Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-05, 10:46   #2401
agaczilla21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Wstała Lilka po 6 i mówi- mamo olalam.przebierac...mowie dobrze Lilusiu ide po ciuszki. Przyniosłam, zaczęłam przebierac a ona mamoo kocham Cię 😍
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 10:48   #2402
amb86
Zakorzenienie

Esor, z tego co czytałam (i mąż wie od kolegów w pracy) to taki świstek dostajesz od lekarza w szpitalu lub po okazaniu papierów ze szpitala od internisty. Nie ma znaczenia, czy poród cc czy sn. Łatwo w necie poszukać tych przepisów, chyba uzyskanie tego zasiłku nie jest problemowe. Poszukam i wkleję jakby co.
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 10:50   #2403
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Czy tylko ja jestem ze wszystkimi w czarnej du*ie?
Witaj w klubie Tż marudzi, żebym już torbę spakowała
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 10:54   #2404
amb86
Zakorzenienie

http://www.prawapacjenta.eu/?pId=2190

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Jeszcze tu: http://kadry.infor.pl/kadry/ubezpiec...hora-zona.html
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 10:55   #2405
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Dzien dobry
Ja wlasnie byłam na badaniach. Zero kolejki extra jeszcze tylko dwa dni do wizyty juhuu! Tym razem miałam prawie 5 tyg przerwy!

Sent from my iPhone using Tapatalk
ciekawe czy duża jest Twoja panna
Cytat:
Napisane przez Zosienka200 Pokaż wiadomość
to fajnie ze jest taki przywilej dla rodziców. my akurat jesteśmy to nie ma problemu. Właśnie, gdzieś slyszalam że tacierzynski nie każdemu się należy. Musze ogarnąć temat.

tylko ciepła jest znów zalecana w przypadku strażaków i wez tu bądź mądry.

U mnie też namiastka śniegu.
a czemu nie każdemu? jak umowa jest na pełny etat to każdemu przynajmniej ja tak czytałam
Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze łupy
Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Normalka u mnie

Wczoraj w labie śmiałam się, że przecież po mnie nie widać, że w ciąży jestem, to dlatego nikt mi nawet miejsca na ławce nie ustąpił

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Załączam dzisiaj jeszcze jedną dzidziusiową pralkę i pakuję torby U mnie w szpitalu trzeba mieć też rzeczy dla malucha. Suwaczek mi wskazuje, że zostało 27 dni, święty czas

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Kupowałyście gdzieś kocyk z minky? Może macie jakieś sprawdzone?
mam rożek minky więc nie pomogę a zakupy słodkie
Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny i ja już po badaniach i wymazach a teraz czekanie na wyniki.
U Was też tak biało się robi?

Miłego dnia Wam życzę
a tam nie ma śniegu
Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Obudziłam się muszę się tylko ogarnąć i do sklepu

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Tak, teraz już tylko taki powód został. Przy każdym spotkaniu gin mi to ustrojstwo i tak jakimś tam żelem smaruje przeciw infekcjom.

No jeśli chodzi o zapobieganie skurczom pod wpływem masowania wody to tak
Tylko zostaje jeszcze kwestia tych nieszczęsnych infekcji.

Wiecie co, ja wczoraj w labie spotkałam mega bezczelną babę Taka z 50 parę lat. Widzi że ja czekam, nie było w ogóle kolejki, ni hu hu, tylko ja jedna i za mną jakaś babciunia. I te wredne babsko tak się patrzy to na brzuch, to na mnie i tak w góre w dół. Aż się pyta: Pani teraz wchodzi? Mówię, no tak ( w końcu nie czekam bo se lubię tak stać ). A Ta do mnie: a mogę tylko wejść coś spytać?
Ja tak: yyyy Smiać mi się zachciało, zerknęłam na swój bebzon celowo i mówię: no skoooooooro się tak Pani spieszy
Wlazła, słysze że coś pyta, a potem normalnie się załatwiła ze skierowaniem, pobrała krew, jeszcze było słychac że kupkę do badań zostawia siedziała dość długo

to to bezczel był

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Wow, jakie postępy
To wstawaj z łóżka, bo jak się nie wstanie od razu to już się tak cały dzień zostanie
bez komentarza
Cytat:
zależy co masz na myśli? Ty wiesz co i jak więc szybko się ogarniesz i sporo masz pewnie po dzieciach

czy tylko ja nie mam spakowanej torby ?
kolejny kolega Tż będzie miał w tym roku dzieciątko ale mnie takie wiadomości cieszą no prawie jak na wieść o swojej tak dzieciowo się robi wśród znajomych a już myślałam z kim synek będzie się bawił póki co my pierwsi jesteśmy reszta w ciągu roku ale szybko minie

