Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz. IX - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-05, 17:48   #3601
baby montana
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość
magda no ja wiem bo tecze zaawsze robie ale chcialam tak elegancko i subtelnie

baby ja pralam ochraniacze mam z motherhood super wyhladaja po praniu pralam recznie suszylam na lezaco na suszarce ale pralam tak ostroznie dociskajac

i przy prasowaniu tak reka ukladalam wypelnienie tak rozprostowywalam przez poszewke ale fakt byla to najciezsza rzecz do prania duzo zabawy z tym..
Js mój upralam w pralce i wysuszylam w suszarce a byl jednym z najtanszych na allegro i nic sie nie stało :-P ale jakby szyli ze zdejmowanym pokrowcem to byłoby latwiej

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 17:49   #3602
iola14
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Patrzcie co znalazłam:

1000 złotych miesięcznie na dziecko przysługuje więc tym, którzy nie otrzymują zasiłku macierzyńskiego, czyli - mówiąc inaczej - tym rodzicom, z których żadne nie pracuje na umowę o pracę ani nie ma własnej firmy i nie płaci tym samym składek ZUS.

http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...osek,id,t.html

czyli jeśli ja jestem bezrobotna a mój mąż ma umoe o prace to nie nalezy nam sie to?
przeciez w takim wypadku nie mam prawa do zasiłku macierzyńskiego. Ktoś wie o co tu chodzi?
Najlepiej zapytać w ops, możesz zadzwonić tylko Wydaje mi się, że chodzi o to, że ojciec dziecka nie może iść w tym czasie na urlop tacierzyński/rodzicielski i pobierać zasiłku u siebie w pracy
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 17:51   #3603
czarnulax
Zakorzenienie

kogiel pytałam, bo się zdziwiłam, że takie terminy. Ja wczoraj obdzwoniłam kilka miejsc, w tym kilka szpitali i w każdym mi powiedzieli, że jak chcę na ktg to po prostu przychodzę i czekam, nawet nie zapisują na żadne terminy.
jerzyczka tragiczna ta położna.
Stary 2016-01-05, 18:04   #3604
mojakaren
Zakorzenienie

Dotka super, że Wituś ładnie przybiera!
Nie ma to jak mleko mamy
I oby ten naczyniak szybko sie wchłonął!

Ewusia_marchew o kurcze Twój synek to juz taka kuleczka kochana pewnie! :0 za to jak Ty ładnie z wagi zeszłaś

86ewula wielkie kciuki za poród! I wagą Małego się nie przejmuj, ciąża donoszona, dzieciaczek zdrowy, waga jest też genetycznie uwarunkowana
My się na więcej jak 2800 - 3000 nie nastawiamy

niepozorna czyli wszystko jest okej, tylko teraz dużo przystawiać i ćwiczyć z Małym, aż dojdziecie do idealnej harmonii
Oluś cudowny

malwi
czyli dużo cierpliwości w czekaniu Ci zyczę

hariett nawet jesli miałabyś czekać do tego 13 to już tylko tydzień praktycznie więc szybciorem zleci

Magdusiaaa no własnie też się tego obawiam, że tam w środku coś sie pokulkuje itp. ale jak baby mówi, że bylo okej to chyba wypiorę i już ewentualnie myślałam żeby tylko namoczyć w wodzie z proszkiem, ale nie wiem czy tak się powinno robić...

Noo zdejmowany pokrowiec wszystko by załatwiał!

Jerzyczka czyli tak jak mowiłyśmy - ciąża to dopiero początek matczynych zmartwień! szkoda, że nie masz wiekszego wsparcia w położnej

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 18:05   #3605
kasia01987
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz..

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
I jeszcze chciałam zapytać podnosicie na prosto do odbicia po każdym jedzeniu
Ja zanim go odniosę do łóżeczka to odbija ja siada w lekkim rozkroku tak ze dupka mu tam wpada jedna ręką pod głową a druga pierś żeby mógł oddychać bo przy tej laktacji jest ogromna
Cytat:
hmm to znowu tylko ja mam problem z karmieniem na siedząco tzn mały może i by jadł tylko ja go nie trzymam jak na tych wszystkich filmikach w Lini prostej bo on mi sie wygina zwija i cuduje. Ogólnie wszystkie te dzieci na filmikach to takie grzeczne bez ruchu prawie. A mój musi tymi rączkami sie umachac muszę mu trzymać główkę, pierś zgniatać. Kurde no rak mi brakuje.
Cytat:
magda no ja wiem bo tecze zaawsze robie ale chcialam tak elegancko i subtelnie

baby ja pralam ochraniacze mam z motherhood super wyhladaja po praniu pralam recznie suszylam na lezaco na suszarce ale pralam tak ostroznie dociskajac

i przy prasowaniu tak reka ukladalam wypelnienie tak rozprostowywalam przez poszewke ale fakt byla to najciezsza rzecz do prania duzo zabawy z tym..
Mój ochroniacz się na łóżeczku rozprostowal
Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Ja mam ze zdejmowanym

U mnie baby blues na calego.
Maly w nocy tak ulal pierwszy raz,ze poszlo mu noskiem i potem nie wiedzialam co sie z nim dzieje tak mi krzyczal.. Cala noc nie spalam potem tylko czuwalam czy oddycha i czy nie ulewa.
Wasze dzieciaczki odbijaja po kazdym posilku? Bo u mnie bywa roznie, ale zawsze go do gory w pionie trzymam albo sobie na brzuchu klade..

Nakladki jednak sie nie sprawdzily,bo mimza szybko mleko z cyca leci i malemu polowa mleka przecieka gdzies kolo ust przez co odparza Mu sie buzka z tym silikonem. Wiec ciagle odciagamy, ale mam stracha,ze kiedys mi sie laktacja zatrzyma

Polozna mamy do dupy na calego. Dzis przyszla jak karmilam malego, to nawet sie nie rozebrala z kurtki, nie obejrzala pepka malego, mimo ze widziala go jeszcze z kikutem i poszla uwaga, po rowno 4 minutach przypominajac,ze za tydzien musze jej podpisac,ze byla dzis (bo dzis jak karmilam nie mialam rak)..

Z dobrym wiesci: maly dzis konczy 2 tygodnie i pulaski Mu sie slicznie zaokraglily ) rosnie w oczach kazdy dzien z moim mlekiem jest na wage zlota

Za wszystkie z Was trzymam kciuki,staram sie czytac na biezaco, ale nie mam kiedy cytowac, bo jak nie karmie to odciagam albo spie

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

I czy wasze dzidzie tez tak szybko oddychaja czasem? Bo ja mam czasem jakies schizy,ze mlody ma problemy z oddychaniem, ale internety pisza, ze to normalne?

Ciaza byla duzo mniej stresujaca niz opieka na bobasem serio matka wariatka, drżę o wszystko i doszukuje sie nieprawidlowosci..

I polozna powiedziala,ze jest troche zoltawy, ale on taki byl jak wychodzil ze szpitala z dobra bilirubina wiec tylko mnie zestresowala i powiedziala,ze zobaczymy za tydzien,bo na moim mlekiem lekka zoltaczka na buzce moze sie utrzymywac, stwierdzila jedynie,ze to nie soltaczka do leczenia szpitalnego.. Czyli do jakiego? Jezu..
Kochana i z ust i z nosa się może ulac to normalne.

A dzieci w oczach rosną. Mój po 8 dniach przybrał 400 g) juz te ubranka tak dziwnie na nim nie leżą^^
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 18:06   #3606
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
kogiel pytałam, bo się zdziwiłam, że takie terminy. Ja wczoraj obdzwoniłam kilka miejsc, w tym kilka szpitali i w każdym mi powiedzieli, że jak chcę na ktg to po prostu przychodzę i czekam, nawet nie zapisują na żadne terminy.
jerzyczka tragiczna ta położna.
Ja też się zdziwiłam bo położna z tego szpitala mówiła ze trzeba zadzwonić i za 2-3 dni będzie termin. W czwartek pójdę już do tego innego szpitala, a następnym razem chyba będę ściemniać już w tym szpitalu co chcę rodzić. Może moja córka się namyśli i urodzimy na dniach. Dzisiaj w tym celu zrobiłam 5 km, po drodze na pocieszenie kupiłam lody czekoladowe
Stary 2016-01-05, 18:19   #3607
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Patrzcie co znalazłam:

1000 złotych miesięcznie na dziecko przysługuje więc tym, którzy nie otrzymują zasiłku macierzyńskiego, czyli - mówiąc inaczej - tym rodzicom, z których żadne nie pracuje na umowę o pracę ani nie ma własnej firmy i nie płaci tym samym składek ZUS.

http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...osek,id,t.html

czyli jeśli ja jestem bezrobotna a mój mąż ma umoe o prace to nie nalezy nam sie to?
przeciez w takim wypadku nie mam prawa do zasiłku macierzyńskiego. Ktoś wie o co tu chodzi?
Wiedziałam! Kurna wiedziałam! Dlatego się pytałam was jak to jest z tym 1000 zł/msc kiedy drugi rodzic pracuje. Bo wszędzie pisze, że 1000 zł należy się jeśli rodzicowi nie przysługuje macierzyński. A nie jest powiedziane, że kobiecie czy coś

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Ej mam problem. Kupiłam prześcieradła do wózka i mają taką mocną gumkę, że mi zwijają materacyk w wózku Co z tym zrobić
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 18:26   #3608
russiandoll
Raczkowanie

magda to zalezy bo jak gumka jest w takiej kieszonce to rozpruwasz w jednum miejscu wyciagasz mocna gumke kupujesz w pasmanterii kawalem slabszej zapinasz agrafke na koncu wkladasz do tej kieszonki i przesuwasz ta agrafke potem zszywasz

albo naciagnij na da krzesła moze sie zluzuje ta gumka

Edytowane przez russiandoll
Czas edycji: 2016-01-05 o 18:28
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 18:29   #3609
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Russian - no właśnie nie wyczuwam gumki w środku, raczej to jest forma wszytego ściągacza w materiał
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 18:44   #3610
russiandoll
Raczkowanie

To chyba zostaje tylko na cos naciagnac moze sie poluzuje
Stary 2016-01-05, 18:45   #3611
hariett
Zadomowienie

Magda ja też tak mam, bo ten cały "materacyk" to tylko gąbka. Wycięłam z kartonu kształt materacyka, podłożyłam pod materacyk, na to nałożyłam prześcieradło i się nie zwija.

Mojakaren też tak myślę, dlatego nie przejmuję się zbytnio i chcę korzystać. Z resztą kto powiedział że do 13 nie urodzę

Dziewczyny ale tego co wiem pracujący ojciec nie jest uprawniony do zasiłku macierzyńskiego. Mógłby przejąć część, ale to matka zaczyna pobieranie go (chyba że zmarła/porzuciła dziecko). Także wydaje mi się że jeśli pracują tylko Wasi tż to to 1000 zł dostaniecie (dostaniemy )

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 18:45   #3612
Casaa
Zakorzenienie

Juz po wizycie Mlody wazy ok 2900(zgodnie z przewidywaniami), przeplywy ksiazkowe, szyjka dluga i zamknieta to byla ostatnia wizyta, nastepna dopiero po pologu no i zwolnienie mam do terminu cc. Z cukrow gin zadowolony mimo tych przekroczen i mowil zeby sie nie przejmowac bo jesli tylko dieta jest to tak bywa jestem w mega pozytywnym nastroju

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 18:48   #3613
russiandoll
Raczkowanie

casaa super ze wszystko ksiazkowo
Stary 2016-01-05, 18:54   #3614
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Juz po wizycie Mlody wazy ok 2900(zgodnie z przewidywaniami), przeplywy ksiazkowe, szyjka dluga i zamknieta to byla ostatnia wizyta, nastepna dopiero po pologu no i zwolnienie mam do terminu cc. Z cukrow gin zadowolony mimo tych przekroczen i mowil zeby sie nie przejmowac bo jesli tylko dieta jest to tak bywa jestem w mega pozytywnym nastroju

Wyslane z Lumia920.
To czekamy na cc! Super)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 18:59   #3615
czarnulax
Zakorzenienie

Casa super
Stary 2016-01-05, 19:03   #3616
Casaa
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-01-05, 19:07   #3617
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Magda ja też tak mam, bo ten cały "materacyk" to tylko gąbka. Wycięłam z kartonu kształt materacyka, podłożyłam pod materacyk, na to nałożyłam prześcieradło i się nie zwija.
sprytnie
Cytat:
ja nie mam doswiadczenia ale moja polozna mowila ze tylko wtedy sie odbija jak dziecko je lapczywie bo wtedy łyka powietrze wraz z mlekiem
Cytat:
Mozliwe, ze tak jest musi, musi byc dobrze naszym zmartwieniem powinno teraz byc np czy dziecko bedzie mialo wlosy :P jakiego koloru zadnych problemow nie nalezy przewidywac
nawet nie pomyslalam ze moze sie urodzic bez
blagam oby nie w koncu po cos sie mecze z ta zgaga, nie za czesto ale moze na kilka włosków starczy
Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Od rana mam mega doła. .. dzwoniłam o to ktg i pierwszy wolny termin 19 stycznia, czyli 5 dni po moim TP, a oni już po TP nie przyjmują
co to za głupiszpital, powinni wszystkich przyjmowac którym sie juz nalezy a twoj lekarz nie robi?
Cytat:
Kasia Ty chyba pytałaś o zlewanie mleka. Pytałam położnej bo ja na piątek muszę przyszykować. I z jednego dnia można zlewać do jednego. W lodówce może 24h a w zamrażalce mówiła że takiego noworodka to tak miesiąc nie więcej. Później im dziecko starsze to ten czas się wydłuży.
tylko pamietajcie zeby nie zlewac wiekszych porcji niz dziecko zje bo po podgrzaniu jak zostanie to trzeba juz wylac a chyba szkoda mleczka
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Jasne ze tak

A powiedzcie jakie bralyscie (jak w ogole bralyscie) herbatki z kopru wloskiego? Specjalne dla niemowlakow czy moze byc taki najzwyklejszy apteczny?
przy kp nie powinno sie dopajac dziecka
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
My po wizycie. Generalnie wsio okej, mlody wazy 2890 Przybrał 290g w tydzień. Jedyne zastrzeżęnie, to na nóżce i karku mamy naczyniaka. Ale ma zniknąć.
na pewno sie wchłonie
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Gadałam z pediatrą i z położną i powiedziały, że jest okej. W ogóle do Olusia nie ma żadnych zastrzeżeń - jest zdrowiutki i dzisiaj wychodzimy Mam tylko pilnować karmienia max co 3h, no chyba, że będzie się domagał wcześniej i najpierw z jednej, potem z drugiej piersi, a jak będzie potrzeba to dokarmić mm i już.
super, pewnie już jesteście w domku
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ahnessy a jaki masz dylemat ze szczepieniami? ogólnie czy w ogóle szczepić?
po pierwsze zastanawiam się czy szczepic od razu w szpitalu na gruźlice i wzw b czy to troche odwlec w czasie
a po drugie jakimi szczepionkami szczepic poniej:/
Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Ahnessy-mi polozna powiedziala ze nigdy nie odchodza w 100% bo dziecko by sie udusilo,miejmy nadzieje ze to prawda ;-)
oby tak bylo bo ja sie strasznie tym stresuje choc jak widac w szpitalu wcale sie nie spiesza i denerwuje mnie to że każda położna/lekarz mówi coś innego i badz tu matko mądra i spokojna

Ja wyciągnełam dziś TZ do galerii bo biedak wszystkie spodnie podziurawił i stwierdziłam ze albo teraz albo za pol roku sie uda nam wyjsc samym a ze teraz sa wyprzedaze to byla dodatkowa motywacja - ale chodzenie po galeriach to juz chyba nie dla mnie, jak mnie ci wszyscy ludzie denerwują
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 19:12   #3618
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja nastawiam budzik bo mój w nocy śpi jakby wiedział ze noc i jakby nie budzik to przespalibyśmy karmienie
w nocy co 3 godziny jemy,w dzień zazwyczaj częściej

dokładnie tak

super
Niby Zawitkowski mowi zeby zdrowych donoszonych dzieci nie budzic.
Cytat:
Hej
ja tak na chwilę w przerwie na karmienie mam pytanie bo nie wiem co robic.

Jak teraz załatwić mam becikowe te jednorazowe i ten 1000zł mies przez rok dla bezrobotnych?
Jestem zameldowana 200km od Warszawy i nie zarejestrowana w Urzędzie Pracy, tylko ubezpieczona w męża w pracy. Czy musze jechac tak daleko w miejsce zameldowania czy moge to załatwic w Warszawie na miejscu?
Do tego macierzyńskiego dla bezrobotnych to musze byc w UP?
Bo jesli tak to musze dymac tyle km sie zarejestrowac :/

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Przesłodki
1000zl jak chcesz to jednorazowe to musisz udowodnic ze min od roku mieszkasz w Wawie. Przynajmniej tak u nas jest.
Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Niepozorna - śliczności

Czy Szumiś się sprawdza? Bo zastanawiam się i zastanawiam...

Ewula - kciuki zaciśnięte

Ewusia - super, że mały przybiera ładnie
Szumis w miare ale bez cry sensora bierzcie.
Cytat:
Dziewczyny ja wy najczęściej karmicie? Trzymajcie na ręce w pozycji klasycznej czy jak? Dlaczego ja nie umiem w klasycznej w ogóle w każdej mi ciężko. Ja nawet wyjść bym nie mogła bo inaczej niż na leżąco mam problem wiec karmienie na krześle odpada.
U nas albo klasyczna albo krzyzowa albo spod pachy. Na lezaco to w nocy.
Cytat:
Tak. Ja zarzucam wysoko na ramie.
Cytat:
hmm to znowu tylko ja mam problem z karmieniem na siedząco tzn mały może i by jadł tylko ja go nie trzymam jak na tych wszystkich filmikach w Lini prostej bo on mi sie wygina zwija i cuduje. Ogólnie wszystkie te dzieci na filmikach to takie grzeczne bez ruchu prawie. A mój musi tymi rączkami sie umachac muszę mu trzymać główkę, pierś zgniatać. Kurde no rak mi brakuje.
Kochana akurat ponoc pozycja lezaca jest najtudniejsza
I co do karmienia -nie trzymaj glowki. Dziecko musi miec mozliwosc odsunac glowke do tylu. Trzymaj za karczek.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 19:17   #3619
baby montana
Zakorzenienie

Nie mam juz siły,pada i znów nam dom zalewa,to jest jakas walka z wiatrakami,jak dom jest zle zbudowany to nawet najlepsza ekipa nic nie poradzi...

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2016-01-05, 19:18   #3620
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Ja juz PO! Wojtus przyszedl na swiat o 15.35, wazy 2850g mierzy 52 cm.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 19:19   #3621
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Nie mam juz siły,pada i znów nam dom zalewa,to jest jakas walka z wiatrakami,jak dom jest zle zbudowany to nawet najlepsza ekipa nic nie poradzi...

Nie da sie jakos zabezpieczyc przed deszczem?

Malwi gratulacje !!!!!!!
Stary 2016-01-05, 19:22   #3622
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Ale szybko poszlo,gratuluje!!

No Wlasnie wydalismy juz ponad tysiac euro na nowe pokrycie dachu i widać jak skuteczne :-/ jedynym rozwiazaniem byłoby w lecie usunac CALY dach,tak ze dom nie mialby nic dachu,i położyć na nowo-ale niestety nie mozemy juz sobie na to pozwolic. Zobacze co jutro maz powie,bo dzisiaj dopiero ok.1.30 wraca z pracy wiec raczej nie porozmawiamy

Stary 2016-01-05, 19:23   #3623
russiandoll
Raczkowanie

malwi rewelacja gratuluję

baby kurcze rzeczywiście mnożą sie problemy z tym remontem ale pokoik malej ok?

Edytowane przez russiandoll
Czas edycji: 2016-01-05 o 19:26
Stary 2016-01-05, 19:28   #3624
small_
Raczkowanie

Ja ochraniacze normalnie pralam w pralce i nic się nie stało z nimi a też nie widać żeby wypełnienie było przyszyte. Dobrze je rozprostowalam po praniu, rozwiesilam potem uprasowalam i wyglądają jak gdyby nigdy nic.

Dziewczyny z tym becikowym nie ma co czytac internetow tylko najlepiej iść sie dowiedzieć w urzędzie. Bo jak same widzicie co źródło to inna wersja.

Baby
Malwi ale niespodzianka, gratulacje

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 19:29   #3625
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Super

Cytat:
Jejku moje gratulacje! W końcu się doczekalas

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 19:30   #3626
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Super mój dzieć też o tej samej godzinie

Cassa super wieści
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 19:32   #3627
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
malwi rewelacja gratuluję

baby kurcze rzeczywiście mnożą sie problemy z tym remontem ale pokoik malej ok?
W pokoiku malej wlasniw siedze i prasuje,w ciagu ostatnich trzech dni spedzilam wiecej czasu prasujac niz w ciagu ostatnich trzech lat :-D i tutaj na szczescie nic sie nie leje,tylko na patio,no ale i tak slabo wg mnie :-P

Stary 2016-01-05, 19:33   #3628
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Tak Dotka dobrze mówi trzymaj maluska za karczek, ja tak robie i jest okej
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 19:34   #3629
Casaa
Zakorzenienie

Baby straszna lipa z tym dachem :|

Dzieki dziewczynki

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-01-05, 19:34   #3630
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
.

Cytat:
ale jak to? juz? przeciez na nic sie nie zanosiło?
gratulacje
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości