Co sądzicie o imigracji osób z Afryki i Bliskiego Wschodu do Europy - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-06, 12:10   #3451
rousse
BAN stały

Dot.: Co sądzicie o imigracji osób z Afryki i Bliskiego Wschodu do Europy

Coś mi mówi, że ten rząd nie przetrwa 4 lat... Jak pierwsi imigranci pojawią się na ulicach to będzie koniec PISu, tak jak zapewniło to koniec Platformie. Kaczyński jest już stary, nie wyreanimuje pisu za kolejne 8 lat, więc powinien 3 x pomyśleć nim napluje swoim wyborcom w twarz... O ile Polska będzie istniała za 8 lat.
rousse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 13:10   #3452
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Zorzoli Pokaż wiadomość
moj ulubiony argument od pana Legierskiego
Legierski jest oderwany od rzeczywistości. Trochę przykro patrzeć, że ktoś taki reprezentuje w Polsce środowiska LGBT.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 13:16   #3453
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Zorzoli Pokaż wiadomość
moj ulubiony argument od pana Legierskiego (coprawda po zamachach ale i tak to samo):

https://youtu.be/RaTkvDyxqiE?t=12m48s

"mamy doczynienia z 2 zamachami i skala tych zamachow pokazuje, ze jesli wsrod nich a terrorysci to to jest jakis znikomy promil"

no co jak mamy 1.000.000 imigrantow i 1000 gwalcilo w niemczech to to jest "TYLKO" 0,00001%
https://www.youtube.com/watch?v=RaTk...tu.be&t=13m47s

co doskonale robią niemcy? XDXDXD
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 13:31   #3454
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
co doskonale robią niemcy? XDXDXD
Niewykluczone, że Niemcy faktycznie mają zatrudnionych ekstra specjalistów, ale jeśli tak to najwyraźniej i to nie jest dobra bariera.
Stary 2016-01-06, 13:39   #3455
vouvray
Zadomowienie

Ciekawe, jak nastroje w Niemczech po masowych gwałtach...
vouvray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 14:19   #3456
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
Niewykluczone, że Niemcy faktycznie mają zatrudnionych ekstra specjalistów, ale jeśli tak to najwyraźniej i to nie jest dobra bariera.
I wróżki.
Stary 2016-01-06, 14:25   #3457
desertrose92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cottan Pokaż wiadomość
- gwałcą nie tylko muzułmanie, ale też biali mężczyźni
- nie można wrzucać wszystkich do jednego worka ( )
- różnice kulturowe, te kobiety były nieodpowiednio ubrane jak na muzułmańskie standardy, to, że muzułmańscy mężczyźni nie zostali w ośrodkach odpowiednio wyedukowani to wina Europejczyków
- niedawno zbyt głośno i bez poszanowania dla innych kultur obchodziliśmy chrześcijańskie święto, co mogło muzułmanów zdenerwować
- społeczeństwa europejskie tak naprawdę są rasistowskie i ksenofobiczne, okazują niechęć obcokrajowcom co sprawia, że w tych ostatnich rodzi się agresja
- te wstrętne kobiety to na pewno były rasistki i mogły swoim ksebofobicznym zachowaniem sprowokować napastników do ataku
- ci ludzie uciekli właśnie przed wojną, która wpłynęła na ich psychikę, nie bądźmy surowi

i inne plepleple, a taka GW tym argumentom przyklaśnie

Nie kazda muzulmanka chodzi zakryta od stop do glow. Nie ma czegos takiego jak muzulmanskie standardy. Proponowalabym zapoznac sie ze srodowiskiem a potem plesc bzdury.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Zmieniając słowa Zbigniewa Stonogi o Polakach: "Nie głosowaliście na narodowców, nie głosowaliście na Korwina" - to teraz będziecie mogły zakładać antygwałty na ulicach niektórych miast.

PiS chce przyjąć muzułmańską hołotę do Polski, zapewne jest to deal polityczny, że UE przymknie oko na to, jak teraz rządzą.

Zastanawialo mnie kiedys a wlasciwie troche nawet bolal stosunek Polakow do innych narodowosci ale widzac poziom wypowiedzi takich jak ta, gdzie ludzi nazywa sie holota, przekonalam sie, ze lepiej juz mieszkac z ta holota, ktora przynajmniej nie obraza ludzi. Nie masz prawa tak nazywac ludzi, ty mozesz byc holota na Zachodzie jeszcze gorsza niz jak nazwales muzulmanow.
desertrose92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 14:25   #3458
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vouvray Pokaż wiadomość
Ciekawe, jak nastroje w Niemczech po masowych gwałtach...
To jeden z nowych "dowodów", jaki to błąd, bo nie rozumiem, jak można tak podchodzić do własnej żony i rodziny: http://www.rmf24.pl/raporty/raport-f...od,nId,1949526

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...cal#BoxNewsImg - a Niemcy zaczynąją się wkurzać.

Cytat:
przekonalam sie, ze lepiej juz mieszkac z ta holota, ktora przynajmniej nie obraza ludzi.
- ale to jest całkowicie indywidualna sprawa, jakim ktoś posługuje się językiem; i jak już odwołałaś się, dlaczego wolałabyś tam być, to zobacz do zalinkowanego tekstu, co z żoną zrobił mąż.

Nie wyzywam, nie obrażam, ale mnie przeraża tamta kultura, która ma wliczone takie podejscie do kobiet; do tego na szczęście moja krewna jest jest po rozwodzie z takim facetem z tamtej kultury- wiem więc z reala, o czym piszę i dlaczego jestem przeciwko.

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2016-01-06 o 14:30
madana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 14:31   #3459
vouvray
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
To jeden z nowych "dowodów", jaki to błąd, bo nie rozumiem, jak można tak podchodzić do własnej żony i rodziny: http://www.rmf24.pl/raporty/raport-f...od,nId,1949526

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...cal#BoxNewsImg - a Niemcy zaczynąją się wkurzać.
Dziękuję madana za linki. Komentarze wyłączone z powodu ,,rasistowskich tekstów''
Niestety wydaje mi się, że jeszcze bardzo dużo kobiet zostanie zgwałconych, zabitych, zranionych zanim świat się obudzi, ale wtedy już będzie za późno, bo przyrost naturalny muzułmanów jest niepokojąco wysoki.

Edytowane przez vouvray
Czas edycji: 2016-01-06 o 14:42
vouvray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 14:44   #3460
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desertrose92 Pokaż wiadomość

Zastanawialo mnie kiedys a wlasciwie troche nawet bolal stosunek Polakow do innych narodowosci ale widzac poziom wypowiedzi takich jak ta, gdzie ludzi nazywa sie holota, przekonalam sie, ze lepiej juz mieszkac z ta holota, ktora przynajmniej nie obraza ludzi. Nie masz prawa tak nazywac ludzi, ty mozesz byc holota na Zachodzie jeszcze gorsza niz jak nazwales muzulmanow.
Twój wybór. Ja bym jeszcze pewnie takiemu dobierającemu się delikwentowi po głowie dała, odruchowo, nie interesują mnie jego problemy i spuchnięte coś tam. I już się tak nad nimi nie rozczulaj, Duńczycy też mają ich po dziurki w nosie, Szwedzi jeszcze trochę chodzą obok tematu, ale też zamknęli granice. No jakoś coraz mniej krajów czeka na nich z otwartymi ramionami, poza kanclerz Merkel, rzecz jasna.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 14:46   #3461
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Na dzień dzisiejszy stosunek Polaków do innych kultur i religii (bo nie słyszałem o jakimś wrogim stosunku do prawosławnych Ukraińców, którzy się u nas osiedlają) jest czymś naturalnym i zdrowym, patrząc na to co dzieje się we Francji czy w Niemczech.

Wolisz mieszkać z hołotą, która zamiast obrażać innych ludzi gwałci i molestuje?
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 15:06   #3462
201605090949
Konto usunięte

Tak swoją drogą, różnice te pokazują jak duże znaczenie w obrębie jednego gatunku ma ewolucja kulturowa. Nie tylko zresztą u ludzi, u ptaków czy delfinów napotkamy na to samo.
Stary 2016-01-06, 15:11   #3463
201607111042
Konto usunięte

Cytat:
Nie kazda muzulmanka chodzi zakryta od stop do glow. Nie ma czegos takiego jak muzulmanskie standardy. Proponowalabym zapoznac sie ze srodowiskiem a potem plesc bzdury.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Nie, nie ma . Pomine juz fakt, ze pisalam ze bedzie to jeden z argumentow jakie beda padac z ust fanow przyjmowania "uchodzcow" i nie pomylilam sie Niemki po prostu nie powinny prowokowac swoim zachowaniem wedlug pewnej madrej pani.

Rece opadaja. Naprawda zastanawiam sie, czy rownie bezczelne slowa padlyby, gdyby gwaltow dokonali rodowici Niemcy albo imigranci nie-muzulmanie.

Zaleszczotek, napisales ze robie przysluge agresorom, dalej nie rozumiem w jaki sposob.
201607111042 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 15:22   #3464
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottan Pokaż wiadomość
Nie, nie ma . Pomine juz fakt, ze pisalam ze bedzie to jeden z argumentow jakie beda padac z ust fanow przyjmowania "uchodzcow" i nie pomylilam sie Niemki po prostu nie powinny prowokowac swoim zachowaniem wedlug pewnej madrej pani.

Rece opadaja. Naprawda zastanawiam sie, czy rownie bezczelne slowa padlyby, gdyby gwaltow dokonali rodowici Niemcy albo imigranci nie-muzulmanie.

Zaleszczotek, napisales ze robie przysluge agresorom, dalej nie rozumiem w jaki sposob.
Burmistrz Kolonii Henriette Reker?
Stary 2016-01-06, 15:27   #3465
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hvid Pokaż wiadomość
dla mnie to ponury żart jest
nie wierzyłam w to początkowo, ze mozna do tego tak podejsc

http://natemat.pl/167461,burmistrz-k...a-nie-sprawcow

Henriette Reker, burmistrz niemieckiej Kolonii, stwierdziła, że kobiety powinny wykształcić u siebie specjalne wzorce zachowań broniące je przed napaściami mężczyzn.
(...)
Według zasugerowanych przez Rieker norm zachowania, kobiety powinny m.in. dbać o to, by zachowywać bezpieczny dystans od obcych mężczyzn na ulicy. "Słabsza płeć" powinna ponadto w przestrzeni publicznej trzymać się własnej grupy
(...)
Burmistrz martwią również różnice kulturowe między lokalną społecznością a przebywającymi w mieście uchodźcami. Obawia się ona, że przybysze mogą błędnie zinterpretować zachowanie kobiet jako otwartość seksualną.

obwinmy kobiety a dodatkowo niech same o siebie dbają i nie prowokują
a na koniec zwalmy to na różnice kulturowe
niedobrze mi sie zrobiło, autentycznie

Edytowane przez 201605301111
Czas edycji: 2016-01-06 o 15:29
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 15:45   #3466
201607111042
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hvid Pokaż wiadomość
Tak, o nią chodzi. Tylko musze sprostowac, ze slowa o odpowiednim ubiorze akurat nie padly, chociaz nie zmienia to wydzwieku calej wypowiedzi pani burmistrz. Nie wiem czemu mi sie ubzduralo, ze powiedziala tez cos o ubiorze. Chyba dlatego, ze czytalam w jakims artykule, ze sama ofiara powiedziała, ze gdyby miala spodnice,to pewnie napastnicy by jaz niej zdarli. Pomieszało mi się.
201607111042 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 16:06   #3467
Imperialista
BAN stały

Podobno Pani burmistrz Kolonii była zaatakowana nożem przez przeciwnika osiedlania nielegalnych imigrantów. Patrząc na słowa tej wariatki na temat wydarzeń w Kolonii stwierdzam, że napastnik był chyba prorokiem. Niech sobie zrobi gwardię z muzułmańskich mężczyzn
Stary 2016-01-06, 16:51   #3468
rousse
BAN stały

Uważaj z czego żartujesz , już kilka razy w tym wątku tak miałam, że z czegoś żartowałam, a okazało się to prawdą (np mycie kibli muzułmanom przez Chrześcijan) więc muzułmanskie gwardie "pilnujące niemieckich ulic" (przed rasistami) i szariatu by mnie nie zdziwiły (od razu będą wymierzać kary nieodpowiednio ubranym kobietom )
Stary 2016-01-06, 16:59   #3469
Imperialista
BAN stały

Ogólnie Niemcy są bardzo dziwnym społeczeństwem. Czytając na facebooku ich podziw nad tym, że Polacy nie boją się masowo protestować i głośno mówią o tym co myślą, to wówczas pomyślałem sobie, że coś musi tam być nie tak. Bo przecież Niemcy są niby bardziej demokratyczni i bardziej zorganizowani, więc to oni nie powinni mieć problemów z protestami przeciwko przyjmowaniu nielegalnych imigrantów.

Gdyby u nas w Polsce coś takiego się stało, to jaka byłaby reakcja społeczeństwa?
Stary 2016-01-06, 17:20   #3470
rousse
BAN stały

Myślę, że tam od dawna (może jest a raczej był kapitalizm, ale) nie ma demokracji, o ile kiedykolwiek była. Niemcy mylą te dwa pojęcia. Są zorganizowani znaczy ktoś im życie organizuje
Stary 2016-01-06, 17:23   #3471
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Ogólnie Niemcy są bardzo dziwnym społeczeństwem. Czytając na facebooku ich podziw nad tym, że Polacy nie boją się masowo protestować i głośno mówią o tym co myślą, to wówczas pomyślałem sobie, że coś musi tam być nie tak. Bo przecież Niemcy są niby bardziej demokratyczni i bardziej zorganizowani, więc to oni nie powinni mieć problemów z protestami przeciwko przyjmowaniu nielegalnych imigrantów.

Gdyby u nas w Polsce coś takiego się stało, to jaka byłaby reakcja społeczeństwa?
Tu masz niezłe wg mnie wytłumaczenie, dlaczego tak dziwnie dla wielu Polaków się zachowują:
http://fzp.mobile.salon24.pl/689967,...iemcy-to-robia
madana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 17:49   #3472
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Tu masz niezłe wg mnie wytłumaczenie, dlaczego tak dziwnie dla wielu Polaków się zachowują:
http://fzp.mobile.salon24.pl/689967,...iemcy-to-robia
Też już o tym słyszałam - od kolegi mieszkającego na stałe w Niemczech, a ten z kolei usłyszał to od rodowitego Niemca. Poza tym, każdy Niemiec boi się posądzenia o rasizm, nazizm bo to oznacza wykluczenie ze społeczeństwa, stratę pracy itp. itd.*

*przynajmniej wg jego słów
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 17:54   #3473
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Pomyślałem sobie, że jednak użyłem złego słowa. Bardziej pasujące niż hołota powinna być "dzicz".
Stary 2016-01-06, 17:55   #3474
201606201201
Konto usunięte

Pozwolicie, że wtrącę się do Waszej dyskusji z małym pytaniem Ilu w końcu mamy przyjąć tych imigrantów i kiedy? Bo co chwilę słyszę inną wersję.
201606201201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 19:51   #3475
Imperialista
BAN stały

Adam Andruszkiewicz, poseł Kukiz 2015 i prezes Młodzieży Wszechpolskiej, napisał list do niemieckiego Bundestagu :

http://telewizjarepublika.pl/posel-k...yki,28104.html
Stary 2016-01-06, 21:20   #3476
Monster66
TheBill

Ja to już bym wolał pisowskie,POwskie tvp przerobione na republika.tv,Trwam czy niż to.

http://www.tvp.info/23466416/niemiec...iety-w-kolonii
Stary 2016-01-06, 21:30   #3477
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Monster66 Pokaż wiadomość
Ja to już bym wolał pisowskie,POwskie tvp przerobione na republika.tv,Trwam czy niż to.

http://www.tvp.info/23466416/niemiec...iety-w-kolonii
Może to zabrzmi dziwnie, ale w kategorii wolne i rzetelne media wyprzedzamy Niemców - u nas gdyby zatajano taką informację, to byłaby rewolucja w TV większa niż teraz ma miejsce.
Stary 2016-01-07, 18:30   #3478
lokilook
Raczkowanie

Jak miło
http://www.dailymail.co.uk/news/arti...ing-women.html

'I'm Syrian. I must be handled in a friendly manner. Mrs Merkel invited me,' said one

'You can't do anything to me – I will get myself a new one in the morning.'
lokilook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 18:33   #3479
Hvid
Zakorzenienie

W Austrii poszkodowane kobiety też zaczęły się zgłaszać na policję:

Również w Austrii wiele kobiet poskarżyło się na molestowanie seksualne przez cudzoziemców w okresie świątecznym, zwłaszcza w sylwestra - poinformowała policja. Do takich napaści doszło w Salzburgu. Konkretna liczba zgłoszeń nie jest znana. Zgłoszenia te napłynęły dopiero kilka dni po napaściach, po obszernych doniesieniach mediów na temat podobnych zajść w Kolonii w Niemczech - powiedziała rzeczniczka policji w Salzburgu Valerie Hillebrand. (http://www.tvn24.pl)

http://www.tvn24.pl/austria-skarza-s...,608860,s.html
Stary 2016-01-07, 19:07   #3480
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez inakarol Pokaż wiadomość
Pozwolicie, że wtrącę się do Waszej dyskusji z małym pytaniem Ilu w końcu mamy przyjąć tych imigrantów i kiedy? Bo co chwilę słyszę inną wersję.
Nie wiem, chyba tyle, ile chciało PO, a nie wiadomo ile to było ostatecznie (minister PO nie chciała powiedzieć nawet Dudzie ). Liczba może być mniejsza, jeśli zostaną spełnione "warunki" (czy może pobożne życzenia) pis, (przyjazd z własnej woli do Polski itd.) w co szczerze wątpię.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości