![]() |
#3661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3662 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3663 | ||
To ja :)
|
Cytat:
![]() Teraz są fajne kolorowanki dla dorosłych ![]() ![]() Ostatnio siedziałyśmy razem, Mama pykała kolorowanki, a ja ołówkiem rysowałam, relaksik pełen ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3664 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3665 |
Zakorzenienie
|
10 sezonów po 24-25 odcinków. Ale krótkich, więc idzie się jak burza
![]()
#3666 | |
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() jabłko pieczarki może karmelizowana cebula na winie (jeszcze lepsza z kozim) chorizo z rybami mi jakoś nieteges |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ![]() Ja sie jaram dalej serialem Numb3rs i ostatnio "odkryłam" NCIS ![]()
![]() |
#3668 | ||
|
Za mało
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nawiasem mówiąc, w przyszłym tygodniu zaczynam zajęcia praktyczne i już się nie mogę doczekać ![]()
![]() |
#3669 |
Zakorzenienie
|
Numb3rs fajne?
NCIS ogląda moja mamusia ![]() A teraz na poważnie, może mi ktoś doradzi. Od długiego czasu mam chęć przerzucić się na dietę bezmięsną z powodów różnych, ale nie idzie mi to, bo bardzo lubię smak mięsa ![]() No i czy jest tu ktoś kto miał/ma podobnie? Czy da się z tym coś zrobić?
#3670 | |||||
Zakorzenienie
|
A to o to chodzi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rozważam obejrzenie Zjawy albo drugiej części Więźnia labiryntu, tylko nie wiem co wybrać, chyba rzucę monetą ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3671 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Mnie tam NCIS się podoba, jak mało co, ale tylko głowny, bo juz LA i NO ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Jak lubisz kryminalne z dodatkiem matematyki i jestes fanka urody dr Fleischmana z przystanek alaska, to polecam ![]() Mama wie co dobre ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- ![]()
![]() |
#3672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oesu ile sezonów, chyba za dużo dla mnie ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2016-01-06 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3674 | |
Mother of Cats
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
|
Za pół ceny
![]() Mam sobie wybrać perfumy, jakie chcę dostać i wiecie co?? Blokada, nie wiem, czego chcę...
![]() |
#3676 |
Zakorzenienie
|
Aileenn, no ja wiem, ja między innymi dlatego (i ogólnie ekologiczne względy przeze mnie przemawiają). I mam wyrzuty sumienia, że mi się tak tego chce i że jak mnie dopadnie to jem z przyjemnością (taką fizyczną, bo psychicznej to potem nie mam). I tak to we mnie walczy. Ja się czasem czuję jak na głodzie, głównie w zimie. Latem jest mi dużo łatwiej.
Nie wiem, chyba jaj nie mam zwyczajnie, to pewno trzeba twardą decyzję podjąć i nie zapominać czemu się to robi. Idę coś zrobić dla siebie - po zakończonym wyzwaniu 30 dni jogi (piszę udanym, bo zakończyłam, ale trwało dobre 1,5 miesiąca ![]() ![]() ![]() Edit: Mursz, oooo, ja to bym wiedziała, że Jicky ![]() ![]() Dobranoc ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2016-01-06 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3677 | |
Mother of Cats
|
Cytat:
Może spróbuj już teraz mięsa nie odstawiać, tylko zwrócić uwagę na jego pochodzenie (hodowle dbające o dobrostan zwierząt, nie chów przemysłowy), ewentualnie jeść więcej ryb niż ptaków i ssaków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Znad kawusi w pracuni. Śnieg popadał i zrobiło się cieplej ![]() Ju, wszystkiego najlepszego! Zdrowia i spełnienia marzeń ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. Ni ![]() Gratuluję! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Oczom nie wierzyłam, ale pierwszy raz jedząc dużo - schudłam ![]() ![]() 2. W butkach małej Laponki i Joutsenowym paltociku byś nie zmarzła ![]() Cytat:
![]() Nie jadłam mięsa chyba ze 4 lata, ale ideologia i zwierzątka nie miały z tym nic wspólnego. U mnie wystąpił mięsowstręt, który był prawdopodobnie pierwszym z objawów nowotworu. Ale oczywiście nikt tym się nie przejmował, i gdyby lekarze pytali o dietę i brali ją pod uwagę, to może zostałby wykryty z 10 lat wcześniej ![]() Teraz raczej nie jadam mięsa, ale z powodu możności jedzenia tylko gotowanego na parze - nawet po dodaniu majeranku, jabłek i wmawiania sobie, że to kaczka z jabłkami, to trociny kurczacze zostaną trocinami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3679 |
Piers do przodu
|
Karkki - ja robię sama wędlinę i jest OK, w lodówie może leżeć nawet 2 tygodnie (choć zwykle jest dużo szybciej) sama mięcho pakuję w solankę z przyprawami, wędzę (na działce) i gotuję lub piekę
![]() ![]()
#3680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3681 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Na to liczyłam ![]() I dziękuję ![]() Dziękuję, kochana ![]() o rety, współczuję - ale na pewno się udalo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Całe szczęście - mój też już nic nie boli, tylko wygląda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję! ![]() Wciąż się cieszę, że wrociłaś ![]()
![]() |
#3682 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Przespałam urodziny Justyny! Ale szczerze życzę Ci Ju spokojnego, miłego i owocnego kolejnego roku życia ![]() I teraz prywata - moje miejsce w kolejce nie wypadło? ![]() A co do pytania poprzedniego - myślałam, że może ptaszek jeszcze nie odleciał do nowego właściciela.
![]() |
#3683 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mojej siostry wciąż mają wędliny od wiejskiego rzeźnika, co sam je ręcznie robi ![]() ![]() Cytat:
![]() Równa hipokryzją jest dla mnie "nie jem mięsa, bo zwierzeta płaczą w rzeźni, ale zabicie ryby i kurczaka jest spoko" ![]() Jak dla mnie człowiek jest istotą wszystkożerna, tak nas natura stworzyła, więc i mieso i rośliny potrzebne dla zdrowia. Jak ktoś nie chce czegoś jeśc - jego sprawa. Ale bardzo drażni mnie wciskanie nosa w czyjś talerz i namawianie do niejedzenia tego czy owego. Ja nikomu w talerz nie zaglądam i nie komentuję, że "śmierdzi" albo jest "barbarzyńca" ( opinie dwóch dawnych barowiczek na fb ![]() ![]() Cała prawda o ubraniach na zimę ![]() http://kwejk.pl/obrazek/2542079/ubrania-na-zime.html Wczoraj był dzień lenia: pojechałam do koleżanki, klapnełyśmy sie przed tv i zrobiłyśmy maraton filmowy żłopiąc resztki z Sylwestra ![]() Fajnie od czasu do czasu walnąc sobie taki leniwy chillout ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-01-07 o 09:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3684 | |
Mother of Cats
|
Też przespałam urodziny Justyny
![]() Ju, wszystkiego, co dobre! Zdrowia, weny i tego, co sprawia, że chce się żyć ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Jeszcze ciekawostka dot. rozkmin "jedzenie jakich zwierząt jest mniejszym złem" klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3685 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem, jak poczuję potrzebę, to to zrobię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
NA razie cam + ananas + grucha = ![]() ![]() Z tuniorem będzie ekstra, bo tak już robiłam ciepłe sandłicze i na pizzy lubię. Z korwetkami przyznaję, nie mam pojęcia czego oczekiwać. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Ad jedzenia zwierzontek: też uważam, że człowiek jest niestety wszystkożerny i lepszy pożytek byłby nie z walczenia o globalny wegetarianizm, ale o humanitarne (to brzmi dziwnie w stosunku do zwierząt ale zabrakło mi synonimu) warunki i metody zabijania w ubojniach. A głodowanie innych ludzi serio mnie nie rusza w porównaniu do męczenia zwierząt... Może dlatemu, że ludzie mają większe możliwości żeby się bronić i sobie radzić, pomijając dzieci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3687 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Snat podróży tramwajownia - pierwszy raz od prawie 9 lat jadę znowu przytułkiem miejskim, joooooł !!
![]() ![]()
#3688 |
Zakorzenienie
|
1. Hmmm czyli technicznie wciąż zgadałam
![]() ![]() ![]() Gratsy ![]() 2. Luz, chuop już ozdrowiał,wczoraj imprezka, dziś wybył na sklepy. A, i mam podobnie z mięsem jak Ty, jednakowoż nie identycznie. Też upatruję zmian w organiźmie. Przez 3 tyg cyklu mnie odrzuca od mięsa. w 4tym rzucam się na nie jak sęp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Zakorzenienie
|
Skoro już Rejcz ciągnie tematy kulinarne, to i ja się podepnę:
jakies szybki i proste dania na ciepło do podawania na imprezach, przy których jest kilkanaście ludzi, a jeden stół, więc je sie głównie na stojąco? żeby się nie narobić, jak mało czasu po pracy na zrobienie żarcia dla 20 osób. Tak mnie naszło po sylwestrze u koleżanki, sprawdziły się rzeczy z piekarnika typu bruschetta i kabanosy w ciescie francuskim oraz żurek z białą kiełbasą, za to udka kurczaka w sosie do jedznia palcami nie bardzo (tłusty sos kapał) Jakies inne pomysły poza wszelakimi tostami i mrozonym ciastem francuskim z róznymi nadzieniami? Najlepiej szybko, tanio i dużo ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-01-07 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3690 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Zgłodniałam przez Ciebie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.