Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-05, 15:15   #2521
re_nata
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Ja też dziś byłam pobrać krew i była taka sytuacja ze jak juz odczekałem swoje i przede mną była kobieta w ciazy i jej mąż A za mną też kobieta w ciazy i reszta kolejki i przyszła dziewczyna w ciazy i pyta tego gościa czy ja przepusci A on ze tutaj jest 3 ciezarne i wszystkie czekamy więc jej nie puści niech pyta innych w kolejce. Ale nikt jej chyba nie puścił później. A ten chłopak przepuścil 2 dzieci. Jedno taki malutki z 3 miesiace i w ogole nie plakalo. Fajna niunia była.

A i jestem juz U rodziców w domu☺Tata po mnie przyjechał do przychodni to co wykorzystałam i porobilam zakupy w rosku i juz wszystko mam dla bejbika z kosmetyków tylko teraz zapas pampersow. I odwiedziłam sh i też parę rzeczy kupiłam.

Co do przytulanek to jak mi glinka powiedziała przed swietami że szyjka sie skraca to szlaban byl. Ale na ostatniej wizycie zapytałam i mam się oszczędzać i dużo leżeć Ale delikatny seksie może być. Tylko ze tz i tak nie ma😢

A moja babcia mi mówiła żeby przed porodem brać ciepłe kąpiele to wtedy wszystko się rozluznia.
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 15:55   #2522
mamusiaczek
Rozeznanie

Wow, ale dzisiaj natrzaskałyście!!
Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dziewczyny już mam pewność, intuicja mnie nie.zawiodła - mam problemy gastryczne.
...
Ale to co piszecie o zakazie majtek po porodzie to dla mnie jakiś kosmos. Naprawdę popierdzielilo kogoś, żeby mi ktoś coś takiego narzucal. Naprawdę wiecie, przez to wszystko co czasem czytam o porodzie w Polsce to naprawdę stwierdzam, że poród może być takim zabraniem godności kobiecie...
Dobrze, że to tylko to
Miałam podobne bóle w poprzedniej ciąży zaraz na początku... przestraszyłam się na maxa i pojechałam do lekarza. Na szczęście to były jelita + stres. Ale ból był taki, że tata mnie odwoził do domu, bo nie byłam w stanie sama jechać.

Teraz się śmiejemy, że na porodówkę sama pojadę i będę się zatrzymywać na poboczu w czasie skurczu
Tak na prawdę, to trochę mnie to przeraża, ale co zrobić Zobaczymy co nam życie przyniesie

Kaaasi a ten rożek masz na rzepa? Ja się zastanawiam czy kupić rożek - w sumie mam już jakieś...czy lepiej kocyk, bo dziewczęcego nie mam Kupowałaś na allegro? Jesteś zadowolona?

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Co do majtek jeszcze...to ja też słyszałam takie opowieści U mnie w szpitalu nie było na szczęście takiego terroru
Stary 2016-01-05, 16:32   #2523
butterfly20
Zakorzenienie

E ch mój małż jest super i w ogóle, ale jego punktualność woła o pomstę do nieba. Naprawdę, ile razy gdzieś mamy jechać to musimy z Natalką na niego czekać, z rożnych przyczyn...Teraz oczywiście się z nią spóźnił do lekarza:/ Oczywiście jak jadę gdzieś z nią sama, to nigdy nie zdarza mi się spóźnić...Masakra, a jego rodzice i siostra ze szwagrem to samo...

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja tez w czwartek wizytuje dziewczyny więc też kciukam za was
no to kciuki i za Ciebie

Mamy towarzystwo wzajemnej kciukacji

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 16:33   #2524
Aninis
Zakorzenienie

Jestem
Czuję się jakbym wróciła z misji na marsa
I chyba ktoś sobie zrobił jaja i przestawił czas... przecież to niemożliwe, że już jest 16ta.
Zakupy w markecie zaliczone, byłam też w Rossmanie i jestem happy, bo akurat była promocja oliwki z BD, którą się smaruję, więc porwałam 2 opakowania kupiłam też 1 opakowanie pampersów rozm. 1. Mój tż stanął przed półką i mówi, że to jakaś czarna magia musiałam mu wytłumaczyć co i jak, żeby w razie awarii, wiedział co kupić
Po zakupach miałam ochotę na spacer w lesie... ale tż się sprzeciwił, że jak on to określił, nie będzie ze mną chodził po zadupiach jak w każdej chwili mogę zacząć rodzić... hahahaha nie wiem skąd on to wytrzasnął, ale się chłop przejął normalnie i chyba bardziej się schizuje niż ja. Aaaaa i kazał mi spakować już torbę do szpitala i drugą dla dziecka na wyjście, bo nie chce później czegoś w panice szukać.
Po zakupach skoczyliśmy do garażu, żeby 2gie autko odpalić... tż nim jeździ tylko jak jest ciepło, ale czasem w zimie musie je choćby w garażu odpalić, żeby się zagrzało. Więc wykorzystałam okazję i miałam spacer koło garażu z nudów otworzyłam chleb z naszych zakupów i zaczęłam karmić gawrony i wskoczyłam na chwilkę do naszego kombiaka i koło garażu się nim przejechałam kupiliśmy go jakoś na początku października, a ja jeszcze nie siedziałam za kółkiem.
A jak już wróciliśmy do domku, to wzięłam się za robienie sałatki jarzynowej z majonezem... bo mój tż sobie ją wymyślił zamiast obiadu. I teraz siedzę na kanapie i zdycham, bo się zmęczyłam i przejadłam

i zaraz muszę poczytać co tam popisałyście
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 16:37   #2525
butterfly20
Zakorzenienie

Mama mi wczoraj wieczorem posmarowała wlosy tym żelem rozjaśniającym i znowu mam naturalnie, delikatnie rozjaśnione z refleksami Kurczaki lubię ten żel, 3-4 razy w roku posmaruję a co najważniejsze- wyglądają tak naturalnie, że fryzjerki się zachwycają i nie wierzą, że to nie mój kolor

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
Ja też dziś byłam pobrać krew i była taka sytuacja ze jak juz odczekałem swoje i przede mną była kobieta w ciazy i jej mąż A za mną też kobieta w ciazy i reszta kolejki i przyszła dziewczyna w ciazy i pyta tego gościa czy ja przepusci A on ze tutaj jest 3 ciezarne i wszystkie czekamy więc jej nie puści niech pyta innych w kolejce. Ale nikt jej chyba nie puścił później. A ten chłopak przepuścil 2 dzieci. Jedno taki malutki z 3 miesiace i w ogole nie plakalo. Fajna niunia była.

A i jestem juz U rodziców w domu☺Tata po mnie przyjechał do przychodni to co wykorzystałam i porobilam zakupy w rosku i juz wszystko mam dla bejbika z kosmetyków tylko teraz zapas pampersow. I odwiedziłam sh i też parę rzeczy kupiłam.

Co do przytulanek to jak mi glinka powiedziała przed swietami że szyjka sie skraca to szlaban byl. Ale na ostatniej wizycie zapytałam i mam się oszczędzać i dużo leżeć Ale delikatny seksie może być. Tylko ze tz i tak nie ma😢

A moja babcia mi mówiła żeby przed porodem brać ciepłe kąpiele to wtedy wszystko się rozluznia.

no bezczelna laska, bez kitu...

U nas niby każą te majty zdejmować, ale jak widać i położne, i na pewno lekarze dobrze sobie zdają sprawę,że nie wszyscy się stosują. Natomiast jak przyjdą na "oględziny" a majty będą, to na pewno będzie opinkol

Stary 2016-01-05, 16:55   #2526
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Esor, z tego co czytałam (i mąż wie od kolegów w pracy) to taki świstek dostajesz od lekarza w szpitalu lub po okazaniu papierów ze szpitala od internisty. Nie ma znaczenia, czy poród cc czy sn. Łatwo w necie poszukać tych przepisów, chyba uzyskanie tego zasiłku nie jest problemowe. Poszukam i wkleję jakby co.
Dziewczyny tak a propos zasiłku opiekuńczego, o którym piszecie... jest to możliwe, ale oczywiście nie jest to takie chop siup i możliwe dla każdego.
Po pierwsze lekarz musi mieć podstawy do wystawienia takiego zaświadczenia... i raczej nie wystawi go nikomu za "ładne oczy". Dlaczego ? A no dlatego, że wszystkie zasiłki są płatne po stronie ZUSu... a jak ZUS ma płacić, to się czepia i może zrobić kontrolę... i takiemu lekarzowi, co chętnie wydaje zaświadczenia narobić koło duupy.
Tak więc podstawą do wystawienia w szpitalu takiego zaświadczenia, o którym piszesz jest "zły stan" matki po porodzie i niemożliwość sprawowania opieki nad urodzonym dzieckiem.
Lekarz wystawia to na takim małym świstku, wpisuje nazwisko i imię matki, okres niezdolności sprawowania opieki nad dzieckiem i dane dziecka.
Po drugie - związek powinien być formalny. Wiadomo, czasem w ZUSie się nie dopatrzą i przejdzie zasiłek opiekuńczy na konkubinę... ale jak się dopatrzą, to wstrzymają wypłatę.

