|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
fasolka Niestety dalej w szpitalu
Dzisiaj nie było lekarza który mnie tutaj prowadzi więc nic nie wiem ale mam nadzieję, że jutro drgnie, zadzwoni do tego Krakowa i będę wiedziała na czym stoję
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam zamiar, od 35tc, 2-4 szklanki dziennie, o ile dobrze pamiętam To ja chyba bede wyrodna matka bo nie dosć, że chce dziecko w drugim pokoju to bedę zamykała drzwi do małej i po prostu właczała elektroniczną nianię moje koleżanki tak robia i żyją i mają się dobrze a szwagierka jak wzięla dzieci do lóżka tak nadal z nimi śpi chociaż najstarszy ma 4 lata.My już w domu, ahh jak dobrze u siebie a jutro na chrzciny, nie wiem co włożyć, czuję się jak wieloryb
|
|
|
|
|
#3723 | |
|
Zadomowienie
|
verrerie dobrze, że z synusiem wszystko dobrze
![]() Mnie tak brzuch ciągnie rano, jak kicam przy szufladzie z lekami i jak wstaję z kicek to mnie tak przeszywa ból jakby się mięśnie naciągnęły, ale zaraz przechodzi, trwa 3 sekundy i w ciągu dnia już tak nie boli, jak się podeprę to tak nie boli jak wstaję Cytat:
pewnie Ci się już przykrzy za domem, zero prywatności itd Moja siostra tak leżała pod koniec ciąży to mówiła, że dramat pacjentki z sali oglądały takie programy reżyserowane w kółko
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2016-01-07 o 20:49 |
|
|
|
|
#3724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tak mam, mnie boli z prawej strony jak jajnik jak wstane za szybko.. staram sie wolniej juz, ale czasem sie zapominam to wtedy zakluje porzadnie ;/ albo w plecach |
|
|
|
|
#3725 |
|
Wtajemniczenie
|
szukam butelek ile ml wziać? 125ml czy 260ml?
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na początek biorę dwie 125ml. Jeśli młodej przypasują, to dokupię więcej i większe też.
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam dwie 125ml szklane, takie dostałam od koleżanki. Jeśli będzie chętna mała raz na butle raz na kp to dokupię większą
|
#3728 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam te mniejsze, dwie z aventu i jedną taką z rurką w środku -antykolkową
![]() Prasowanie tych ciuszków zajmie mi z miesiąc... ledwo ogarnęłam 10 pajacyków i już brzuch twardy jak skała ale spokojnie, mam czas
|
#3729 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie to jest taki bol, krotki kilkusekundowy ale bardzo ostry,mprzeszywajacy. Ale skoro wy tak macie tez to znaczy ze to nic niezwyklego. Musze wolniej wstawac wtedy nie boli.
|
#3730 |
|
Zadomowienie
|
ja mam dwie takie i dwie takie. Ale ja się nie znam
wzięłam od razu komplet to najwyżej będzie na później na jakąś kaszkę czy herbatkę ![]() Moooniaaaa na chrzciny to coś szałowego ![]() Monikmi nawet mi nie mów o prasowaniu bo ja mam jeszcze nawet nie przebrane, nie mówiąc o praniu
|
|
#3731 |
|
Wtajemniczenie
|
podobno butelki dr brownsa sa jakies strasznie fajne słyszałyście? kolezance w sklepie babka doradzała koszt ok 40zł i ze bez porownania z aventem..
|
|
|
|
#3732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystko tak pachnie dzidziusiem ahh Ale ja chyba zbyt dokładnie je prasuję, dlatego tyle schodzi jak już mi się znudzi to "zatrudnię" do tego teściową bo za dużo mam tych ciuszków.
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Bonku
u mnie w pracy jak świeże bulki szły butelki i smoczki z canpola. Zależy co dziecku przypasuje. Ja na pewno nie dam 4 dych za butelke, musiałabym na glowe upaść no i nie wiem jak można zachwalac coś co jest indywidualną kwestią? Tak jak ze smoczkami, jedno dziecko bedzie chciało silikonowe, a drugie kauczukowe, nie da się powiedzieć które sa lepsze.Fasolka to chrzciny na ok.70 osób, my tam idziemy na godzinę dwie, tam beda takie gwiazdy, że ja chcę tylko pojsc, posiedzieć i sie zwinać. I dumam w czym bedzie mi wygodnie i nie bedę wyglądała jak grubas. To nie ten typ imprezy, na ktorej chce się wygladac szałowo
Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2016-01-07 o 21:08 |
|
|
|
#3734 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tez się juz nie mogę doczekać ![]() Cytat:
uszy do gory Będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój się tez tak zapowiada z tego co wyczytalam na siatkach centylowych Na pewno będzie większy od siostry a M miała 3550 g i 58 cm ![]() Nie wiem, nie pilam poprzednio ![]() Cytat:
mam domowy dżem jagodowy i będę probowala cos wykombinowac ![]() Cytat:
Cytat:
na poprawę nastroju Jeszcze trochę i będziesz mu/jej patrzyła w oczka jestem z Toba i zawsze możesz tu się wyzalic Dwa z tomme tipee, jak te nie podpasuja to bede innych próbować, mam aptekę 5min od domu wiec spoks ;-) Cytat:
jeszcze kilka tygodni i synek będzie po drugiej stronie brzucha ![]() Któraś pisała o niani elektronionicznej z monitorem oddechu Poratujecie linkiem?
|
|
#3735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczymy czy się sprawdzi
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn, ta rurka.![]() Co do podkreślonego, to nie sugerowałabym się tym, bo każde dziecko jest inne. Jednemu przypasuje taka butelka, drugiemu inna.
|
|
|
#3737 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie ja juz pomału wariuje niby sie na cos nastawie pytam i kazdy co innego mowi
moze moj bedzie chcial cyca jak tata i bedzie gardził sztucznymi butelkami
|
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Bonku, butelka się zawsze przyda do herbatki czy wody.
|
|
#3739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiecej niz 2 na pewno nie wezme tylko wlasnie nie wiem juz jakie bo zgłupiałam
|
|
|
|
|
#3740 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wzielam dwie mniejsze i smoczki na zmianę później dokupie bo na początek nastawiam się na kpCytat:
no cóż zmartwilam sie o Ciebie, bo z pessarem powinnas się bardziej oszczędzać Cytat:
Kolki się biorą z niedojrzalosci układu pokarmowego i nerwowego i nie sadze ze jakas super swietna butelka za gruba kasę pomoże ;-)
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
W cycku żadnych rurek antykolkowych nie ma i dzieci karmione samą piersia jakoś żyją
grunt to smoczek, który maluchowi podpasuje. A może być też anty butelkowe dziecko, moi bracia w ogole nie pili z butelek. Kp, a potem kubeczki, butelki żaden nie chciał. I cała nasza trójka nigdy nie chciała smoczka uspokajającego. Może mi sie też taki egzemplarz trafi ![]() Tośka nie ma litosci, nie moge siedzieć tak sie wierci nogami w żebrach. Najlepiej leżeć na plecach albo stac na bacznosć. |
|
|
|
#3742 | |
|
Zadomowienie
|
ciesze się dziewczyny że wasze wizyty przyniosły pomyślne wieści oby tak dalej ![]() ja kupiłam butelkę avent - jest ogólno dostępna nie będzie problemu z wymienieniem smoczka itp. Ja mam podejście raczej że to zaangażowanie rodziców a nie wypasiona butelka czy modny wzór na kocyku sprawi że dziecko będzie szczęśliwe i będzie się dobrze rozwijać. Tak na prawdę te wszystkie gadżety są bardziej nam potrzebne niż dzieciom - żebyśmy się poczuły "lepiej" przygotowane. Na pewno są rzeczy które mogą ułatwić pewne sprawy - ale tak jak piszą dziewczyny u jednych sprawdzi się jedno i drugich coś innego. Nie widzę sensu kupowania "rozwiązań" na zapas zanim pojawi się problem bo a nóż.. będą kolki to będę starała się pomóc. ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
za jutro
|
|
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Monia z mini brzuszkiem i wielkimi cyckami na pewno będziesz wyglądała super. Nie jedna będzie zazdroscila Ci takiego brzuszka na tym etapie ciąży!!
Bonku w zestawie z laktatorem bede miała butelkę Avent. Byłam z nich zadowolona przy Agatce. Są łatwe do mycia. Jeśli mały bedzie miał kolki czego Ci oczywiście nie życzę to bedziesz musiała kombinować ale na poczatek wystarczy zwykła😉
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od razu kupiłam antykolkową, jak nie będzie potrzebna to tym lepiej, a jak będzie to nie będę kupować drugi raz
|
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
J Wam się przyznam że zaczynam coraz bardziej się bać porodu,niby wiem jak to jest bo już urodziłam ale nie wiem co się że mną dzieje,za pierwszym razem tak nie miałam a teraz jestem przerażona.
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Mała tak daje czadu od kilku dni, że już nie wiem jak siedzieć czy leżeć. Ostatnio zauważyłam, że zdecydowanie jest nocnym markiem. To nie nastraja optymistycznie
Edytowane przez ktoregos_dnia Czas edycji: 2016-01-07 o 22:20 |
|
|
|
#3748 |
|
Wtajemniczenie
|
aha byłam dzisiaj w sklepie macałam przescieradła zdecydowanie jersey
bawełna jakas taka przeswitująca była a ten materiał bawełna jersey jest super emma miałaś racje ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- ja to tak sie wkreciłam w wyprawke ze szok mam już dużo rzeczy ale ciagle siedze i szukam na allegro koszyk na 240zł a jeszcze prześcieradełka i butelki takze pewnie na 300zł zakończe mam już dużo rzeczy a ciagle jeszcze coś ja chce juz urodzic!
|
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Nasze dziecko doprowadziło nas do łez.. Były to łzy szczęścia. Dlugo rozmawiała z Oliwką.. Nie myślałam, że juz tak bardzo ją kocha i czeka.. Strasznie kocham te dwie istotki!!!!! Nie mogę się doczekać kiedy będę miała obie obok siebie. Agatka nie chce osobnego pokoju bo chce mieć razem z siostrzyczką..
|
#3750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Patrzyłam na Angelcare, Babysense, Tommy Tippe, poszukam może jeszcze co mają z innych firm.Moooniaaaa to może na chrzcinach przynajmniej coś dobrego do jedzenia dadzą, zjesz sobie i do domu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

Dzisiaj nie było lekarza który mnie tutaj prowadzi więc nic nie wiem ale mam nadzieję, że jutro drgnie, zadzwoni do tego Krakowa i będę wiedziała na czym stoję
+

moje koleżanki tak robia i żyją i mają się dobrze
a szwagierka jak wzięla dzieci do lóżka tak nadal z nimi śpi chociaż najstarszy ma 4 lata.
pewnie Ci się już przykrzy za domem, zero prywatności itd

na poprawę nastroju