|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Piersi sobie powiększamy i o życiu rozmawiamy cz. 24
Dziewczyny bardzo proszę o radę. Byłam na dwóch konsultacjach i jestem zupelnie zdezorientowana bo kazdy lekarz powiedzial cos innego
zacznijmy jednak od tego jak wygladam. Obu lekarzy bylo zgodnych co do tego ze jestem dosc trudnym przypadkiem.Wynika to z tego ze mam pokrzywioną klatke piersiowa ( pozostalosc po dzieciecej krzywicy). Z lewej strony dosc mocno wystaja mi dolne zebra. Po prawej natomiast na wysokosci troche powyzej pachy klatka jest jakby wklesla. Skutkuje to duza asymetria. Generalnie moja wyjsciowka to zupelne zero po prawej stronie ( tam gdzie klatka jest troche wklesla) i male co nieco po lewej. Wyglada to tragicznie i dlatego zdecydowalam sie na operacje. Dodam ze jestem po dwoch karmieniach ( pierwsze 7 mcy) drugie (15 mcy), ale piersi nie sa obwisle no bo nie maja z czego... na pierwszej konsultacji bylam u dr S. Ł. Juz na starcie jak tylko mnie zmierzyl i obejrzal klatke powiedzial ze nie ma opcji zeby ta asymetrie wyrwnac i ze do obu piersi trzeba wlozyc ten sam implant i raczej nie duzy. Dadam ze jeste szczupla osoba o drobnej budowie (164cm, 53 kg) Powiedział ze max zmiesci sie tam Allergan 410FF 255. Wiecej powiedzial ze nie ma co ryzykowac bo bedzie bardzo nie naturalnie i zle...Na drugiej konsultacji bylam u dr A.B. Od razu powiedzial ze konieczne sa implanty o roznej wielkosci zeby jak najbardziej zniwelowac asymetrii ktora jest i ze jak wlozy sie to samo to bedzie wygadac zle. Co ciekawe powiedził ze do tej lewej piersi (tej której praktycznie nie ma) nie wkladal by mnie niz 320 Hi, proponowal nawet 370 hi. Cokolwiek mniejsze jego zdaniem nie warte jest w ogole zabiegu...do lewej zaproponował 275MD lub 320MD. Chodzi oczywiscie o Silimedy. Do prawej proponowal wysoki profil gdyz twierdzi ze tylko taki ma sens przy moje pokrzywionej budowie. Jestem zdecydowalna na impleanty anatomiczne ale to co lekarze powiedzieli o ich wielkosci zupelnie mnie zdezorientowało.Mi zalezy na takim biuscie konkretne B i zeby bylo jak najbardziej naturalne. To co proponuje A.B. wydaje mi sie przynajmniej na tej wizualizacji ktora robil na kompie jakies za duzee. Wydaje mi sie ze zle bylam sie z tym czula tyle lat zyjac bez biustu... On jednak twierdzi ze bede napewno zdowolona. S.Ł. zaskoczył mnie natomiast ze nawet nie ma zamiaru probowac z implantmai roznej wielkosci...Osobiscie bardziej do gustu przypadl mi A.B. ale widzac ich mine jak zobaczyli moja krzywe zebra zastanwiam sie czy w gole warto cokowiek robic bo i tak zle to wyjdzie
29 luty br.☺ A.B. Silimedy Natural L.275 MD, P. 320 HI Edytowane przez Perelka801 Czas edycji: 2016-01-06 o 17:51 |
|
|
|
#4082 |
|
Raczkowanie
|
No tak wydaje się śmieszne z tą waginoplastyką, ale ja to myślę, że gdybym tak powiedziała ludziom, to by sobie jeszcze pomyśleli, że naprawdę i potem pół firmy by gadało o tym, że mam waginoplastykę
I zapewne byliby wszyscy święcie przekonani, że mają rację.Po prostu będę ucinać ten temat. Generalnie jestem na zwolnieniu lekarskim, także się kuruję. mam nadzieję, że nie będzie trzeba przekładać operacji, o ile oczywiście wyniki badań wyjdą w miarę ok... Chirurg na razie nic nie odpisał. Przełożenie terminu operacji byłoby dla mnie dużym problemem, bo później nawet nie miałby kto mi pomóc... i tak mam zamiar chyba wykupić dodatkową dobę w klinice, bo nie wiem jak to będzie. Ech, często myślę ostatnio o tej operacji i o tym, czy się uda, czy się nie uda... Perelka801 podajemy tylko inicjały lekarzy, bez nazwisk. Moim zdaniem, jeśli pewna nie jesteś to może idź jeszcze do kogoś trzeciego na konsultację, a nawet i do czwartego. Zawsze się lepiej upewnić. Tutaj, zwłaszcza bez zdjęcia Twoich piersi ciężko będzie powiedzieć co jest lepsze, zwłaszcza, że nie jesteśmy chirurgami i ja osobiście na pewno bym się nie odważyła Ci mówić, który chirurg ma rację. Dla pewności myślę, że lepiej jakbys jeszcze z jakimś chirurgiem to skonsultowała
Edytowane przez malaistotka90 Czas edycji: 2016-01-06 o 17:41 |
|
|
|
#4083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale do rana jeszcze daleko
|
|
#4084 |
|
Rozeznanie
|
Perełka, same dylematy, skąd my to znamy
Większość z nas przez to przechodzi. Ja Ci radzę przede wszystkim nie śpieszyć się i może faktycznie odwiedzić jeszcze jakiegoś lekarza. Dobre by było połączenie obu teorii tzn, różne wielkości ale nie za wielkie ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- A co do reakcji najbliższych to myślę, że wynika ona z troski. Powinnyśmy dać im trochę czasu na oswojenie. Oby wykazali na tyle chęci, żeby choć spróbowali nas zrozumieć
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Nabery, wstaw cos nowego - bo ja nie pamiętam zeby Ci tam cos mialo opasc
? - ja dostalam zalecenie nosic 3mies, wiec widocznie jakis wplyw to musi miec, ściskałam bardzo mocno pas.Malaistotka, czemu doktorka nie atakujesz przez telefon? Ja bym od razu dzwonila ![]() Hej Perelka - no cóż, jezeli A.B wybiera Ci sredni/niski profil i wysoki to widocznie da sie to jakoś chociaż optycznie może wyrównać, poza tym On tam jeszcze stosuje techniki nacinania mięśni itd. Na pewno bardziej bym sie skłaniała ku temu niż dwa małe, te same implanty.. nie wiem, kogo można by Ci jeszcze polecić, chyba to jeden z lepszych wyborów. Balonowa!!!! &$ &$%@*$ ale Ci zazdroszczę tych implantów Kto pytał o pas? Noemi? Przecież ja mam, odezwij się
|
#4086 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale tez wydaje mi sie ze ten sam implant w obu piersiach tylko poglebi asymetrie. Ja chyba na taka opcje bym sie nie zgodzila.
|
||
|
|
|
#4087 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poczekam do jutra, jak nie odpisze, to do niego zadzwonię Sądzę, że chyba do końca tygodnia powinno mi przejść i mam nadzieję, że nie będzie żadnego przekładania terminu ;p Nie mam gorączki, ale mam przepisany antybiotyk, który łykam. Nawet zastanawiam się, czy wyłykać go do końca, bo w sumie to czuję się już nawet ok. Najgorzej było w poniedziałek, ale to pewnie dlatego, że w pracy cały czas klima działa. |
|
|
|
|
#4088 |
|
Zadomowienie
|
Wyliczanka na dzis
![]() Balonoowa witaj w wyliczance Jezu laski ale zasuwacie z tymi postami!! Nie ma szans zebym nadrobila
|
#4089 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie nadal mocno trzyma mięsień prawej piersi. A może taka już moja uroda - bo miałam asymetrię? Zaraz coś wstawię.
|
|
#4090 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Nie wiem od czego to dokladnie zalezy. Ja nie musialam nosic ale chyba Siwa tak. |
||
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Twoim miejscu poszlabym jeszcze na konsultacje do przynajmniej dwoch innych lekarzy. Jestem pewna, ze da sie cos wymyslic.