Ja raz miałam taki przypadek i wstrzymałam wypłatę zasiłku opiekuńczego pracownikowi... a że wiedziałam, że będę miała z nim problemy, to wysłałam dodatkowo pismo do ZUS z prośbą o interpretację przepisów... i otrzymałam oficjalną odpowiedź, że konkubina w myśl przepisów - nie jest członkiem rodziny. Ustawa o wypłacie świadczeń pieniężnych w razie niezdolności do pracy wyraźnie wskazuje na kogo można wziąć tzw. opiekę... konkubiny/konkubina nie wymienia, więc sprawa jasna. Ja na te przepisy się powołałam i ZUS przyznał mi rację, wydając oficjalną decyzję.
Normalnie nie robiłabym problemów pracownikowi, ale to taki krętacz był... a na akcie urodzenia dziecka widniała inna osoba jako ojciec dziecka. Więc miałam totalne wątpliwości, czy dziecko jest jego. On się tłumaczył, że konkubina się nie rozwiodła i wpisali z automatu na akcie urodzenia dziecka jej męża (i to jest rzeczywiście standardowa procedura)... ale co mnie to... na słowo honoru nie mogę nikomu uwierzyć, że jest ojcem, bo później ja miałabym problemy z ZUSem. Finał był taki, że pracownik założył sprawę w sądzie... ale nic nie zyskał. Przepisy przepisami... decyzja ZUS jednoznaczna i sędzina również nie miała wątpliwości.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
ciekawe czy duża jest Twoja panna

a czemu nie każdemu? jak umowa jest na pełny etat to każdemu przynajmniej ja tak czytałam

mam rożek minky więc nie pomogę a zakupy słodkie

a tam nie ma śniegu

bez komentarza

zależy co masz na myśli? Ty wiesz co i jak więc szybko się ogarniesz i sporo masz pewnie po dzieciach

czy tylko ja nie mam spakowanej torby ?
kolejny kolega Tż będzie miał w tym roku dzieciątko ale mnie takie wiadomości cieszą no prawie jak na wieść o swojej tak dzieciowo się robi wśród znajomych a już myślałam z kim synek będzie się bawił póki co my pierwsi jesteśmy reszta w ciągu roku ale szybko minie
oczywiście, że tak. Trzeba tylko złożyć podanie o tacierzyński.
Stary 2016-01-05, 16:56   #2527
figa84
Zakorzenienie

Aninis nie wpadlam na pomysl, żeby kombinować z tym zasilkiem będąc w konkubinacie i mając nawet kogoś innego wpisanego w akcie urodzenia... ludzie to jednak mają pomysły....

Edytowane przez figa84
Czas edycji: 2016-01-05 o 16:58
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 17:03   #2528
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ja też nie mam

motyl- teraz pod tymi zimowymi kurtkami to nie bardzo widać te brzuszki. Ja jechałam komunikacją w zeszłym tygodniu i też 8 miesiąc jest traktowany jako ciąża spożywcza. Nie chciałam się rozsuwać bo jednak kurtka amortyzuje jakby ktoś chciał się przepychać.
badzia Ty mnie rozbrajasz tymi tekstami

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Była teraz położna. Dzieć ospały, że złapać serduszka nie mogła. Opitoliła, żę jeszcze bez śniadania jestem Ale mnie czasem tam mdli i pomijam porę posiłku, chociaż potem cukier mi wywala
I mówi, że trza coś złapać ugryźć. To na szybko zjadłam parówkę na zimno, blee jak zdrowo Ale przynajmniej od razu dziecia znalazła

No i tak się pyta o bóle, opisuję jakie mam. Dziś tylko w samym dole, tak od szyjki i znośnie. A ta mnie zaskoczyła, bo mówi, że od takiego bólu w dole też się może zaczynać, że wcale niekoniecznie od razu od skurczy całego brzucha To ja już nie wiem. Uznałam, że taka ta uroda mej szyjki że boli i już i nawet się tym przestałam przejmować.
no no Lucy ale emooołszynnn u Ciebie

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja wpadam tylko na chwile, wlasnie wrocilam od lekarza..
tez juz mam skurcze i chodzic nie moge

tak mnie boli spojenie łonowe ze szok

ale tylko jak chodze. Mala ma 2,600kg.

i uwaga, na 13 mam dzisiaj wizyte w szpitalu i jezeli sie okaze to wszystko prawda i sama nie zaczne rodzic to mam termin na za 2 tygodnie juz !!!

masakra jak szybko a ja w proszku jeszcze

dzisiaj jak wracalam od lekarza to polecialam do HM kupic staniki jakies do karmienia, ja nic nie mam ... niech oni chociaz ja ustala za 3 tygodnie
łooo jojoj a co to się dzieje ale to jak obróciła się, że możesz zacząć sama rodzić ?

