|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Cytat:
![]() Powodzenia z urodzinami! |
|
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie zwariowałaś,matką jesteś po prostu ![]() Będę stukniętą matka, czuje to. Nasz kot zostaje jutro pierwszy raz sam w domu, na 24 godziny. Oczywiście w trakcie przyjadą moi rodzice, dolać swieżej wody, karmę wymienić, pobawić się itp. A mi się ryczeć chce i mam ochotę symulować, byle zostać w domu i jej nie zostawiać ![]() odszczekuję swoje wcześniejsze posty o tym, że bedę dażyła do szybkiej samodzielności Tośki. Ja umrę z tesknoty jak ona pojedzie na noc do dziadków |
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy preferujesz używane rzeczy dla dziecka ale jeśli tak to zerknij http://olx.pl/dla-dzieci/foteliki-no...q-0-13/?search[filter_float_price%3Ato]=50&search[dist]=5
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Będziesz najnormalniejszą matką dziwne byłoby gdybyś nie myślała o pozostawionym gdzieś dziecku..
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Moooniaaaa - tez mam problem, żeby zostawić na cały dzień kota samego w domu :-/ ale to chyba normalne. Nie przejmuj się, kot przesypia nasza nieobecność.
|
#3126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tak mam do tej pory :-P
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 35zł?! 50zł? No dobra, chyba faktycznie opłaca się kupić coś, bo jak sprawdziłam to wypożyczenie na dzień to koszt 20zł ![]() Edit. Za 99 nawet baby design z adapterami faktycznie, jakby kuzynka po nas przyjechała albo brat to już będzie w domu bez kombinowania.
Edytowane przez ktoregos_dnia Czas edycji: 2016-01-05 o 21:08 |
|
|
|
|
#3128 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny
![]() Zainstalowalam tez sobie ta aplikacje i fajnie sie teraz czyta, gorzej z odpisywaniem bo na kompie idzie to lepiej ;-) Niestety nie widzę zdjęć które wrzucacie :-( tez tak macie? Szczeperka Podziwiam Ciebie, mi by się nie chciało organizowac tak duzej imprezy jeszcze z brzuchem Moj maz ma za miesiąc z kawalkiem urodziny i sama sie zastanawiam jak to ogarnąć w 8 miesiącu juz będę ;-) Posprzatalam dzis trochę a potem mialam gosci i jakas padnieta jestem :-( Tez dzis sciagnelam hybrydy po pol roku zakladania bez przerwy i nie jest zle ;-) Myslalam ze beda bardziej zniszczone Kolezanka zrobila mi tez parafine na dłonie i teraz jest fajnie
|
#3129 |
|
Raczkowanie
|
Możesz zamówić taxi z fotelikiem, tylko nie wiem jak to się ma do obecnych praktyk że bez fotelika nie wypuszczają ze szpitala (nie wiem czy jest taki przepis czy to zależy od szpitala, ale może im wystarczy info że będzie fotelik w taksówce? Na logikę powinno.)
Ja bardzo mało jeżdżę samochodem, ale z dzieckiem pewnie będzie trzeba więcej (do lekarza, dłuższe trasy do dziadków etc.) i możliwość wpięcia fotelika na stelaż pewnie nie raz mi się przyda. Fakt że z adapterami można wybierać i przebierać wśród fotelików więc bez problemu kupisz później. Ja poluję od razu na jakiś zestaw 4w1, najlepiej z bazą isofix która pasuje do kilku kolejnych rozmiarów fotelików. Żeby nie trzeba było kupować za każdym razem nowej, bo drogie to jak nie wiem. Muszę obczaić to Dotty ![]() Doczytałam że może być problem z taxi, faktycznie taka używka wydaje się niezłą opcją... Edytowane przez MilkaPlus1 Czas edycji: 2016-01-05 o 21:08 |
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Emma a jako matka masz takie przemyślenia, że np.:Ty się najlepiej zajmiesz swoim dzieckiem? Chociaż masz swiadomosć, że tata też sobie poradzi. Ale co mama to mama nikt jej nie przebije.
|
|
|
|
|
#3131 | |||
|
Zadomowienie
|
Kallina spelnienia marzen i duzo radosci z okazji urodzin
moonunit sliczne te biustonosze! skoro polecasz i sprawdzone to moze cos wybiore i zamowie ![]() Cytat:
niesmialo kreci sie nad pepkiem, coraz wyzej sie zapuszcza ![]() Cytat:
strasznie schizuje teraz jak czuje bol okresowy, boje sie ze zaczyna sie porod mowisz Emmo, ze takie bole moga byc spowodowane aktywnoscia dzieciaczka? bo wlasnie wczesniej moja strasznie sie wypinala i wariowala po calym brzuchuCytat:
pochwal sie pozniej co przyszykowalas synusiowi ![]() u mnie juz obiadek na jutro i czwartek gotowy - kotlety jajeczne, ziemniaki i gotowana marchewka smak dziecinstwa ![]() zastanawiam sie co zjesc na kolacje, zeby nie dostac zgagi, bo dzis odpukac nie mialam caly dzien
Edytowane przez eeyesblue Czas edycji: 2016-01-05 o 21:18 |
|||
|
|
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wróciłam od znajomej bo odeszła od męża alkoholika z 3 dzieci i byłam z nią tak pogadać i zobaczyc jak sobie radzi
|
|
|
|
#3133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie wiedziałam że Ty też z 10.01
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ona w życiu krzywdy by jej nie zrobiła wręcz przeciwnie to byłam tak jakby zazdrosna o córeczkę
|
|
#3135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no chyba, ze polaczone z pepkowym ale to juz mnie niech do tego nie miesza |
|
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w każdym bądź razie nie martwi mnie to już bo wiem, że groźny ból nie przechodzi
|
|
#3137 |
|
Raczkowanie
|
Monia, to ja będę straszną matką, bo sierściuchy zostawiam i na cały weekend bez wyrzutów sumienia
A jak wracam to mają miny pt. "O, to mówisz że cię nie było? Nie zauważyłyśmy".
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Eeyesblue - ja też mam schizy, że to 'juz'! Albo większe nawet, że coś się małej dzieje, jeśli boli.. I bądź tu spokojna, mądra matka :-P
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, widziałyście nowość Bebetto?
Na zdjęciach Murano wygląda bardzo ładnie.
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczyna mi z uszu para lecieć- najlepszy znak, że koniec na dziś
|
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
Prawie zadna baza isofix nie pasuje do kolejnych fotelikow. Wiem ze maxi cosi ma taka baza ktora pasuje do JEDNEGO fotelika wiekszego. Tylko skazujesz sie na kupno wlasnie tego fotelika.. a takie wieksze dziecko moze byc male/duze i takie dziecko juz posadzisz i sprawdzisz jego wygode w danym foteliku.. zreszta baza isofix juz nie jest taka mega potrzebna do wiekszego fotelika bo go nie nosisz, nie wypinasz wiec omija Cie ja meka z pasami i ciaglym zapinaniem.
|
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałam też w Tesco dzisiaj kupę bodziaków fajnych Pampery chcę te Premium Care, ale były tylko małe paczki po 20szt więc nie brałam, wykupili ludzie ![]() sprzedający Swiat____Dziecka (21385) to od niego zamawiałam butelki i kocyk w połowie grudnia, wszystko przyszło w dobrym stanie tyle, że beznadziejnie zapakowane- wrzucone luzem bez żadnego zabezpieczenia do koperty nie byłam zachwycona z tego, że wysłali niezabezpieczone ale towar zgodny z opisem i godny polecenia.Ktoregoś dnia nie chce pisać Nadia fotela nie mam jeszcze fizycznie w domu. Potem Wam wrzucę mój plan pokoju. Właśnie się zastanawiam czy dałabym radę na łóżku karmić ![]() Szczeperka to będzie konkretna impreza
|
|
|
#3144 |
|
Rozeznanie
|
Ktoregos_dnia Magda Milka rozmawiałam z babeczką w sklepie to sama powiedziała że to jest lupo tylko różnica jest w materiale co zresztą widać na dzien dobry tutaj też są różnice napisaen i opnie jakby Wam się chciało czytać ... http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/b...go-producenta/
Zgadza się teraz wiem co to znaczy miłość od pierwszego wejrzenia ![]() Jak będę brała to na pewno 2w1 bo fotelik mam jakiś od siostry Dark jak zdrówko chociaż troszkę się polepszyło ![]() Moonunit uwielbiam swoje dłonie po parafinie mam koleżankę kosmetyczkę i też mi często robi ten zabieg taki gratisik za to że wytrzymuję jak mi robi depilację brazilikę ![]() Eeyesblue uważaj tam w pracy na siebie jak tylko będziesz czuła bóle siadaj gdzie popadnie i nie wstawaj aż nie przejdzie Mój Mąż też marcowy z 12 i z pierwszego usg termin mam na 4.03 a z ostatniego usg na 12.03 ![]() Wróciłam ze szkoły rodzenia z małymi prezentami witaminki paczkę pampersów PAMPRES PREMIUM CARE i płytkę z pielęgnacją noworodka jak karmić Miło z ich stronyTeraz najadłam się M&M-sów i zarz pękne!!! ![]() Ostatnio niezbyt zdrowo się odżywiam wpadłam w nauk chipsowy Leys prosto z pieca już 4 dzień z rzędu muszę z tym skończyć bo widzę z tygodnia na tydzień coraz mnie więcej![]() Kalina ja także mam taki zamiar spędzić swoje urodzinki |
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, polecicie mi jakieś seriale?
Nie mam co oglądać.
|
|
#3146 |
|
Wtajemniczenie
|
Widziałam z żółtym i nie wiem czy sa inne kolory bo za wysoka polka cenowa
![]() Emma zainspirowalas mnie i tez zlozylam o mojej Pani od szycia masakra ile to bylo dumania wybierania jaki kolor literki.. Poduszeczki bawelny rożka hehe ale oparlam sie na jednej bazie i poszlo
|
|
|
|
#3147 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moj z 13 jest a termin mam na 15 ciekawe ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3148 |
|
Wtajemniczenie
|
Polly ogladalas najnowszy serial hbo pakt? Polecam 6 odcinków
czy 5? ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Tez bede zazdrosna o dziecko na pewno.. A jak teściowa będzie trzymać to juz na bank
|
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zawsze możesz karmić na kanapie w salonie
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ oglądał, ja tak pobieżnie zerkałam.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

mowisz Emmo, ze takie bole moga byc spowodowane aktywnoscia dzieciaczka? bo wlasnie wczesniej moja strasznie sie wypinala i wariowala po calym brzuchu
smak dziecinstwa 

w każdym bądź razie nie martwi mnie to już bo wiem, że groźny ból nie przechodzi 
a i kurde bardzo tanie były pampersy, dużych paczek niestety nie było, ale wzięłam po dwie małe z rozmiarów 1 i 2
muszę z tym skończyć bo widzę z tygodnia na tydzień coraz mnie więcej