... Edytowane przez enn_ Czas edycji: 2016-01-06 o 20:16 |
|
|
|
|
#4092 |
|
Raczkowanie
|
Nabery, ale Ty chcesz zeby Ci opadło coś? przecież są na idealnej wysokości...
ja myslałam, ze nie nosisz tego pasa juz dłuuugooo
|
|
#4093 |
|
Raczkowanie
|
Szann napisałam wiadomość na priv. Ismenka tez
Ja się boje żeby moje piersi na pewno opadły i wypełniły dol piersi bardziej ..... |
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- cygaro, Ty masz te z tego bardziej spoistego żelu?
|
|
#4095 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mówisz, że dobrze doktorek dobrał? jeszcze proponował jakieś poly tech replicon czy coś takiego, ale nie mogę znaleźć w necie tych 480xp ![]() Cytat:
tylko 19 dni...aaaa ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
|
|
#4096 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny bardzo dziękuję za odzew😚😚 Tez się skłaniam do trzeciej konsultacji chociaż nie bardzo mam pomysł do kogo 😕generalnie całe życie dawałam rade bez biustu wiec i jakoś chyba nie zdawałam sobie sprawy ze jak juz się zdecyduje to okaże się że lekarze zdjagnozuja mnie jako " trudny przypadek". Wiem ze każdy ma inną budowę ale może jest tu ktoś podobnej postury jak ja i podpowiedział by co sobie zaimplementowal😉co dało ładne zgrabny rozmiar B. Mój wymiar pod to 74, w " biuscie" no prawie 78😢 wzrost tak jak pisałam wyżej 165 waga obecnie 54 ale zwyczaj 2 kg mniej. Drobna budowa. Cakw zycie okreslana " matko jski chudzielec ".Szczególnie zależy mi na osobach ze Silimedami. Pozdrawiam Was serdecznie 😊
|
#4097 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dodałam zdjęcia w koszulce.
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Perelka, silimedy naturale wychodzą najpiękniej jak tylko mogłabym Ci opisać - chyba najładniej. Aacchszzzz... że też nie mogłam ich mieć
Trudny przypadek.. :/ fajnie. Wymiarami jesteś szczuplejsza ode mnie, a u mnie wyszło licho 460 ![]() Kogo mogłabym Ci doradzić. .. hmm, nie wiem, serio. Na całą Polskę nie mam pomysłu. .. Nabery, czekam na foto inaczej nic nie będę tu kombinować ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- O cyk, sie zdublowalysmy to ide
|
#4099 |
|
Raczkowanie
|
Ismenka wiem tyle, ze mam twarde, ale podam Ci nr katologowy:
LSC 93 350 Perełko, nas tu wiecej takich niskich... ja mam jeszcze mniej a mam średniej wielkości implant 350cc (okrągły) i wyszedł mi rozm. 65G/H wiec o B zapomnij, pewnie by sie okazało ze teraz masz taki ![]() jestes z Warszawy? mozesz wstawić wyjsciówkę? ja mam z jednej strony bardziej zaokrąglone zebra(przez co implant bardziej na bok ucieka) i cycki tez mialam asymetryczne, a Ty o tym wiedziałas wczesniej czy dopiero te konsultacje Cie uswiadomiły? ja sie boje tych róznych wielkości implantów...kurcze z wiekiem gruczoł zanika i zostanie skóra z bardziej widocznymi workami i nie wiem czy tego nie bedzie widac? przeciez natura dała Ci równe piersi...może małe, ale równe... ale trudno tak mówić i nie widziec
|
|
#4100 |
|
Raczkowanie
|
Dobra, Szann, wstawiam zdjęcia golasów specjalnie dla Ciebie. Teraz dokładnie zobaczysz o co chodzi, choć nie ukrywam, że po tej wypowiedzi na temat robienia cycków w Czechach, trochę mnie ściska w żołądku w obawie, że to nie wina wyjściówki i asymetrii...
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Cygaro, co Ty piszesz. Nie ma dwóch tych samych piersi, no co Ty, zawsze będzie różnica. Ojej to tak samo jak lewym okiem więcej mrugasz i na nim śpisz i będziesz miala więcej zmarszczek pod nim, nie jesteśmy symetryczni i raczej nigdy nie będziemy.
350cc samo w sobie to takie B/C a skoro dziewczyna ma jedno wielkie nic na klacie to wyjdzie jej takie właśnie b, c stanikowo oczywiście więcej. Wizualnie to co innego. Powinnaś to zaznaczyć, bo Twoje piersi nie wyglądają ani na G, ani na D nawet. Tylko takie fajne C ;-) ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Nabery Rybko. No..napisałam w albumie
Arturito vel A.B Warszawa! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post52273277-> 20.04.2015r. Nagor 460cc EHR 12,2 p.5,8 za mało! -> 24.10.2016r. Silimed Natural 610cc XH 13,7 p.7,1 ![]() Edytowane przez szann Czas edycji: 2016-01-06 o 21:30 |
|
|
|
#4102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
D.F. 11.11.2015 A/68/155/45 kg Eurosilicone okrągłe EHP 375cc /11,6/5,2 cm Edytowane przez nabery Czas edycji: 2016-01-06 o 21:41 |
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak jest z M.Sz. z Warszawy? Dobry chirurg, czy tylko mily celebryta?
|
#4104 |
|
Raczkowanie
|
Wstawiłam ten swoją nieszczęsną wyjściówkę. Dziewczyny jeśli któraś z Was ma silne nerwy zapraszam do obejrzenia
Tak Cygaro13 jestem z Warszawy. O asymetrii i pokrzywionej klatce wiem od dawna. Dodatkowo mam skrzywienie kręgosłupa. Szczególnie uwidaczniało się to w ciążach kiedy mój brzuch układał się po lewej stronie pod tym wypukłym żebrem. Generalnie A.B. zrobił na mnie dobre wrażenie, to co mówił o wyrównywaniu asymetrii "trzymało się kupy". Zależy mi na dośc szybkiej operacji żeby w lato móc w końcu pojechać z dziećmi nad morze i wyjść bez stresu na plażę . Chyba mało wiem o rozmiarach staników bo te FF o którym piszecie to nawet nie mam pojęcia jaki to rozmiar. Chciałabym mieć zgrabny zwyczajny biust bez efektów push up, średnio mi też zależy na małej czy dużej autostradzie
|
|
|
|
#4105 |
|
Raczkowanie
|
Perełka, nie masz jakiejś wielkiej asymetrii
Pewnie stąd się biorą różne opinie chirurgów, że z jednej strony fajnie by było zupełnie wyrównać i włożyć 2 różne implanty, a z drugiej strony widziałam w galeriach chirurgów, że przy niewielkich asymetriach i założeniu różnych implantów, potem ta początkowo mniejsza pierś po wszczepieniu implantów jest większa od tej drugiej A że efekty operacji są niestety nie do końca przewidywalne, to nie wiadomo które rozwiązanie lepsze Pewnie każdy chirurg ma jakąś swoją wizję i na pewno oboje znają się na rzeczy, ale to już Ty musisz podjąć decyzję ostateczną, co wolisz Ja też wahałam się pomiędzy 2 chirurgami i nie wiem do tej pory czy podjęłam 'dobrą' decyzję i pewnie do czasu operacji się nie dowiem, a może nawet nigdy się nie dowiem enn_ o M.Sz. to ktoś tu kiedyś na forum pisał, że na operację u niego się czeka 3 lata :P |
|
|
|
#4106 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, brałyście osłonowe do antybiotyków po operacji ?
|
#4107 |
|
Raczkowanie
|
Ja brałam
|
#4108 |
|
Rozeznanie
|
|
#4109 |
|
Raczkowanie
|
Ja brałam ale dopiero jak zaczęłam antybiotyki po operce
|
|
|
|
#4110 |
|
Raczkowanie
|
Brałam osłonowe tylko w domu. Najlepiej zażyć probiotyk 2 h po antybiotyku - tak zalecają aptekarze.
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.

zacznijmy jednak od tego jak wygladam. Obu lekarzy bylo zgodnych co do tego ze jestem dosc trudnym przypadkiem.Wynika to z tego ze mam pokrzywioną klatke piersiowa ( pozostalosc po dzieciecej krzywicy). Z lewej strony dosc mocno wystaja mi dolne zebra. Po prawej natomiast na wysokosci troche powyzej pachy klatka jest jakby wklesla. Skutkuje to duza asymetria. Generalnie moja wyjsciowka to zupelne zero po prawej stronie ( tam gdzie klatka jest troche wklesla) i male co nieco po lewej. Wyglada to tragicznie i dlatego zdecydowalam sie na operacje. Dodam ze jestem po dwoch karmieniach ( pierwsze 7 mcy) drugie (15 mcy), ale piersi nie sa obwisle no bo nie maja z czego... na pierwszej konsultacji bylam u dr S. Ł. Juz na starcie jak tylko mnie zmierzyl i obejrzal klatke powiedzial ze nie ma opcji zeby ta asymetrie wyrwnac i ze do obu piersi trzeba wlozyc ten sam implant i raczej nie duzy. Dadam ze jeste szczupla osoba o drobnej budowie (164cm, 53 kg) Powiedział ze max zmiesci sie tam Allergan 410FF 255. Wiecej powiedzial ze nie ma co ryzykowac bo bedzie bardzo nie naturalnie i zle...Na drugiej konsultacji bylam u dr A.B. Od razu powiedzial ze konieczne sa implanty o roznej wielkosci zeby jak najbardziej zniwelowac asymetrii ktora jest i ze jak wlozy sie to samo to bedzie wygadac zle. Co ciekawe powiedził ze do tej lewej piersi (tej której praktycznie nie ma) nie wkladal by mnie niz 320 Hi, proponowal nawet 370 hi. Cokolwiek mniejsze jego zdaniem nie warte jest w ogole zabiegu...do lewej zaproponował 275MD lub 320MD. Chodzi oczywiscie o Silimedy. Do prawej proponowal wysoki profil gdyz twierdzi ze tylko taki ma sens przy moje pokrzywionej budowie. Jestem zdecydowalna na impleanty anatomiczne ale to co lekarze powiedzieli o ich wielkosci zupelnie mnie zdezorientowało.Mi zalezy na takim biuscie konkretne B i zeby bylo jak najbardziej naturalne. To co proponuje A.B. wydaje mi sie przynajmniej na tej wizualizacji ktora robil na kompie jakies za duzee. Wydaje mi sie ze zle bylam sie z tym czula tyle lat zyjac bez biustu... On jednak twierdzi ze bede napewno zdowolona. S.Ł. zaskoczył mnie natomiast ze nawet nie ma zamiaru probowac z implantmai roznej wielkosci...Osobiscie bardziej do gustu przypadl mi A.B. ale widzac ich mine jak zobaczyli moja krzywe zebra zastanwiam sie czy w gole warto cokowiek robic bo i tak zle to wyjdzie

I zapewne byliby wszyscy święcie przekonani, że mają rację.

no ale do rana jeszcze daleko

ja myslałam, ze nie nosisz tego pasa juz dłuuugooo