|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
|
|
#2552 | |
|
perfumoholiczka
|
Cytat:
Chodzi mi bardziej czy nie stracił swoich właściwości przy zamarznięciu
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym sprobowala uzyc :-P
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie nadrabiam i doczytałam o tobie ![]() Ooo to mi zdasz relacje z cc ja dzisiaj długo gadałam o cc z położna. Tż może być ze mną cały czas i przetnie nawet pepowine
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Ale super!!tu niestety nie moze byc nikt przy zabiegu :-(
|
#2556 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny od poniedziałku ma.by nawilżacz powietrza taki na grzejnik w biedronce za grosze jakby któraś potrzebowała jeszcze.
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie dzis kupilam ultradzwiekowy za 100 bo mak straszne problemy z zatkanym.nosem.od operacji..
|
#2558 |
|
Zadomowienie
|
Dziś tż kupił mi taka walizkę duża na kołkach i kazał spakować do szpitala
mam nadzieje ze wszystko w nią wejdzie bi dużą jest ale ja musze prawie wszystko wziąść z naszej listy wyprawkowej oprócz niby podkładów na łóżko ale i tak wezmę bo lepiej się zabezpieczyć.---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- No to rzeczywiście trzeba było zainwestować. My z kolei odwrotnie 150zl za osuszacz powietrza ale daje rade wiec to najważniejsze.
|
#2559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I żeby nie było... ja nie mam nic przeciwko jak ktoś żyje w konkubinacie... nie moje życie i nie moja sprawa. Tylko denerwują mnie tacy krętacze właśnie, że matka w szpitalu robi z siebie normalnie lafiryndę, która nie wie, kto jest ojcem... żeby pociągnąć jakieś tam pomoce dla samotnych matek. A ojciec dziecka przychodzi i na bezczela, chce korzystać z praw jakie daje ojcostwo. Ale to był przypadek typu hardcore ![]() A jeszcze w temacie aktu urodzenia - to przy adopcji wydają nowiusienki akt urodzenia i wpisują Ciebie i tż jako rodziców dziecka ![]() A z konkubinatem - to jedyne zmiany jakie kojarzę dotyczyły pobytu w szpitalu, że konkubent będzie traktowany jako najbliższa rodzina, czyli będzie mógł uzyskać informacje o stanie zdrowia partnera... ale nie wnikałam w temat, (bo mnie nie interesował) na jakiej podstawie szpital ma takich informacji udzielać, tzn. jak konkubent ma udowodnić, że jest konkubentem. ![]() Być może coś jeszcze się zmieniło, ale mi umknęło... chociaż nie sądzę, żeby ZUS tak łatwo przystał na zmianę ustawy o świadczeniach pieniężnych i wpisanie również konkubentów jako osoby uprawnione do ich pobierania (chodzi mi o zasiłki opiekuńcze). ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- wkur...łam się ![]() W końcu kurier łaskawie dotarł z łóżeczkiem... akurat tż miał normalnie telekonferencję
|
||
|
|
|
#2560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo to super )))))))))))I waży tyle co Tusia jak się urodziła ![]() nooo oby oby ![]() Cytat:
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
no niestety pl to nie de. Ale mniejsza o to
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Paula
może w końcu teściowie przestaną dzwonić, bo ostatnio jakoś często im się zdarza ...może wzięli sobie do serca słowa tż, że jak urodzę, to nikomu nie powie, chyba że ktoś zadzwoni i zapyta co słychać ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Mamusie pytanko mam Kupiłam dla mojego bąbla taką materiałową zabawkę (wiek 0+) na etykietce jest napisane, że można przecierać mokrą gąbką i tak się zaczęłam zastanawiać... ubranka, pieluszki, kocyki - wszystko nowe, należy wyprać... a maskotkę przecież dziecko będzie to wkładać do buzi ![]() http://allegro.pl/sensillo-super-zab...647735305.html |
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Wrazliwe dziewczyny prosze nie czytac tekstu ponizej. Pisałam Wam, że zapytałam w grypie publicznej na fb o opinie szpitala w którym chce rodzic no i jedna laska mi na priv napisała w wiadomości, że nie poleca bo ona martwa córkę urodziła gdy polozna kawę piła. No masakra jak można takie rzeczy kobiecie w ciazy mówić przez nią mam to w głowie cały dzień :-( współczuję jej tak wielkiej tragedii ale kto wie jaka przyczyną tego była itp. ..
