|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Jess - nie wiem. Jeszcze za wcześnie na USG. Powtarzam sobie, że nic nie będzie, ale jak sobie przypomnę tą orgię to coraz bardziej zaczynam w to wątpić
Majka - jak wiesz moja niegrzeczna sunia miała "przygode". Nierasowe, ale za to kochane, choć za młodu z ADHD Swoją drogą ciekawa jestem jakie te jej dzieci mogłyby być. Nie wiem czy Wam wspominałam - dalmatyńczyk, taki duży czarny przypominający owczarka belgijskiego, rudy i jasny labrador. Mogły by być ciekawe Ja do 18 roku życia wychowywałam się z kotami. Nigdy żaden nie zrobił mi krzywdy (chyba, że zaliczyć do tego poród w moim łóżku i na mojej poduszce ale żaden kot (mój) nie zagryzl/zjadł tego ptaka.![]() Tak w ogóle to ja tych zwierzątek dość troche miałam. Psy, koty, rybki, gołębie, świnkę morską, którą zadeptała moja siostra, chomików już nawet nie wiem ile, z którymi też były takie historie, że hohoh... Mhm, moje dziecko się wyspało Edytowane przez ja1003 Czas edycji: 2016-01-04 o 19:54 |
|
|
|
#1922 |
|
Wtajemniczenie
|
majka jak masz androida to sciagnij babysitter~teleniania
taka ikonka z rysunkwa dzidzia blond
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Tak. Juz szukam.
|
|
#1924 |
|
Zadomowienie
|
no dobra to zaczynam się wywnętrzniać
![]() Nicole witaj Kochana "Sąsiadko" heh ja też mam tę zieloną matę Skip Hopa po Robie i jest genialna. U nas póki co w różnych konfiguacjach,bo też standardowy zestaw zajmujący 1/3 pokoju(choinka i suszarka) na stanie . Nawet skladając tylko 4 puzzle dzieć spokojnie się zmieści. Adaśko tak często obserwuje świat. Poza tym to się tak szybko demontuje,że ja codziennie to składam na wieczór i trzymam pod suszarką![]() Jess ja mam podobne podejście co do kotów. Tzn.nie ,ze jakoś wybitnie nie lubię,ale mam dystans. Nie odważyłabym się na pewno zostawić dziecka samego z kotem, właściwie z psem także nie . Jestem wielką psiarą,ale to TYLKO zwierzę i nigdy nie możemy mieć 100% pewności jak zareaguje. Niemniej ubolewam nad tym ,że chłopaki nie będą się wychowywali z psem. Ja całe dzieciństwo marzyłam o psie i dopiero jako 15 latka miałam swojego collie. Może jak Adam podrośnie pomyślimy. ja1003 świetnie,że Twoja psina jest taka zżyta z Małym . Na pewno będzie z tego wieeelka przyjazn. Jednak przyznam Ci,że mimo iż sama miałam psiaka to lizanie po twarzy jest dla mnie czymś nie do przyjęcia. Przytulanie itp ok,ale jakoś mam wewnętrzne obrzydzenie do aż takich czułości. Przecież przed chwilą mógł się lizać po pupie,albo wąchać jakieś gówienko na spacerze. Zdecydowanie mnie to zniechęca . Znam jednak rodzine gdzie pies nawet dostaje picie z ich szklanek- bleachh i przyznam,że nigdy u nich nic nie piłam. Na samą myśl mam odruch wymiotnymajka odnośnie psa to pamiętaj tylko,że to,że mały to wcale nie znaczy,że mało absorbujący . Nie oszukujmy się,ale w większości przypadków ten obowiązek spada potem na rodziców ![]() . Ja też bym bardzo chciała aby moje chłopaki mieli,ale mając w pamięci ile czasu wymagało wychowanie mojego psa któego miałam w domu rodzinnym zwyczajnie wiem,że teraz nie byłabym Mu w stanie tego zapewnić. Szkolenia,czasu na spacerach..Pojawia się też problem co jeśli gdzieś wyjeżdzasz. Nie zawsze można zabrać psa ze sobą. Są oczywiście hotele, albo pomoc rodziny(jeśli takowa chętnie się zajmie). Osobiście uwielbiam duże,kudłate psy i jeśli kiedyś przyjdzie mi mieć jakiegoś to pewnie Berneńskiego Psa Pasterskiego albo innego z grupy pasterskich . Vea Witaj Kochana! miło Cię "widzieć". Widzę,że u Was wszystko jak zwykle na wysokich obrotach . I doczytałam,że będziecie "stadnie" chodzili na basen. Suuuuper! u nas póki co Rob chodzi z przedszkola raz w tyg,ale jakby mógł byłby na basenie codziennie . Ambitne plany przeprowadzkowe już macie,ale z Twoim ogarnięciem pewnie bez problemu zdążycie! trzymam mocno kciuki. Roxi dziękuje,że pytasz. U nas chyba póki co (tfu tfu) choroby zażegnane. Tzn.Adam ma jakieś mega humory ostatnio,ale myślę,że to nie objaw choroby . Rob wrócił do przedszkola od dzisiaj(i oby pochodził!). Doczytałam,że Jula jak nowo narodzona już. Super,że tak błyskawicznie przeszło i ciekawe co to było....
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Ambi, nie ma. To ja już nie wiem... Sprawdze jeszcze na 2 tel mam na Windows Phone. Może co będzie
|
#1926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mravka - oj nie. Jedzenie i picie dostaje ze swoich misek. Ja tez byłam przeciwna lizaniu, dalej mam obiekcje, ale zaraz po tym myje Małego. Ja sie cieszę, że on liże Michała po policzku/ręce a nie ustach (bo innych własnie po ustach chce lizać, a na to sie nie zgodze, wie że jak chce mnie polizać to może po ręce, nodze, ewentualnie policzku i nigdzie indziej). |
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1928 |
|
Zadomowienie
|
Jest 19 a Maly spi.... ;d pochwalilam sie wiec pewnie nie za dlugo;d
Wszystkie kupujecie te maty skip hop? Czy moze macie tez inne typy? Ja zarax siadam wybierax zdjecia do kalendarza dla dziadkow ![]() Co do psow to w rodzinnym domu mamy goldena. I spal ze mna, lizal mnie nie raz;d i jakkby Malego liznal ti bym sie tym specjalnie nie przejela.. My o drugim dziecku najwczesniej za dwa lata pomuslimy. Najpierw powrot do Polski, popracowac triche i moze wtedy. Na pewno nie chce zeby Fifi byl jedynakiem ale mial brata Gabrysia
|
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała bardzo psa, ale póki mieszkamy w Anglii to sobie mogę jedynie chcieć
może gdy mieszkanie zmienimy to chłopcy dostaną jakiegoś króliczka czy coś
|
#1931 |
|
Zadomowienie
|
Ambi Ciebie to mam ochote przytulić
Kiedy świętujesz urodziny? Niech Najmłodszy ma litość nad ojcem,a Ty korzystaj z chwili dla siebie. Wiesz jak jest. Szybko sie pewnie podobne okoliczności nie przytrafią ![]() Dziewczyny, Adaśko się dziś sam obrócił z pleców na brzuch. Moja Klucha w końcu się rozruszała . Małpiszon na macie sam się raz przewrócił jak nikt nie patrzył,a potem gapił i stękał żeby Mu pomóc . Cały dzień jęczybuły wynagrodził takim oto wygibasem. Miód na moje serce ,bo już mialam ochotę walić głową w ściane taki był dziś "kochany inaczej"
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Zresztą miałam swojego ukochanego kundelka, ale wyjechałam, został z mama ale sąsiedzi dzwonili na straż miejska bo gdy był sam w domu to bez przerwy wył i szczekal, mama go dala na wieś znajomej i potracil go samochód
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Buu :-( szkoda bardzo.
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem czy jest, na usg bedzie widac dopiero gdzies w połowie stycznia. Nie usuwamy bo chirurg stwierdził, że jest świeżo po cieczce i od dla kasy się tego nie podejmie bo nie daje gwarancji, że przeżyje, albo że za 2-3 dni po zabiegu nie dostanie krwotoku i nie zdechnie. A weterynarz doradził nie brać zastrzyków poronnych bo cena była o 50zł mniejsza od ceny sterylizacji, a pewności nie dają i stwierdzil, że szkoda kasy. Sugerował, żeby (gdyby była w ciąży) młode uśpić zaraz po porodzie jeśli ich nie chcemy, ale kurcze, ja nie wiem czy mam sumienie... Sąsiad "przez kwiatek" zasugerował, że on może ewentualnie zrobić z nimi "porządek", ale na to to ja się na pewno nie zgodzę. Byłam prawie świadkiem jak moja dalsza sąsiadka "pozbywała" się małych kotów. Myślałam, że mi serce pęknie. Nawet ją strażą miejską postraszyłam to mnie wyśmiała, że jestem nieżyciowa (ok, miałam 19-20 lat, o życiu może aż tak dużo nie wiedziałam, ale bez przesady).
|
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Adaś zasnął po 19, pozostała dwojka tez śpi wiec czas sie zrelaksować
Roxi jak masz zamiar przeczytac 52 książki w tym roku? Też się deklaruje ;-) tylko że ja mam czasem tak że,, łykne,, 5 pod rzad a potem dwa miesiące nie mogę sie zebrać...
|
#1936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
am
|
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Majka- wpisz w google "Babysitter aplikacja" mi od razu wyskoczylo.
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego teraz się tak boję... i myślę, że będę się bała do pierwszego zapalenia płuc... niby bezdechy mają nie powrócić, ale wiesz... strach pozostał...
|
|
#1940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój leniuszek zrobił postęp i przewrócił się na boczek, mam nadzieję, ze teraz juz niedaleka droga do obrocenia na brzuszek
|
|
|
|
|
#1941 |
|
Zadomowienie
|
no własnie, dlatego ja tez sie na to nie godzę. I powiem Ci, że strasznie sie bałam w czerwcu, ze nie znajde domów dla szczeniaków, a chętnych było tyle, że pytali kiedy znowu beda. Za darmo i szczeniaka ludzie chcą, gorzej ze starszym, albo jak chcesz pieniądze za niego.
|
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
A wrzucisz link... Mi odnajduje jedynie na IPhone... A na Android same gry... Fakt jest jedna niania platna 12-56zl miesięcznie ale dziala na zasadzie skype a to moge sobie dwoma tabletami ogarnąć...
|
#1943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę po jego minie, jak coś mu smakuje to otwiera buźkę i nią rusza, jak coś jest średnio dobre to oczkami patrzy w dół ale wcina też powoli Paznokcie też tż obcina i pilnuje tego
|
|
|
|
|
#1944 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1946 |
|
Rozeznanie
|
Taki kosz na zabawki kupił ostatnio tż w biedronce, kolory były do wyboru, naprawdę jest duży i pojemny, a i jeszcze na kółkach
Do tej pory też trzymaliśmy zabawki w pudle po pampkach, ale straasznie mnie to wkurzało |
|
|
|
#1947 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Dzielnie przeprowadzała się ze mną 8 razy . Super sprawa tylko trzeba uważać na kable itp heh.Cytat:
bo wiadomo,ze kazdy powinien z własnej michy wcinac heh . A tak serio to wiadomo,ze po ręce czy nodze to ok. Bardziej mnie okolice twarzy...draznia![]() Cytat:
Super,że planujesz wziąć psa ze schroniska. Dużo tych "bid" tam czeka. Jedyne ryzyko jeśli tak to można nazwać to faktyczne przyszłe rozmiary. Choć można to też oszacować na podstawie wielkości łap. No i charakter, tutaj masz wielką niewiadomą.
|||
|
|
|
#1948 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
Ja proponuje zakończyć temat mojego psa. Wierzę, że jest "odpowiedzialna" i się "zabezpieczyli"
Idę walczyć z moim urwisem. Tak sie cieszyłam na śnieg, a jak zobaczyłam ile tego cholerstwa spadło to mam dość. Mąż był po bułki bo zapomniał kupić to powiedział, że na drodze lodowisko |
|
|
|
#1950 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Swoją drogą właśnie patrzyłam w książeczce zdrowia Robsona,że ważył 9400g w 8mc...a Adaś waży 9200g w skończonym 5. Także jest moc. Mam nadzieję,że nie zostanie Mu to pakowanie i nie będzie kulą na mole. A tak serio to zacznie się ruszać i pewnie zjedzie,bo już się bardziej wyciąga. Cytat:
![]() i co zakupy się udały,czy kolęda posiedziała dłużej? Cytat:
. Adaś dla odmiany w ogóle się na bok nie obracał tylko od razu zrobił obrót na brzuch. Także ten tego zaskoczenie
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

ale żaden kot (mój) nie zagryzl/zjadł tego ptaka.
taka ikonka z rysunkwa dzidzia blond 

. Cały dzień jęczybuły wynagrodził takim oto wygibasem. Miód na moje serce ,bo już mialam ochotę walić głową w ściane taki był dziś "kochany inaczej"

Mój leniuszek zrobił postęp i przewrócił się na boczek, mam nadzieję, ze teraz juz niedaleka droga do obrocenia na brzuszek