Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz. IX - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-07, 08:08   #3931
kasia01987
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Dziewczyny cc naprawdę nie jest aż takie straszne, ale to nie jest bułka z masłem. I na pewno jedna zniesie to lepiej druga gorzej. Warto pamiętać że poprawa następuje bardzo szybko, niezależnie jak źle było na początku.

Cycki to bym sobie najchętniej amputowala teraz...
Haha mój mąż powtarza młodemu ze te cynku go w życiu zgubia ale nic sobie nie robi ciągle na nich wisi

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 08:09   #3932
czarnulax
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Bo się już martwiłam o ciebie

Spędzałam aktywnie czas Szkoda, że całą ciążę nie mogłam takich kilometrów trzaskać
Stary 2016-01-07, 08:15   #3933
Eleo765
Zadomowienie

Mnie dotąd kompletnie nic nie bylo a dziś od 5 rano bole krzyża i jak na @ i delikatne brązowe plamienie na wkladce, dosłownie kilka kropel. Właśnie jadę 40 km na pobranie krwi, bo mam wizytę w pon. Ciekawe czy dotrwam. Jak obstawiacie? Czy u tych, które mają juz od jakiegoś czasu bóle @ jest też plamienie? Nie wiem czy to czop bo śluzu żadnego niet. A i przed pobraniem nie wezmę nospy. Muszę szybko wrócić do domu...
Stary 2016-01-07, 08:27   #3934
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość

Spędzałam aktywnie czas Szkoda, że całą ciążę nie mogłam takich kilometrów trzaskać
Myślałam że "skakalas"po tzecie

Stary 2016-01-07, 08:36   #3935
candyyfloss
Zadomowienie

A która ma porównanie dochodzenia do siebie po CC i po laparoskopii?

Eleo- ja Ci nie pomogę Bo u mnie jak są bóle na @, to nic nie leci.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 08:59   #3936
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
A która ma porównanie dochodzenia do siebie po CC i po laparoskopii?

Ja i chyba Dotka?
No to po laparoskopii jednak łatwiej wg mnie, bo ranki małe a tu na dole duży szew. No i po laparoskopii te ranki mniej bolały, a tutaj rana na początku to mocno piecze. Ale uczucie słabości podobne. I też miałam tak że pierwsza doba była ciężka a potem już jakoś z górki. Tu chyba podobnie.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 09:00   #3937
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
A która ma porównanie dochodzenia do siebie po CC i po laparoskopii? :

Jaaa woreczek miałam usuwany w zeszłym roku. Pionizowali mnie po jakiś 20 godzinach i czułam się fatalnie teraz była rewelacja po 4h niecałych

Stary 2016-01-07, 09:03   #3938
pietrusiowata
Rozeznanie

Dzień dobry

Ja już po śniadaniu i zaraz jadę na ściągnięcie szwów.

Co do metody 7-5-3 nie słyszałam ale pewnie się przyda.

Do pupy stosuję bephanten ale jest drogi i już kończymy drugie małe opakowanie. Mam w szafce linomag zielony i chyba się przerzucę.

Jasiek rano przeszedł sam siebie z kupą. Leżał w łóżku między nami i jak zasmierdzialo to aż sami się zdziwilismy. Nasz mały śmierdzioch pierdzioch :P
Stary 2016-01-07, 09:08   #3939
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Ja i chyba Dotka?
No to po laparoskopii jednak łatwiej wg mnie, bo ranki małe a tu na dole duży szew. No i po laparoskopii te ranki mniej bolały, a tutaj rana na początku to mocno piecze. Ale uczucie słabości podobne. I też miałam tak że pierwsza doba była ciężka a potem już jakoś z górki. Tu chyba podobnie.
Cytat:
Jaaa woreczek miałam usuwany w zeszłym roku. Pionizowali mnie po jakiś 20 godzinach i czułam się fatalnie teraz była rewelacja po 4h niecałych

Ja laparoskopię bardzo dobrze zniosłam. Bez żadnego środka przeciwbólowego. To może po CC nie będzie tak źle. Wiadomo, że rana większa, ale fajnie by było szybko odzyskać sprawność.
Stary 2016-01-07, 09:15   #3940
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Ja smaruję jedynie jak zaczyna się coś dziać. I na SR i położna mówiły żeby nie obciążać zbędnie skóry kosmetykami.

Dacie radę. Szybko wrócisz i mała zapomni, że Cię nie było.

Ruda, widzę że całkiem różowo nie było ale juz wszystko na dobrej drodze.

Chyba potrzebujemy wieksze łóżko bo na 140m dwie osoby dorosłe, dwójka dzieci i kot to stanowczo za duzo
Kupcie 90 i spijcie pietrowo :-D

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Tygrysek my z tego powodu mamy nowe lozko na 180 chociaz mała odkąd sie tutaj przeprowadzilismy śpi w swoim pokoju

Ja już jestem prawie gotowa, wyjeżdżamy za jakieś pół godziny bo mamy kawałek drogi
Do córki przychodzą dziadkowie, o nią się nie boję bo wiem że każdy tutaj będzie na rzesach stawał żeby tylko jej zapewnić rozrywkę bardziej to ja nie mogę tego przeżyć... no ale wyjścia nie ma

Trzymajcie proszę za nas kciuki!

trzymam mocno ale tylko jak nie prowadze auta,chyba zebardzo ci zależy to bede jedna reka prowadzić :-P

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
pochwal się

fajna ta torba
a moje zamówienie z gemini dalej nie kliknięte, dobrze ze sobie przy okazyjnych wizytach w aptece kupiłam ważniejsze rzeczy ale termometr z gemini - moje dzisiejsze postanowienie skonczyc te zakupy wreszcie

180 to bym chyba z mezem musiała smsowac z takiej odległości, my mamy 140 i mam nadzieje ze wystarczy bo inne to by nam cały pokój zajeło
Zuken ogromne kciuki

u mnie w szpitalu na dwie noce zabiaraja dziecko po cc ale uważam że w dzień też mogliby bardziej pomagać
Ruda dzielna mamuśka z ciebie, kciuki za dalszą rekonwalescencję i powrót do domu

ja mam bepanten extra i krem z cynkiem babydream ale jak tego bede uzywac tego jeszcze nie wiem, na pewno nie za każdym razm i zobacze jak sie uda uskuteczniać wietrzenie dodatkowo położna mówiła że czasem dzieciom odparza się skórka na szyjce czy w zgięciu łokci i kolan i na to też poleca bepanten

powodzenia

to chyba normalne, też się tego nieogarnięcia boję
a co do odciągania to chyba zależy czy tego mleka potrzebujesz bo jak nie to chyba trzeba tyle by poczuć ulgę, żebyś sobie nawału nie zafundowała - ale ja niedoswiadczona jeszcze

Witam się z rana, wypusciłam TZ do pracy i spac nie moge dalej
Wczoraj zaczełam szlifować łóżeczko, mam nadzieje ze dzis sie uda dokonczyc i pomalowac podkładem, choc nie powiem ciezko z tym brzucholcem

jaka farba malujesz? Ja od soboty codziennie maluje stolik i poleczki,zostawiam na noc na schniecir,wracam rano a tam ptasie kupy,szlifuje i maluje od nowa,wrrr.
Zobaczymy czy wypracuje sobie jakiś sposob z tym smarowaniem,bo w sumie z tego co widze to ile ludzi tyle opinii...
I nie mów nic o zamowieniach,wczoraj malo nie kliknelam na 200 euro,na szczęście rozsadek sie odezwal (ale nowa torba skip hop za 32 euro dalej kusi :-(), mam nadzieje ze rodzina meza na narodziny kupi nam Bon do tego sklepu internetowego z ktorego zamawiam rzeczy

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Mnie dotąd kompletnie nic nie bylo a dziś od 5 rano bole krzyża i jak na @ i delikatne brązowe plamienie na wkladce, dosłownie kilka kropel. Właśnie jadę 40 km na pobranie krwi, bo mam wizytę w pon. Ciekawe czy dotrwam. Jak obstawiacie? Czy u tych, które mają juz od jakiegoś czasu bóle @ jest też plamienie? Nie wiem czy to czop bo śluzu żadnego niet. A i przed pobraniem nie wezmę nospy. Muszę szybko wrócić do domu...
Ja mam bole ale zero plamien,chociaż od 7-10 dni duuuuzo śluzu

Miłego dnia dziewczyny :-* jade do szwagra do laboratorium, pobierze mi krew zeby proby watrobowe zrobic :-D pozniej ikea,auchan i dalsze ogarnianie mieszkanka...jak wszystko dobrze pojdzie bez niespodzianek to Dzisiaj pokoj Olivii uznam za skonczony tymczasowo (bez dekoracji i kilku detali ale gotowy na nowa lokatorke),naszej sypialni też niewiele brakuje

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 09:20   #3941
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Ja po laparo też nie brałam żadnego środka przeciwbolowego. I też prawie mnie nie bolało.
A po cc w standardzie dostałam kółka dawek morfiny i 2 kroplowki paracetamolu i dalej pobolewalo.

Stary 2016-01-07, 09:26   #3942
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja po laparo też nie brałam żadnego środka przeciwbolowego. I też prawie mnie nie bolało.
A po cc w standardzie dostałam kółka dawek morfiny i 2 kroplowki paracetamolu i dalej pobolewalo.
A ja tylko morfine później ibuprofen dawali co 4 h no ale zapomniałam brać i tym sposobem 4 do domu przywizlam. Myślę że sekret tkwi w szybkim pionizowaniu...takie moje zdanie

Stary 2016-01-07, 09:32   #3943
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

A ja myślę że chodzi bardziej o indywidualne predyspozycje. I poziom motywacji, bo jakby nie dzieci to moglibyśmy i tydzień w łóżku dochodzić do siebie

Co mnie zdziwiło po cc - mam mega obrzęki stóp, cała ciążę nie puchly mi nogi a teraz mam dwa balony.

Stary 2016-01-07, 09:33   #3944
mojakaren
Zakorzenienie

Jerzyczka dziękuję za kciuki kochana
Ty już sobie coraz lepiej radzisz, wielkie brawa

niepozorna i super, że z laktacją się rozkręciło

zuken ja na cc jadę z hybrydami
mocne kciuki dla Was!

ruda jak tak opisujesz cc to sobie zaczynam od nowa przypominać dlaczego jestem nim tak przerażona

i wielkie gratulacje oczywiście

candy w sumie to Ci chyba nawet zazdroszczę, że to juz jutro, to czekanie już samo w sobie jest upierdliwe

pietrusiowata haha ciekawe czy wszystkie Jaśki to takie małe smrodki :P

Ja juz po ostatnim badaniu krwi, czekam na wyniki i teczka z dokumentami skompletowana uf.

dzisiaj aktywny dzień bo jade jeszcze w końcu wybrac tą położną środowiskową, a potem jedziemy do farby do pokoju Małego

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 09:34   #3945
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dziewczyny wszystko ok, cesarka zaplanowana na 11:30 ale mam juz od jakiegoś czasu skurcze takze nie jest wesolo mam nadzoeje ze dotrzymam jeszcze te 2 godziny!
Dodatkowo troche mnie czysci wiec masakra :/
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 09:35   #3946
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
o, co do kremów - co używacie pod pieluchy? że na co dzień bez cynku to wiem, ale co konkretnie? i ile razy dziennie powinno się smarować? matko, ja nie wiem NIC o pielęgnacji dziecka a tutaj w szpitalu nic nie pokazują :/

Mi powiedziała babka, ze nie za każdym razem. Co za dużo to nie zdrowo. Ze skora dziecka musi się sama nauczyć wytwarzać naturalną warstwę ochronną. Więc na pewno nie przy każdej zmianie pieluszki. A najlepiej obserwować. Jak się pojawi cos czerwonego, odparzenie od pieluchy to wtedy użyć. Najlepiej alantan w maści. Gdy cos poważniejszego to sudocrem. Wszystko z umiarem
Stary 2016-01-07, 09:38   #3947
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja myślę że chodzi bardziej o indywidualne predyspozycje. I poziom motywacji, bo jakby nie dzieci to moglibyśmy i tydzień w łóżku dochodzić do siebie

Co mnie zdziwiło po cc - mam mega obrzęki stóp, cała ciążę nie puchly mi nogi a teraz mam dwa balony.
To oczywiście też. Po laparo tez miałam motywację i chęć szybkiego wstania ale szpital miał taką zasadę i uj także wszystkiego po trochu składa się na sukces

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Dziewczyny wszystko ok, cesarka zaplanowana na 11:30 ale mam juz od jakiegoś czasu skurcze takze nie jest wesolo mam nadzoeje ze dotrzymam jeszcze te 2 godziny!
Bądź dzielna!!!

Stary 2016-01-07, 09:40   #3948
viki1988
Zakorzenienie

Hej dziewczyny - zwlekłam się na te badania, mam nadzieje ze będą przed wizytą bo oczywiście nieprzytomna nie dopytałam o to

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Podczytuję Was ale nie mam nawet kiedy odpisać. Jeszcze jestem strasznie nieogarnięta i niezorganizowana i jak mam 5min wolne to nie mam pojęcia co z tym zrobić. Dobrze, że jestem u mamy, bo sama to bym chyba usiadła i płakała, umarła z głodu i zarosła brudem
Generalnie Oluś jest spokojny, płacze tylko jak go przewijamy czy kąpiemy, bo mu zimno, a tak to czasem sobie coś mruczy pod nosem. Oby mu tak zostało.
Z pokarmem u mnie duuuużo lepiej. Odciągałam dziś dwa razy tą metodą 7-5-3 mleko, a teraz już bez niczego w 20min udało mi się 90ml. Dałabym radę więcej, ale nie chcę też przeginać, bo Młody i tak tyle nie zje. Od razu mi się humor poprawił, bo chodziłam z wiecznym dołem od wczoraj.

Gratuluję Wam wszystkich dzieciaczków
Trzymam kciuki za resztę

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Chociaż teraz tak myślę, że może powinnam opróżnić do końca cyce?
Myślę że to początkowe nieogarnięcie jest raczej normalne ja sie nawet nie nastawiam na ogarnianie czegoś więcej poza dzieckiem czy sobą

Nam na SR mówiła położna że nie ma czegoś takiego jak "opróżnianie do końca"piersi bo mleko się produkuje na bieżąco więc nigdy nie będzie tak żeby nic nie leciało

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
o, co do kremów - co używacie pod pieluchy? że na co dzień bez cynku to wiem, ale co konkretnie? i ile razy dziennie powinno się smarować? matko, ja nie wiem NIC o pielęgnacji dziecka a tutaj w szpitalu nic nie pokazują :/
Ja zamówiłam Bepanthen smarować na pewno po kąpieli i początkowo chyba przy zmianach pieluchy a potem wedle potrzeby
Cytat:
Hej, nie nadrobilam wszystkiego, za bardzo mi się kumuluje, może jeszcze w domu coś poczytam, tu w szpitalu marne szanse.

W poniedziałek urodziła się moja córeczka. Co do cc mam mieszane uczucia - bardzo dziwny zabieg Te odczucia szarpania, że czuję się dotyk a ból nie... bardzo dziwne. Najpierw miałam schizy że mnie znieczulenie nie zlapie, bo jakoś nie bardzo chciało, na szczęście miałam mega zabawnych anestezjologów którzy rozladowywali atmosferę. Dodatkowo to walucie w kręgosłup - nie za bardzo przyjemne uczucia. Ale dziecko się urodziło, spoko Mąż kangurowal kiedy leżałam na pooperacyjnej a potem i mnie ja przynieśli na ssanie cyca. Ja cały pierwszy dzień prawie na morfinie, także zadowolona i spiaca.
Na nic dzieciak zabrany na oddział noworodkowy. Drugi dzień masakra - boli mnie wszystko a każą mi samej wstawać, chodzić, brać prysznic, zajmować się dzieckiem. Dziecko na szczęście spokojne, mąż ogarnął ubieranie, przewijanie, etc. Ja się ruszalam jak osiemdziesieciolatka.
Najgorsze było to, że myśleliśmy że dziecko się najada moim "mlekiem " a mała po prostu urodziła się nalykana wod plodowych i jej się nie chciało jeść. Dopiero jak jej pomogli sonda się ich pozbyć to w nocy dała mi taki koncert że bieglam prawie na neonatologie po mleko w butli dla niej. Tak więc mojego mleka nie było za wiele a butle tu niektóre położne wydzielały bardzo oszczędnie. Zresztą noc z dzieckiem bez męża w szpitalu to okropność.
Dopiero dzisiaj laktacja się rozkręca, mam początek nawału, bo ja mnie cycki, brzuch po cięciu i do tego mam mega spuchniete nogi. Marzę o własnym domu i własnym łóżku. Chcę ogarniać te nowe obowiązki z perspektywy własnego domu... może jutro uda się już wyjść.
Acha, brzuch mam jak w 6 miesiącu chyba....

Gratuluję nowych narodzin - Niepozorna, Malwi, nie wiem kto jeszcze no nie zdążyłam odczytać. Wbrew pozorom mam tu ciągle urwanie głowy.
Super że wszystko ok i laktacja ruszyła

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość

Wiki, boska torba!
Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
fajna ta torba
a moje zamówienie z gemini dalej nie kliknięte, dobrze ze sobie przy okazyjnych wizytach w aptece kupiłam ważniejsze rzeczy ale termometr z gemini - moje dzisiejsze postanowienie skonczyc te zakupy wreszcie

180 to bym chyba z mezem musiała smsowac z takiej odległości, my mamy 140 i mam nadzieje ze wystarczy bo inne to by nam cały pokój zajeło
Zuken ogromne kciuki
Dzięki dziewczyny
To klikaj to zamówienie w końcu bo urodzisz zanim klikniesz ale powiem szczerze ze szybko wysyłają - moje chyba dziś przyjdzie
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość

Normalnie żeby samo ruszyło a nie żeby musieli Ci wywoływać po tych wszystkich wyrzeczeniach i leżeniu przez tyle czasu
Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Kurde ja bym chyba na IP pojechała z jakimkolwiek plamieniem... Ale mi się w ogóle w ciąży nie zdarzały...
Stary 2016-01-07, 09:40   #3949
candyyfloss
Zadomowienie

Zuken - jak akcja zacznie się wcześniej, to na pewno przełożą i nie będą czekać do wyznaczonej godzin. Trzymam mocne kciuki

Ruda - no nic, mam nadzieję, że szybko dojdę do siebie

Mojakaren - ja aż tak bardzo staram się o tym nie myśleć, dlatego pracuję
Stary 2016-01-07, 09:43   #3950
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

cześć jestem po obchodzie i będzie kroplowka
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 09:46   #3951
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
wytrzymasz! to tylko dwie godziny! A biegunka pewnie ze stresu i wcale Ci nie napiszę, żebyś się nie denerowowała bo sama będę pewnie na klopku juz kilka dni przed cc

Ja zadzwoniłam w końcu do położnej środowiskowej - babeczka prawie z krzesła spadła jak się dowiedziała, że już 37 tc i dziś mam jechać na ktg i spotkanko z nią, ale emocje

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 09:49   #3952
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dzień dobry

Co do rozmiarów łóżka My mamy na 160, ale kołdrę na 220 I tak jej czasem nam brakuje..

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Malwi, jest możliwość ze właśnie po tym urodziłaś? tzn. czy dostałaś skurcze po tym?
Malwi nie urodziła po oleju rycynowym miała cc, bo tętno małego spadło

Cytat:
Trzymajcie proszę za nas kciuki!
Już niedługo i będziesz się tulić z kolejnym skarbem Musi być wszystko dobrze

Cytat:
BI nie wiem czemu ale boli mnie lewa pierś jak młody się zassa...hmm boli- napierdziela nie jest poraNiona ani nic jak ssie to czuje aż w lopatce
Może masz bardziej wrażliwą od prawej?
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 09:49   #3953
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Jerzyczka dziękuję za kciuki kochana

Ty już sobie coraz lepiej radzisz, wielkie brawa

niepozorna i super, że z laktacją się rozkręciło

zuken ja na cc jadę z hybrydami

mocne kciuki dla Was!

ruda jak tak opisujesz cc to sobie zaczynam od nowa przypominać dlaczego jestem nim tak przerażona

i wielkie gratulacje oczywiście

candy w sumie to Ci chyba nawet zazdroszczę, że to juz jutro, to czekanie już samo w sobie jest upierdliwe

pietrusiowata haha ciekawe czy wszystkie Jaśki to takie małe smrodki :P

Ja juz po ostatnim badaniu krwi, czekam na wyniki i teczka z dokumentami skompletowana uf.

dzisiaj aktywny dzień bo jade jeszcze w końcu wybrac tą położną środowiskową, a potem jedziemy do farby do pokoju Małego

Nie wiem czy nie powinnaś ich zdjąć (hybryd). W razie czego lekarze sprawdzają kolor płytek, podłączają jakies aparatury przez palec i czasem nie zadziała przez lakier na palcu... Ja bym nie ryzykowała.
Stary 2016-01-07, 09:50   #3954
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:

A woreczek usuwają w pełnej narkozie i cały usuwają, czy usuwają tylko kamienie? U mnie wykryli je w ciąży i nie wiem czy się za to brać po ciąży czy nie bo się boję
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 09:51   #3955
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Ruda, życzę szybkiego powrotu do zdrowia :-*
Stary 2016-01-07, 09:56   #3956
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Co do rozmiarów łóżka My mamy na 160, ale kołdrę na 220 I tak jej czasem nam brakuje..
My mamy 180 i w dodatku 2 kołdry "jedynki" - wygoda przede wszystkim
Stary 2016-01-07, 09:58   #3957
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
A woreczek usuwają w pełnej narkozie i cały usuwają, czy usuwają tylko kamienie? U mnie wykryli je w ciąży i nie wiem czy się za to brać po ciąży czy nie bo się boję
Ja miałam w czerwcu napinany przewód liczyli ze wysypia się kamyczki tak się nie stało i miesiąc później byłam na stole i usuneli cały. Jest to pełna narkoza.

Stary 2016-01-07, 10:12   #3958
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć jestem po obchodzie i będzie kroplowka

Ruda żebyś doszła do siebie szybciutko

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
My mamy 180 i w dodatku 2 kołdry "jedynki" - wygoda przede wszystkim
Proponowałam Tż pojedyncze kołdry, ale stwierdził, że nie, bo nie będzie mnie szukał po całym łóżku i taka sytuacja i tak pewnie skończy się tym, że ja swoją będę miała na ziemi albo między nogami, a jego na sobie, a on biedny będzie spał pod niczym
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 10:13   #3959
bigcoffee
Raczkowanie

Cytat:
Kciuki! Wszystko będzie dobrze
bigcoffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 10:22   #3960
Casaa
Zakorzenienie

Zuken mocne

Ja mam tak jak Magda 160cm, a koldra 200x220 nie wyobrazamy sobie z mezem inaczej. Jak jedziemy do moich rodzicow to zabieramy ze soba swoja koldre :P

Ze wzgledu na to ze umowilam sie do fryzjerki na 15.01 oswiadczam, ze wczesniej nie rodze :P

Candy za Ciebie oczywiscie jutro tez bede trzymala

Wyslane z Lumia920.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Btw ciekawe jak Uaoo

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości