|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Zalalam kuchenke gazowa...i mi pstryka...to wylaczylam z prądu i w nosu mam 😉 bylam z Mikołajem się przejść do sklepu bo w sumie dawno nie wychodziłam...do kościoła bliziutko wiec nawet się dotlenić nie zdarze...
|
|
|
|
#2943 |
|
Rozeznanie
|
Ja też się witam
![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty Mami już pewnie po Ciekawe jak tam malutkie Marciar normalnie nie wierzę Ależ wstydliwe i uparte dziecię ci się szykuje Ale waga ładna- myślę że do 3500 dociągnie spokojnie ![]() Siasia ja słyszałam o tym przekręcaniu dziecka, ale czytałam że to może być niebezpieczne. Gdyby było to w Pl na pewno by stosowali bo u nas ogólna nagonka na zbyt dużą ilość cesarek jest. Zaprzyj się rękami i nogami- po co ryzykować. A co do służby zdrowia w PL to też różnie bywa. Na wrześniówkach bodajże była dziewczyna która nie czuła ruchów dziecka- pojechała na IP i czekała ze 2 h zanim ja poprosili Niestety nie skończyło się to dobrze, a to już duża ciąża była, bo bodajże 35 tc. Gdyby ja wzięli od razu to może miałaby szansę ![]() Zwlokłam się dzisiaj o 12 z łóżka i pognałam na zakupy. Miałam kupić dziecku trampki do przedszkola i oczywiście zapomniałam i to w środku zimy) i też nie wzięłam, a stałam przed pasmanteria i zastanawiałam się co ja takiego potrzebuję Współczuję wszystkim nie śpiącym. Ja dzień w dzień padam jak zabita, wstaję koło 12, a w dzień mi się drzemki zdarzają ![]() U mnie przygotowania na całego, wczoraj przywiózł mi teść komodę więc ciuszki już na miejscu. Poprane wszystko- dzisiaj odparłam leżaczek i jestem solidnie zdziwiona że przetrwał te parę lat bez najmniejszego uszczerbku- nawet wibracje nadal działają Mam tylko problem z łóżeczkiem bo stwierdziłam że zostaję przy turystycznym i dokładam do niego zwykły materac. I okazało się, że materac jest za wysoki i wchodzi do tej podwieszanej wkładki dla noworodka na styk, a bez tej wkładki to kręgosłup mi siądzie zanim mała pół roku skończy, więc jeszcze łóżeczka muszę szukać ![]() Co do ubranek do szpitala to nie pomogę. Ja muszę mieć tylko na wyjście, więc body, pajac, kombinezon i czapka leżą już przygotowane.... |
|
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
![]() Muszę tylko jeszcze parę rzeczy tam wrzucić, ale już mi się wczoraj nie chciało w to bawić
|
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz mnie coś trafi..
Ja rozumiem, że rodzina się martwi, ale serio trzeba siać panikę i irytowac mnie jeszcze na końcówce? Mój mąż co czwartek wyjeżdża, w związku z tym ja co czwartek zostaję sama i zaciskam teraz czwartkowo nogi jakby co I moi rodzice o tym wiedzą ale nie dociera do nioch kiedy mówię, że jakby się zaczeło to zadzownię po ojca, tylko mi wydzwaniają z tekstem na dzien dobry: kontrola!Jezu, oszaleję zaraz Żeby się zameldować
|
#2946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo stwierdziłam, że się też kobicie należy coś z tej okazji Nie kupowałabym raczej ubranek/ zabawek, bo nie wiadomo co mają już i jaki mają gust...
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Tak piszecie dzisiaj o tych niezbyt fajnych sytuacjach na porodówkach, z których część miała tragiczne zakończenie... smutne to
ja się właśnie najbardziej boję niekompetentnego personelu
|
|
|
|
#2948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hah moja torba do szpitala nadal u teściów w piwnicy |
|
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
A ja leżę jak padlina w łóżku przed tv
I zjadlam cala tabliczkę czekolady z orzechami
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzę z M na siatkę...ale mnie wnerwiają...
|
|
|
|
#2951 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, tzn. dziubię w tę dziurkę w dyszy .Dziś mi dwa razy mleko wykipiało ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
Ja kiedyś dostałam pieluchy, chusteczki i kosmetyki, typu oliwka dla córki- ale wszystko się nie nadawało, widać kupione na odwal było , zreszta nawet odwiedzin od tych ludzi się nie spodziewałam |
||
|
|
|
#2952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tymczasem ja rzadko kiedy czuję coś przypominającego skurcze( czasem czuje takie bóle jak na @, ale raczej nie są silne i krótko trwają, przeważnie mam to wieczorem przed zaśnięciem). Czuję jakieś dziwne bóle, wydaje mi się, że one wynikają z tego, że Dzieć mi naciska coraz bardziej na wszystko... często też mam jakieś ukłucia w dole brzucha, że aż czasem stęknę przez to, bo boli. Ale nie wiem, nie znam się, czy to może oznaczać, że pomału " mnie coś bierze":p Dziś mi przyszedł ochraniacz na łóżeczko, pościel i parę innych pierdołków, czekam jeszcze na wózek... Torbę do szpitala mam całą spakowaną, tylko laktator muszę jeszcze wyparzyć i spakować. Marcia, Twój Dzieć w podobnej wadze co moja Mała, 28. 12 ważyła 2500 to teraz pewnie podobnie jak Twój będzie A i ja czuję, że dziewuszkę będziesz miała!
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po
trzymali mnie na ktg 45 min bo skurcze sie pisały na 100% i mała spała a chcieli zeby sie poruszała. Ale nic bie bolały. W poprzedniej ciąży tez takie miałam. Szyjka dalej długa na 3.6cm i zamknięta wiec typowe przepowiadacze troche mieka ale gin mowi ze to normalne na tym etapie przy drugiej ciąży.Młoda przykoksila równe kilo wiec wazy 2600 juz. Łożysko ok, ilośc wód ok wszystko pięknie ![]() Pobrali mi od razu gbs a wynik za tydzien. No i uwaga uwaga! Obrocila sie Alleluja główka na dole ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oczywiście obdzwonili cały boży świat, że rodzę zaraz z rana (pojechaliśmy o północy)... więc po południu zaczeli wszyscy wydzwaniać "bo co tak długo"... I co najlepsze, to kobiety które same rodziły po n godzin, a tutaj wielkie zdziwienie nagle...---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
czyli dała się przekonać
|
||
|
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja ciągle mam głupią nadzieję, że uda się pojechać z mężem na porodówkę a wszystkich poinformowac w miarę jak najpóźniej. Ale widzę, że to niemozliwe, bo przecież raz nie odbiorę telefonu to zaraz będą wiedzieć. ![]() Cytat:
Elegancko, grzeczniutka
|
|
#2958 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaaaa....czyli jednak ![]() Ale jak kiepski sprzęt to wcale bym nie była nawet na te 70% pewna. Ja byłam 2 tyg. temu na USG i ten siusiak był jakiś całkiem inny niż 10 tygodni wcześniej. Ale skoro był to siusiak a nie jakiś kosmek łożyska to ok. Cytat:
Mi TŻ jak miał dowieźć ubranka to wziął z kupki 68 i Mała się topiła w tych ubrankach
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz też już leci chyba z 6 raz z rzędu. Jak dla mnie muza niesamowita... ale nietypowa i nie każdemu się spodoba. Jak ktoś ma ochotę sprawdzić, to wrzucam link do openingu ![]() https://www.youtube.com/watch?v=e9zHfbm1akM |
|
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Elena nie wiem co mi zalalo...kiedys pstrykalo przez 3 dni...suszyłam suszarka aż w końcu wyciaglam z prądu. Po paru dniach samo przejdzie 😉
Ola super wieści 😊 mówiłam że się obróci 😊 mnie trzeba słuchać 😉 Czekamy na gościa od zmywarki...ciekawe czy się pojawi... |
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja nie zamierzam jeszcze w trakcie tel w ręku trzymać. Jak se chcą to niech do męża dzwonią i niech on sie użera
|
|
#2963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
My tym razem tele wyłączymy co by mieć święty spokój. Wqrwa miałam bo porody wywoływane a tu się wszystkim wydawalo ze za długo trwa....
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze rozumiem chłopy, ale babki które same rodziły n godzin też wpadają w panikę... Mam 2 przypadki w rodzinie szybkich pierwszych porodów (18 wyjazd do szpitala, północ narodziny i drugi wywołanie o 9, o 15 narodziny) a i tak cała rodzinka "no co tak długo?"
|
|
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze zrobiła
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Ja żadnego rozwarcia nie miałam z Mikołajem i po 10 godz Mikolsj byl z nami, z Lilka miałam na 3cm po tym "baloniku" i po 8 godz bylo po. Wg lekarzy szybko
|
|
|
|
#2969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super, gratuluję, że wszystko ok i że mała akrobatka w końcu fiknęła
|
|
#2970 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
:tez mi się nie podobają te smoki z maskotką , blee Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez houserka Czas edycji: 2016-01-07 o 16:43 |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

Tak to już sobie natura wymyśliła 

ew. Roomba do podłóg.

Ależ wstydliwe i uparte dziecię ci się szykuje
Niestety nie skończyło się to dobrze, a to już duża ciąża była, bo bodajże 35 tc. Gdyby ja wzięli od razu to może miałaby szansę 
i to w środku zimy) i też nie wzięłam, a stałam przed pasmanteria i zastanawiałam się co ja takiego potrzebuję
Żeby się zameldować 

, muszę po prostu cierpliwie przeczekać, aż miną