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 11:03   #2406
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
kolejny kolega Tż będzie miał w tym roku dzieciątko ale mnie takie wiadomości cieszą no prawie jak na wieść o swojej tak dzieciowo się robi wśród znajomych a już myślałam z kim synek będzie się bawił póki co my pierwsi jesteśmy reszta w ciągu roku ale szybko minie
Ja też nie mam

motyl- teraz pod tymi zimowymi kurtkami to nie bardzo widać te brzuszki. Ja jechałam komunikacją w zeszłym tygodniu i też 8 miesiąc jest traktowany jako ciąża spożywcza. Nie chciałam się rozsuwać bo jednak kurtka amortyzuje jakby ktoś chciał się przepychać.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 11:07   #2407
Lucy31
Zakorzenienie

Była teraz położna. Dzieć ospały, że złapać serduszka nie mogła. Opitoliła, żę jeszcze bez śniadania jestem Ale mnie czasem tam mdli i pomijam porę posiłku, chociaż potem cukier mi wywala
I mówi, że trza coś złapać ugryźć. To na szybko zjadłam parówkę na zimno, blee jak zdrowo Ale przynajmniej od razu dziecia znalazła

No i tak się pyta o bóle, opisuję jakie mam. Dziś tylko w samym dole, tak od szyjki i znośnie. A ta mnie zaskoczyła, bo mówi, że od takiego bólu w dole też się może zaczynać, że wcale niekoniecznie od razu od skurczy całego brzucha To ja już nie wiem. Uznałam, że taka ta uroda mej szyjki że boli i już i nawet się tym przestałam przejmować.
Stary 2016-01-05, 11:14   #2408
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ja też nie mam

motyl- teraz pod tymi zimowymi kurtkami to nie bardzo widać te brzuszki. Ja jechałam komunikacją w zeszłym tygodniu i też 8 miesiąc jest traktowany jako ciąża spożywcza. Nie chciałam się rozsuwać bo jednak kurtka amortyzuje jakby ktoś chciał się przepychać.
No ale jak jestem w CH to zawsze jestem rozpięta,a noszę obcisłe ciuchy

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 11:17   #2409
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Może ludzie myślą, że to jeszcze efekt świąt i sylwestra

Był jakiś wątek na plotkowym czy dziewczyna może iść na sylwestrze w swetrze bo zrobiła się duża po świętach...

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2016-01-05, 11:21   #2410
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Co do przepuszczania dzisiaj przekonałam się że najgorsze są Panie koło 60tki, czekając przed diagnostyką a byłam 1 tyle że w samochodzie czekałam bo nie będę stała na -8 st. podeszłam do drzwi jak już były otwierane i mówię że byłam pierwsza bo wcześniej przyjechaliśmy to właśnie taka 60letnia Pani że mogłam stać i pilnować kolejki, i wyszłoby że będę 8 osobą do pobrania, dopiero jak mój mąż wychylił się z samochodu i powiedział że kobieta w ciązy to wtedy jakiś mężczyzna powiedział że Pani bez kolejki... A ta 60letnia kobieta tylko coś mruknęła pod nosem.

Raz tylko w sklepie przed świętami stałam w mega kolejce i zdarzyło mi się że mnie wszyscy przepuścili aż byłam zaskoczona, ale skorzystałam bo akurat było bardzo dużo ludzi i było duszno.

Także z tym przepuszczaniem ciężarnych raczej jest ciężko... niestety...
No z przepuszczsniem to ciezko. U mnie w labie wisi kartka jak wol ze w ciazybez kolejki to se zawsze sta☠☠☠ez chyba ze przedemna jakies 2 osoby. Tak bylo w srode tydz temu ale jakas baba stara ske przede mna zaczela wpychac :-D normalnie widzi ze ja z brzuchem.i sie pcha :-D sie odsunelam ale j tak przed nia weszlam :-D

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Tak, teraz już tylko taki powód został. Przy każdym spotkaniu gin mi to ustrojstwo i tak jakimś tam żelem smaruje przeciw infekcjom.

No jeśli chodzi o zapobieganie skurczom pod wpływem masowania wody to tak
Tylko zostaje jeszcze kwestia tych nieszczęsnych infekcji.

Wiecie co, ja wczoraj w labie spotkałam mega bezczelną babę Taka z 50 parę lat. Widzi że ja czekam, nie było w ogóle kolejki, ni hu hu, tylko ja jedna i za mną jakaś babciunia. I te wredne babsko tak się patrzy to na brzuch, to na mnie i tak w góre w dół. Aż się pyta: Pani teraz wchodzi? Mówię, no tak ( w końcu nie czekam bo se lubię tak stać ). A Ta do mnie: a mogę tylko wejść coś spytać?
Ja tak: yyyy Smiać mi się zachciało, zerknęłam na swój bebzon celowo i mówię: no skoooooooro się tak Pani spieszy
Wlazła, słysze że coś pyta, a potem normalnie się załatwiła ze skierowaniem, pobrała krew, jeszcze było słychac że kupkę do badań zostawia siedziała dość długo

to to bezczel był

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Wow, jakie postępy
To wstawaj z łóżka, bo jak się nie wstanie od razu to już się tak cały dzień zostanie

Looooool

Cytat:
Wstała Lilka po 6 i mówi- mamo olalam.przebierac...mowie dobrze Lilusiu ide po ciuszki. Przyniosłam, zaczęłam przebierac a ona mamoo kocham Cię 😍
❤❤

Aninis gratko :-D
Za to ja dopiero wstaje. Budzialm sie co 2 h..... Masakra

Moja mama przyszla z pracy i slgszalam jak gadala z tata ze jakas kobieta miala jakies problemy z ciaza byla w szputalu ale wypusala sie na wlasne zadanie i wczoraj na nocy przyszla cos z ginem skonsultowac widocznie cos bylo nie tak.. I ktg bylo dziwne zrobil usg a tam tetna nie ma a ciaza duza :-( :-(
Stary 2016-01-05, 11:25   #2411
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Moja mama przyszla z pracy i slgszalam jak gadala z tata ze jakas kobieta miala jakies problemy z ciaza byla w szputalu ale wypusala sie na wlasne zadanie i wczoraj na nocy przyszla cos z ginem skonsultowac widocznie cos bylo nie tak.. I ktg bylo dziwne zrobil usg a tam tetna nie ma a ciaza duza :-( :-(
Leżąc na oddziale obserwowałam takie mundre przypadki jak to się niekótre wypisywały na własne żądanie i nie mogłam się nadziwić skąd w niektórych taka postawa
Stary 2016-01-05, 11:26   #2412
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Witaj w klubie Tż marudzi, żebym już torbę spakowała
Mój też o torbie mówi...a póki co to za wiele nie mam co do niej pakować...
Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
ciekawe czy duża jest Twoja panna

a czemu nie każdemu? jak umowa jest na pełny etat to każdemu przynajmniej ja tak czytałam

mam rożek minky więc nie pomogę a zakupy słodkie

a tam nie ma śniegu

bez komentarza

zależy co masz na myśli? Ty wiesz co i jak więc szybko się ogarniesz i sporo masz pewnie po dzieciach

Ogólnie to że za żadne zakupy się jeszcze nie zabrałam...Mam ciuszki nieuprane, wózek w takim stanie w jakim go używała Lilka- a reszta jego elementów u rodziców...Tak samo jak fotelik i wanienka...Dla Lilki łóżka nie kupiliśmy, dla Mikołaja pościeli więc jeszcze dla Patrysia nic nie gotowe...Poza tym co mam nie poczyniłam żadnych zakupów...ale do 23 stycznia będę musiała się ogarnąć żeby być spakowaną przed wyjazdem M...potem jak wróci to będzie 14 luty więc może chociaż jeden raczy się pojawić na świecie przed terminem...Złudne nadzieje...
Stary 2016-01-05, 11:28   #2413
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja cierpiałam na straszna bezsenność kilka tygodni przed porodem. Do tego stopnia ze ostatnie dni to spałam po 2-3h. Tym razem poki co tego problemu nie mam, śpię jak zabita moze dlatego ze młoda mi daje srednio pospać wiec organizm spi kiedy ma szanse

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Kurczę wlasnie uświadomiłam sobie se to nie wszystkie rzeczy po poli. Zaginęły mi gdzieś piękne prześcieradełka na przewijak i czapeczka. Damn. Znowu musze wertować piwnice..