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Moja teściowa bije na głowę inne
![]() Właśnie napisała sms czy tz moze poszukać autka w de i sprowadzić jej do pl ![]() No pewnie bo ma czas jeździć i szukać a potem je do pl zawieść i wracać samolotem a tłumacza iTP to zalatwi przecież w minute. A to ze nie ma ani czasu ani urlopu i ze ja rodze nie długo to już nie pomyślą. .....
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Nana no niekotrzh nie pomysla....
|
#2567 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Witam. No nie idzie was nadrobic kurcze
Pierwszy dzien w pracy jakos minal z malymi ekscesami, ale jak by to bylo bez Ktos mowil, ze jest w czarnej doopie, ja tez Za to tz znalazl te zagubione pieluchy tetrowe takze czarna doopa jak nic ![]() Po pracy mialam taki twardy brzuch jakbym polknela arbuza w calosci nie jest to przyjemne uczucie Jak czytam o tych majtkach w Polskich szpitalach to mi sie cos robi. Chyba musieliby ochrone wezwac zeby mnie z gaci wyrwac, po dobroci bez szans Ja w zyciu nawet w domu bez majtek nie siedze, i bielizny w ogole (no chyba ze jest dobry powod ) Dla mnie caly porod jest dosc obdzierajacy z godnosci a jeszcze jakby mi ktos kazal bez majtek lezec to bym sie wsciekla W UK po porodzie jestes w czym chcesz, rekomenduja majtki z czystej bawelny lub siateczkowe i koszule zamiast pizam. Ale kazdy moze byc w czym chce i zaden lekarz tam nie zaglada. Dopiero polozna moze zajrzec jak przyjdzie do domu w trzeciej czy czwartej dobie, oczywiscie jak sie pacjentka zgodzi. Dobrze, ze jak rodzilam to bylam na niezlym haju bo to z godnoscia tez nie mialo wiele wspolnego
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
I znowu wszystkie śpią....
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie spie ;-)
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie
wlasnie wróciłam z parapetówki i ne dziecko mnie wyczuło od razu i przez sen wola.. Wiec siedze obok łóżka i glasZcze co by szybko zasnela bo mi sie tez juz łóżko marzy. Szczególnie ze pobudka standardowo o 7 rano jak znam życie..Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dawno temu jak jeszcze mieszkałam z rodzicami mieliśmy psa. Problem w tym, że zawsze jak wracałyśmy z siostrą do domu po wpływem alkoholu, to choćby nie wiem jak byłyśmy cicho to pies nas zdradził. Szczekała na nas za każdym razem ledwo weszłyśmy na klatkę... I tak oto po 1 małym piwie miałyśmy każdorazowo awanturę, a za przyjście kilka h później ale na trzeźwo nie (bo rodzice spali)
|
|
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A obok w bloku był pies, który zachowywał się jakby miał alergię na ludzi po alkoholu. Za każdym razem jak spotykał kogoś zataczającego się to zaczynał kichać
|
|
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sa takie psy co wlasniena ludzo pod wplywem.reaguja.. To dziwne jak one to wyczuwaja. Co nie zmienia faktu ze na swoje szczekac nie powinien :-P
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha niezły pies policyjny, sobie rodzice wyszkolili na córy ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego merdała ogonem i biegała do rodziców do pokoju a na trzeźwo to ledwo łeb podniosła, ogonem merdła i spała dalej Jeden plus tego był, nie musiałyśmy szukać kluczy do drzwi, bo już tatuś nam otwierał |
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Hahah dobra :-D moze byla szczesliwa ze o wlasnych nogach wracacie :-P :-P
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
Hello. Witam się w skończonych 33 tyg.
nie mogę spać, bo przed zaśnięciem Tż nie skręcił kaloryfera i za gorąco mi się zrobiło
|
|
|
|
#2580 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Śpiochy
Ja już od od 6ej na nogach, spać coś dzisiaj nie mogę. W nocy 3 razy wstawałam do toalety i oprócz tego znowu w nocy wymiotowałam bo żółć żołądkowa mi się cofnęła, czy jakoś tak... okropne uczucie :/ Martwię się bo we wczorajszych badaniach wyszła mi glukoza w moczu czego wcześniej nie miałam. Wynik 4,19. Czy któraś z Was miała glukozę w moczu? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

))

mam nadzieje ze wszystko w nią wejdzie bi dużą jest 

przecież dziecko będzie to wkładać do buzi
takze czarna doopa jak nic