|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Cytat:
Ale nie mogę się doczekać zeby byc juz po ;-)
|
|
#3752 |
|
Rozeznanie
|
Ktoregos_dnia ja też jestem ciekawa jak to będzie jak już zaczniemy pisać o porodach ile będzie cesarek ile naturalnie...
![]() ![]() Magda ciekawe czy faktycznie będzie pierwsza Ja też dziś resztę dnia przeleżałam i troszkę jest lepiej ale wystarczy że pochodzę po mieszkaniu i znow ból brzucha zaczyna mnie to naprawdę niepokoić Misia współczuję tego zimna w domu ja jestem zmarźluchem nie lubię zimna Benka jeżeli nie boli a to napięcie przechodzi to bez paniki... ![]() 32 hahah albo chociaż mało pocięta i ładnie bezboleśnie zaszyta ![]() Kinga za bardzo udaną wizytę i zdrową córeczkę![]() Eeyesblue mniam ale pysznie wygląda ![]() Sloneczko jesteś Naszą weteranką szpitalną pociesz się że chociaż odszkodowanie fajne dostaniesz za ten pobyt a szczerze to nie zazdroszczę coś chociaż mówią o ewentualnym wypisie...??Verrerie no piękna waga super co do bólów to ja właśnie takie mam i to od rana dzisiaj![]() Monikmi widzę że nie tylko ja dziś z tym brzuchem ja w końcu odpuściłam z tym praniem mam nadzieję żę jutro będzie lepiej ![]() Moniaaaa 70 osób na chrzcinach to już kokretna imprezka a raczej dobra potańcówka ![]() Marta to nie jesteś sama mnie już też zaczyna coraz bardziej przerażać ![]() Ktoregos_dnia moja mala standardowo od 23 ![]() Emma i to jest właśnie siostrzana miłość |
|
|
|
#3753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz, a tak się martwiłaś
|
|
|
|
#3755 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie lubilam Dr Brown bo przeciekaly mi. Zdecydowanie teraz stawiam na Avent Classic+
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Marta ja się nie boję. Wiem nienormalna jestem ale boję sie tylko nacinania/pęknięcia krocza nic więcej.. No i jeszcze cc sie strasznie boje i mam nadzieje uniknąć. Pewnie zacznę się bać bliżej porodu kiedy będę mega ciężka i niepewna swojego ciała..
Bonku jaki kolor wybrałaś?
|
#3757 | |||
|
Zadomowienie
|
nadrobilam w koncu!
Cytat:
![]() ta szczepionka nie jest dla nas tylko dzidziusia do 3 miesiaca zdecydowalam sie zaszczepic i byc spokojna, bo w szpitalach latwo zlapac taka chorobe i przy tej pogodzie angielskiej tak samo, a dla noworodka to juz w ogole..polska polozna do ktorej jezdze kazala mi samej zdecydowac, mowila ze ona sama by sie zaszczepila, bo miala w rodzinie przypadek kolkusza noworodka i bylo to straszne przezycie. podpytujac tez wsrod mam wszystkie sie szczepily Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chetnie posluchala rad jakis dobrych lekarzy itp na temat szczepionek. Bladego pojecia nie mam na ten temat.. a w necie tyle info ze glowa mala
|
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko bardzo dzielnie znosisz ten długi pobyt w szpitalu. Będziesz cierpliwą mamusią! Jeszcze troszke i dostaniesz najcenniejszą i najpiękniejszą na świecie nagrodę za to poświęcenie! Dasz radę!
|
#3760 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pracowałam jako opiekunka dziecięca bez umowy, ubezpieczenie mam z UP nie chciałam żeby mnie mąż brał na swoje bo teraz będzie mi przysługiwał ten 1000zł na małą.. jutro mam nadzieję się czegoś konkretnego dowiedzieć odnośnie wypisu
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
No to jest temat rzeka i każdy mówi inaczej, zdurnieć można :/
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brakuje mi tż bardzo świadomość, że z tego szpitala mogę trafić do kolejnego też nie pomaga.. ale ile jest takich dziewczyn co leżą pół ciąży albo prawie od początku do końca? Tym też się pocieszam, ja już jestem na finiszu przynajmniej..
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam, że kiedy już urodziłam i położyli mi córeczkę ma brzuchu to powiedziałam do położnej, że mogę jeszcze kiedyś rodzić bo gorzej sobie to wyobrażałam. 😉
|
#3765 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma Tez bym ryczala na taki widok Moja mala dzisiaj zapiela w fotelik misia i go bujala bo musiała poćwiczyć jak byc dobra starsza siostra ;-) Ogólnie kochana jest, przytula sie do brzuszka, glaszcze, caluje i nawet śpiewa mu piosenki
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi cytowanie nie działa.
![]() Słoneczko, ja ostatnio czytałam, że już wypłacają te 1000zł dla bezrobotnych, ale jeśli oboje rodziców nie ma pracy lub studiują. Zaraz poszukam tego artykułu.
|
|
#3767 |
|
Zadomowienie
|
eeyesblue - też jestem zdania ze lepiej o północy niż o 4-5 rano
porodu się boje bo nie mam pojęcia co mnie czeka - ale dzielnie się przekonuje że skoro tyle dziewczyn dało rade to czemu ja miałabym nie dać. jestem psychicznie nastawiona że będzie bolało i będzie długo - boje się żeby wszystko było ok i szło samo bez ingerencji i cc. No i bardzo boje się co dalej jak już pojawi się dziecko ... |
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...osek,id,t.html
"(...) 1000 złotych miesięcznie na dziecko przysługuje więc tym, którzy nie otrzymują zasiłku macierzyńskiego, czyli - mówiąc inaczej - tym rodzicom, z których żadne nie pracuje na umowę o pracę ani nie ma własnej firmy i nie płaci tym samym składek ZUS. "
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest tak. Wyplacaja kazdej niepracujacej mamie.
|
|
|
|
#3770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szczepię tylko refundowanymi, obowiązkowymi szczepionkami. Niedawno zrobiłam wyjątek i zaszczepilam małą na pneumokoki bo z racji astmy miała ją na NFZ. Namówiła mnie zaufana pediatra.
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mi się wydaje, że dotyczy niepracujących MAM, a nie rodziców
|
#3773 | |
|
Zadomowienie
|
Też tak właśnie słyszałam
Cytat:
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko, mam taką nadzieję, że tak jest. Wrzuciłam wyżej link do artykułu. Zdziwiłam się, bo cały czas myślałam, że należy to się każdej niepracującej mamie. Mnie to nie dotyczy, to się nie zagłębiałam w ten temat.
|
|
#3776 |
|
Raczkowanie
|
Darkanddark Tak jak dziewczyny pisza - kazde dzieciatko jest inne i inaczej sie rozwija i nie ma co porownywac. Jedne sa mniejsze, inne mieszcza sie idealnie posrodku centyli, a jeszcze inne (jak moja corcia) sa na gornej granicy, co tez mogloby wydawac sie nie do konca ok. Ale dopoki lekarz nie powie mi czegos niepokojacego to ja sie nie bede zamartwiac waga i Tobie radze to samo.
![]() gosza82 magda16262 Dziekuje Kazda z nas opisuje rozne sytuacje, przezycia, ale dajemy rade bo na koncu tych zmagan czekaja na nas urocze dzieciaczki benka99 Jezeli niepokoi Cie to to dla wlasnego spokoju przejdz sie do lekarza. Na tym etapie ciazy nikt nie uzna Cie za przewrazliwiona (na zadnym etapie nie powinno tak byc, ale jak wiemy roznie jest )Kiinga26 Super ze wizyta udana eeyesblue ![]() sloneczko4477 verrerie Ale duzy chlopak z Twojego synka Ciesze sie ze wizyta udana A co do strasznych boli, to tez tak mam czasami. Wlasnie szczegolnie gdy zmieniam pozycje z lezacej na inna, czasem nawet gdy przekrecam sie na drugi bok. Cos w srodku tak mi sie naciaga, ze mam ochote gryzc koldre z bolu, ale na szczescie trwa to tylko kilka sekund. Juz nauczylam sie wstawac powoli, najpierw kladac sie na bok i laczac nogi. - to mi pomaga ![]() _emma fajna ta Twoja Agatka Moj synek tez lubi rozmawiac z siostrzyczka. Wita sie z nia jak skads wracam, albo zegna gdy gdzies wychodze, wymysla zabawy z nia . Ostatnio zadzwonilam do domu jak bylam na miescie, to poprosil siostre do telefonu Dzisiaj strasznie wymeczylo mnie to pozne sniadanie wiec jak weszlam do domu to zjadlam fure jedzenia, ale na szczescie cukier idealny. Potem zdrzemnelam sie, a jak wstalam to zrobilam zupe ogorkowa, a Tz zrobil sernik wiedenski i powiedzial ze dodal mniej cukru zebym mogla choc sprobowac . Po czym po gotowaniu poszlismy do pokoju a on pokazuje mi co wynalazl na necie. I oprocz smietniczki, i zestawu typu nozyczki, cazki itp dla corci, pokazuje jakie fajne koszule nocne i pizamki z opcja do karmienia znalazl dla mnie. Mowilam mu o Waszych zakupach, wiec moze sie przejal ze jeszcze tego nie mam Przyznam ze milo mnie zaskoczyl
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak samo,Zuzie też tak szczepilam ,na pneumokoki zaszczepilam przed pójściem do przedszkola tak mi doradził nasz pediatra,ufam mu.
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój nie marudzi, że ciągle coś mówię o kupowaniu, zamawianiu i nie kręci nosem, że za dużo czy coś, ale żeby tak sam z siebie coś poszukał to |
|
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
należy się każdej nie pracującej mamie,dowiadywalam się u źródła bo mnie też to dotyczy
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli jedno z rodziców jest uprawnione do zasiłku macierzyńskiego to nie bedzie rodzinie przyslugiwało swiadczenie rodzicielskie w formie tych 1000zł. Głośno o tym było ostatnio.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

Ale nie mogę się doczekać zeby byc juz po ;-)

zaczyna mnie to naprawdę niepokoić 
za bardzo udaną wizytę i zdrową córeczkę

pracowałam jako opiekunka dziecięca bez umowy, ubezpieczenie mam z UP
nie chciałam żeby mnie mąż brał na swoje bo teraz będzie mi przysługiwał ten 1000zł na małą.. jutro mam nadzieję się czegoś konkretnego dowiedzieć odnośnie wypisu 

Zaraz poszukam tego artykułu.

. Po czym po gotowaniu poszlismy do pokoju a on pokazuje mi co wynalazl na necie. I oprocz smietniczki, i zestawu typu nozyczki, cazki itp dla corci, pokazuje jakie fajne koszule nocne i pizamki z opcja do karmienia znalazl dla mnie. Mowilam mu o Waszych zakupach, wiec moze sie przejal ze jeszcze tego nie mam