|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
U mnie w SR położna mówiła, żeby nie malować.
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Zuken, lepiej zmyć.
O i przypomniało mi się jedno z SR - zamiast kupować super kremy na mróz najlepiej kupić zwykle masło shea rafinowane. Baby, współczuję skurczy.
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
o, co do kremów - co używacie pod pieluchy? że na co dzień bez cynku to wiem, ale co konkretnie? i ile razy dziennie powinno się smarować? matko, ja nie wiem NIC o pielęgnacji dziecka a tutaj w szpitalu nic nie pokazują :/
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez odnosze takie wrazenie ale od czego sa ciotki wizazowe ![]() Do takiego zwyklego smarowania to kupilam linomag ten zielony bo polecany przez sroke, a jak bedzie zaczerwienienie to mam bepanthen ale czy smarowac za kazdym razem czy nie to sie okaze jak skora bedzie reagowala
|
|
|
|
|
#3905 |
|
Zadomowienie
|
Sprawdzilam swoje owu w PZU, za pobyt w szpitalu płacą tylko w razie choroby, z urodzeniem dziecka się to nie łączy
ale i tak ladna kaska wpadnie ![]() Pod Wrocławiem dzis - 3, ale dopiero co bylo - 12 :/ Co do smarowania pupy, czytałam że niektórzy smaruja tylko po kupie co ktoras zmiane pieluszki... Ale to najlepiej powiedzą nam doswiadczone mamy
Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2016-01-07 o 00:24 |
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, nie nadrobilam wszystkiego, za bardzo mi się kumuluje, może jeszcze w domu coś poczytam, tu w szpitalu marne szanse.
W poniedziałek urodziła się moja córeczka. Co do cc mam mieszane uczucia - bardzo dziwny zabieg Te odczucia szarpania, że czuję się dotyk a ból nie... bardzo dziwne. Najpierw miałam schizy że mnie znieczulenie nie zlapie, bo jakoś nie bardzo chciało, na szczęście miałam mega zabawnych anestezjologów którzy rozladowywali atmosferę. Dodatkowo to walucie w kręgosłup - nie za bardzo przyjemne uczucia. Ale dziecko się urodziło, spoko Mąż kangurowal kiedy leżałam na pooperacyjnej a potem i mnie ja przynieśli na ssanie cyca. Ja cały pierwszy dzień prawie na morfinie, także zadowolona i spiaca.Na nic dzieciak zabrany na oddział noworodkowy. Drugi dzień masakra - boli mnie wszystko a każą mi samej wstawać, chodzić, brać prysznic, zajmować się dzieckiem. Dziecko na szczęście spokojne, mąż ogarnął ubieranie, przewijanie, etc. Ja się ruszalam jak osiemdziesieciolatka. Najgorsze było to, że myśleliśmy że dziecko się najada moim "mlekiem " a mała po prostu urodziła się nalykana wod plodowych i jej się nie chciało jeść. Dopiero jak jej pomogli sonda się ich pozbyć to w nocy dała mi taki koncert że bieglam prawie na neonatologie po mleko w butli dla niej. Tak więc mojego mleka nie było za wiele a butle tu niektóre położne wydzielały bardzo oszczędnie. Zresztą noc z dzieckiem bez męża w szpitalu to okropność. Dopiero dzisiaj laktacja się rozkręca, mam początek nawału, bo ja mnie cycki, brzuch po cięciu i do tego mam mega spuchniete nogi. Marzę o własnym domu i własnym łóżku. Chcę ogarniać te nowe obowiązki z perspektywy własnego domu... może jutro uda się już wyjść. Acha, brzuch mam jak w 6 miesiącu chyba.... Gratuluję nowych narodzin - Niepozorna, Malwi, nie wiem kto jeszcze no nie zdążyłam odczytać. Wbrew pozorom mam tu ciągle urwanie głowy.
|
#3907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Super ze udało się z cyca. A może mi mało leci bo po prostu młody zjada wszystko . A latator juz zmieniłam ma elektryczny
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda czyli generalnie jest wszystko ok
to bardzo cieszy Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam gdzie ja bede miala cc jest to standardem... Tez sie tego boje ale jakos trzeba dac rade. Zmykam spac, dobranoc
|
|
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zmruzylam oka nawet na 5 minut, mąż chrapie
![]() Nie stresuje sie tak ta cesarka jak tym ze musze zostawic córkę w domu na tyle dni serce mi pęka chyba... masakra jakaś... jeszcze przed chwilą zaliczyliśmy pobudke z wielkim płaczem, chyba ją zęby męczą :/---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ---------- I jakby tego było mało mam straszną zgage i brzuch jak kamień |
|
|
|
#3912 |
|
Wtajemniczenie
|
Będzie dobrze kochana. Poradzą sobie w domku przez te kilka dni
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia i na jaki się zdecydowałaś i jak teraz nie bolą?
