dziękuję ślicznie kochane moje

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 19:40   #3300
hariett
Zadomowienie

Cytat:

Ale po porodzie i pierwszej miesiączce wracam do pomiarów tyko już oczywiście ze wsparciem prezerwatyw
Ja wtedy może zacznę, ale też z prezerwatywami, bo mnie bardziej chodzi o świadomość swojego ciała, bo ryzykować przy moich wcześniejszych przebojach z cyklami raczej będę się bała
Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Piona! Mój termin z OM też na oko wyznaczony, miałam takie cykle 40-60, a u gin powiedziałam chyba, że ponad 30 dniowe bo wcześniej były takie 28-34 dni. Irytujące to bo weź się teraz sugeruj datą.. Pół biedy jak się komuś te terminy OM i USG zlewają, a ja mam rozbieżność 2 tygodni
Mój się o długość cykli nawet nie pytał, ale wiele bym mu do powiedzenia nie miała - przed ciążą zdarzył się też 1 czy 2 20 kilku dniowe, to co 27 dni do 60? Ale dla wszystkich data z OM jest taaaaka waaaażna
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Witek łamie system
Cytat:
U mnie może nie łzy w oczach, ale też szczęśliwa nie jestem, zwłaszcza jak tż widzi że coś mi spadło i spodziewa się że sobie sama to podniosę... A ten brzuch serio przeszkadza!
Cytat:
Boje się tego samego A tż jeszcze mnie "pociesza" - "wcale tam długo nie będziesz, przyjdziesz, dadzą ci kroplówkę i urodzisz". Zdecydowanie faceci powinni mieć możliwość zachodzenia w ciążę i rodzenia

Niezdara - ja nie po porodzie, ale mam coś takiego od jakiegoś czasu, strasznie mi wyschły usta (mam ranę wzdłuż dolnej wargi!), także smutna piątka, cokolwiek to oznacza :/

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2016-01-04 o 19:43
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości