|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
![]() Czasami okres wraca zaraz po połogu a czasami po paru miesiącach mimo karmienia tylko kp co 3h. |
|
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
SZLAG MNIE TRAFIŁ.
tak jak zazwyczaj jestem spokojna, tak teraz mam ochotę spuścić na kogoś, na coś, albo gdzieś atomówkę i rozkoszowaćsię ciepłem napalmu o poranku! W toalecie mam zimno. generalnie tak z 10-15 stopni. BO KOCHANA sąsiadka z dołu używa wiatraczków. i grawitacyjnie lodowate powietrze wlatuje do mojego mieszkania, gdy ona go używa. dodatkowo, wlatują smrody z jej toalety, oraz każdy jeden obiad jaki gotuje. w łazience podobnie zimno. chciałam się ogrzać, wykąpać się chociaż trochę. Ulżyć sobie w skurczach, które są bolesne, bo od wczoraj wieczór znów mam wrażenie, że zaraz urodzę. średnio co godiznę rodzę. ALE NIE. po co mam mieć gorącą wodę. mam letnią. ledwo co. wlazłam do takiej i zaczęłam szczękać zębami. i tak i tak się musiałam wykąpać, więc zrobiłam to szybko, ale tak mi to podniosło ciśnienie, że ponownie jakby rodzę. tylko wydaję przy tym nieartykułowane dzwięki, jakbym miała urodzić co najmniej jeża. jakie szczęście, że mam skitraną na czarną godzinę czekoladę poziomkowo-jagodową. Bez niej to chybaby nie miała gdzie płynąć ta letnia woda. Męża nie ma. Ma szczęście. Niech odczeka i wróci jeszcze za jakiś czas o ile mu małżeństwo miłe. Nie jego wina, oczywiście, ale rykoszet gwarantowany. ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- a i wszelkie szmatki, skarpetki, bluzki, i inne drobne przedmioty jak mi upadną to podnoszę na 'ćwiczenie logopedyczne', tj. chwytam stopami i podnoszę na wysokość kolan. Inaczej nie podniosę... :P |
|
|
|
#3303 |
|
Rozeznanie
|
Ja już po wizycie i sama nie wiem... szyjka nadal zamknięta, ok 1,5cm więc raczej w najbliższych dniach nie urodze... na usg nie mógł małej za bardzo zmierzyć bo brzuszkiem jest przytulona do łożyska i jest trochę splaszczony a co za tym idzie pomiar jest niemiarodajny. Dzisiaj mierzył 4 razy i wychodziło od 3,6 kg do 3,9 kg, więc o ewentualnym CC zdecydują w szpitalu przy porodzie, kazał się zapisać na ktg ale na stronie szpitala pisze ze wykonują od 40 tyg dopiero, więc muszę tam zadzwonić. Eh wiem ze nic nie wiem
|
|
|
|
#3304 |
|
Rozeznanie
|
Nebula wiatraczki podłączone do wentylacji są nie legalne. Jeżeli masz gaz w mieszkaniu to wystarczy zgłosić to w spółdzielni albo podczas kontroli gazownika. Żadnych okapów też nie wolno podłączać do komina.
Co nie zmienia faktu że współczuję. Kurcze ale męża oszczędź ; D PS. ale bym zjadła ten smak czekolady. Mniam ♥ |
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tylko zakladanie butow wkurza i to ze wiem ze nie powinnam ciezkich rzeczy nosic,a tutaj maja zero litości dla ciezarnych...
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#3306 |
|
Rozeznanie
|
Nebula nie zazdroszczę sąsiadki nie da się rozkręcić grzejnika ? My też mamy wiatraki w łazience ale nie wpada przez to powietrze tylko odprowadza zapachy, no ale my mieszkamy w domu więc nikomu nie smrodzimy
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czekolada. Jakakolwiek. Zjadłabym. Z kilogram ![]() Kogiel a nie dostałaś skierowania na ktg? Bo mi lekarz dawał dwa razy
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula - po co na mężu sie wyładować? Na sąsiadce!
|
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
Mistrzyni zbrodni
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dobra, zjadłam 3 kawałki i mam dość. Chętnie się podzielę :P |
|
|
|
|
#3311 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz się śmiejemy, że to dziecko jest nam po prostu pisane bo to prawie cud ![]() Cytat:
Mój też tak mówił aż nie zobaczył jak to wygląda Cytat:
Szkoda tylko, że dalej do końca nie wiesz na czym stoisz
|
|||
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3313 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas zimno ale to przez to, że grzejniki nie wyrabiają przy takich mrozach ![]() Cytat:
![]() Co do podnoszenia rzeczy z podłogi wykorzystuję tż'ta, gdy jest w pobliżu
|
||||
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, że nic się nie wyjaśniło.
|
|
|
|
|
#3315 |
|
Rozeznanie
|
Hariett pytałam o skierowanie, powiedział ze nie trzeba
![]() Iola ja chcę już urodzić :p rzeczywiście mieliście wyjątkowy łut szczęścia z ta ciąża, ale to za każdym razem uzywaliscie prezerwatyw ? Może starsza córka chciała mieć więcej rodzeństwa i bawiła się igła
|
|
|
|
#3316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja myślę, że za późno została założona, ale teraz to już nie ma co wnikać |
|
|
|
|
#3317 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jutro będę się dowiadywać, jak nie to pójdę prywatnie widziałam ze w przychodni robią za 40 zł A to dziwne ze nie macie grzejnika w łazience. Moja koleżanka to mieszka na osiedlu gdzie ogrzewanie w łazience jest darmowe i ludzie nielegalnie montuja większe grzejniki I drzwi do łazienki zawsze trzymają otwarte żeby na ogrzewaniu oszczędzić ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
teraz zostało się tylko cieszyć
|
||
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na starym mieszkaniu tak nie robił, bo nie trzeba było otwierać szafki A jak stoi obok to też tak robię
|
|
|
|
|
#3319 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie i w przyszły wtorek bądź środę będę mieć cc. Mieliśmy czekać na rozpoczęcie akcji porodowej ale młoda jest za nisko a blizna po poprzedniej cc nie jest w najlepszym stanie. Także w moim przypadku sn odpadło.
W poniedziałek ktg i ostatnia wizyta, wtedy dowiem się w który konkretnie dzień będzie zabieg. Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Baby a kiedy masz konsultacje z lekarzem? Przez spadek wagi i duzo obowiązków, stres pewnie to wszystko teraz wychodzi. ...
Ahnessy wazylas przed ciążą 50kg??! Wow! A ile masz wzrostu? ![]() I mam identycznie z nogami i nawet z rekami - taki niepokoj w nich czuje musze ciagle ruszać, cierpna mi często nie wiem czemu. Aaaa i jak wstaje rano to zawsze boli mnie podbicie stop WTF? ![]() Small dobre noworoczne postanowienie i jak szybko by sie spełniło ![]() Hariett dokladnie mi tez o to chodzi zeby bardziej poznać swoje cialo i wiedzieć co i jak bo te dlugie i nieregularne cykle sa meczace jednak :/ Nebula wspolczuje! !! Ale niestety łącze sie z Toba w bolu u mnie w lazience jest taka lodowa ze szok! A ja tak potrzebuje ciepłego prysznica Kogiel to za wiele sie nie dowiedzialas... ale i tak zadzwoń i zapytaj o to ktg powiedz ze masz wskazanie od lekarza powinni Cie przyjąć Co do czekolady to mam dwie milki ale te wielkie jogurtowo ciasteczkowe ![]() Iola o kurde serio u Was tak poszlo latwo z ciaza?? Az sie w glowie nie miesci ze przy tylu przeciwnościach sie udalo! ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na szybko, bo strasznie chce mi się spać po morfinie i ledwo trzymam oczy otwarte: Kornelia urodziła się o 11, waży 3100 i ma 50 cm, 10/10. Reszta potem
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziwnie! U mnie babki pierwsze co to pytały o skierowanie i je zachowywały i mówiły że to jest b. ważne ![]() Miłość mężczyzn do upraszczania sobie życia czasami mnie zadziwia...
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do ogrzewania, to w sumie nie włączamy w ogóle w domu, ale toaleta to osobna historia... :/ jutro chyba przedzwonię, bo mimo zamkniętych drzwi to strasznie wychładza całe mieszkanie... i już dwa dni w sypialni mamy lekko odkręcony kaloryfer :P tragedia
|
|
|
|
|
#3327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
yay, gratulacje!!
|
|
|
|
#3329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odpoczywaj dużo
|
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Cóż zrobić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

karmienie nie gwarantuje antykoncepcji i jest to potwierdzone przez moja mame (polozna) i moja kolezanke tez polozna 

p
teraz się śmiejemy, że to dziecko jest nam po prostu pisane bo to prawie cud 

Gratulacje!