Ruda gratulacje, czyli dla Ciebie cc tez lekka nie było. Dobrze, że tak Ci pomagał. Super ze juz możesz karmić. Zuken będzie dobrze. Urodzisz szybko, będzie wszystko dobrze i szybciutko do domu wyjdziecie i juz będziecie wszyscy razem. Ja nie smaruje normalnie niczym, dwa dni temu zauważyłam lekkie zaczerwienienie znajoma Niemka (z 4 dzieci) poleciła mi Veleda krem i faktycznie drogi ale dziś już nie ma śladu po zaczerwienieniu. ---------- Dopisano o 03:24 ---------- Poprzedni post napisano o 03:12 ---------- Kasia a powiedz mi kiedy Ty odciagasz. Jak zje z jednej do odciagasz z drugiej czy odciagasz z obu w porze między jedzeniami. Nie wiem jak się za to zabrać żeby było najlepiej. Teraz zjadł z jeden i odciągnąć z drugiej ale tylko udało się 50 ml. Baby Ty pytalasz o metodę 7-5-3 jest to długość odciagania, czyli prawa strona najpierw 7 min później lewa 7 min i znowu prawa 5 lewa 5 i na koniec prawa 3 min i lewa 3 min. Co do Twojej sytuacji to jak tak jak dziewczyny uważam ze powinnaś postawić sprawę jasno. Po co oni Ci mają przyjechać i aby złości i będziesz im uslugiwac bez sensu. Coś jeszcze miałam odpisać ale mi się zapomniało. Moi rodzice są i dzień z nimi spędziłam, ale jedzenia przywieźli
|
|
|
|
#3914 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja smaruję jedynie jak zaczyna się coś dziać. I na SR i położna mówiły żeby nie obciążać zbędnie skóry kosmetykami. Cytat:
Dacie radę. Szybko wrócisz i mała zapomni, że Cię nie było. Ruda, widzę że całkiem różowo nie było ale juz wszystko na dobrej drodze. Chyba potrzebujemy wieksze łóżko bo na 140m dwie osoby dorosłe, dwójka dzieci i kot to stanowczo za duzo
|
||
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysek my z tego powodu mamy nowe lozko na 180
chociaz mała odkąd sie tutaj przeprowadzilismy śpi w swoim pokoju Ja już jestem prawie gotowa, wyjeżdżamy za jakieś pół godziny bo mamy kawałek drogi Do córki przychodzą dziadkowie, o nią się nie boję bo wiem że każdy tutaj będzie na rzesach stawał żeby tylko jej zapewnić rozrywkę bardziej to ja nie mogę tego przeżyć... no ale wyjścia nie ma ![]() Trzymajcie proszę za nas kciuki! |
|
|
|
#3916 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trudno jak będę musiała wyjść z domu to dostanie mm. Musze jechać po kilka rzeczy do sklepu bo mój ma problem z zakupami![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia raczej nie bo takich malych dzieci nie wpuszczaja, poza tym to kawałek drogi a potem pewnie masakra byłoby sie rozstać znowu... także licze że będą wypisy w weekend normalnie i w niedziele wyjdziemy
|
|
|
|
#3918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:13 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ---------- Hmmm a co z Czarną bo chyba jej wczoraj tu nie widziałam Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3919 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuken kciuki za Ciebie!:!****
Wlasnie czarna cos milczy.. Czyzby Polunia byla w drodze lub na swiecie? ![]() Ja melduje sie wlasnie z nocnego usranego przebieranego pampka
|
|
|
|
#3920 |
|
Zadomowienie
|
Zuken, u nas Kinga też spi u siebie w pokoju co nie zmienia faktu że czasem wycieczki nocne do nas uskutecznia.
