|
|
#1981 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Współczuję nocki dziewczyny. U nas w miarę ok, 3 pobudki i obudzenie się o 6.40 więc fajnie, a jednak czuję, że jestem nieprzytomna
|
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Mms a na dzień dziadka zrobimy z Bartusiem jakieś laurki i kupie rafaello dla obojga, a będzie to dość dziwna sytuacja bo mój tata przywozi mi mame z lotniska pod koniec stycznia bo i tak jedzie po mojego brata i moi rodzice będą w tym samym pomieszczeniu w mojej obecności pierwszy raz od 4 lat brzydal:
9.09.2013 30.07.2015 Edytowane przez MsLullaby Czas edycji: 2016-01-05 o 09:23 |
|
|
|
#1983 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry.
U nas Maly zasnal o 19 a o 21 obudzil sie wyspany i dopiero z nami po 22 usnal . Za to w nocy tylko dwie pobudki. Cytat:
moj bardzo czesto tak spi. Cytat:
Dziewczyny budzicie rano dzieci ? Bo poznien niby po 120 godzibach sen nocny niby. Maly spi jeszcze... |
||
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Mirabelka nigdy nie budze, będziesz podwójna mama to zrozumiesz
|
#1985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
rosi: zrobil przed chwila kupe, na noc wywietrze, postawie miske z woda i zobaczymy czy to cos pomoze. rosi: Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mają ze sobą jakiś kontakt, czy w ogóle nic?ja swoim rodzicom i teściom chyba kupię tak: babciom - kompozycje z kwiatów (w jednej kwiaciarni kobietka fajnie dobiera 3-4 kwiaty doniczkowe i wkłada je np w jakiś koszyk, lub ozdobną skrzynkę i przystraja a dziadkom - pewnie jakiś zestaw do golenia, no bo co innego a dziadkom tż tak jak pisałam - szaliki, czapkę i czekoladki
|
|
#1987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Pojechalam dzis zarejestrowac malego do kardiologa w koncu ! Bo od listopada jakos to przeoczylam
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
kurcze, to musi być dla Was wszystkich dziwna sytuacja, nie?ja Małego nie budzę nigdy, bo raczej nie śpi dłużej niż 3h dawniej zdarzało Mu się przespać 4-5h, ale tylko w nocy...
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Ja musialam dzisiaj malego obudzic, bo jak na zlosc zasnal po 6 i sie nie budzil, a musielismy jechac do przychodni. Serce mi pekalo, jak go budzialam
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1994 |
|
Zadomowienie
|
Oki, oki. Sam wstal. I juz piszczy;d a czy Wasze dzieci tez tak piszczaco udaja ze kaszla? Moj ostatnio tak piszczy i kaszle ze mi glows peka. My damy fotokalendarze. O ile bede miala chwile zeby zdjecia wybrac. |
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Igorek ostatnio miał fazę na piszczenie przez 3-4 dni piszczał tak, że własnych myśli nie słyszałam... przedwczoraj już mniej, a wczoraj cały dzień był smutny i markotny, dopiero wieczorem się rozweselił...
|
|
#1996 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj niech tylko ten domek kupimy ;-) zawale się sterta książek a dzieci moga chodzić głodne i usr#ne (zarcik oczywiście) Na wakacje nigdy nie biorę ani książek ani telefonu spedzam czas tylko z rodzinką, więc no nie... nie przekonalabym się do czytania na tablecie. Nawet chyba nie chce Ale faktycznie, masz biblioteczkę w jednym miejscu, mozesz robić zakładki itd... Fajna sprawa.Ja kiedyś kupilam tak kilka książek, posciagalam darmowe, no i na tym się skończyło, nie przeczytalam ani pół strony. Cytat:
ja na czytnik nie mam nic. Ale chętnie godne uwagi tytuły sobie spisze Cytat:
nie budzę. Nigdy. Niech sobie śpi. taaak hahaha Cytat:
o to super sie wam trafiło. Jeny my tez musimy iść... Cytat:
Ja na noc zawsze malemu kropie nosek disnemar baby. ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Po tym wczesniejszym skoku mały tak sie nauczył kaszlec. I czasem tak zaczepia do rozmowy.
|
|
#1997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakiej firmy mialas nawilżacz? pamiętasz? jeśli chodzi o parę, to akurat mi nie zależy może osiadać na ścianach...
|
|
#1999 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A toxo łatwiej złapać z nie umytych owoców ![]() Cytat:
Chciałabym obroty trochę zwolnić... w sumie od wczoraj - od kiedy chłopaki poza domem - jest jakby trochę wolniej ![]() Ano stadnie, basen na drugim końcu miasta, więc dwa razy w tygodniu by mi się nie chciało przebijać. Poza tym chłopaki i tak zawsze dłużej zostają - w karnecie są dwie godziny pobytu w aquaparku z czego zajęcia zabierają tylko pół godziny, więc spokojnie Janek popływa, pobawi się z tatą, a ja z Natką ![]() Plany to my sobie możemy mieć... drugi odbiór się nie udał, najpóźniej 14 stycznia będzie trzeci... ciekawe czy się tym razem uda najgłupsze jest to, że mam już info, że drzwi przyszły... ciekawe co ja z nimi zrobię, skoro nie mam mieszkania Super, że choroby odpuściły Cytat:
Kocham czytać i wreszcie mogę Czytam na spacerach, przy karmieniu i po położeniu Szarańczy spać. Ale tylko papierowe wersje, od czytników po dłuższym czasie zaczynają mnie boleć oczy ![]() Dobra, Natka mi się na nowo ustawiła - fakt, że wolałam poprzednią wersję, ale... 1900 wycie na spanie, ok. 2230-2300 jemy, gdzieś w nocy jeszcze z raz albo i dwa, 6.30-7 wstaje Janek do przedszkola, wstaje Natka, wali kupę, przewijanie i jedzenie i albo potem dosypia do 10 albo buszuje i 9.30-10 karmienie i w kimę... a w dzień jest różnie.Właśnie się przewróciła na brzuch, pomarudziła, pomarudziła, machnęła noga i obróciła się z powrotem na plecy i w śmiech
|
|||||
|
|
|
#2000 |
|
Wtajemniczenie
|
jess u nas wczorajsza noc wyglądała tak jak Twoja. Ciagle szukał piersi a wcale nie pił, rzucał sie trochę przy tym
az zaczełam mu robić masaż brzuszka( cały czas rzucal się, ruszał głowa na boki) podciągnełam nozki i puscił dwa bączki. Uwierz ,że po tym padł i usnał jakby ktoś nagle wyjął z niego wtyczkemajka udało sie pobrac aplikacje?
|
#2001 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój co prawda miał jedna pobudkę, ale spał wtulony we mnie. W ogóle, mimo że obudził sie tylko raz na cyca (pił ) i raz bo mu smoczka brakowało to jestem mega niewyspana. Miałam dzis w nocy koncert! Jak nie jeden to drugi chrapał. I o ile u meza to normalne, o tyle Michałowi zdarzyło sie to pierwszy raz. I tu moje pytanie czy jest to powód abym już leciała do laryngologa czy poczekać i obserwować?Aha, a zasnął 23.20 i obudził się o 8.55 A teraz już kładzie się na pierwszą drzemkę ![]() Majka - ja Coelho polubiłam jak w LO pisałam prace maturalna z jego ksiazki ![]() O spanie na brzuszku chciałam zapytać wczoraj. Michał coraz częściej się obraca na brzuszek w wózku i tak śpi (w wózku, ale na macie, łóżku, itp nie Śniegu nawalilo, mężulek mi oświadczył, że wraca dziś później z pracy bo jedzie po sanki dla Michała. Patrze na niego i mu mówie, że nasze dziecko nie umie jeszcze samo siedzieć to wiecie co mi powiedział? że on zrobi tak, że będzie umiał i poza tym jak nosił Go na barana to mu nie spadl więc umie się utrzymać (zapomniałam Wam wczoraj zdjęcia wrzucić, jak wróci i bede miała dostęp do jego tel to wysle) |
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2004 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie pobieram jej bo dziala na zasadzie skype. Wiec bez sensu a za godziny trzeba dopłacać... Przynajmniej w tej aplikacji babysitter co ja znalazlam. Wczytalam sie w opis i jest wyraźnie napisane ze nawet 56zl miesiecznie pobiera... Dzis ogarne skype w tabletach i zobacze, czy sie sprawdzi. A za darmo będzie. Zadzwonię tylko z tableta na tablet i mam to samo co w tej apce. Cytat:
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma to jak szkodzić dziecku dla własnej frajdy
|
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz co, a spałam więc co on z nim wyrabiał to ja nie wiem. W każdym razie jak się obudziłam to wracał z kuchni - Michała miał na karku (wiesz, tak jak się starsze dzieci nosi), jedną ręką podtrzymywał Go za plecki, Michał trzymał tatę za uszy, a drugą niósł kawę! Prawie zawału dostałam! Obicuje, jak wróci z pracy dorwę telefon i pokaże Wam zdjęcie.
Dziś wielki dzień mojej koleżanki Urodziła 12.08, wcześniaczka. Oliwka ważyła wówczas nieco ponad 600g. Dziś w końcu wychodzi ze szpitala ![]()
|
|
|
|
#2007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no ale wracając do Twojego męża, to ja bym swojemu za takie coś dziecka na ręce nie dała i wyobrażam sobie co musiałaś przeżyć... ja od samego czytania dostałam gęsiej skórki.... a i super, że koleżanka wychodzi z Maleństwem do domu
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2016-01-05 o 10:33 |
||
|
|
|
#2008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(dla porównania mój kuzyn wsadził swojego 4,5mies syna do chodzika, jak nie było jego żony, jeszcze bym zrozumiała jakby nie wiem... opatulił go poduszkami albo kocem, a on nie... jak widziałam jak to dziecko leci to już miałam wizję złamanego nosa i mega guza) A co do sanek to Rafał własnie takie chciał kupić jak były w pani Gadżet. Już je kiedyś razem oglądaliśmy. Też twierdzę, że Michał z tego frajdy mieć nie będzie, ale mój chłop chciałby synowi nieba uchylić. Jak poszliśmy do jego rodzinnego Kościoła w święta to dawno nie widziałam, żeby tak wysoko i dumnie trzymał głowę niosąc przy okazji Miśka. |
|
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie - zabieracie do kościoła Maluchy?
Bo Igorek był tylko 2x - na swoim chrzcie i tydzień później na mszy z okazji rocznicy naszego ślubu... ale to było we wrześniu, więc całe msze przespał... teraz Go nie zabieram, bo boję się, że się wystraszy np organisty i zrobi mi taki koncert, że chórku kościelnego nie trzeba będzie
|
#2010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moj też dałby sie pokroić za małego. Normalnie tryska jadem jak go mu ktoś z rąk chce zabrać a jak się posprzeczalismy raz o jakąś ☠☠☠☠☠☠☠e a potem Adam sie obudził to lecial do niego jakby mu chcialo nogi pourywac i mówi do niego że dziś to z tatusiem sie bedzie bawił. A mama może sobie na zakupy jechać ;-)---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

dosłownie gdy udało mu sie tydzien temu przewrocic z pleców na brzuch nagle przypomniał sobie,że na noc idzie się spac do swojego łożeczka
urodziny mam wczesniej ale wychodzimy 16
)i mały zaczął płakac. Słyszałam jak mąż bierze moje mleko w butelce. Pomyslałam sobie no jasne,że wypije i już prawie szłam z podciagnieta bluzk.ą. Trochę się zdziwiłam gdy nagle usłsyzaąm ciszę
Wypił całe 120 mlz butli
na razie mały ma 5 miesięcy i ąz tak siedzenie w dmu nie męczy ale za jakiś czas może się to stać męczące. Zrób to dla siebie
ja mojemu małemu nie odpuszcze, musi sie nauczyć.. po prostu musi!
rosi: zrobil przed chwila kupe, na noc wywietrze, postawie miske z woda i zobaczymy czy to cos pomoze. 

najgłupsze jest to, że mam już info, że drzwi przyszły... ciekawe co ja z nimi zrobię, skoro nie mam mieszkania
az zaczełam mu robić masaż brzuszka( cały czas rzucal się, ruszał głowa na boki) podciągnełam nozki i puscił dwa bączki. Uwierz ,że po tym padł i usnał jakby ktoś nagle wyjął z niego wtyczke
i wyobrażam sobie co musiałaś przeżyć... ja od samego czytania dostałam gęsiej skórki....