Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz. IX - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-06, 23:51   #3901
bigcoffee
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Mozna miec pomalowanr paznokcie do cc ?
U mnie w SR położna mówiła, żeby nie malować.
bigcoffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 00:00   #3902
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Zuken, lepiej zmyć.

O i przypomniało mi się jedno z SR - zamiast kupować super kremy na mróz najlepiej kupić zwykle masło shea rafinowane.

Baby, współczuję skurczy.
Stary 2016-01-07, 00:12   #3903
baby montana
Zakorzenienie

o, co do kremów - co używacie pod pieluchy? że na co dzień bez cynku to wiem, ale co konkretnie? i ile razy dziennie powinno się smarować? matko, ja nie wiem NIC o pielęgnacji dziecka a tutaj w szpitalu nic nie pokazują :/

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 00:16   #3904
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
o, co do kremów - co używacie pod pieluchy? że na co dzień bez cynku to wiem, ale co konkretnie? i ile razy dziennie powinno się smarować? matko, ja nie wiem NIC o pielęgnacji dziecka a tutaj w szpitalu nic nie pokazują :/

Ja tez odnosze takie wrazenie ale od czego sa ciotki wizazowe

Do takiego zwyklego smarowania to kupilam linomag ten zielony bo polecany przez sroke, a jak bedzie zaczerwienienie to mam bepanthen ale czy smarowac za kazdym razem czy nie to sie okaze jak skora bedzie reagowala
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 00:22   #3905
Eleo765
Zadomowienie

Sprawdzilam swoje owu w PZU, za pobyt w szpitalu płacą tylko w razie choroby, z urodzeniem dziecka się to nie łączy ale i tak ladna kaska wpadnie

Pod Wrocławiem dzis - 3, ale dopiero co bylo - 12 :/

Co do smarowania pupy, czytałam że niektórzy smaruja tylko po kupie co ktoras zmiane pieluszki... Ale to najlepiej powiedzą nam doswiadczone mamy

Edytowane przez Eleo765
Czas edycji: 2016-01-07 o 00:24
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 00:31   #3906
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Hej, nie nadrobilam wszystkiego, za bardzo mi się kumuluje, może jeszcze w domu coś poczytam, tu w szpitalu marne szanse.

W poniedziałek urodziła się moja córeczka. Co do cc mam mieszane uczucia - bardzo dziwny zabieg Te odczucia szarpania, że czuję się dotyk a ból nie... bardzo dziwne. Najpierw miałam schizy że mnie znieczulenie nie zlapie, bo jakoś nie bardzo chciało, na szczęście miałam mega zabawnych anestezjologów którzy rozladowywali atmosferę. Dodatkowo to walucie w kręgosłup - nie za bardzo przyjemne uczucia. Ale dziecko się urodziło, spoko Mąż kangurowal kiedy leżałam na pooperacyjnej a potem i mnie ja przynieśli na ssanie cyca. Ja cały pierwszy dzień prawie na morfinie, także zadowolona i spiaca.
Na nic dzieciak zabrany na oddział noworodkowy. Drugi dzień masakra - boli mnie wszystko a każą mi samej wstawać, chodzić, brać prysznic, zajmować się dzieckiem. Dziecko na szczęście spokojne, mąż ogarnął ubieranie, przewijanie, etc. Ja się ruszalam jak osiemdziesieciolatka.
Najgorsze było to, że myśleliśmy że dziecko się najada moim "mlekiem " a mała po prostu urodziła się nalykana wod plodowych i jej się nie chciało jeść. Dopiero jak jej pomogli sonda się ich pozbyć to w nocy dała mi taki koncert że bieglam prawie na neonatologie po mleko w butli dla niej. Tak więc mojego mleka nie było za wiele a butle tu niektóre położne wydzielały bardzo oszczędnie. Zresztą noc z dzieckiem bez męża w szpitalu to okropność.
Dopiero dzisiaj laktacja się rozkręca, mam początek nawału, bo ja mnie cycki, brzuch po cięciu i do tego mam mega spuchniete nogi. Marzę o własnym domu i własnym łóżku. Chcę ogarniać te nowe obowiązki z perspektywy własnego domu... może jutro uda się już wyjść.
Acha, brzuch mam jak w 6 miesiącu chyba....

Gratuluję nowych narodzin - Niepozorna, Malwi, nie wiem kto jeszcze no nie zdążyłam odczytać. Wbrew pozorom mam tu ciągle urwanie głowy.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 00:40   #3907
kasia01987
Wtajemniczenie

Super ze udało się z cyca. A może mi mało leci bo po prostu młody zjada wszystko . A latator juz zmieniłam ma elektryczny

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Sprawdzilam swoje owu w PZU, za pobyt w szpitalu płacą tylko w razie choroby, z urodzeniem dziecka się to nie łączy ale i tak ladna kaska wpadnie

Pod Wrocławiem dzis - 3, ale dopiero co bylo - 12 :/

Co do smarowania pupy, czytałam że niektórzy smaruja tylko po kupie co ktoras zmiane pieluszki... Ale to najlepiej powiedzą nam doswiadczone mamy
Ja po każdym przebieraniu

kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 00:50   #3908
Casaa
Zakorzenienie

Ruda czyli generalnie jest wszystko ok to bardzo cieszy

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-01-07, 01:21   #3909
Eleo765
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Hej, nie nadrobilam wszystkiego, za bardzo mi się kumuluje, może jeszcze w domu coś poczytam, tu w szpitalu marne szanse.

W poniedziałek urodziła się moja córeczka. Co do cc mam mieszane uczucia - bardzo dziwny zabieg Te odczucia szarpania, że czuję się dotyk a ból nie... bardzo dziwne. Najpierw miałam schizy że mnie znieczulenie nie zlapie, bo jakoś nie bardzo chciało, na szczęście miałam mega zabawnych anestezjologów którzy rozladowywali atmosferę. Dodatkowo to walucie w kręgosłup - nie za bardzo przyjemne uczucia. Ale dziecko się urodziło, spoko Mąż kangurowal kiedy leżałam na pooperacyjnej a potem i mnie ja przynieśli na ssanie cyca. Ja cały pierwszy dzień prawie na morfinie, także zadowolona i spiaca.
Na nic dzieciak zabrany na oddział noworodkowy. Drugi dzień masakra - boli mnie wszystko a każą mi samej wstawać, chodzić, brać prysznic, zajmować się dzieckiem. Dziecko na szczęście spokojne, mąż ogarnął ubieranie, przewijanie, etc. Ja się ruszalam jak osiemdziesieciolatka.
Najgorsze było to, że myśleliśmy że dziecko się najada moim "mlekiem " a mała po prostu urodziła się nalykana wod plodowych i jej się nie chciało jeść. Dopiero jak jej pomogli sonda się ich pozbyć to w nocy dała mi taki koncert że bieglam prawie na neonatologie po mleko w butli dla niej. Tak więc mojego mleka nie było za wiele a butle tu niektóre położne wydzielały bardzo oszczędnie. Zresztą noc z dzieckiem bez męża w szpitalu to okropność.
Dopiero dzisiaj laktacja się rozkręca, mam początek nawału, bo ja mnie cycki, brzuch po cięciu i do tego mam mega spuchniete nogi. Marzę o własnym domu i własnym łóżku. Chcę ogarniać te nowe obowiązki z perspektywy własnego domu... może jutro uda się już wyjść.
Acha, brzuch mam jak w 6 miesiącu chyba....

Gratuluję nowych narodzin - Niepozorna, Malwi, nie wiem kto jeszcze no nie zdążyłam odczytać. Wbrew pozorom mam tu ciągle urwanie głowy.
Kurcze, nie uważacie że po cc mamy otrzymują za male wsparcie od obsługi szpitala? Ja rozumiem że niedobrze jest długo leżeć po cc, trzeba się podnieść mimo bólu i probowac chodzic, ale pozostawianie mamy z dzieckiem bez wzmożonej opieki nieco mnie przeraza. Masz kurde rozciety i zaszyty brzuch, a masz podnosić sama dziecko czy chodzić zgieta w pol..... Nie rozumiem...
Stary 2016-01-07, 01:40   #3910
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, nie uważacie że po cc mamy otrzymują za male wsparcie od obsługi szpitala? Ja rozumiem że niedobrze jest długo leżeć po cc, trzeba się podnieść mimo bólu i probowac chodzic, ale pozostawianie mamy z dzieckiem bez wzmożonej opieki nieco mnie przeraza. Masz kurde rozciety i zaszyty brzuch, a masz podnosić sama dziecko czy chodzić zgieta w pol..... Nie rozumiem...

Tam gdzie ja bede miala cc jest to standardem... Tez sie tego boje ale jakos trzeba dac rade.

Zmykam spac, dobranoc
Stary 2016-01-07, 02:05   #3911
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Nie zmruzylam oka nawet na 5 minut, mąż chrapie
Nie stresuje sie tak ta cesarka jak tym ze musze zostawic córkę w domu na tyle dni serce mi pęka chyba... masakra jakaś... jeszcze przed chwilą zaliczyliśmy pobudke z wielkim płaczem, chyba ją zęby męczą :/

---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ----------

I jakby tego było mało mam straszną zgage i brzuch jak kamień
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 02:10   #3912
kasia01987
Wtajemniczenie

Będzie dobrze kochana. Poradzą sobie w domku przez te kilka dni

Stary 2016-01-07, 03:24   #3913
kinga1701
Zakorzenienie

Kasia i na jaki się zdecydowałaś i jak teraz nie bolą?

Ruda gratulacje, czyli dla Ciebie cc tez lekka nie było. Dobrze, że tak Ci pomagał. Super ze juz możesz karmić.

Zuken będzie dobrze. Urodzisz szybko, będzie wszystko dobrze i szybciutko do domu wyjdziecie i juz będziecie wszyscy razem.

Ja nie smaruje normalnie niczym, dwa dni temu zauważyłam lekkie zaczerwienienie znajoma Niemka (z 4 dzieci) poleciła mi Veleda krem i faktycznie drogi ale dziś już nie ma śladu po zaczerwienieniu.

---------- Dopisano o 03:24 ---------- Poprzedni post napisano o 03:12 ----------

Kasia a powiedz mi kiedy Ty odciagasz. Jak zje z jednej do odciagasz z drugiej czy odciagasz z obu w porze między jedzeniami. Nie wiem jak się za to zabrać żeby było najlepiej. Teraz zjadł z jeden i odciągnąć z drugiej ale tylko udało się 50 ml.

Baby Ty pytalasz o metodę 7-5-3 jest to długość odciagania, czyli prawa strona najpierw 7 min później lewa 7 min i znowu prawa 5 lewa 5 i na koniec prawa 3 min i lewa 3 min. Co do Twojej sytuacji to jak tak jak dziewczyny uważam ze powinnaś postawić sprawę jasno. Po co oni Ci mają przyjechać i aby złości i będziesz im uslugiwac bez sensu.

Coś jeszcze miałam odpisać ale mi się zapomniało.

Moi rodzice są i dzień z nimi spędziłam, ale jedzenia przywieźli
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 04:25   #3914
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:

Ja smaruję jedynie jak zaczyna się coś dziać. I na SR i położna mówiły żeby nie obciążać zbędnie skóry kosmetykami.

Cytat:
Nie zmruzylam oka nawet na 5 minut, mąż chrapie
Nie stresuje sie tak ta cesarka jak tym ze musze zostawic córkę w domu na tyle dni serce mi pęka chyba... masakra jakaś... jeszcze przed chwilą zaliczyliśmy pobudke z wielkim płaczem, chyba ją zęby męczą :/

Dacie radę. Szybko wrócisz i mała zapomni, że Cię nie było.

Ruda, widzę że całkiem różowo nie było ale juz wszystko na dobrej drodze.

Chyba potrzebujemy wieksze łóżko bo na 140m dwie osoby dorosłe, dwójka dzieci i kot to stanowczo za duzo
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 04:34   #3915
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Tygrysek my z tego powodu mamy nowe lozko na 180 chociaz mała odkąd sie tutaj przeprowadzilismy śpi w swoim pokoju

Ja już jestem prawie gotowa, wyjeżdżamy za jakieś pół godziny bo mamy kawałek drogi
Do córki przychodzą dziadkowie, o nią się nie boję bo wiem że każdy tutaj będzie na rzesach stawał żeby tylko jej zapewnić rozrywkę bardziej to ja nie mogę tego przeżyć... no ale wyjścia nie ma

Trzymajcie proszę za nas kciuki!
Stary 2016-01-07, 04:47   #3916
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Ja smaruję jedynie jak zaczyna się coś dziać. I na SR i położna mówiły żeby nie obciążać zbędnie skóry kosmetykami.

Dacie radę. Szybko wrócisz i mała zapomni, że Cię nie było.

Ruda, widzę że całkiem różowo nie było ale juz wszystko na dobrej drodze.

Chyba potrzebujemy wieksze łóżko bo na 140m dwie osoby dorosłe, dwójka dzieci i kot to stanowczo za duzo
Kuzynka dala mi angielski jakiś. Odciągam jak poje ale na wychodzi ze zjada wszystko bo 20 ml to max trudno jak będę musiała wyjść z domu to dostanie mm. Musze jechać po kilka rzeczy do sklepu bo mój ma problem z zakupami
Cytat:
Tygrysek my z tego powodu mamy nowe lozko na 180 chociaz mała odkąd sie tutaj przeprowadzilismy śpi w swoim pokoju

Ja już jestem prawie gotowa, wyjeżdżamy za jakieś pół godziny bo mamy kawałek drogi
Do córki przychodzą dziadkowie, o nią się nie boję bo wiem że każdy tutaj będzie na rzesach stawał żeby tylko jej zapewnić rozrywkę bardziej to ja nie mogę tego przeżyć... no ale wyjścia nie ma

Trzymajcie proszę za nas kciuki!
Na pewno Cię odwiedzi córeczka. 3 maj się i czekamy na informacje

Stary 2016-01-07, 04:53   #3917
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Kasia raczej nie bo takich malych dzieci nie wpuszczaja, poza tym to kawałek drogi a potem pewnie masakra byłoby sie rozstać znowu... także licze że będą wypisy w weekend normalnie i w niedziele wyjdziemy
Stary 2016-01-07, 05:13   #3918
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasia raczej nie bo takich malych dzieci nie wpuszczaja, poza tym to kawałek drogi a potem pewnie masakra byłoby sie rozstać znowu... także licze że będą wypisy w weekend normalnie i w niedziele wyjdziemy
Rozumiem...mam nadzieje ze będzie dobrze)

---------- Dopisano o 05:13 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ----------

Hmmm a co z Czarną bo chyba jej wczoraj tu nie widziałam

Stary 2016-01-07, 05:24   #3919
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Zuken kciuki za Ciebie!:!****

Wlasnie czarna cos milczy.. Czyzby Polunia byla w drodze lub na swiecie?

Ja melduje sie wlasnie z nocnego usranego przebieranego pampka
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 06:03   #3920
tygrysek83
Zadomowienie

Zuken, u nas Kinga też spi u siebie w pokoju co nie zmienia faktu że czasem wycieczki nocne do nas uskutecznia.

W weekendy normalnie wypisują.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 06:07   #3921
czarnulax
Zakorzenienie

Nie, Polunia niestety jeszcze grzeje miejsce w brzuszku. Nie chce wychodzić. Mąż dziś do pracy już wraca i znowu zostaję sama

niepozorna super, że z pokarmem lepiej
Nebula możesz mi oddać swoje skurcze. Biorę wszystkie
ruda z każdym dniem będzie coraz lepiej
zuken powodzenia.
Stary 2016-01-07, 06:10   #3922
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
To jest tak, że w czasie tego pierwszego dnia po pionizacji stan bardzo szybko się poprawia. Na początku nie wyobrażasz sobie, że wstaniesz w ogóle bo mdłości i kręcenie w głowie a wieczorem już czlapiesx sobie powoli, ale zawsze. Noszenie malucha to tylko z miejsca na miejsce np z wozeczka do przewijaka. Ale owszem jest ciężko, natomiast druga doba już lepsza. Ten szpital np wspiera tak, że położne chodzą i rozdają ciągle środki przeciwbólowe bo jest podejście "nie czekaj aż zacznie boleć bardziej ". Ale fakt, sama opieka nad dzieckiem jest praktycznie w rękach mamy i jeśli ojciec nie może pomóc to trochę kiepsko. Tu u wszystkich mam tatusiowie siedzą prawie do 22:00, choc odwiedziny oficjalnie do 19:00.

W ogóle mała jest bardzo spokojna jak trochę zje to sporo śpi. Dzisiaj próbuje ja budzić na karmienie bo nie chce żeby z wagi spadła. Ale trudno jej ciągnąć chyba z tych nabrzmialych cyckow, a mnie samej trudno ogarnąć najpierw ściągnięcie a potem dostawienie, żeby się nie zniecierpliwila, poza tym strasznie się muszę namachac zanim cycek trochę zmieknknie. Chociaż położna tu mówi, żeby jednak ja przystawiac do twardej, żeby sobie radziła z twardym.

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2016-01-07 o 06:34
Stary 2016-01-07, 06:37   #3923
MallaMi
Rozeznanie

zuken powodzenia
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 07:11   #3924
Eleo765
Zadomowienie

Ruda, cieszę się w takim razie że poprawa następuje tak szybko.

Zuken, kciukasy!
Stary 2016-01-07, 07:22   #3925
kamilka
Zadomowienie

KASIA i jak z nowym laktatorem? Lepiej? Boli nadal?

BABY 7-5-3 to metoda ściągania mleczka by pobudzić laktację. Ściągasz 7min prawa pierś i przechodzisz na lewa- tez 7 min, potem 5 min prawa i lewa, na koniec po 3 min...
Co do smarowania mamy alantan, linomag na "codzień" jak die cos pojawia- w sensie czerwone to bephanten. Sudocrem sie na razie nie sprawdza u nas

RUDA wracaj do sił. Z każdym dniem bedzie coraz łatwiej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 07:28   #3926
small_
Raczkowanie

Zuken powodzenia

Tygrysek zdecydowanie szersze łóżko powinniście kupić :P
a jak tam katarek Laury?

Kinga współczuję że musisz zostawić Szymka ale napewno dziadkowie sobie poradzą. zeby Wam dzień szybko zlecial. Ale rozumiem Cie bo ja już nie umiem sobie wyobrazic takiej sytuacji a moja jeszcze w brzuchu..

Jerzyczka chyba co raz lepiej z nastrojem u Ciebie

Któraś pisała o odciągniu z piersi jeszcze w ciazy, u nas położna na SR mówiła żeby tego nie robić bo pozbawia się dziecko najbardziej wartościowej siary.

Ruda podnioslas mnie trochę na duchu że szybko się poprawia. Bo przyznam szczerze po przeczytaniu opisu cc Malwi i Twojego to się trochę zestresowalam :/ ogółem wczoraj miałam dzień pod hasłem stresowania się cc. Plus cały dzień mnie skurcze meczyly co jakiś czas, chyba z tych nerwów.

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 07:39   #3927
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Zwariowałam dzisiaj znalazłam na olx fajny podwójny wózek i go kupiliśmy Mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawował, na razie stoi w kuchni olbrzym bo nie mam gdzie go dać Teraz tylko musimy sprzedać ten co mieliśmy
pochwal się
Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Dziewczynki! Ja nie wiem co sie stalo,ale nagle mnie tchnelo i stwierdzialm,ze dzis znow probujemy z cycem. Po 15 min meczarni mlody zalapal prawego cyca,potem juz bez fochow lewego i oproznil oba tak,ze po dwie kropelki zeszly laktatorem,bo chcialam sprawdzic czy zjadl jejku nawet nie wiecie jak sie ciesze. Wiem ze moze przedwczesnie ale to ogromny sukces )))

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A z wesołych rzeczy klinęłam sobie dziś torbę ze Skip Hopu wyczaiłam chyba największa promo w necie na nią

I leci już do mnei zamówienie z Gemini
fajna ta torba
a moje zamówienie z gemini dalej nie kliknięte, dobrze ze sobie przy okazyjnych wizytach w aptece kupiłam ważniejsze rzeczy ale termometr z gemini - moje dzisiejsze postanowienie skonczyc te zakupy wreszcie

Cytat:
180 to bym chyba z mezem musiała smsowac z takiej odległości, my mamy 140 i mam nadzieje ze wystarczy bo inne to by nam cały pokój zajeło
Zuken ogromne kciuki
Cytat:
u mnie w szpitalu na dwie noce zabiaraja dziecko po cc ale uważam że w dzień też mogliby bardziej pomagać
Ruda dzielna mamuśka z ciebie, kciuki za dalszą rekonwalescencję i powrót do domu
Cytat:
ja mam bepanten extra i krem z cynkiem babydream ale jak tego bede uzywac tego jeszcze nie wiem, na pewno nie za każdym razm i zobacze jak sie uda uskuteczniać wietrzenie dodatkowo położna mówiła że czasem dzieciom odparza się skórka na szyjce czy w zgięciu łokci i kolan i na to też poleca bepanten
Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Jutro jadę na ściągnięcie szwów i potem przychodzi położna środowiskowa.
powodzenia
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Podczytuję Was ale nie mam nawet kiedy odpisać. Jeszcze jestem strasznie nieogarnięta i niezorganizowana i jak mam 5min wolne to nie mam pojęcia co z tym zrobić. Dobrze, że jestem u mamy, bo sama to bym chyba usiadła i płakała, umarła z głodu i zarosła brudem

Chociaż teraz tak myślę, że może powinnam opróżnić do końca cyce?
to chyba normalne, też się tego nieogarnięcia boję
a co do odciągania to chyba zależy czy tego mleka potrzebujesz bo jak nie to chyba trzeba tyle by poczuć ulgę, żebyś sobie nawału nie zafundowała - ale ja niedoswiadczona jeszcze

Witam się z rana, wypusciłam TZ do pracy i spac nie moge dalej
Wczoraj zaczełam szlifować łóżeczko, mam nadzieje ze dzis sie uda dokonczyc i pomalowac podkładem, choc nie powiem ciezko z tym brzucholcem
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 07:43   #3928
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Nie, Polunia niestety jeszcze grzeje miejsce w brzuszku. Nie chce wychodzić. Mąż dziś do pracy już wraca i znowu zostaję sama

niepozorna super, że z pokarmem lepiej
Nebula możesz mi oddać swoje skurcze. Biorę wszystkie
ruda z każdym dniem będzie coraz lepiej rzytul:
zuken powodzenia.
Bo się już martwiłam o ciebie
Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
KASIA i jak z nowym laktatorem? Lepiej? Boli nadal?

BABY 7-5-3 to metoda ściągania mleczka by pobudzić laktację. Ściągasz 7min prawa pierś i przechodzisz na lewa- tez 7 min, potem 5 min prawa i lewa, na koniec po 3 min...
Co do smarowania mamy alantan, linomag na "codzień" jak die cos pojawia- w sensie czerwone to bephanten. Sudocrem sie na razie nie sprawdza u nas

RUDA wracaj do sił. Z każdym dniem bedzie coraz łatwiej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kamilko lepszy bo szybko odciąga ale to co jest a po moim ssaku zostaje tam niewiele po 20ml....a też nie chce co chwile próbować bo będzie mi się z piersi lało

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

I nie wiem czemu ale boli mnie lewa pierś jak młody się zassa...hmm boli- napierdziela nie jest poraNiona ani nic jak ssie to czuje aż w lopatce

Stary 2016-01-07, 07:50   #3929
candyyfloss
Zadomowienie

Zuken - powodzenia

Czarnulax - też się zastanawiałam, czy Ty przypadkiem nie jesteś już po

A ja nie mogę uwierzyć w to, że to już jutro....
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 08:02   #3930
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Dziewczyny cc naprawdę nie jest aż takie straszne, ale to nie jest bułka z masłem. I na pewno jedna zniesie to lepiej druga gorzej. Warto pamiętać że poprawa następuje bardzo szybko, niezależnie jak źle było na początku.

Cycki to bym sobie najchętniej amputowala teraz...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości