|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Ewula mi wyłaziło coś jak śluz tylko taki ciągnący, takie długie, gęste, grube nitki ale czy to był czop to ja sama do tej pory nie wiem
![]() A parcia na odbyt nie miałam, jedynie takie jednorazowe ukłucia czasami. Parcie na odbyt miałam dopiero podczas porodu, przy skurczach partych. |
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Tam jest taki jakby żel, mokre są. Nie chłodzą, nie rozgrzewają, nawilżają i łagodzą. Na początku jak się goiło to troszkę piekło, ale położna mówiła, że to normalne bo się właśnie goi, później ich nie czuć. Teraz już nie nakładam ich codziennie bo już się ładnie wygoiło, myślę tak co 3 dzień zapobiegawczo.
|
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3274 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
więc nie ma się co śpieszyć.
|
||
|
|
|
#3275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam wczoraj wrażenie napierania... We czwartek na wizycie gin mowil ze czop zaczyna odchodzić i potem miałam jakiś taki gesty lekko żółty śluz ale nie wiem czy to to..
|
|
|
#3276 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduje się po wizycie. Szyja nadal długa, twarda, zamknięta. Rozwarcia brak także póki co nic nie wskazuje na poród. Łożysko w porządku, KTG również także póki co mogę być w miarę spokojna
Mała waży ok 2870. Nie wiem ale wydaje mi się jakoś malo Proszę o dopisanie wizyty na 14.01 Lecę szybko Was nadrobić
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2016-01-04 o 18:19 |
|
|
|
#3277 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze no właśnie dziś już drugi raz mam dość dużo gęstego i śliskiego śluzu. Pierwszy raz taki od kilku miesięcy stąd tak pytam a wizytę u gina mam dopiero 13.01
|
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uaoo, trzymam kciuki!! Kamilka - trzymam kciuki! nadrabiam Was pomału. Dziś spędziłam dzień z siostrą. ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Ruda, też powodzenia! Chociaż pewnie już urodziłaś
|
|
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super waga imo jest ok
|
|
|
|
|
#3280 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przy synu odchodził podbarwiony krwią to łatwiej było Uaoo co tam u Ciebie? Rodzisz? |
|||
|
|
|
#3281 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dobrze, że była i wszystko okej ![]() Prenatal Classic + Prenatal DHA Cytat:
Cytat:
Ja jem BARDZO dużo czosnku - młody uwielbia mleko po czosnku (potwierdzono to badaniami, że dzieci lubią czosnek). Jadłam cebulę, kakao, czekoladę, cytrusy (mandarynki), pomidory, jajka, jabłka jem codziennie, banany, pieczarki, szpinak - no generalnie jem tak samo jak w ciąży i przed nią. Młodemu nic nie jest, a przynajmniej nie jestem sfrustrowana jak niektóre matki, o żyją 'o chlebie i wodzie, no bo KARMIĘ PIERSIĄ'. Cytat:
Cytat:
Ja w ciąży zro huśtawek, a po porodzie... Szkoda gadać. Codziennie albo płaczę albo krzyczę na TŻta, albo jedno i drugie Jeszcze teraz doszedł ten pies, problemy rodzinne i chyba za chwilę już totalnie dostanę deprechy poporodowej, zwłaszcza że od 11.01 TŻ wraca do pracy. |
|||||
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mojego uprzedziłam o tym, że po porodzie może być ze mną gorzej niż na początku ciąży.. A on tak myśli i stwierdził, że ostatnio jakoś mało nerwowa jestem, nie kłócimy się praktycznie w ogóle (tylko o pierdoły, no ale kto by się nie kłócił o zostawioną zużytą torebkę po herbacie w zlewie
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Ej ale ja też płaczka jestem ostatnio. Czasem mam ochotę się położyć i po prostu się popłakać, bo... bo tak? |
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A waga mi sie wydaje bardzo w porządku! ![]() Dotka u Ciebie duża kumulacja stresów. Trudno cos poradzic bo to niestety życie i na wiele nie mamy wpływu pozostaje wierzyć ze po tych wszystkich perypetiach przyjdzie czas spokoju! Ja tez mam dziwne nastroje, dobija mnie duzy brzuch, przeokrutny ból wnętrzności no i w dodatku to przeziębienie, pokoj Mlodego nie zrobiony, zaraz wizyta w szpitalu i u gina, ustalenie terminu cc a jakoś w ogole nie czuje sie na silach zeby wszytko ogarnąć ehh. A no i bek o byle co - najgorzej jak mi np. Cos upadnie na ziemię i muszę podnieść o ranyyy wtedy to od razu łzy w oczach Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3285 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też tak mam,takie klucie i parcie,mysle ze to glowka gdies tam blisko Cytat:
Zazdroszcze i czekam na foty :-D Cytat:
tylko q suszarce suszylam zeby na 100% siw dobrze w srodku wysuszyl
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||||
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Moje hormony chyba nie szaleja w takim razie bo nie mam spadkow nastroju bez powodu, wczoraj mnie ten cukier zdolowal, a raczej zdenerwowal i tyle, dzis juz wyniki ok to i normalnie zyje
z mezem sie nie klocimy ale tak jest od zawsze... Dziwna jestem :PWyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3287 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() to mój pierwszy post tutaj, przepraszam jeśli nie na temat, ale dlaczego wiele tematów ma części? (nie tylko te ciążowe, ale też np. modowe) Pozdrawiam cieplutko wszystkie przyszłe mamy! |
|
|
|
#3288 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Magdusiaaa
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
super a ja będę mieć kaloryfery najwczesniej w czwartek, zamarzniemy ![]() Cytat:
a dziecko wyszło za pierwszym razem - biedny TZ się załamał bo myślał że to bedzie dłuższy proces![]() Cytat:
Cytat:
http://npr.pl/index.php/content/view/60/43/ przy pełnym karmieniu piersią 12 pierwszych tygodni jest niepłodnych a później obowiązują inne zasady ale jeszcze się w to nie zagłębiałam ale raczej będę korzystać + guma niestety bo jednak to ryzyko ![]() Wiem że moja mała ma jeszcze te niecałe dwa tygodnie do terminu no ale ja mam już doooość i boje się tego że się samo nie rozkreci i trzeba bedzie ingerować - strasznie to czeste widzę u nas na forum |
|||||||
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren - mnie dołuje zawsze jak coś podniosę z ziemi, wyprostuję się, a to mi wypadnie znowu
A najgorzej jest wieczorem, bo tu mnie drapie, tu mnie boli, tam ciągnie
|
|
|
|
#3290 | |
|
Rozeznanie
|
U mnie o dziwo nastrój bardzo się poprawił
Fakt, że mam już dość, ale powtarzam sobie, że to kwestia kilku dni i odzyskam swoje ciało i sprawność ![]() Cytat:
Kurcze nie wiem o co chodzi bo w poprzedniej ciąży do końca normalnie potrafiłam się schylać a teraz nie da się bo brzuch mi uciska
|
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3292 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ciesz się ze masz tzta kolo siebie ....ja od początku sama temu ciesze się ze w środę święto to przynajmniej jest do kogo gębę otworzyć Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
pWysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Ahnessy, mozliwe, ze masz takie uciski ze "drepczesz" przez sen
ja to mam i bez ciazy, najgorzej jest wieczorami jak nogi szarpia i bardzo bola. U mnie to jest dziedziczne bo mama ma to samo i jeszcze polineuropatie i mowila, ze skusila sie na to reklamowane restonum i o dziwo jest jej lepiej generalnie w kuracji stosuje sie leki jak w parkinsonizmie ale wiadomo, ze to juz ostatecznosc ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3294 |
|
Raczkowanie
|
Oj tak schylanie się i skarpetki to wyzwanie, zwłaszcza jak założę najpierw dżinsy, wtedy skarpety to już całkiem gimnastyka :P
Swoją drogą się śmielismy ostatnio z Tz, że jako postanowienie noworoczne mogłabym przyjąć 'zrzucenie brzucha', przynajmniej byłaby pewność, że napewno się uda zrealizować i to dość szybko :P
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, są plusy i minusy - czasem bym wolała żeby jednak już poszedł do pracy....
|
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do postanowień - takowe mam Tylko z dopiskiem ile ma być cm w danych miejscach później
|
|
|
|
|
#3298 |
|
Rozeznanie
|
Pytanie za sto punktów... Czy któraś przed porodem miała wrażenie ze łapie ją grypa czy faktycznie mnie łapie ? Zmęczenie gałek ocznych i łzawienie lekkie, zmęczenie ogólne, no i zimno mi a przecież ostatnio było ciagle gorąco!
|
|
#3299 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję ślicznie kochane moje
|
#3300 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale dla wszystkich data z OM jest taaaaka waaaażna ![]() Witek łamie system ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niezdara - ja nie po porodzie, ale mam coś takiego od jakiegoś czasu, strasznie mi wyschły usta (mam ranę wzdłuż dolnej wargi!), także smutna piątka, cokolwiek to oznacza :/
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2016-01-04 o 19:43 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

Także pzydałoby mi się na dniach zacząć rodzić, bo ile można 

Mała waży ok 2870. Nie wiem ale wydaje mi się jakoś malo

pozostaje wierzyć ze po tych wszystkich perypetiach przyjdzie czas spokoju!
A najgorzej jest wieczorem, bo tu mnie drapie, tu mnie boli, tam ciągnie 
p
08.09.2012