![]() |
#2881 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11
Cytat:
Cytat:
W ogóle staram się nie robić nie, bo nie, nie cierpiała takiego podejścia jak byłam mała. Stawianie ograniczeń zarazem jest bardzo ważne, by dziecko czuło się bezpieczne. Pavlinecka Maciek też nam spadł z łóżka ostatnio, bardzo się bałam, ale nawet mocno nie płakał i guza nie miał. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
idę spać..,moje dziecko śpi sobie na brzuchu, z nogami jak w pozycji do raczkowania, przekładac czy niech spi
![]()
#2883 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
Hej!
U nas chyba z 5 pobudek dziś było, miałam postanowienie ze nie będę dziś brała małego do nas, ale od drugiej nie chciał mi spać aż do trzeciej i w końcu wzięłam. Zasnął od razu... po spaliśmy w sumie do 8 także czuje się wyspana mimo tej imprezki ![]() GOCZEK my też mamy sanie bez pasów i juz Tz coś kombinuje ze wyciągnie pasy z krzesełka lub fotelika i jakoś zamontuje w tych sankach. KANA Twoja Zosia jest the best z tym rzucaniem smoka, uśmiałam się ![]() Nocki współczuję :/ MAJKA pocieszylas mnie z tym glutenem ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- MADZIXX mój juz rzadko kiedy śpi na pleckach, trzeba zaakceptować to ze te małe bobaski juz nie będą tak łatwo poddawać się woli rodzica. Męża wyślij do Goczka to zobaczy co to noc ciężka ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- BLACK my mamy rozm 80 i jest jeszcze trochę zapasu, ale mój Filip jest niższy od Pawełka sporo. Body ze smyka nosimy 80 i rękawy przykrotkie są a reszta ok. Myślę że 86 powinno być ok ![]() Gratki dla Pawcia za wstawanie!
"Są rzeczy na tym świecie zbyt piękne, aby podziwiać je samemu. Zbyt cudowne, aby się nimi nie dzielić z innymi" Nasz Filipek jest z nami od 19.04 ![]() Edytowane przez Hanka20 Czas edycji: 2016-01-07 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
😍 Ty tez kochana mamuska jestes ![]() Cytat:
![]() Hanka od ponad tygodnia się często sama zapuszcza do innych pokojow,kuchni, fajnie ze takie ćwiczenia "samodzielności" czyni ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robię właśnie tak jak pisałaś, odwracam uwagę od tego co Zosia chce dostać inną rzeczą, ale zaczęłam zastanawiać się czy to dobre postępowanie, bo jednak czuję, że czas uczyć co wolno a czego nie, a odwracanie uwagi temu nie służy. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2888 |
Konto usunięte
|
A i mi tez jakos czesciej lzy w oczach staja ostatnio, ze zmeczenia,irytacji rykami ale i ze wzruszenia i radosci
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Ale fajni wujkowie no i cudne takie przeżycia z podjaranymi dzieciakami,az sie wzruszylam! 😃 No ale ja dzis znow niewyspana,wybaczcie 😛 |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co piszesz to Ala większy jest śpioch niż Zosia 😉 ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Hania, u nas etap na rzucanie wszystkim co jest pod ręką. Najlepsza zabawa to wyciąganie klocków z pudełka i rzucanie po podłodze. Później czołga się do nich i rzuca dalej jeden o drugi... ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Goczek, to możliwe, że Twoja Hania i Ada Violki z moją Zosią przechodzą razem skok. W końcu TP miałyśmy podobne. ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- I jeśli jest tak jak piszesz to charakterne dziewczyny się nam trafiły 😜 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Witamy się z drugim zabkiem! Wyszła prawa gorna jedynką! Yeaah ![]()
#2891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;54037930]A i mi tez jakos czesciej lzy w oczach staja ostatnio, ze zmeczenia,irytacji rykami ale i ze wzruszenia i radosci ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Ale fajni wujkowie no i cudne takie przeżycia z podjaranymi dzieciakami,az sie wzruszylam! 😃 No ale ja dzis znow niewyspana,wybaczcie 😛[/QUOTE] Wtedy to bardzo ubaw bo i sanie co chwile widzieli hehe ale jsk synek śpiewał piosenkę o wigilii to sie rozbeczalam jak głupia Mori_lee - święta jeszcze przed nami ![]()
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
Hej! Dzięki za wszystkie słowa wsparcia
![]() Majka u Ciebie np myślę że nie chodzi o charakter, bo zwykle grzeczniutki. A Adeczka to niestety grzeczna była pierwsze 2 tygodnie... A teraz to jakaś kumulacja wogole , może też przez ten brak spaceru niewiem, chociaż wczoraj byliśmy pół godziny i nic to nie zmieniło. Ale patrzę że nie tylko Ada teraz szaleje, ale mi jakoś wyjątkowo ciężko i jeść też niechce za bardzo... może jakiś ząb niewiem. Goczek ja ścierki z piekarnika też pozwalam ściągać hehe ![]() ![]() Kana fajnie że masz mamę tak blisko, przy takich jeczydupciach to się bardzo przydaje.
#2893 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje! 👏🏻
![]() |
#2896 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() MAJKA fajna sprawa z biegającymi mikolajami ![]() ![]() Szymek zgarnął "tylko" dwie stowki ![]() PAVLINECKA oj biedna Zuza z tym upadkiem. Ale pewnie więcej strachu było niż krzywdy. A czemu to niby Twoja wina? ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
Hania dużo zdrowia miłości, radości z macierzyństwa! 🎈🎈🎈 A i dużo przespanych nocek
![]()
#2898 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ząb sie czai. Bedzue lepiej na pewno a większością dzieci teraz marudzi Cytat:
U nas noc ekstra i cała od wieczora bez smoka ![]() Ja teraz leżę bo jestem niewyspana. Późno usnelam. Rano bylismy u lekarza z ta wysypka choc jest juz bledsza. Ketotifen, masc cholesterolowa i doraźnie na male zaognione miejsca hydrokortyzon na moja prośbę bo nic nie chciala dać ze sterydem lub bez alecwuekszosc po 2 r.z. Z glutenem czekamy do roku ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cashmere - robota bebo, domek, niekapek lovi, ciuszki, pościel, książkę ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Hanka - życzę Ci spelnienia marzeń, radości, zdrowia i kasy ![]()
![]() |
#2899 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2900 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja pije kawusie, maly spi. O 12 wychodzimy do tego fryzjera, dzis tylko -11 ![]()
![]() |
#2901 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dla mnie takie niespanie jak dziś mialas bardziej wykanczajace niż same pobudki. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maciuś drzemke ma od 9, ja z nim trochę pospalam. Goczek ja z tz jak mówię nie wolno to Maciek jeczy/kłóci sie od kilku dni hehe. Zaraz przestaje, ale nie rusza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
Dzis Zuza nie spi od 1.30 i od tej godziny zrobiła 3 drzemki dwie po pol h i jedna 2h, padam na twarz... Nie chce jesc tego, co jej gotuje, noe mam tyle kasy, zeby słoiki jej kupować i juz nie wiem, czym ja karmić ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
Hej babeczki
![]() Hania sto lat, sto lat, wszystkiego najlepszego ![]() ![]() Cashmere gratki ząbka ![]() ![]() Niezawsze to u nas to samo, jak mówię Nadii nie wolno to ona jakby pokrzykuje na mnie ![]() ![]() Majka, Cashmere wesołych świąt dziewczyny ![]() ![]() Pavlinecka współczuję upadku Zuzi ![]() Współczuję wszystkich marudek ![]() ![]() ![]()
#2905 |
Zakorzenienie
|
Hej.
U nas wreszcie szkola sie zaczela i delektuje sie cisza do 14 :P Ogarnelam pranie i zakupy a teraz pazurki koncze. Ostatnio do ksiazek wrocilam i nadrabiam zaleglosci ![]() MALA super ze auto sasiad odmaluje!
#2906 | |||||
Wtajemniczenie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;54037930]A i mi tez jakos czesciej lzy w oczach staja ostatnio, ze zmeczenia,irytacji rykami ale i ze wzruszenia i radosci
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Ale fajni wujkowie no i cudne takie przeżycia z podjaranymi dzieciakami,az sie wzruszylam! No ale ja dzis znow niewyspana,wybaczcie [/QUOTE] To może powiedz Tż żeby wziął wolne i zabrał małą na spacer a Ty się kobieto porządnie wyśpij ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja nie miałam jeszcze okazji ale Wesołych Świąt dla Ciebie I Cashmere ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() Mój Filip to taki urwis, wygłupia sie i jak widzi że rozśmiesza tym innych to szaleje jeszcze bardziej ![]() ![]() Wszyscy mówią że będzie tu z nim jak zacznie gonić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2907 | |
Konto usunięte
|
BLACK, super że Pawelek staje, brawa dla niego 👏fajnie że taki marudny okres ma i takie radosne strony,wzruszające! 😀
Cytat:
VIOLKA, przytulam Cie i życzę lepszego dnia. Moze daj Adce scierke do podlogi do zabawy,tosie uspikoi ![]() Pospala na spacerze 40minut uff.dobrze że w wozku to ona mistrza zen ćwiczy ![]() Wpadla niezapowiedziana moja mama,tak na kawe i m.in.się zdziwiła,że Hanka tak raczkuje po mieszkaniu, bo ja z siostrą ponoc wcale. ale też większość czasu w łóżeczku byłyśmy, bo ona musiala cos zrobić przecież w mieszkaniu... no i przeciez na podlodze zimno! (?) Tez w bloku mieszkaliśmy. Co to za czasy były... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Wtajemniczenie
|
Nareszcie się Witam ;-)
Ja miałam wczoraj chwilę zgrozy, położyłam spać małego o 19 , i poszłam na dół jakiś film oglądać z Tż, za jakąś godzinkę słyszę przeraźliwy krzyk jak by wyraźnie coś mu się stało ! leciałam tak po tych schodach że myślałam że nogi pogubię ! wpadłam do pokoju a on w łóżeczku na kolanach i głową w dół tak strasznie się darł i łzy takie leciały że przez 10 minut nie mogłam go uspokoić... wierzgał nogami i nic na niego nie działało... serce mi tak waliło, nie wiem co się stało czy wstał w łóżeczku i się przerwócił i gdzieś uderzyl, zaczęłam sprawdzać czy coś go nie boli, nie zwichnięte ale jest ok, przyłożyłam do piersi i usnął z takim szybkim oddechem... później już było ok ale to co strachu się najadłam... Hania- spełnienia marzeń ![]() ![]() ![]() Ja się delektuję ciszą, bylismy na spacerku i teraz śpi ![]() Black- brawo dla Pawełka ![]() ![]() ![]()
Już razem ![]() ![]() Edytowane przez AgnieszkAA100 Czas edycji: 2016-01-07 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja znowu po nieobecności. Chyba nie jest mi dane pobyć z Wami na bieżąco. Od dwóch dni cały czas ktoś do nas przyjeżdża i nie mam czasu nawet dla siebie... same odwiedziny eh...
Na dodatek jestem trochę przeziębiona i nie mam siły na nic... Olafowi kolejny ząbek wychodzi - rany... szybko to wszystko :-( MAJKA CASHMERE - Wesołych Świąt :-* - wszystkiego co najlepsze na ten wyjątkowy czas :-* CASHMERE - jak się czujesz? Przeziębienie Ci przeszło? Gratuluję kolejnego ząbka :-* MADZIXX - również gratki dla Ali za ząbka :-* VIOLKA - współczuję Ci Kochana. Domyślam się jak się czujesz i rozumiem te twoje łezki - trzymam kciuki żeby ten ciężki czas już Was opuszczał :-* Widzę ze dużo dzieciaczków teraz tak się zachowuje jak mój Olaf - tyle ze ja juz trochę się przyzwyczaiłam i brak snu Olafa chyba już nie robi na mnie wrażenia ze tak powiem. Bardzo bym chciała żeby usnąl w ciągu dnia choćby na 20 minut :-( - ale cóż... Juz nie oczekuje ze cos się zmieni... HANIA - Kochana - Wszystkiego co najlepsze :-* - spełnienia wszelkich marzeń tych oczywistych i tych skrytych również:-* AGA - współczuję stresu - tez bym się zdenerwowała - może się faktycznie uderzył gdzieś :-( - Bidus :-* MAŁA - Ciuszki PIEEEEKNEEE :-* Dziewczyny a jak dajecie te mini kanapeczki dzieciaczkom to się nie dlawia? Chciałabym spróbować ale boje się zakrztuszenia :-( I jeszcze jedno pytanie- KANA VIOLKA - w jaki sposób podajecie to jajko na miękko? Znowu bym chciała spróbować ale nie wiem za bardzo jak? Tak na łyżeczce? BLACK - gratki dla Pawełka za nowe umiejętności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | ||
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11
Cytat:
O mamuniu wspolczuje strasznie ![]() [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;54041442]BLACK, super że Pawelek staje, brawa dla niego 👏fajnie że taki marudny okres ma i takie radosne strony,wzruszające! 😀 Gratki zabka,kasowniczek bedzie ☺ VIOLKA, przytulam Cie i życzę lepszego dnia. Moze daj Adce scierke do podlogi do zabawy,tosie uspikoi ![]() Pospala na spacerze 40minut uff.dobrze że w wozku to ona mistrza zen ćwiczy ![]() Wpadla niezapowiedziana moja mama,tak na kawe i m.in.się zdziwiła,że Hanka tak raczkuje po mieszkaniu, bo ja z siostrą ponoc wcale. ale też większość czasu w łóżeczku byłyśmy, bo ona musiala cos zrobić przecież w mieszkaniu... no i przeciez na podlodze zimno! (?) Tez w bloku mieszkaliśmy. Co to za czasy były...[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() ![]() A mama miała ciekawe podejście... ale kiedyś trochę inaczej chyba było, na co innego nacisk - czytaj na czyste mieszkanie chyba większy he Ja trochę lepiej psychicznie się czuję. Poszłam do rodziców trochę odsapnąć i żeby Adka inne obrazy miała, żeby do wieczora jej się wszystkie zabawki nie znudziły ![]() ![]() Cytat:
Filipek lubi być główną atrakcją widać ![]() ![]()
Kropka powitamy ok 23.04.2015 ![]() Edytowane przez violka848 Czas edycji: 2016-01-07 o 13:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.