W weekendy normalnie wypisują. |
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, Polunia niestety jeszcze grzeje miejsce w brzuszku. Nie chce wychodzić. Mąż dziś do pracy już wraca i znowu zostaję sama
niepozorna super, że z pokarmem lepiej ![]() Nebula możesz mi oddać swoje skurcze. Biorę wszystkie ![]() ruda z każdym dniem będzie coraz lepiej zuken powodzenia. |
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle mała jest bardzo spokojna jak trochę zje to sporo śpi. Dzisiaj próbuje ja budzić na karmienie bo nie chce żeby z wagi spadła. Ale trudno jej ciągnąć chyba z tych nabrzmialych cyckow, a mnie samej trudno ogarnąć najpierw ściągnięcie a potem dostawienie, żeby się nie zniecierpliwila, poza tym strasznie się muszę namachac zanim cycek trochę zmieknknie. Chociaż położna tu mówi, żeby jednak ja przystawiac do twardej, żeby sobie radziła z twardym.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2016-01-07 o 06:34 |
|
|
|
|
#3923 |
|
Rozeznanie
|
zuken powodzenia
|
|
|
|
#3924 |
|
Zadomowienie
|
Ruda, cieszę się w takim razie że poprawa następuje tak szybko.
Zuken, kciukasy! |
|
|
|
#3925 |
|
Zadomowienie
|
KASIA i jak z nowym laktatorem? Lepiej? Boli nadal?
BABY 7-5-3 to metoda ściągania mleczka by pobudzić laktację. Ściągasz 7min prawa pierś i przechodzisz na lewa- tez 7 min, potem 5 min prawa i lewa, na koniec po 3 min... Co do smarowania mamy alantan, linomag na "codzień" jak die cos pojawia- w sensie czerwone to bephanten. Sudocrem sie na razie nie sprawdza u nas RUDA wracaj do sił. Z każdym dniem bedzie coraz łatwiej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3926 |
|
Raczkowanie
|
Zuken powodzenia
![]() Tygrysek zdecydowanie szersze łóżko powinniście kupić :P a jak tam katarek Laury? Kinga zeby Wam dzień szybko zlecial. Ale rozumiem Cie bo ja już nie umiem sobie wyobrazic takiej sytuacji a moja jeszcze w brzuchu..Jerzyczka chyba co raz lepiej z nastrojem u Ciebie ![]() Któraś pisała o odciągniu z piersi jeszcze w ciazy, u nas położna na SR mówiła żeby tego nie robić bo pozbawia się dziecko najbardziej wartościowej siary. Ruda podnioslas mnie trochę na duchu że szybko się poprawia. Bo przyznam szczerze po przeczytaniu opisu cc Malwi i Twojego to się trochę zestresowalam :/ ogółem wczoraj miałam dzień pod hasłem stresowania się cc. Plus cały dzień mnie skurcze meczyly co jakiś czas, chyba z tych nerwów.
|
#3927 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a moje zamówienie z gemini dalej nie kliknięte, dobrze ze sobie przy okazyjnych wizytach w aptece kupiłam ważniejsze rzeczy ale termometr z gemini - moje dzisiejsze postanowienie skonczyc te zakupy wreszcie Cytat:
to bym chyba z mezem musiała smsowac z takiej odległości, my mamy 140 i mam nadzieje ze wystarczy bo inne to by nam cały pokój zajełoZuken ogromne kciuki Cytat:
Ruda dzielna mamuśka z ciebie, kciuki za dalszą rekonwalescencję i powrót do domuCytat:
dodatkowo położna mówiła że czasem dzieciom odparza się skórka na szyjce czy w zgięciu łokci i kolan i na to też poleca bepantenCytat:
![]() Cytat:
a co do odciągania to chyba zależy czy tego mleka potrzebujesz bo jak nie to chyba trzeba tyle by poczuć ulgę, żebyś sobie nawału nie zafundowała - ale ja niedoswiadczona jeszcze ![]() Witam się z rana, wypusciłam TZ do pracy i spac nie moge dalej ![]() Wczoraj zaczełam szlifować łóżeczko, mam nadzieje ze dzis sie uda dokonczyc i pomalowac podkładem, choc nie powiem ciezko z tym brzucholcem
|
||||||||
|
|
|
#3928 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- I nie wiem czemu ale boli mnie lewa pierś jak młody się zassa...hmm boli- napierdziela nie jest poraNiona ani nic jak ssie to czuje aż w lopatceWysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3929 |
|
Zadomowienie
|
Zuken - powodzenia
Czarnulax - też się zastanawiałam, czy Ty przypadkiem nie jesteś już po A ja nie mogę uwierzyć w to, że to już jutro....
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny cc naprawdę nie jest aż takie straszne, ale to nie jest bułka z masłem. I na pewno jedna zniesie to lepiej druga gorzej. Warto pamiętać że poprawa następuje bardzo szybko, niezależnie jak źle było na początku.
Cycki to bym sobie najchętniej amputowala teraz...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

?

ale od czego sa ciotki wizazowe 

08.09.2012 

rzytul: