Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz. IX - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-05, 21:46   #3691
kasia01987
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny mam nadzieje ze do jutra sie z tym jakos oswoje, poki co boje sie zeby sie do tej cesarki samo nie zaczelo bo jednak u mnie juz tylko troche ponad tydzien to tp zostalo...
Kochana cc nie jest straszna. Patrzcie ile nas juz miało i ile się zapowiada mieć !! Byle dzieciątko wyszło całe i zdrowe. Co do rany dziś zajęli mi szwy...rana bajka
Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Mój dzieciaczek tylko je, spi i robi kupy
Po zjedzeniu śpi ze 3 godz. Właśnie jestesmy po kąpieli (oblaliśmy go prysznicem) zjadł pięknie i śpi z mężem na łóżku
Oby tak zostałop
Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
To fajny egzemplarz sie trafił.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:47   #3692
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem załamana, zapłakana i nie wiem co mam robic. Rozwarcie 6 cm, oksy na mnie nie działa, jestem bez skurczy nie wiem juz co mam zrobić aby się one pojawiły
Ojejku współczuję Oby się te skurcze w końcu pojawiły

Co do pierwszej strony - niepozorna jest w oczekujących i mających dzidziusia już
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:48   #3693
small_
Raczkowanie

Uaoo a co na tą sytuację lekarze?
Zuken u mnie w szpitalu mąż może być przy cc- koszt 200 zł. I maluszek na po operacyjnym leży cały czas razem z mamą. Sprawdź na stronie szpitala albo zadzwoń tam. Ewentualnie może być jeszcze info na stronie gdzierodzic.

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:49   #3694
uaoo
Zakorzenienie

Magda, nie ma wpisanej rudej i malwi, i widzę kilka błędów których na telefonie nie mogę zmienić, niepozorna jest wpisana do urodzonych.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:50   #3695
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jestem załamana, zapłakana i nie wiem co mam robic. Rozwarcie 6 cm, oksy na mnie nie działa, jestem bez skurczy nie wiem juz co mam zrobić aby się one pojawiły

Malwi gratulacje kochana!!

Magda ogarniam porody na pierwsza stronę na bieżąco.
3 maj się. Oby ruszyło.

A co z Czarną radzisz Ty kobitko w końcu??
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:52   #3696
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Uaoo i nic Ci nie pomaga? Piłka, spacery, schody itd?

Kochana już tyle czasu tam się starasz oby w końcu ruszyło!

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2016-01-05 o 22:05
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:54   #3697
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Magda, nie ma wpisanej rudej i malwi, i widzę kilka błędów których na telefonie nie mogę zmienić, niepozorna jest wpisana do urodzonych.
I jeszcze Ewuli A niepozorna jest w urodzonych i oczekujących - jest tu i tu
Ja tylko tak organizacyjnie kochana, nie że mam pretensje przecież wiem, że właśnie rodzisz
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:55   #3698
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Casaa, ale ja się nie mecze nic mi nie jest, dobrze się czuje.

Ze mną wszystko ok, to po co maja robić cesarkę? Ja chce rodzić naturalnie i nie zgadzam się na cc jesli nie ma takiej potrzeby.
No a piłka i te sprawy? Przy takim rozwarciu powinno już coś pomóc, albo masaż szyjki Zaraz będzie 7 cm i to już idzie najszybciej Oby się ruszyło
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:56   #3699
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Kamilka a co u Was???

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 21:59   #3700
mojakaren
Zakorzenienie

O matko ale porodowe emocje na wątku!
Cytat:
Mój dzieciaczek tylko je, spi i robi kupy
Po zjedzeniu śpi ze 3 godz. Właśnie jestesmy po kąpieli (oblaliśmy go prysznicem) zjadł pięknie i śpi z mężem na łóżku
Dziecko idealne! Nic tylko zazdrościć
Cytat:
Lune pisalam to raczej dlatego ze cholernie balam sie porodu sn bo jednak juz wiem jak to jest... co nie zmienia faktu ze cc tez sie boje bo to jednak operacja i mam schizy ze cos mi sie moze stac
No i wszystko tak niespodziewanie sie potoczylo ze nie jestem na to kompletnie gotowa
W sumie gdybym nie pojechala do szpitala to bym rodzila normalnie pewnie i mogloby sie to skonczyc jeszcze gorzej :/ eh...
Najgorzej właśnie jak człowiek byl nastawiony na sn a tu sie okazuje ze z przyczyn wyższych będzie cc. Ty masz mniej czasu na oswojenie sie z ta mysla ja juz sie chyba pogodzilam choc tak jak u Dotki czy Jerzyczki przychodzi taki żal ze jednak nie sn

Cytat:
Nebula uff super ze to tylko straszaki!

Dzieki jeszcze raz dziewczyny, dobrze jest miec takie wsparcie :-*

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

A powiedzcie mi jak to jest z mezem podczas cc? Kiedy moze zobaczyc dziecko?

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

No i czy maluch zostaje od razu ze mna czy polozne go zabieraja?
U nas prawdopodobnie tz moze byc przy cc (bedziemy dopytywac dokładnie w piątek bo mamy spotkanie w szpitalu z z-ca ordynatora i położona)

Po porodzie dziecko od razu jest dawane mamie na kilka minut zeby moglo choć poczuć cyca i juz zacząć stymulowac laktacje. Potem jest kangurowanie na ojcu skora do skory pod lampami nawet godzina czasu. To dla nas bardzo ważne praktyki dlatego zdecydowaliśmy sie na szpital ktory choc starszy i mniej atrakcykny wizualnie zapewnia takie akcje
Cytat:

Malwi gratulacje kochana!!

Magda ogarniam porody na pierwsza stronę na bieżąco.
O kurcze czyli dalej nic a my myslalysmy ze juz sie tulisz z córcia. Ja mysle ze jak u Ciebie juz rusza skurcze to pojdzie raz dwa!

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 22:02   #3701
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć zaraz nadrabiam ale jutro stawiam Sie na oddzial z torba porodowa

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Noo byla, bo ja zglaszalam, ze Malego nie czuje. Zjadlam i nic, wiec mnie podlaczyli pod ktg, zaczeli szukac tetna, a tam caly czas 50, moje bylo inne, bo tez mi je sprawdzili. Szybko zawolali lekarza, on jak to zobaczyl, to tylko dzwoncie na blok, a pani szybko podpisuje zgode. Tyle tylko, ze kolezanka z lozka obok zadzwonila do mojej mamy, ze mnie zabieraja na cc
uff, dobrze ze szybka reakcja była
Cytat:
Ja tez wracam z wiesciami, w sumie takimi co mnie paralizuja troche... bylam dzisiaj u ortopedy, jednak mam zapalenie spojenia i dostalam zaswiadczenie do cc...
Nie wiem co mam myslec nawet, nie przypuszczalam ze to sie tak skonczy, nie mam nawet pojecia jak taka cesarka sie dokladnie odbywa i mam chyba pelne gacie!
Dodatkowo moj gin jest za granica, bedzie chyba dopiero w czwartek i siedze teraz jak na szpilkach bo nawet nie wiem kiedy bedzie ta cesarka :/ masakra!
ale "niespodzianka" Ci się trafiła...
ale będzie ok :kciuki;
Cytat:
Juz otwiera ladnie oczka
słodziak
Cytat:

A powiedzcie mi jak to jest z mezem podczas cc? Kiedy moze zobaczyc dziecko?

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

No i czy maluch zostaje od razu ze mna czy polozne go zabieraja?
to wszystko zależy od szpitala, musisz sie dowiedzieć u siebie
u mnie np mąż od razu dostaje dziecko do kangurowania, a matka jak tylko zostanie ogarnięta jak najszybciej jest też do dziecka zawożona, jeśli oczywiście stan obydwojga jest dobry
Cytat:
kurcze, ale u Ciebie to idzie powoli mam nadzieję ze sie rozkręci

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 22:05   #3702
Casaa
Zakorzenienie

Uaoo, no to nie wiem co Ci poradzic, wody odeszly? Bo w sumie juz nie wiem :|

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 22:06   #3703
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Casaa, ale ja się nie mecze nic mi nie jest, dobrze się czuje.

Ze mną wszystko ok, to po co maja robić cesarkę? Ja chce rodzić naturalnie i nie zgadzam się na cc jesli nie ma takiej potrzeby.
kurcze, Uaoo, może to u Ciebie kwestia napięcia? że chcesz, że już, że musisz... że coś CIę psychicznie blokuje? wiem, że to brzmi jak czary mary, ale może tak jest. Może musisz coś z siebie wyrzucić, jakiś nierozwiązany problem...?
Stary 2016-01-05, 22:10   #3704
Dotka90
Zakorzenienie

Zuken, cale szczescie ze poszlas do lekarza! CC się nie martw,wcale nie jest tak źle
Co do taty przy CC,to musisz u siebie zapytać, bo w niektórych szpitalach może być przy operacji, w niektórych dopiero po CC dostaje dziecko do kangurowania, a w niektórych nie może nawet kangurować.

Ua00 - ale 6cm bez skurczy to w sumie już chyba jest wskazanie do CC? Może niepotrzebnie się tak upierasz na SN? Co mówią lekarze?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 22:54   #3705
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Juz mi lepiej jak tak czytam ile z Was jest zadowolone mimo wszystko z cc
Wypytam o wszystko gina na wizycie, mam tylko nadzieje ze zdaze

Co do meza to on przy operacji nie chce byc, raczej by padl :P ale takie kangurowanie byloby dla niego pewnie wyjatkowe
A jak daja dziecko od razu na sale z mama to jak sie nim zajmowac jak nie mozna sie ruszyc :P?
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 22:57   #3706
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jestem załamana, zapłakana i nie wiem co mam robic. Rozwarcie 6 cm, oksy na mnie nie działa, jestem bez skurczy nie wiem juz co mam zrobić aby się one pojawiły o.
Kochana masz tak jak ja wiec wiem co czujesz, ja miałam 10 cm i żadnych skurczy, żadne oksy, żadne piłki, dziwne pozycję nic nie pomagało. To nie jest wskazanie do cc. Ja tez nie chciałam bo po co. Dopiero po zwiększonej do najwyższej dawki i jeszcze jakaś inna kroplowka co nie wiem co robiła. Zaczęły się lekkie naprawdę lekkie skurcze, ale juz kazali mi przeć jak czuje. Nawet na ktg się one nie bardzo pisały. I Szymka tak naprawdę urodziłam prawie bez skurczy poprostu wypychajac i z pomocą położnej która naciskał na brzuch, drugiej położnej i mojego lekarza który robił masaż szyjki w trakcie. Wiem może strasznie brzmi, ale uwierz nie było tak źle. Szymek jest cały i zdrowy nic mu nie dolega i ja czuję się dobrze.
Ty masz jeszcze 4 cm wiec trzymam mocno kciuki aby się pożądane skurcze pojawiły.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 22:59   #3707
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Kinga o kurde nie wiedzialam ze porod bez skurczy jest mozliwy to nic nie bolalo??
Stary 2016-01-05, 23:02   #3708
small_
Raczkowanie

Zuken położne się zajmują przystawiaja Ci do piersi, przewija a Ty tylko lezysz.

Stary 2016-01-05, 23:03   #3709
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga o kurde nie wiedzialam ze porod bez skurczy jest mozliwy to nic nie bolalo??
Lekkie bardzo lekkie były. Wiesz co było min wszystko jedno, chciałam juz urodzić. Na początku były skurcze bez rozwarcia to był najgorszy ból na świecie. Wiec to wypuchanie to pikuś. Miałam super położne które bardzo motywowaly i chwalił to mi bardzo pomogło.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 23:06   #3710
koktajlowa7
Rozeznanie

Nebula mam ten http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...809618283.html I jestem zadowolona.

Uaoo biedactwo oby coś ruszyło z tymi skurczami!
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 23:16   #3711
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Kinga no to super ze mimo wszystko dobrze wspominasz porod
Stary 2016-01-05, 23:23   #3712
uaoo
Zakorzenienie

iola piłka jest na rozwarcie nie na skurcze

Casaa, wody nie odeszły, a czop odchodzi cały czas.

Dotka, lekarze dadzą mi jeszcze i pewnie ostatnia dawke oxy ale za dwa dni żeby macica troche odpoczela. Polozne są tutaj kochane, pomagają, podpowiadają nawet mówią żeby męża do łazienki zaprosić zobaczymy co z tego wyjdzie.

Kinga, mi dzisiaj dali najwyższą dawkę oksy i nic Nie mam pojęcia czemu ona na mnie nie działa, przy Lenie działa i to dobrze, bo wyłam z bólu.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2016-01-05, 23:24   #3713
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez wracam z wiesciami, w sumie takimi co mnie paralizuja troche... bylam dzisiaj u ortopedy, jednak mam zapalenie spojenia i dostalam zaswiadczenie do cc...
Nie wiem co mam myslec nawet, nie przypuszczalam ze to sie tak skonczy, nie mam nawet pojecia jak taka cesarka sie dokladnie odbywa i mam chyba pelne gacie!
Dodatkowo moj gin jest za granica, bedzie chyba dopiero w czwartek i siedze teraz jak na szpilkach bo nawet nie wiem kiedy bedzie ta cesarka :/ masakra!

ale numer...ale tak jak dziewczyny pisza lepiej ze teraz sie okazalo niz w trakcie porodu

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Baby i co wybrałaś już kreacje na sesje?

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

A jednak. Kurcze kiepsko no ale jak to ma być dla Was lepsze to nie ma co dyskutować. Będzie dobrze za dwa dni lekarz wróci i na pewno wszystko Ci wyjaśni...

nie wybrałam chcialabym długa biala sukienke taks w stylu hippi ale nie ma nic w sklepach :-( w czwartek jeszcze pojde poszukac,jak nie znajde nic sensownego to mam jedna czarna obcisla a druga ciazowa granatowa i tyle...tyle ze obie krótkie.

Cytat:
Uaoo sie cos nie odzywa... ogolnie.porody nam sie sypia!

Kasiulenkowo a Ty bedziesz miala wywolywane czy cc?

o tym samym myślałam,dużo dzisiaj narodzin na watku

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
o! Jakie woombie?

Ja kupiłam jakiś czas temu używane i nie mogę się doczekać by spróbować biedne to moje dziecko...tyle eksperymentów będę na nim przeprowadzać. Kupiłam zwykłe białe.
To chyba mamy takie samo,też zwykle biale kupilam i też uzywane

Uaoo-wspolczuje...już kilka ladnych dni lezysz i ciagle takie zawieszenie :-(

Potrzebuje wsparcia...nie wiem po co podzielilam sie z mama informacja o niezbyt dobrych wynikach krwi,poszla dzisiaj do jakiegos lekarza i mnie straszy ze Olivia umrze albo urodzi sie uposledzona,że jestem patologiczna bo nie ide do lekarza (ide,w piatek),że to moja wina ze mam takie a nie inne wyniki krwi...chcialabym juz urodzic bo jesli to prawda ze mój organizm zatruwa moja corke to mam w pupie niegotowe mieszkanie,chce miec corke juz po tej stronie. Jutro i w czwartek musze sie spiac,dokonczyc szykowac pokoj malej i nasza sypialnie,może nawet uda sie lazienke ogarnac-i wpiatek sprobuje wymusic jakies rozwiazanie na lekarzu.

Aaaa i dużo u nas cesarek na watku...mnie troche przeraża to zw tutaj w prawie zadnym z przypadkow nie robiliby cesarki :-( bo szpital bardzo sie chwali tym ze ma max 13% cesarek i nawet jak sa komplikacje to daza do sn.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 23:28   #3714
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Baby ale po co Ty sluchas takich glupot?
Przeciez jestes pod stala kontrola lekarza, malej nic u Ciebie w brzuchu nie grozi i na pewno urodzi sie zdrowa jak ryba! Nie wkrecaj sobie znowu jakis glupot!
Stary 2016-01-05, 23:32   #3715
baby montana
Zakorzenienie

To nie ja tylko moja matka,nie wiem dlaczego zanim cos powie to nie pomysli...doskonale wie jak tu wyglada opieka zdrowotna i wie ze mam wizyte w piatek,a mowienie kobiecie w 37 tygodniu ciazy ze zabija swoje dziecko jest no...jakby to ujac...malo delikatne :-(

Z tego wszystkiego pojechalam do apteki dyzurnej szukaja czegoś co wspiera prace watroby i można brac w ciazy,podalam nazwe skladnikow babce ona powiedziala ze nic takiego nie kojarzy,zapytalam o cos innego co regeneruje watrobe a ta mowi zebym jechala na ostry dyzur i lekarz stamtad mi da leki...z 10 minut spedzilam klocac sie z nía ze mam prawo kupic lek i go brac na moja odpowiedzialnosc i ze nie wymagam zeby mnie leczyla tylko zeby mi sprzedala pastylki na watrobe...chyba pierwszy raz tak sie wkurzylam w tej ciazy na kogos poza mezem.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-05, 23:34   #3716
uaoo
Zakorzenienie

co z tego wyjdzie to nie wiem :

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Edytowane przez uaoo
Czas edycji: 2016-01-06 o 14:00
Stary 2016-01-05, 23:38   #3717
small_
Raczkowanie

Baby co rozumiesz poprzez niezbyt dobre wyniki krwi? Anemia?
A Twojej mamie się w głowie chyba poprzewracalo, żeby zamiast Cie wesprzeć i podniesc na duchu to takimi tekstami straszyć (przepraszam że tak to ujelam, mam nadzieję że się nie pogniewasz). Nie słuchaj takie glupot.

Stary 2016-01-05, 23:39   #3718
Eleo765
Zadomowienie

Uaoo, biedulko, juz bliżej niż dalej. Staraj się nie stresowac, nie nakrecac w miarę możliwości, jesteś pod opieką. Jeśli nic cie nie boli, poczytaj jakąś wciągająca książkę, obejrzyj film na lapku, żeby czas szybciej zlecial. 6 cm to już blisko!
Stary 2016-01-05, 23:44   #3719
small_
Raczkowanie

Uaoo coś dla corci planujesz stworzyć?
Baby może wstrzymaj się z brakiem czegokolwiek na własną rękę i zobacz co Ci powie lekarz

Stary 2016-01-05, 23:46   #3720
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Baby a co konkretnie Ci wyszlo w tych wynikach? Wydaje mi sie ze niepotrzebnie sie nakrecasz teraz a branie lekow na wlasna odpowiedzialnosc nie jest dobrym pomyslem w zaawansowanej ciazy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości