|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
Opieka super, wszyscy są bardzo mili i pomocni A czuję się dobrze Dzisiaj to już nawet mnie te szwy nie ciągną ani nie szczypią ![]() Także poza moim zupełnie bezsensownym nastrojem wszystko jest super. Oluś też (odpukać) naprawdę jest aniołkiem. Płakał i złościł się tylko przez to mleko, a jak dostał butlę i upił troszkę to trzy minuty i spał ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- No tak sądzę, że hormony robią swoje, bo mam wielki dramat z powodu 40ml MM. Jak czytam co piszę to to się wydaje jeszcze głupsze niż jest |
|
|
|
|
#3452 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Czarnula a to Twój widzę taki sam. Ciekawe czy po porodzie też będą tak zachwyceni jak dziewczynki pół nocy będą wyc
![]() Mojakaren TZ doskonale wie co zrobić żeby Cię udobruchac ![]() Powiem Ci że z tym niedowierzaniem to raczej bardziej z mojej strony. Jakoś jeszcze do końca do mnie nie dotarło ze to będzie nasze własne prywatne dziecko
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A który to dziś tydzień u Ciebie? |
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle, że ja na porodówkę, rodzić, później karmić, przewijać?! Nie to na pewno nie ja |
|
|
|
|
#3455 |
|
Wtajemniczenie
|
No czasami uda mu się być całkiem fajnym facetem
![]() Niepozorna to jutro pewnie Was wypisza do domku
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, najgorsze z tej nocy i poranka byly sny....
Niepozorna no to fajnie, ze jestes zadowolona ogarniesz karmienie nam sie latwo mowi, a pewnie bedziemy tak jak i Ty wyć albo i gorzej :PWyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3457 |
|
Zadomowienie
|
Magda - jeśli 168 cm można uznać za wzrost wysoki, to jestem wysoka
Brzuch nisko mam już od jakiegoś czasu. Jeszcze 3 dni i opadnie Proszę mi tu nie robić smaka na naleśniki Za to ja zgrzeszyłam kolejny raz i zjadłam kawałek sernika z czekoladą (na szczęście gorzką) |
|
|
|
#3458 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak. Robię tez inhalacje. Fajna nocka Cytat:
W sumie mi od odejścia wód do porodu to ze 2-3h były |
||
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ej właśnie miałam zadać wam kolejne głupie pytanie ![]() Jak mi odejdą wody to muszę od razu jechać na szpital czy na spokojnie można wziąć prysznic, zjeść itd ?
|
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lada chwila i sie rozpakujesz ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Magda, prysznic, jedzenie i spokojnie ip to nie jest 5min ![]() Ciekawe jak Uaoo ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jakieś złe przeczucia co do tego weekendu
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak Twoje cukry? Kiedy będzie piątek?
|
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3464 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponoć można na spokojnie. Chociaż mi przez brak szyjki gin kazał jechac natychmiast. Takze jak masz szyjkę to możesz się spokojnie przygotować. Chyba w szpitalu trzeba być do 2ch po odejściu |
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne chyba na co podwyzszony cukier ma wplyw przy koncu to starzenie lozyska, a tak to juz chyba w niczym nie grozi. Moje cukry hmmm mialam dwa dni kiedy szalaly po obiadach bo raz bylo 170, drugiego dnia 150 i zdenerwowalo mnie to bardzo, a tak sa w granicach normy. No dzis na czczo mialam 54... A jadlam bardzo pozna druga kolacje wiec tez nie wiem o co kaman ale chyba odpuszcze wszelkie stresy bo zostalo mi max 13 dni do cc wiec byle byly w miare przy granicach normy. |
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna to dopiero pierwsza noc daj czas. Zobaczysz 3, 4 doba będą pełne mleka.
Dotka gratuluję całonocnego kp. Candy super brzuchszek. Magda niby można na spokojnie ale ja np byłam e takim ciężkim szoku i strachu ze to juz, ze nie pomyślałam o jedzeniu ani kąpieli.
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie wiem bo u mnie za każdym razem najpierw były skurcze a wody juz na porodówce odchodziły. |
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() magda a czemu się nie możesz uczyć jak mąż w domu? rozprasza Cię? ![]() Mój jak pracuje zdalnie to siedzi u siebie w gabinecie okupuję resztę domu (głównie salon i kuchnię ) i sobie nie wchodzimy w drogę :PMagdusiaaa no dokładnie to jest takie mega niewiarygodne, że szok! ale identycznie miałam przed ślubem, tyle przygotowań i nagle, że jak to już za miesiąc, tydzień, kilka godzin, a było minęło i teraz to się wydaje takie normalne i naturalne wydarzenie w życiu :P
|
|
#3470 | ||
|
Rozeznanie
|
Candy śliczny brzuch
Niepozorna daj tylko czas piersiom na rozbujanie laktacji i Olusiowi na załapanie w czym rzecz i wszystko bedzie dobrze Cytat:
![]() a sam się Wituś wybudza czy Ty pilnujesz tych godzin i go budzisz na karmienie? Cytat:
Malwi jeśli nie chcesz tam rodzić to pakuj walizki póki nic się nie dzieje, w takiej sytuacji może lepiej w tym szpitalu w którym leżałaś wcześniej? Witam się z rana ja już po ostatniej wizycie położnej - troche mnie to przeraziło jak powiedziała że następna wizyta w szerszym gronie ![]() Kurcze dziś mi gadała o kolkach i szczepieniach i nie powiem mam z tymi szczepieniami problem ratuuuunku |
||
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie mówią, że jak skurcze będą już regularne i co 5 min to trzeba jechać.. A co jak wody odejdą, a skurczy brak
|
|
|
|
#3472 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A będzie jeszcze więcej bo przecież Magda też będzie dostawać Cytat:
|
||||
|
|
|
#3473 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny pisze na szybko, 1,5h temu odeszły mi wody. Jestem w szpitalu przed badaniem jeszcze. Ten śluz to był czop
trzymajcie kciuki.
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też chcę
|
|
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() KOLEJNY FACET! I zaczynam się bać... przecież Ewula ma termin raptem 2 dni przede mną
|
|
|
|
|
#3478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo to tak jak moj maz.... Nienawidze jak on czegos sie uczy bo wlasnie dziamie pod nosem ciagle albo co gorsza jeszcze sobie czyms stuka, puka bo mu latwiej sie skupic.... Nosz pie.rdolca mozna dostac przy tym :P sorry Magda :P ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
A 4przede mna :P a Ty generalnie tez masz jak ja na 25
|
||
|
|
|
#3479 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki ![]() Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.

jak sie czujesz dzisiaj i jak opieka?

W ogóle, że ja na porodówkę, rodzić, później karmić, przewijać?! Nie to na pewno nie ja
Brzuch nisko mam już od jakiegoś czasu. Jeszcze 3 dni i opadnie
Za to ja zgrzeszyłam kolejny raz i zjadłam kawałek sernika z czekoladą (na szczęście gorzką) 

i nie powiem mam z tymi szczepieniami problem ratuuuunku
I dziś muszę dokończyć pakować torbę, żeby potem nie było niespodzianki.