|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Uaoo tak pilam rycyne, powoduje skurcze macicy, ale tez sie po tym sra jakby sie bylo opetanym.
Dotka dokladnie taka sama sytuacja, tylko u mnie najprawdopodobniej zawinilo lozysko. Od chwili spadku tetna Wojtusia, do chwili wyciagniecia go minelo ok 10 minut! Nie lekcewazcie tego cholernego lozyska, bo mnie ma usg (w tym samym dniu! Kilka godzin wczesniej) powoedzielo, ze starzejace sie lozysko NIE jest wskazniem do cc, ale spadajace tetno dziecka tak! Ja poki co z laktatora nie korzystam, Malego przystawiam na kazde zawolanie. Fakt boli jak diablo, ale chce karmic piersia i walcze o laktacje. Casa zastrzyki p/zakrzepowe dostaje w szpitalu, ale chyba po wyjsciu nie bedzie ich. Dzieki za gratulacje i slowa otuchy. Przepraszam, ze sie tyle nie odzywalam, ale telefon mi zdechl, tz przyjechal i troche sie malym zajal, a ja odsypialam noc.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3842 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Vikito prawda, cześć z nich jest po prostu fajna torba z większa ilością kieszonek- choć ta w paski wydajecie dość wąska- widziałam w smyku- nawet zastanawiałam sie nad nia ale troche mała jak na nasze potrzeby. Ale trzeba im przyznać ze wyglądają naprawdę super...
MALWI wracaj do sił! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3844 |
|
Raczkowanie
|
malwi szybkiego powrotu do pełni sił
viki super model ! |
|
|
|
#3845 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w innym wypadku miałam upatrzoną taka za 5 dych na allegro bo ta dołączona do mojego wózka jest mała i prawie nie ma przegródek Cytat:
w sensie z tą firmą, u siebie w Smyku nie widziałam/nie zwróciłam uwagi, a w sumie większość rzeczy kupowałam przez internet wiec w żadnych hurtowniach nie byłam nawet ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
ale chyba nie powinno aż tak boleć przy karmieniu, może spytaj się położnej albo doradcy laktacyjnej czy wszystko jest ok?
|
|
#3846 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;54031248]Melduje się dziewczyny. O 12 pojechaliśmy z tż do szpitala na kolejne ktg, wykres był w porządku, ale czekaliśmy na niego 4 godziny! Nie poważni lekarze w tym szpitalu:/ skurcze na poziomie około 50% i w końcu macica zaczęła reagować na ruchy dzieciaczka, rozwarcie na całą 0.5cm ... Trochę mi jeszcze brakuje. W każdym bądź razie jutro mam się na godzinę 9.00 zgłosić do szpitala na przyjęcie. Z tego wszystkiego nie zapytałam czy od razu będą wywoływać czy czekać na rozwój sytuacji. Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Może samo się rozkręci ![]() Cytat:
![]() Zuken Powodzenia jutro ![]() Uaoo Żyjesz? ![]() Zwariowałam dzisiaj znalazłam na olx fajny podwójny wózek i go kupiliśmy Teraz tylko musimy sprzedać ten co mieliśmy
|
|||
|
|
|
#3847 |
|
Raczkowanie
|
viki najważniejsze ze masz fajna torbe za fajna cene i jestes zadowolona
ja jestem z tych muszacych pomacac stacjonarnie ![]() chociaż musze przyznac ze jak maz zabral mnie do sklepu pierwszy raz zebysmy sie zorientowali czego będziemy potrzebowac a bylo to we wrzesniu .. nie bylo lekko mila pani nas oprowadzala mowila o mozliwosciach bylismy tam ze dwie godziny a ja na koncu sie poplakalam ze tylu rzeczy nie wiem i bede zla matka teraz wiem niewiele wiecej ale jakos sobie poradzimy ![]() |
|
|
|
#3848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3849 |
|
Raczkowanie
|
iola nikt nie przyszedl
![]() super ze sie wam trafila okazja |
|
|
|
#3850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;54031248]Melduje się dziewczyny. O 12 pojechaliśmy z tż do szpitala na kolejne ktg, wykres był w porządku, ale czekaliśmy na niego 4 godziny! Nie poważni lekarze w tym szpitalu:/ skurcze na poziomie około 50% i w końcu macica zaczęła reagować na ruchy dzieciaczka, rozwarcie na całą 0.5cm ... Trochę mi jeszcze brakuje. W każdym bądź razie jutro mam się na godzinę 9.00 zgłosić do szpitala na przyjęcie. Z tego wszystkiego nie zapytałam czy od razu będą wywoływać czy czekać na rozwój sytuacji. Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Cytat:
![]() Co do laktatora to ja używałam tylko po wyjściu ze szpitala zaraz bo Konradek jeszcze nie współpracował, a ja zaczynałam mieć nawał i musiałam ściągać bo myślałam ze mi pękną cyce ![]() A teraz już nie potrzebuję używać, bo mały mi ładnie, regularnie opróżnia piersi. Pewnie przyda się znowu jak będę potrzebować ściągnąć i zostawić mleko żeby ktoś nakarmił ![]() Dziś byliśmy na pierwszy spacerku strasznie dużo zbierania się jak na 20 minut chodzenia ale warto było Mały ładnie przespał, a później nawet podczas rozbierania sie nie obudził ![]() Ja pierwszy raz wyszłam z domu od kiedy przyszła zima i chcę żeby sobie już poszła, brrr jak zimno a przecież dziś było już stosunkowo ciepło w porównaniu do poprzednich dni ![]() W ogóle to ostatni raz na spacerze byłam równe 2 tygodnie temu, jeszcze z wielkim brzuchem i nadzieją że szybko urodzę wtedy jeszcze nie wiedziałam jak bardzo szybko to będzie
|
||
|
|
|
#3851 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja przy synu przerażona byłam o której muszę wstawać żeby córkę do szkoły zaprowadzić Po miesiącu ogarniałam sytuację tak samo jak przed porodem |
|
|
|
|
#3852 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też byłam przerażona ilością rzeczy dla dzieci w dzisiejszych czasach , oczywiście wszystko "absolutnie niezbędne" jak się pomyśli co było za czasów jak myśmy byli mali to nie wiadomo jak w ogóle ktoś dawał rade dzieci wychowywać bez tych wszystkich bajerów ![]() A co do macania to ja zależy co, części rzeczy faktycznie nie kupiłabym bez pomacania, ale co do rzeczy dla dziecka (pomijając ubranka) to chyba tylko w Ikei byliśmy stacjonarnie plus jakieś drobne rzeczy w Tesco ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny piszecie o tych laktatorach - a próbowała któraś coś odciągać jak jeszcze byłyście w ciąży? bo się zastanawiam czy nie spróbować jak przyjdzie to zamówienie z gemini...
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2016-01-06 o 20:51 |
|||
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Matka wyszła na chwile z domu Szymek został z rodzicami juz na parkingu minute po wyjściu się popłakałam, że ja nie chce go zostawiać, że będzie płakać. Nie było nas 30 min wróciłam i się popłakałam.
|
|
|
|
#3854 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A to nie działa tak jak masaż brodawek żeby przyspieszyć poród? Bo tak się teraz zastanawiam Cytat:
Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2016-01-06 o 20:56 |
|||
|
|
|
#3855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3856 |
|
Raczkowanie
|
kinga bidulo
iola ja mam jedna pare spodni z tkaniny dresowej prasuje je w kancik nosze z paskiem z kokardka i tlumacze wszysykim ze to absolutnie nie dres ![]()
|
|
|
|
#3857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dodam że dotąd nie zaobserwowałam wyplywu siary z piersi...
|
|
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Juz po obiadku
![]() Viki, mysle, ze nie ma co fisiowac w ciazy z laktatorem bo po co Ci ta najlepsza siare odciagnac? To dla dziecka, a nie do zabawy ja raz przystawilam zeby zobaczyc czy to mocno zasysa i raz kliknelam, wystarczy ![]() Kamilka, co Ty mowisz, ze Ci w tylek idzie.... Przeciez Ty jak frytka wygladasz ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga nie zalamuj sie, teraz 30 minut nastepnym razem dluzej. Musisz sobie sama wytlumaczyc, ze jest w dobrych rekach. A my sie znowu karmimy
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
viki ja też jutro rano zwlekam się do labu
![]() Np. w diagnostyce wyniki są już zazwyczaj koło 12-14 wiec powinnaś na wizytę spokojnie zdążyc ![]() joannarol to jutro już wszystko może się rozkręcic, powodzenia! ![]() Jerzyczka bardzo się ciesze, ze u Was już lepiej ![]() Oby każdy dzień był taki
|
#3862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nawet w mojej książce o karmieniu piersią babka pisze że poleca odciągać troche jeszcze w ciąży i mrozić żeby w razie czego mieć więcej taka prawdziwa laktacja - z tego co mówili na SR - i tak się zaczyna z momentem jak się odklei łożysko ![]() Cytat:
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, dlaczego na caly dzien?
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Viki, pewnie, jak sie laktacja rozkreci to sie produkuje caly czas no ale siara to siara i imo lepiej nie ruszac przedwczesnie
ale ja wiedzy duzej w tym temacie nie mam wiec nie bede wprowadzala nikogo w blad ![]() Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Aaaa no pisalas przeciez o tym |
|
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi i jak wam idzie. Dobrze łapie i ssie?
Joanna mam nadzieje ze się samo rozkręci. Uaoo a Ty biedna jeszcze nie urodziłaś. Dlaczego nikt dzisiaj nie urodził trochę smutno szykowałam się na tyle nowych maluszków. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Jutro będę odciągnąć, trochę żałuję że dziś tego nie robiłam. Ale może w nocy wstanę juz odciągnąć, bo boje się ze braknie. |
|
|
|
#3868 |
|
Zadomowienie
|
Casaa Hahaha taka frytka obtluszczona
ale cóż... Babie nie dogodzisz :pViki juz sie doczekać widzę nie możesz bedziesz testować jesli twój termin przejdzie... ![]() Russian nie ma to jak prawidłowe podejście ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Kruszynka nie mecze się wcale.
Malwi, jest możliwość ze właśnie po tym urodziłaś? tzn. czy dostałaś skurcze po tym? Kogo nie mam wpisane na pierwszej stronie jeszcze ? do urodzonych ?
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2016-01-06 o 21:24 |
|
|
|
#3870 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale intryguje mnie czym się różni masaż od odciągania |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

Laktacja niedługo się rozkręci 

21.06.2014r.
tak mnie naszlo ze dzien wolny to moze ktos wpasc i takie mam przeczucie ze tak bedzie
no to rach ciach z rana wanna, regulacja brwi, pazury, tona szpachli na twarz
)

ma wyjazd sluzbowy do Szczecina i ja sie chyba zaplacze.. 
(

bedziesz testować jesli twój termin przejdzie...