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
JA PIERDZIUUUUUUU
hahaha coś czuję, że jak jedna zacznie rodzić, to reszta tutaj będzie mdleć na potęgę i w panikę wpadać
Stary 2016-01-05, 17:06   #2529
agaczilla21
Zakorzenienie

Motylku a co to za żel?
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 17:12   #2530
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
no trzeba zrobić zapas kukurydzy, żeby popcorn na nocki robić

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
No dokładnie tylko patrzeć kiedy maluszki bedą sie nam rodziły ale i tak mamy dobra porę na porod, ja h przyszło jeszcze w upały chodzić z brzuchem to masakra
też tak sobie myślę w lato, w tych upałach być na końcówce to byłby laaa koszmarrrr

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Noooo zdecydowanie, kategorycznie. to mi się wręcz oczywiste wydaje.

Mi to i nawet zabaw zakazali. A co to za zabawa jak tylko jedna strona korzysta? Mąż ma u mnie długu na wiele miesięcy Będzie kiedy odrabiał w polu
Stary 2016-01-05, 17:14   #2531
Zosienka200
Rozeznanie

Ja juz powoli zaczynam panikowac, głównie przez to że wszystko w proszku, ale jutro ostatecznie robię zamówienia, zostanie tylko parę rzeczy do kupienia, w tym koszula do porodu bo o niej zapomniałam na amen.
Właśnie bym jechala na SR, a tu przez ten twardniejacy brzuch i chyba skurcze trzeba leżeć. Trochę mi smutasno bo omina mnie najciekawsze zajęcia....
Stary 2016-01-05, 17:27   #2532
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu też tak jest. Jedynie po cc tak nie jest i patrzą tylko na miejsce cięcia.

Ale jak byłam w czwartek w szpitalu to się położna śmiała,że często robią pacjentkom numery i przybiegają do sali z wrzaskiem "Zdejmować majtki, lekarz idzie!!" hehe taką sobie mają bekę

Nooo kategorycznie, nawet się szyjka skrócić dużo nie musi, ale jak są już skurcze i pobolewania to w życiu by mi do głowy nie przyszło figo fago.
A moja ciotka co do mnie dzwoni to mówi " I pamiętaj,żadnych seksów"
serio A na sr Marzena gadała o majtach siateczkowych i podkładach poporodowych (tych co się w majty wkłada)

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
ładny widzę, że w większości szarości u nas goszczą
Stary 2016-01-05, 17:28   #2533
lamia12344
Rozeznanie

No heloł Dzien u nas dość aktywny, ale jestem i nawet was nadrobiłam

Esor dobrze, że to tylko problemy gastryczne. Oszczędzaj się i zdrowiej
Paula ty też już na wylocie zaraz się nam tu dzidziusie posypią
Lucy u ciebie coraz bardziej emocjonująco
Muszę chyba się wziąć za ostatnie zakupy i pakować torbę do szpitala, bo z tym jestem totalnie w lesie. Dla Zuzi nie muszę nic brać, ale profilaktycznie zaopatrzę się w pieluchy i chusteczki, tak na wszelki wypadek...
Ja dzisiaj też miałam 1 taki skurcz, że aż mnie z bólu do podłogi przygięło... A u mnie do terminu jeszcze kupa czasu, bo planowana cesarka ma być mniej więcej z 6 tyg....

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
.a mi pozwolili dopiero na następny dzień, wyobraź sobie. Ostatni posiłek o godz. 17 w czwartek, a potem cudowna zupa mleczna dopiero w sobotę o 8 rano...
Ja miałam podobnie. Bóle zaczęły się u mnie w nocy z piątku na sobotę, śniadania w sb trochę w siebie wdusiłam, ale chciało mi się tylko pić. Koło 12 stwierdzili, że to jednak poród i zabrali mnie na porodówkę. O 20 decyzja że jednak CC, Michaś urodził się o 21.50. Więc mój ostatni posiłek to śniadanie w sb a następny to śniadanie w poniedziałek. Umierałam z głodu już

Jeżeli chodzi o opiekę po porodzie to mój M bez problemu dostał tydzień. Jako że CC to operacja i nie mogę nic dźwigać itp...Z tego co pamiętam to ze świstkiem ze szpitala szedł do rodzinnego i tam mu wystawił bez problemu... Chyba że do tej pory coś się w przepisach pozmieniało bo to już 6 lat mija zaraz

A z majtkami to pamiętam że hardcore był. Na obchód wszystkie musiały być bez bo inaczej był dym. Na szczęście mnie po CC to nie dotyczyło. Pytali tylko jak sobie daję rade i oglądali szew czy się nie paskudzi.

A mnie dzisiaj w spożywczym otworzyli druga kasę specjalnie żebym stać w kolejce nie musiała. Zresztą w rossku ostatnio też kasjerka mnie z końca kolejki wywołała, mimo protestów jakiejś gorącej 60... Chyba wyglądam jakbym zaraz miała urodzić- zresztą brzuch ostatnio jakoś niżej jest Oby Zuzia nie chciała się pospieszyć....
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 17:32   #2534
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
ja po porodzie to bylam tak glodna ze myslalam ze zjem konia z kopytami nawet mam fote jak kanguruje bączka z 10 min po tym jak wyskoczyla i lezy mi na klacie a ja w drugiej rece mam wielką kanpke z indykiem i szamie

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

no to super nie ma jak na swoim
what ???
Stary 2016-01-05, 17:33   #2535
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Wow, ale dzisiaj natrzaskałyście!!

Dobrze, że to tylko to
Miałam podobne bóle w poprzedniej ciąży zaraz na początku... przestraszyłam się na maxa i pojechałam do lekarza. Na szczęście to były jelita + stres. Ale ból był taki, że tata mnie odwoził do domu, bo nie byłam w stanie sama jechać.

Teraz się śmiejemy, że na porodówkę sama pojadę i będę się zatrzymywać na poboczu w czasie skurczu
Tak na prawdę, to trochę mnie to przeraża, ale co zrobić Zobaczymy co nam życie przyniesie

Kaaasi a ten rożek masz na rzepa? Ja się zastanawiam czy kupić rożek - w sumie mam już jakieś...czy lepiej kocyk, bo dziewczęcego nie mam Kupowałaś na allegro? Jesteś zadowolona?

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Co do majtek jeszcze...to ja też słyszałam takie opowieści U mnie w szpitalu nie było na szczęście takiego terroru
tak mam na rzep taki najgrubszy jaki był nie kupowałam na allegro tylko na jakiejś stronie z rękodziełem coś takiego a nie mogę znaleźć teraz na meilu jak rzep będzie się rozpinał to przewiąże czymś ale chciałam coś takiego super ciepłego bo nie planuje pościeli kupować

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 17:52   #2536
butterfly20
Zakorzenienie

Moje dziecko dorasta! W końcu była na luzie u lekarza, zero płaczu itp Normalnie ładnie pokazała gardło. Aż mi się ryczeć chce z dumy, bo zawsze były cuda wianki, zawsze nie znosiłam z nią chodzić do pediatry...

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Motylku a co to za żel?
L'oreal Casting Sunkiss.

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
serio A na sr Marzena gadała o majtach siateczkowych i podkładach poporodowych (tych co się w majty wkłada)

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

ładny widzę, że w większości szarości u nas goszczą
No ale przecież trzeba je mieć:P Ja po cc chodziłam w majtach siatkowych i podkładach, ale na obchodach patrzyli mi tylko na bliznę i nigdzie więcej.Ale po sn chyba bez majtów się leży, jedynie z podkładem między nogami.

Stary 2016-01-05, 18:04   #2537
Elena_22
Wtajemniczenie

Dzień dobry wieczór
ależ miałam dziś dzień pracowity- korzystając z mrozów ( jutro ma już nie być) rozmroziłam lodówkę- w zamrażarce miałam dużo mięcha, ryb i warzyw, zapakowaliśmy wszystko w 2 wielkie michy i na balkon, coby się nie rozmroziło.
Lodówę mam dużą, 2metrową, dużo tych półeczek, szufladek, szuflady z zamrażarki- mycia dużo i na raty, bo mieszczę się z tym jedynie w brodziku . a jeszcze wymyć środek i wysuszyć Dopiero pół godz. temu włączyłam ją, zeby się schłodziła.

Wywaliłam też pościel naszą i córki na balkon, żeby małe czorty sie wymroziły , potem materac z łóżka córki, poprałam pościele, posprzątałam i umieram ze zmeczenia.
Na obiad szybko- pyzy z mięsem i kopytka, co by jeszcze wiecej się nie narobić .

noc miałam dziś koszmarną- od kilku dni spałam dość dobrze, a dziś tragedia- obudziła mnie córka, ja wstając obudziłam dzidziolka, tak, ze zasnęłam dopiero po 5 rano, a o 6:15 pobudka .
W ogóle- do kitu to spanie na lewym boku- mój mały akurat obrócił kończyny na lewą stronę i jak tylko się kładłam na tym boku, to tak zaczał szaleć, że szło zwariować.
Aha- i w srodku nocy przyjechało pogotowie( nie spałam, więc wszystko widziałam), bo dziewczyna z pietra nad nami zaczęła rodzić, a nie mają samochodu- co za emocje!

Potem Was nadrobię!
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 18:12   #2538
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Aninis nie wpadlam na pomysl, żeby kombinować z tym zasilkiem będąc w konkubinacie i mając nawet kogoś innego wpisanego w akcie urodzenia... ludzie to jednak mają pomysły....
z tym pracownikiem były non stop problemy... on potrafił do paczek na Mikołaja zgłosić 3 dzieci swojej konkubiny (rzekomo konkubiny, bo skąd mam wiedzieć, czyje są dzieci i czy on je wychowuje razem z nią)... ale miałam wrażenie, że za dobrego wujka robi prezentami na koszt firmy
byłam na niego strasznie cięta, bo to był taki krętacz na każdym kroku i więcej na L4 siedział niż pracował... a przed moją ciążą wręczyłam mu piękne wypowiedzenie

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wieczór
ależ miałam dziś dzień pracowity- korzystając z mrozów ( jutro ma już nie być) rozmroziłam lodówkę- w zamrażarce miałam dużo mięcha, ryb i warzyw, zapakowaliśmy wszystko w 2 wielkie michy i na balkon, coby się nie rozmroziło.
Lodówę mam dużą, 2metrową, dużo tych półeczek, szufladek, szuflady z zamrażarki- mycia dużo i na raty, bo mieszczę się z tym jedynie w brodziku . a jeszcze wymyć środek i wysuszyć Dopiero pół godz. temu włączyłam ją, zeby się schłodziła.

Wywaliłam też pościel naszą i córki na balkon, żeby małe czorty sie wymroziły , potem materac z łóżka córki, poprałam pościele, posprzątałam i umieram ze zmeczenia.
Na obiad szybko- pyzy z mięsem i kopytka, co by jeszcze wiecej się nie narobić .

noc miałam dziś koszmarną- od kilku dni spałam dość dobrze, a dziś tragedia- obudziła mnie córka, ja wstając obudziłam dzidziolka, tak, ze zasnęłam dopiero po 5 rano, a o 6:15 pobudka .
W ogóle- do kitu to spanie na lewym boku- mój mały akurat obrócił kończyny na lewą stronę i jak tylko się kładłam na tym boku, to tak zaczał szaleć, że szło zwariować.
Aha- i w srodku nocy przyjechało pogotowie( nie spałam, więc wszystko widziałam), bo dziewczyna z pietra nad nami zaczęła rodzić, a nie mają samochodu- co za emocje!

Potem Was nadrobię!
to miałaś kino akcji
Stary 2016-01-05, 18:12   #2539
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Hejka
My dziś skończyliśmy pakować torbę (czy Wy też macie tyle tobołów?) Ja się dziwiłam że te dziewczyny tyle walizek tachały a mnie wyszła torba podróżna, duża kosmetyczna i taka mega torba ze smyka z pieluchami, podkładami i podpaskami...A jeszcze jakaś woda, i żarełko Boziu więcej jak na wczasy się jedzie wyszło
Teraz zaczynamy prasować, jak wpadłam w allegromanię to mam zajęcie teraz...
Zaczynamy już powoli szykować pokoik dla Maluszka
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 18:17   #2540
marciar7
Zakorzenienie

Ja sie dowiedziałam od pielegniarki pracujacej w szpitalu na ginekologii ze nic nie musze brac. No podstawowe rzeczy.. Pampki dla malego i sobie te duE podpachy wezmę..no i ubranka rozek i dla siebie rzeczy..
Stary 2016-01-05, 18:21   #2541
Aninis
Zakorzenienie

A z takich hardcorowych krętaczy, to miałam jeszcze kiedyś 1 sytuację ciekawą ... chyba z jakich 7 czy 8 lat temu to było.
Pracownik przyszedł z wnioskiem o urlop okolicznościowy z powodu urodzenia dziecka... patrzę na akt urodzenia a tam coś takiego :
matka Anna Kowalska
ojciec Jan Kowalski
dziecko Dominik Kowalski

a pracownik to Tomasz Malinowski
(nazwiska zmyśliłam)

i mówię pracownikowi, że na akcie urodzenia dziecka jest ktoś inny wpisany, więc nie może skorzystać z urlopu okolicznościowego.
Ten się zaczął tłumaczyć, że jego konkubina zgłosiła w szpitalu, że ojciec nieznany... bo chcą pociągnąć zasiłki dla samotnych matek i takie tam. A że w urzędzie, w którym wydawali akt urodzenia zamiast adnotacji, że ojciec nieznany, to wpisali sobie Jana i przepisali nazwisko matki.
Historia z tym wpisem ojca wydała mi się nieprawdopodobna, więc zadzwoniłam do urzędu i dowiedziałam się, że jest to standardowa procedura i już nie stosuje się wpisów NN w rubryce ojciec (czyli nieznany), tylko wpisuje się fikcyjną osobę... żeby dziecko nie musiało się wstydzić przez całe dorosłe życie z dowodem osobistym i wpisem ojciec NN. I to się nazywa fikcja prawna.
Aż zaniemówiłam z wrażenia wtedy i do tej pory to pamiętam.
Jednak mimo wszystko pracownik nie otrzymał urlopu okolicznościowego - albo rybki, albo akwarium... a niektórzy to by chcieli z wszystkiego korzystać i myślą, że na słowo honoru coś załatwią.
Stary 2016-01-05, 18:26   #2542
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987

Ja zaczęłam dziś prać, od jutra prasowanie, masakra nie wiem jak ja to wszystko ogarnę... Paka ciuszków które wylicytowałam za 1,50 zł ważyła prawie 9 kg
Chłop złożył wózek , łóżeczka już mu się nie chciało. No i spakowałam torbę do szpitala. Na szczęście nie muszę pakować tyle rzeczy co Wy w Polsce, bo dla dzidzi jest wszystko w szpitalu. Spakowałam ręczniki, koszulę, tunikę i leginsy, kosmetyki, klapki ładowarkę, gumkę i szczotkę do włosów, majtki, stanik i skarpety, w razie co smoczek i jedną pieluchę tetrową, no i ciuszki na wyjście. Chyba o niczym nie zapomniałam
Za równe 3 tygodnie będzie już po wszystkim, a do mnie to dalej nie dociera ...
11.2016
rudziutka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 18:48   #2543
Aninis
Zakorzenienie

Gdzie wszystkie wywiało pakujecie się do szpitala, czy jak
Stary 2016-01-05, 18:51   #2544
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jaja Blisko już tak blisko...

Zazdroszczę Wam.
Serio super, że już tak blisko do przytulenia swoich maleństw, co to jest miesiąc

Dziewczyny już mam pewność, intuicja mnie nie.zawiodła - mam problemy gastryczne.

Podejrzewam, że zaczęły się wczoraj, ale ciąża może uciskała jelita tak, że nie mogło to wszystko pójść dalej, dlatego tak strasznie strasznie bolało bo tam się pewnie kotłowalo i ściskalo. Ale ból był naprawdę straszny. Także ten - pisze to, gdyby któraś tak miała to nie stresować się o ciążę. Tak jak pisałam to nie były skurcze tylko ciągły ból i w środkowej oraz srodkowo-gornej części brzucha.

Teraz po kilkunastu godzinach bólu wyraźnie czuje, że to ból jelit no i też inne objawy

Ale problemy żołądkowe + silne przeziębienie w ciąży, kiedy niczego nie można zażyć to ostre combo.
Ale i tak humor mi dopisuje, bo przynajmniej cierpię, ale wiem, że to nic.z Hanią związanego.

Ale to co piszecie o zakazie majtek po porodzie to dla mnie jakiś kosmos. Naprawdę popierdzielilo kogoś, żeby mi ktoś coś takiego narzucal. Naprawdę wiecie, przez to wszystko co czasem czytam o porodzie w Polsce to naprawdę stwierdzam, że poród może być takim zabraniem godności kobiecie...

Porównajcie sobie np poród jaw USA.... Przykre.

Esor ja mam nadzieje ze w naszym szpitalu pod tym względem nie bedzie tak złe - przynajmniej z tego co czytałam na necie to maja ludzkie podejście. No ale, okaże sie niedługo

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Ja tez w czwartek wizytuje dziewczyny więc też kciukam za was

No to kciuki i za Ciebie
Będziesz doszukiwać płci czy czekacie juz na niespodziankę?

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Tez w czwartek mam wizytę ale dopiero o 20.30 późno

No to kolejne kciuki - dzien wizyt

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 18:56   #2545
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Esor ja mam nadzieje ze w naszym szpitalu pod tym względem nie bedzie tak złe - przynajmniej z tego co czytałam na necie to maja ludzkie podejście. No ale, okaże sie niedługo

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

No to kciuki i za Ciebie
Będziesz doszukiwać płci czy czekacie juz na niespodziankę?

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

No to kolejne kciuki - dzien wizyt

Spytam o plec;-) ale jakos watpie ze na koncowce mozna sie czegos dowiedziec.. W koncu dziecko juz takie scisniete..
Stary 2016-01-05, 19:02   #2546
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
A z takich hardcorowych krętaczy, to miałam jeszcze kiedyś 1 sytuację ciekawą ... chyba z jakich 7 czy 8 lat temu to było.
Pracownik przyszedł z wnioskiem o urlop okolicznościowy z powodu urodzenia dziecka... patrzę na akt urodzenia a tam coś takiego :
matka Anna Kowalska
ojciec Jan Kowalski
dziecko Dominik Kowalski

a pracownik to Tomasz Malinowski
(nazwiska zmyśliłam)

i mówię pracownikowi, że na akcie urodzenia dziecka jest ktoś inny wpisany, więc nie może skorzystać z urlopu okolicznościowego.
Ten się zaczął tłumaczyć, że jego konkubina zgłosiła w szpitalu, że ojciec nieznany... bo chcą pociągnąć zasiłki dla samotnych matek i takie tam. A że w urzędzie, w którym wydawali akt urodzenia zamiast adnotacji, że ojciec nieznany, to wpisali sobie Jana i przepisali nazwisko matki.
Historia z tym wpisem ojca wydała mi się nieprawdopodobna, więc zadzwoniłam do urzędu i dowiedziałam się, że jest to standardowa procedura i już nie stosuje się wpisów NN w rubryce ojciec (czyli nieznany), tylko wpisuje się fikcyjną osobę... żeby dziecko nie musiało się wstydzić przez całe dorosłe życie z dowodem osobistym i wpisem ojciec NN. I to się nazywa fikcja prawna.
Aż zaniemówiłam z wrażenia wtedy i do tej pory to pamiętam.
Jednak mimo wszystko pracownik nie otrzymał urlopu okolicznościowego - albo rybki, albo akwarium... a niektórzy to by chcieli z wszystkiego korzystać i myślą, że na słowo honoru coś załatwią.

Jest więcej ciekawostek My wzięliśmy ślub w tym roku i możemy teraz dopisać Łobuzowi w akcie urodzenia, że jesteśmy małżeństwem

Nie jestem natomniast pewna jak to jest obecnie z konkubinatem, bo w tym roku przepisy się zmieniały. Natomiast jak rejestrowaliśmy łobuza, to było tak, że mogła to zrobić matka lub ojciec dziecka, ale tylko pod warunkiem, że miał już zrobione w trakcie ciąży uznanie ojcostwa. Uznanie ojcostwa można było też zrobić bez problemu po narodzeniu dziecka przy zgłoszeniu, ale musieli być oboje rodzice.
Pamietam, że jakiś czas potem była głośna sprawa, że dziewczyna zapadła w śpiączkę przy porodzie, a nie zrobili wcześniej uznania ojcostwa i on nie mógł dziecka zarejestrować. Chyba nawet szpital nie chciał mu dziecka wydać (nie był prawnym opiekunem dziecka).

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Gdzie wszystkie wywiało pakujecie się do szpitala, czy jak
no ja tak stoję nad tym wszystkim i stwierdzam, że nie zmieszczę do jednej walizki więc dziś odpuszcza

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Spytam o plec;-) ale jakos watpie ze na koncowce mozna sie czegos dowiedziec.. W koncu dziecko juz takie scisniete..
może teraz nie ucieknie
Stary 2016-01-05, 19:03   #2547
marciar7
Zakorzenienie

Figa no moze inie ale jak dupa sie w druga strone wystawi to i tak... Dupa :-D
A ja w walizke sie elegancko spakowalam i to taka mala :-D
Stary 2016-01-05, 19:15   #2548
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987

Dziewczyny, jak myślicie ? Kupiłam w Pl płyn do płukania do ciuszków i mi zamarzł w samochodzie. Teraz gdy odmarzł patrzę i strasznie zgęstniał, normalnie gluty się zrobiły. Ryzykować i wlewać do pralki czy lepiej nie? Mogło się z nim coś stać?
11.2016
rudziutka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 19:27   #2549
figa84
Zakorzenienie

Rudziutka ja się na tym nie znam. Nie da się go "rozbić"? A rozpuszcza się w wodzie? Jak nie, to nie ma sensu ryzykować.
Stary 2016-01-05, 19:27   #2550
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Matko z ojcem dopiero wróciłam do domu.....

Od 8 rano byliśmy w drodze. Nie mam już siły na nic.

W szpitalu tez mnie podzieli pod ktg i skurcze wyszly

Gadałam z położna ze nie chce tak szybko cesarki itp a ona ze teraz robili badania i okazuje się ze.dzieci źle później się rozwijają jak tak szybko na sile są wyciągane. I ordynator juz się nie zgadza na cc 2 tyg przed TP.

I mogłam sobie wybrac datę cc i stanęło na 2 lutym

Więc tylko 4 dni przed TP ))

Matko ale ja dzisiaj się wystraszylam! !! Myślałam że to już zaraz.

Mała dalej dupa w dół oczywiście

Waży 2650

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości