|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Emma super, to może i u nas zacznie
|
#3272 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w południe!
U mnie też pada śnieg ![]() Ja ostatnio noce mam nieprzespane i myślałam,że dziś nadrobie, bo najlepiej mi się śpi tak 6-9, a na codzień do szkoly syna zaprowadzam i nie ma opcji na sen. Czy mogłaby któraś napisać co teraz mowią w SR na temat pielęgnacji pępowiny,bo ja oststnio jakiegoś stresa w tym temacie łapie. Miłego dnia życzę! |
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
U nas norma, że 6 stycznia śnieg pada, zawsze prawosławne swieta na podlasiu są białe. Niesprawiedliwe
![]() Ja się bardzo ciesze, że tylko ciuchów kupiłam w sh i tyle mama mi nawiozła z uk bo teraz kompletnie nie mam do nich weny. Nie rozczulają mnie tak jak wcześniej a jedynie mam ciarki na myśl, że muszę to posegregować i poukładać jakoś z głową.
|
|
|
|
#3274 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
slyszalam wiele dobrych opinii o wozkach jedo no i cena super ![]() Cytat:
to racja, moja miała 58 cm i 3550g i 56 ubrała tylko w szpitalu (kr rekaw) a w domu w sumie od razu przeszlismy na 62 które ponosiła 1,5-2 miesiące, potem dosc dlugo 68 a 74 już od 5 miesiąca (podobnie jak u Stasia Szczeperki) Moja jest wysoka i dziś ma 4,5 roku a ubrania nosi 110/116 ![]() Maluch wagowo wypada wiekszy niz córka w danym tyg ciazy wiec nie nastawiam sie na ubrania w rozm 56 w razie czego sie dokupi Cytat:
ale fajne jest ![]() Cytat:
![]() i kolezanka ma dla mnie 2 torby ubranek chlopiecych, po ktore wybieram sie w przyszłym tyg Na razie kombinuję gdzie ja to wszystko upchnę ![]() apteczno-higieniczne sprawy dopiero zaczelam kupować ale po jednym zamowieniu z allegro chyba juz wszystko mam i zostana mi na sam koniec rzeczy ktore dostane tylko w aptece (dit d i k itp)Cytat:
u mnie też zapowiada się leniwa niedziela rodzice sie zapowiedzieli na kawe, zrobie jakis obiad i tyle bede sie obijac dziś ![]() nieznajoma wózek spoko, kolor intensywny ale jeżeli sie dobrze prowadzi i jest funkcjonalny to why not ![]() ja też nie mam wyboru co do wozka, bo mamy po corce x landera ale jest fajny takze nie narzekam, chociaż gdybym miała kasę to bym pewnie kupiła coś innego w koncu to bylo 5 lat temu
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Poszłam do sklepu po chleb i ser do obiadu, a wróciłam z tym :
![]() No i moja Gwiazda kubraczek na wyjście ze szpitala już ma Co prawda, w planach miałam misia z H&M, a te gwiazdki bardziej świąteczne, ale była przecena -50%, więc w sumie mam za 1/4 tego co bym za misia dała. Grzechem byłoby nie wziąć
|
#3276 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie i ja
Dark jak sie czujesz?
|
|
|
|
#3277 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinka piękny ten kombinezon !
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga się nie odzywała, co nie?
|
|
|
|
#3279 |
|
Rozeznanie
|
Moonunit mnie też wciągnął ten serial
teściowa opowiedziała mi trochę historii i tak już jestem na 89 odcinku![]() Co do wózka to ja strasznie na początku chciałam x-landera czytałam dobre opinie i wizualnie mi się podobają ale cenowo stoją dość drogo nawet używki a chciałąm ten move... Dasz parę zł więcej i masz nowy baby desing który jest też fajny. I tak teraz walczę ze sobą który wybrać ![]() Malinka śliczniutki ten kombinezon ja mam w panterkę po mojej siostrze która ma bzika na punkcie panterki
|
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka, śliczny kombinezon! Jaki to rozmiar? Ja planuje misia na 56, ale z tym się wytrzymam jeszcze
Gosiaczek - dziękuję, lepiej. Może dupy nie urywa, ale dzisiaj jeszcze będę odpoczywać.. W sumie co mam innego lepszego do roboty, tż pojechał do pracy, wróci kolo 22, sklepy zamknięte, nie mam tutaj zbyt wielu znajomych... Życie życie Ktoregos_dnia - w sumie trochę i to i to, chociaż bardziej nie wiem co kupić, bo wybór jest zbyt duży chyba cenowo - jestem przygotowana na to, że sporo jeszcze wydam. No i chyba jednak postawie na zakupy przez internet, bo taniej niż stacjonarnie. Czyli jednak ten sprzedawca świat-dziecka jest ok? A ma pełny asortyment ? Butelki, grzebyki do włosów? Z pościelą się wytrzymam jeszcze, ale ochraniacz musze kupić
|
#3282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam czekać przynajmniej do USG w czwartek, ale były ostatnie 3 sztuki, z czego jedna brudna, a i cena w porządku-niespełna 6 euro, gdzie miś kosztuje 20euro, więc łatwa chociaż nie szybka decyzja była ![]() Cytat:
A na takich maluchach to już w ogóle
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super!
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam tylko, że kombinezon jest z polarku, więc nie dość, że cieplutki (podwójnie szyty, od środka ma dres czy coś w tym stylu i jakieś wypełnienie) to jeszcze milutki
No i odpinane rękawiczki całkowicie
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2016-01-06 o 13:22 |
|
|
|
#3286 |
|
Zadomowienie
|
A skad ten kombinezon?
|
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma butelki, podkłady, pieluchy, smoczki, ręczniki itp. Na pościel nie patrzyłam, bo na razie nie kupuję, ale ogólnie warto przejrzeć ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Malinka śliczny!
|
|
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
W hm kombinezony są teraz po ok.50zł.poprzeceniane
Malinka ja też mam 0-3m, z nexta, więc pewnie jak Twój rozmiarowo |
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Sklep Simply, ale nie wiem czy w Polsce jest taki hypermarket i czy takie kombinezony by były
![]() Firma, z której jest ma swoją stronę internetową, ale też nie wiem czy tam by go znalazł ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() śliczny ten Twój No właśnie wydaje mi się, ze będzie mniej więcej kolo 62 jak patrzę na te bodziaki co mam
|
|
#3290 |
|
Zadomowienie
|
Moooniaaaa, Malinka super kombinezony
Emma patrzyłam też a H&M ale już wszystko wykupione
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry u nas dzisiaj nie sypie a szkoda tak magicznie było.
Kolejne pranie się pierze trzecią pralka,jeszcze 2 mi zostały. Dużo tych ciuszkow mi się wydaje. Najgorsze przede mną prasowanie tej sterty. Verreire nie martw się może ma leniwy dzień, u mnie wczoraj tak było a dzisiaj szaleje
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze jeszcze za wczesnie na pranie i prasowanie, no sama nie wiem
|
|
|
|
#3293 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi tez się wydaje ze za wcześnie chce żeby Nunek mial świeże wszystko
|
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Misia, ja też jeszcze nie piorę, nawet proszku nie mam
oglądam gazetki i poluje na promocję Loveli. Będę pewnie to robić w lutym.Jak gdzieś zobaczycie promocje to dajcie znać prosze! szukam płynu do prania i płukania, nie proszku.---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- No i z drugiej strony czekam na paczkę od bratowej, zaoferowała mi sporo ubranek
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą póki co nie mam jeszcze gdzie schować nawet ciuszków
|
|
#3296 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z drugiej strony te bazy do jednego fotelika i same foteliki też są drogie, więc może opłaciłoby się coś w tym stylu: http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-4w1-...s-p-18228.html Z trzeciej strony w tej cenie mogę mieć zestaw z wózkiem Maxi Cosi, taki o: http://dino.sklep.pl/nowy/promocja-4...s-p-21816.html Ale czy on taki fajny... nic już nie wiem ![]() Cytat:
Dzień dobry i wesołych świąt U nas dzisiaj dzień lenia.Malinka, boski kombinezon
|
||
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Ja najpierw muszę komodę zamówić.
I pozbyć się starej szafy. Dzisiaj zagonię TŻ do roboty. Niech mi powyciąga wszystko, ja poukładam i pochowa to wszystko w drugiej szafie. Tylko najpierw musi tam miejsce zrobić, a z tym może być problem.
|
|
#3298 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 0-3 miesiące to takie 56/62 Na początek będzie w sam raz Tym bardziej ze minie kilka dni zanim się maluch rozprostuje po miesiącach zwinięcia w kłębek w brzuchu ;-) Cytat:
Cytat:
![]() No właśnie co tam z Kinga? Verrerie i jak tam synus? Dark lepiej się czujesz?
01.04.2016 synek Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2016-01-06 o 14:17 |
|||
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opłaca się, bo w sklepie 3 l. kosztują ponad 40 zł....
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Mój w okolicach weekendu ma się brać za malowanie. Ostatnio nas sąsiedzi zalali i mamy zacieki na suficie i jednej ścianie, więc będzie trochę więcej roboty niż przy zwykłym odświeżaniu koloru.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

moja stronka