|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Elena chyba dopiero jak odejdą. A to naciskanie na brzuch to chwyt Kristellera, można w necie poczytać o konsekwencjach tego zabiegu.
|
|
|
|
#2912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry dobry
![]() No cóz, natura kobieca rządzi się swoimi prawami, wiec od rana u kosmetyczki byłam, z tym,że ciągle na leżąco (oprócz auta:P ) no ale dopieszczona jestem. Powoli się zbieram do ginki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja spałam od 22.30, jak prawie codziennie. Ja nie mam problemów ze spaniem, gorzej,że mnie ciągle bóle i skurcze budzą...
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Babka w gabinecie mi zrobila jeszcze raz usg ale na takim przedpotopowym sprzecie bo mowi ze jakiesj dziewczynie na tym udalo sie zobaczyc plec. I patrzy patrzy i dalej nie za bardzo mowi ze raczej dziewczynka ale no nie na 100 hehe wiec moze byc wszystko hehe
No i waze juz 72 czyli plus 13 i od 18 grudnia przytylam 4 haha
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, że przy porodzie się okaże, że jednak chłopak
|
|
|
|
|
#2915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mmm uwielbiam
![]() Cytat:
![]() ![]() Żyrafo, ale masz dłuuuuuugą szyję ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- chciałabym zauważyć,że nie wygrałaś sama, było nas kilkanaście;P Ale i tak nie ma co wierzyć, okaże się 1 lutego
|
|
#2916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
zacofana jestem w tym temacie, muszę się do sklepu przejechać i popatrzeć na te cuda
|
||
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2919 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny rzućcie pomysłem co dla dziecka kupić w ostatniej chwili? Dzisiaj wpadamy do znajomych co im synek tydzień temu się urodził i na szybko muszę coś kupić
|
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
o 6-6:30
wyprawiam dziecko do szkoły i jak już tż z nią wyjdzie to patrzę co tam w nocy naskrobałyście ale zwykle potem jeszcze ide się zdrzemnąć na 1-2h przed południem ![]() Cytat:
pytanie co wygrałysmy |
|
|
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
wyłączyłam budzik o 10 i dalej sobie leżałam, ale pół godziny później listonosz się dobijał do drzwi, więc musiałam duupsko podnieść
|
|
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
paczkę pieluch lub jakieś ubranko, ale proponuje w rozmiarze 68-74, bo zwykle na teraz mamy mają, grzechotka, gryzaczek, zawieszka uniwersalna do wózka/fotelika
|
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja odkryłam takie bułeczki do odpieku w tesco - z firmy Dan Cake... i skład mają super, bez żadnej chemii, aż w szoku byłam. Tylko minusem jest to, że jak sobie je upiekę, to zawsze zjem więcej niż normalnie |
|
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.smyk.com/szukaj/produkt?q...type=basicForm
Na stronkę wróciły leżaczki , brązik najtańszy, potem błękit tyci taniej niż allegro
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-01-07 o 14:31 |
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A odnośnie zgagi... to u mnie odwrotnie. Czasem mnie złapie... ale jak już złapie, to jest mega hardcorowo. Tylko, że mniej więcej wyczaiłam, po czym mam zgagę i staram się unikać... a mam po cytrusach (w tym również sokach), po pikantnym ...i jak za dużo zjem na raz
|
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie zawsze chce.mi się 3 godziny czekać na chlebek
|
|
#2927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, o co chodzi, że zawsze wtedy znajduję najwygodniejszą pozycję i nie chce mi się wstawać ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2928 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pierwsze usg robia okolo 12tc I dopiero wtedy cokolwiek dzialaja. Ale jak zadzwonilam do szpitala w 27tc bo mialam silne bole brzucha to mnie zbyli Powiedzieli, ze przed 28tc I tak mi nie zrobia ktg Mowie, ze skad ona w ogole wie ze ja potrzebuje ktg, moze wystarczy usg, a ona ze mi nie zrobia usg w szpitalu, mowie wam szkoda gadac.Cytat:
Cytat:
Taka prawda, jak zobaczylam ten sprzet do reanimacji to mi bylo wszystko jedno jak ja wyciagna, oby cala I zdrowa. Wku....m sie jak slysze takie akcje ze ktos mu pomoc a nie pomogl I teraz ktos przez to cierpi ![]() Cytat:
Nie dam sobie tego zrobic za chiny ludowe Powodzenia na wizycie
|
||||
|
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2930 |
|
Zadomowienie
|
Siasia mi też nie chcieli zrobić usg jak pojechałam z bólami brzucha to zbadał mnie dooplerem....
i powiedział hmmm może wyrostek Marciar dla twojego bąbelka duży brzdąc ! No i chyba jest szansa że i ja wygram A pulpeciki wyszły pycha zapraszam bo dużo wyszło Apropos czkawki to dobrze że pisałyście bo moja ma nagminnie i już czytałam czy to aby ok nie wypija mi tam za dużo wód albo coś
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja obstawiałam cały czas dziewczynkę, bo taki wstydziochchłopak zaraz by wywalił sprzęt
|
|
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo ale fajnie z ta ciąża ![]() Ja juz u gin. Siedze pod ktg. Ale nuda. Poki co jeden skurcz na 100% ale nic nie bolało, dokładnie to co miałam w poprzedniej ciąży i teraz miewam. Młoda sie poruszała na początku a teraz siedzi cicho. No i 3kg na plusie w 5 tyg.. Święta święta.. Także mam juz prawie 7kg do przodu. Mogłam nie jesc obiadu - z rana było mniej ;D Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2933 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie też tyle i też najwiecej w grudniu, tzn. w ostatnim tygodniu grudnia, jak mały zaczął tak pakować. Ale to chyba bardziej woda niż tłuszczyk, bo mam opuchnięte nogi i stopy nawet, z pierścionkiem tez mam problem, żeby założyć .Jak to taki przedpotopowy sprzęt, to nawet nie ma co sie nastawiać ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
jutro obejrzę na żywo, jak będą ale jak kupie- czy stacjonarnie, czy gdzieś w internecie, to jeszcze nie wiem .Tak w ogóle siedziałam na all i wpadł mi w oko wózek używany Caretero compass, fajny , na zdjeciach wygląda, że jest w super stanie, babka sprzedaje za 399. Opinie też ma niezłe
|
||
|
|
|
#2934 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy
![]() Ja nadal prasuję :P normalnie żelazko mi zastrajkowało i zaczęło pluć kamieniem i tak ostatnio nie dokończyłam. Lałam do niego wodę mineralną a teraz leję przegotowaną bo ponoć od mineralnej się odkłada kamień. Byliśmy wczoraj po tę nieszczęsną komodę Dostaliśmy od moich rodziców mega pakę pampersów kochani są A Kubuś w rekordowym dniu miał 7 razy czkawkę ![]() Wydrukowałam sobie plan porodu i przedstawię go położnej w piątek na ktg ciekawe co powie...Figa mój mały też się dość boleśnie przekręca, i kopie tak że aż boli...
15.09.2013 24.09.2014 18.04.2015 Ślub ![]() 06.06.2015 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała 14.12.2016 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała Edytowane przez justynka333 Czas edycji: 2016-01-07 o 15:14 |
|
|
|
#2935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() już mało zostało,może potem zapomnę co to zgaga
|
|
|
|
|
#2936 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny Wy to o rana zawsze tyle naskrobiecie
![]() Mój mały tez ma ostatnio często czkawka a kiedyś wogole Marcia no wstydzioch mały ale ja i tak obstawiam Jasia 😁 Czekam na relacje z kolejnych wizyt ja musze poczekać jeszcze 1.5tyg :-( a gin w pośpiechu zapomniał na moje wyniki krwi moczu i wymazow spojrzeć i musze z czekać do 19 na wizytę. Już spakowana torbę mieściła się w jedną wielką jeszcze moja kosmetyczka tylko dojdzie i bedzie wszystko, chyba a powiedzcie mi kobietki bo mam wziąść wg szpitala 3 komplety do ubrania tzn 3 śpioszki 3 kaftanik cienkie i grube (ale i tak wzięłam body spiochy kaftanik i polspiochy, pajace) bo nie wiem w co mi wygodniej ubrać będzie malego) w rozmiarze 56 i jeden zestaw w 62 naszykowalam jak coś 2 komplety 62 tż żeby dowiódł i ciuszki na wyjście łącznie z kombinezonem i to z foteliki em na wyjście weźmie. Czy dobrze zrobiłam z nie za mało albo za dużo? i tak jak patrze na ta wielka walizkę to masakra no ale pieluchy podkłady itp to już pół torby. I czy jedna paczka 28 szt pieluch jedynek starczy? Bo mam jeszcze 2 opakowania w razie w jedynek bo mama mi dokupila
|
#2937 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest pyszny- z czosnkiem, słonecznikiem i otrębami ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
Ja jak w 27 tyg. czułam słabsze ruchy, to robili ktg, mimo, że słabo wychodziło, ale i usg, i słuchanie tętna itd. Nikt z niczym nie czekał. W polskiej służbie zdrowia , jeśli chodzi o pobyt w szpitalu, zastrzeżenia mam głównie do jedzenia
|
||
|
|
|
#2938 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Choć ja tam uważam, że musi nam być ciężko pod koniec, żebyśmy były w stanie znieść poród Tak to już sobie natura wymyśliła ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak samo mi się marzy myjka Scooba ew. Roomba do podłóg.Tylko obawiam się, że to i tak do bani będzie i dalej będę latać ze szmatą. Ważne, że wszystko ok |
||||
|
|
|
#2939 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, mój zawsze wywala, co tam ma- gin jak robi usg, to na każdej wizycie, odkąd zobaczył płeć,pierwsze co mówi to: no, chłopczyk oczywiscie- pewnie od razu po oczach mu daje tą armatką![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
widać, że się cieszą i doczekać nie mogą .7 razy to u nas norma ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2940 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
Piszecie o pakowaniu torby, ja mam termin na 25 lutego wiec pakowanie nie wcześniej niż m-c przed porodem. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

" 

.
Dlaczego nie moge spac???
Mowie, ze skad ona w ogole wie ze ja potrzebuje ktg, moze wystarczy usg, a ona ze mi nie zrobia usg w szpitalu, mowie wam szkoda gadac.
dla twojego bąbelka duży brzdąc ! No i chyba jest szansa że i ja wygram
A pulpeciki wyszły pycha zapraszam bo dużo wyszło 

Ślub