|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
Ja bym dala wapno, po co ma sie meczyc, a na pewno jej nie zaszkodzi. |
|
|
|
|
#2612 |
|
Raczkowanie
|
A ja się niewyspalam Ale to dlatego ze jestem u rodziców i przeniosłem się do pokoju brata bo obok łazienka A z mojego musiałabym po schodach ganiac. Ale strasznie mi niewygodnie było pewnie inne miejsce i nie zabrałam mojej podusi.
Za to mama wzięła mnie w obrotu i ciągle karmi i doradza A ja mam tylko odpoczywać. Moja torba do szpitala wstępnie spakowane bo ja ze sobą musiałam juz zabrać w razie w. Bo jeszcze nie wiem jak długo tu będę na pewno do przyszłego czwartku zebym juz nie musiała autobusem do lekarza jechać . Ja mam kosmetyki z bd tylko chyba zły krem kupiłam bo miał być przeciw odparzeniom ten różowy Ale jest zwykły i bambino mam też. Co do tego kremu zimowego to może po prostu co ta go nie toleruje. Mój brat choć już ma 22lata to tylko Nivea bo po kazdym innym caly czerwony i skora podraznona choc np mi czy siostrze nic sie nie dzieje. |
|
|
|
#2613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nigdy nie używałam tych kosmetyków, jak była malutka to bubchen używałam, potem nivea i bambino i było dobrze, a po tym kremie wystarczyło raz posmarować , umyła dokładnie buzie z pozostałosci kremu i dałam już wapno .---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Ja szczerze powiedziawszy nie spodziewałam się takiej reakcji, tym bardziej, ze to pierwszy raz w życiu- uczulenie
|
|
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
Elena daj wapno nie zaszkodzi...
Siasia a to dziwne ci powiem, z ktorej czesci pochodzisz?
|
#2615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() Cytat:
![]() Potem sobie to odsmażali na patelni na drugi dzien i niby taaaaakie pycha ![]() U mnie nic nowego. Dalej boli tak samo jak bolało. Kłuje, rwie i nic z tego nie wynika ![]() Zasadziłam sobie probiotyk w kuciapę i poszłam do wanny. Ciepła woda złagodziła. Chwilowo rwie mniej. Mąż złożył leżaczek małemu, teraz się mrozi. A tak poza tym nuda w ten wolny dzien ![]() W ramiach odmiany codziennej prozy życia zmieniłam serial Z Ranczo na Kasię i Tomka
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasia i tomek rulez Dobrze ze ci po cieplej kapieli przeszlo..
|
|
#2617 | |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
to nie piszą a świętują
|
|
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
u nas noc tragiczna, pola miała chyba jakieś koszmary wie w sumie zasnęłam dopiero przed 4. O 7 pobudka ale tz przejął młoda i pospalam do 8 bo tz pozniej do pracy. Pozniej zaliczyliśmy sanki i tyle radosci mimo ze śniegu tylko odrobinka Juz jutro wizytujemy marciar i motyl! do mojej wizyty równe 24h ![]() A wczesniej jade jeszcze dokupić kilka sztuk ubranek 56 rozmiar bo praktycznie nic z tego ne mam. I to juz bedzie koniec zakupów - nawet fotelik juz mamy Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2619 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja Was nadrabiam
Paula, bardzo zgrabnie i pięknie wyglądasz , modelowa ciężarówka Lucy, widzę, że u Ciebie przebojów ciąg dalszy
|
|
|
|
#2620 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ja mam dzień po Was-w piątek U nas niby biało, ale na sanki śniegu za mało, moze lżejsze dziecko to jeszcze jeszcze, ale jakby posadzić moja 6latkę, to płozy po ziemi by jechały
|
|
|
|
|
#2622 |
|
Rozeznanie
|
Hej, dawno mnie nie było. Pewnie i tak mnie nie pamiętacie. Mam nadzieje że u Was wszystko w porządku. Ja jestem na antybiotyku bo od poniedziałku zeszłego dusi mnie pół nocy i nie mogę spać przez to.
Wesela brata w sylwestra się udało, do 6.00 rano wytrwałam, Pola do 23, ale przewidziała to mała bestyjka bo dzień wcześniej poszła spać o 23 i wstał przed 11 ![]() Były animatorki dla dzieci, wiec nie przeszkadzały rodzicom. Kieckę i płaszcz ostatecznie pożyczyłam.
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za jutrzejsze wizyty
![]() Ja idę we wtorek, zamierzam dotrzymac, muszę się w końcu dowiedziec ile mały waży i nie zapomnieć spytać tak jak ostatnio
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny (szczególnie te z tp z początku lutego): czy miałyście mierzone w jakiś sposób miednicę? Nie wiem juz czy to jest plotka czy fakt, że takie coś się robi?
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A koleżanka która chodziła do SR z tego szpitala już miała w szkole mierzone. Mierzą mierzą.
|
|
#2626 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie.ma.święta ![]() Zrobiłam kopiec kreta i oglądam Greya Aaa i znowu mam katar !!! Zaraz mnie szlak trafi [
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie mierzyli juz w sierpniu. ...
|
#2630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dopiero w szpitalu przy przyjęciu na oddział mi mierzyli . |
|
|
|
|
#2631 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam, jakie cuda pisałyście o tych majtkach po porodzie i nie wiem, czy śmiać się czy płakać
Mam nadzieję, że mnie taki los ominie, bo chyba sajgon im zrobię na oddziale, jak zaczną sie czepiać .Nie wiem, jakie są zwyczaje w "moim" obecnym szpitalu, ale tam, gdzie wcześniej rodziłam, nikomu nic do tego było, nikt nie sprawdzał itd. , ja akurat miałam te jednorazowe fizelinowe, bo takie kupiłam, ale nikt mnie nie pytał ani nie zaglądał pod koszulę .Położne skupiały się na opiece nad niemowlakiem, nauką karmienia, a nie sprawdzaniu czy mam majty czy nie Czyli jeszcze nie wszystkie polskie szpitale zeszły na psy
|
|
|
|
#2632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2634 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z Lubelszczyzny I w zyciu nie slyszalam o startych zniemniakach z kielbaska. Ale spoko, juz nadrabiam ![]() Aaaa no tak. Zapomnialam bo w UK tego nie ma Cytat:
Tez o tym slyszalam ale to plota. Miednica sie rozchodzi podczas porodu, nie ma znaczenia jakiej jest wielkosci. W UK jesli dziecko jest powyzej 4.5kg to I tak sklaniaja sie raczej ku cesarce, ale nie ze wzgledu na wielkosc miednicy. |
||
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam się nie znam, ale tak sobie myślę, że podanie wapna przecież nie zaszkodzi
|
|
|
|
|
#2636 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Hej dziewczynki
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Za to jak byłam w kieleckiem, to jadłam chyba coś podobnego, tylko tam w środku kiełbasek nie było, tylko mięsko, bodajże golonka, strasznie sycące, w smaku nawet nawet, podobno jak się je pierwszy raz, to nie zachwyca, trzeba popróbować kilka razy,żeby sie rozsmakować- tak gospodarze zapewniali . W moim obecnym szpitalu cc nie robia jak dziecko ma 4 kg( z usg), tylko dopiero powyżej 4,5 kg- chyba mają już standardy jak u UK
|
|
|
|
|
#2639 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
|
|
#2640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale to na pewno ten krem, bo w tym czasie ani nie zjadła nic nowego ( zresztą nie ma uczuleń na jedzenie), ani nie zmieniłam płynu, proszku do prania,no nic zupełnie . Mam nadzieję, że mały dobrze zareaguje, bo mam dla niego wszystko BD .Na razie zaczyna troszkę to zaczerwienienie schodzić, chociaż baaardzo powoli, opuchlizna ciągle sie utrzymuje i skóra taka chropawa .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

.
, reszta dnia- czyste lenistwo
.
boli mnie tak okresowo...
, umyła dokładnie buzie z pozostałosci kremu i dałam już wapno

Teraz dla odmiany nie leci mi z nosa tylko mam calkiem zapchany. Dysze jak lokomotywa juz od dawna bo mi jakos tym razem macica bardzo na przepone uciska. Ale z tym zapchanym nosem do dysze klasycznie, chlopaki w pracy maja polewke ze mnie. Prawde mowiac to chyba mi powoli przechodzi ale nadal ciezko.

, modelowa ciężarówka 
Były animatorki dla dzieci, wiec nie przeszkadzały rodzicom. Kieckę i płaszcz ostatecznie pożyczyłam.