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Dzien dobry
Ja wlasnie byłam na badaniach. Zero kolejki extra jeszcze tylko dwa dni do wizyty juhuu! Tym razem miałam prawie 5 tyg przerwy!

Ja myślałam, że mam ręczniki po łobuzie

Cytat:
Hejo 😊 u nas pierwszy raz od kiedy M w domu pobudka po 6 😊 poleżeliśmy do przed 8...nawet dzieci się zajely same sobą w salonie wiec i na przytulanki byl czas i możliwość 😄

Mam ponad 100 kg jablek i codziennie kompot gotuję. Kolor ma taki żaden ale jest pyszny. Zastanawiam się nad zakupem sokowirówki bo u nas jabłek tyle a u mamy marchew wiec soczek by byl mniam 😊

Jutro mamy mieć gości a w czwartek lub piątek ide do fryzjera bo mam włosy przeokropne...i nachodzi mnie na jakiś brąz bo mam teraz wszystkie naturalne i takie ciemne jak miałam dawnoooo...
mnie kusi wyciskarka... ale te elektryczne to masakryczny koszt, ręczna nie jestem przekonana. A sokowirówkę mam i dla mnie to jednak strata owoców :-(

Cytat:
ja powoli z niej wychodzę

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
no własnie, nie masz namiotu, nie wyglądasz na umordowaną, zanczy się
"pokazała, że dopiero 5 miesiąc i już by chciałą przywilejów, a niech stoi!"

Ile kpl ciuszków bierzecie dla dziecka do szpitala? I co bierzecie na samą porodówkę?
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 11:29   #2414
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Ja już po śniadanku. Włosy umyłam. Make up jako tako zrobiony.
I teraz siedzę i czekam aż tż skończy sprzątać i do sklepu... a za oknem biało

Edytowane przez Aninis
Czas edycji: 2016-01-05 o 11:31
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 11:30   #2415
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

mnie kusi wyciskarka... ale te elektryczne to masakryczny koszt, ręczna nie jestem przekonana. A sokowirówkę mam i dla mnie to jednak strata owoców :-(

Ile kpl ciuszków bierzecie dla dziecka do szpitala? I co bierzecie na samą porodówkę?
Ja kompletow wzielam 6. Jak cos to mi dowioza
Stary 2016-01-05, 11:32   #2416
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Dziewczyny ja wpadam tylko na chwile, wlasnie wrocilam od lekarza..
tez juz mam skurcze i chodzic nie moge

tak mnie boli spojenie łonowe ze szok

ale tylko jak chodze. Mala ma 2,600kg.

i uwaga, na 13 mam dzisiaj wizyte w szpitalu i jezeli sie okaze to wszystko prawda i sama nie zaczne rodzic to mam termin na za 2 tygodnie juz !!!

masakra jak szybko a ja w proszku jeszcze

dzisiaj jak wracalam od lekarza to polecialam do HM kupic staniki jakies do karmienia, ja nic nie mam ... niech oni chociaz ja ustala za 3 tygodnie

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 11:33   #2417
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja czekam na M bo pojechał do miasta pozałatwiać takie cobuńć jak wróci to odgrzeję wczorajszą grochówkę a potem zrobię coś na drugie,. Jeszcze mam w planie upiec ciasto ale nie wiem kiedy to nastąpi...czy dziaj czy jutro jak M do kościoła pójdzie...
Stary 2016-01-05, 11:34   #2418
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość

i uwaga, na 13 mam dzisiaj wizyte w szpitalu i jezeli sie okaze to wszystko prawda i sama nie zaczne rodzic to mam termin na za 2 tygodnie juz !!!

dzisiaj jak wracalam od lekarza to polecialam do HM kupic staniki jakies do karmienia, ja nic nie mam ... niech oni chociaz ja ustala za 3 tygodnie
O ja cie!!!następna..........
Powodzenia lez u nie Łaz!
Stary 2016-01-05, 11:35   #2419
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

My mamy taką małą sokowirówke i używamy głównie do grejpfuitow. Chociaż je też można blenderem i jest wtedy taki gesty mus.

Ja tak jak Marta chyba 6 kompletów. Nawet nie pamiętam co tam włożyłam

Na porodówkę czyli tam gdzie jesteś tylko wtedy jak już rodzisz?

To klapki, ręcznik, woda mineralna z.dziubkiem, pomadka ochronna (usta schna mi ostatnio mocno a jak będę tak intensywnie oddychać rodzac to już w ogóle)...

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

Edytowane przez esor
Czas edycji: 2016-01-05 o 11:37
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 11:38   #2420
marciar7
Zakorzenienie

Wiecie co ja to sie boje jedynie tego ze nie bede umiala wlasnego dziecka przebrac i zmienic pieluchy :-D przeciez noworodki sa takie malutkie. Masakra :-P

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

A tak wlasciwie to witam sie w 36 tyg!! :brokuł:

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Do cc zostalo mi 26 dni..
Stary 2016-01-05, 11:38   #2421
Karinek1973
Raczkowanie

Cytat:

O kurcze to JUUUUUUUZZZZZZZZZZZZZ zaraz za chwilkę??!!!???
Karinek1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 11:39   #2422
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Ojojoj słodziak

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Esor, z tego co czytałam (i mąż wie od kolegów w pracy) to taki świstek dostajesz od lekarza w szpitalu lub po okazaniu papierów ze szpitala od internisty. Nie ma znaczenia, czy poród cc czy sn. Łatwo w necie poszukać tych przepisów, chyba uzyskanie tego zasiłku nie jest problemowe. Poszukam i wkleję jakby co.
Oooooo super, dzięki Amb fajnie, to z urlopem okolicznościowym i tacierzynskim, TŻ może być z nami po porodzie 4 tygodnie i dwa dni ))) fajnie! Napewno bardzo się przyda.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-01-05, 11:41   #2423
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:

Daj znać po wizycie co i jak !!!

Nie denerwuj się

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2016-01-05, 11:42   #2424
Lucy31
Zakorzenienie

Zaraz nam się tu już "wesoło" zacznie
Stary 2016-01-05, 11:45   #2425
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:

O masakra aż chwyciłam po mój detektor tętna i uffff serduszko bije

W ogóle mam pytanie! Bo tu ktoś pisał dawno temu (bodajże ja) i mi położna mówiła i w ogóle, że po sn dobrze wietrzyć krocze - np w nocy w szpitalu jak już TŻ pójdzie przykryć się kołdra (w.sensie.zasłonić przed innymi na sali itp) i zdjąć majtki żeby krocze oddychalo. No i ok, rozumiem to ale co z.krwawieniem???? Przecież po porodzie jest ono intensywne i by się od razu podkład poporodowy zapaskudzilo... No zmierzam do tego że wietrzenie i krwawienie wydają mi się wykluczac?????

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:

JA PIERDZIUUUUUUU

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-01-05, 11:46   #2426
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie co ja to sie boje jedynie tego ze nie bede umiala wlasnego dziecka przebrac i zmienic pieluchy :-D przeciez noworodki sa takie malutkie. Masakra :-P

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

A tak wlasciwie to witam sie w 36 tyg!! :brokuł:

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Do cc zostalo mi 26 dni..
Ja już kiedyś pisałam, że wzięłam jedną pieluchę i na miśku się uczyłam ale w szpitalu położna mi pokazała- przewinęła z pierwszej kupy, po czym zdjęła pieluchę i kazała mi ją założyć znów.

Ponadto uczulali i zwracali uwagę (różnie w różnych szpitalach uczą), że jak się przewija to nóżki Maleństwa przyciska się do Maleństwa przy wycieraniu pupy a nie do góry jak kurczaka.

A z przebieraniem-to nie dziwię Ci się. Sama znów będę miała pietra - biorę kaftaniki i body kopertowe i to dużo większe, żeby mieć trochę więcej przestrzeni.

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2016-01-05, 11:49   #2427
Karinek1973
Raczkowanie

Odnośnie kolejek i czekania - Ja jestem mega chamska. Na drzwiach diagnostyki wisi plakat inf , że jeśli możesz przepuść kobietę w ciąży. Grzecznie mówię wszystkim oczekującym dzień dobry i staję blisko drzwi Pacjent wychodzi a ja sobie wchodzę
A co do poczty ostatnio musiałam wysłać swoje ZLA i w drodze na pocztę dzwonię do syna pytam gdzie jest a on mi mówi, że stoi w długaśnej kolejce na poczcie - no to pędzę Wchodzę a on już za chwilę ma podchodzić do okienka Ja oczywiście sru przed nim On się drze "ale Pani ja byłem pierwszy" Na co ja się odwracam mi mówię " a ja jestem w ciąży" Kolejkowe babcie współczuły mojemu biednemu synowi, że wredna ciężarna baba wepchnęła mu się przed nosem ... później przez pół dnia się z tego śmialiśmy
Karinek1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 11:51   #2428
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość

W ogóle mam pytanie! Bo tu ktoś pisał dawno temu (bodajże ja) i mi położna mówiła i w ogóle, że po sn dobrze wietrzyć krocze - np w nocy w szpitalu jak już TŻ pójdzie przykryć się kołdra (w.sensie.zasłonić przed innymi na sali itp) i zdjąć majtki żeby krocze oddychalo. No i ok, rozumiem to ale co z.krwawieniem???? Przecież po porodzie jest ono intensywne i by się od razu podkład poporodowy zapaskudzilo... No zmierzam do tego że wietrzenie i krwawienie wydają mi się wykluczac?????

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

JA PIERDZIUUUUUUU
Wydaje mi sie ze po to sa te siateczkowe majty :-P

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ja już kiedyś pisałam, że wzięłam jedną pieluchę i na miśku się uczyłam ale w szpitalu położna mi pokazała- przewinęła z pierwszej kupy, po czym zdjęła pieluchę i kazała mi ją założyć znów.

Ponadto uczulali i zwracali uwagę (różnie w różnych szpitalach uczą), że jak się przewija to nóżki Maleństwa przyciska się do Maleństwa przy wycieraniu pupy a nie do góry jak kurczaka.

A z przebieraniem-to nie dziwię Ci się. Sama znów będę miała pietra - biorę kaftaniki i body kopertowe i to dużo większe, żeby mieć trochę więcej przestrzeni.
Moze sprobuje z tym miskiem...
Stary 2016-01-05, 11:54   #2429
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość

JA PIERDZIUUUUUUU
"Wietrzenie krocza" to pewnie po prostu taki termin. W domu to można sobie wietrzyć w dosłownym znaczeniu (dla prawdziwych twardzielek ) ale w szpitalu chodzi o to, żeby nie ładować się w jakieś ciasne gacie, które dodatkowo przykryjemy kołdrą. Ta krew z "brudami" musi sobie swobodnie wypływać, żeby macica mogła się oczyścić.

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2016-01-05, 11:54   #2430
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
Mi powiedziala dzisiaj że planowane cc robią rano i wystarczy byc tego samego dnia pare godzin wczesniej (dokladnie sie trzeba umowic przed samym porodem) - jesli ma sie komplet badan etc.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Bylam na basenie, extra jak studenci mają przerwe swiateczna bo wszystkie tory puste

Zjadlam obiad i dlaje jestem glodna.. Chyba zaczynam ostatnio wiecej zarcia potrzebowac bo powtarza sie to juz ktorys raz ze po tej porcji co zwykle jestem dalej glodna
[QUOTE=Czarnooka_Paula;540 12186]Dziewczyny ja wpadam tylko na chwile, wlasnie wrocilam od lekarza..

[/QUOTE
Malutka juz spora kurcze 2 tygodnie to szybko, ale będziesz miała juz za sobą chociaż. Mnie tez nuz wszystko dokucza, kość ogonowa mnie boli od dobrych 2 tygodni jakby ktos mi tyłek porządnie skopal i najgorsze to kucie na dole
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości