Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-07, 20:39   #3721
sloneczko4477
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)

fasolka Niestety dalej w szpitalu Dzisiaj nie było lekarza który mnie tutaj prowadzi więc nic nie wiem ale mam nadzieję, że jutro drgnie, zadzwoni do tego Krakowa i będę wiedziała na czym stoję
Stary 2016-01-07, 20:39   #3722
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Ale gonicie dziewczyny..ledwo doczytalam wczorajsze posty a dzisiaj juz znowu do tylu..
Ale bede nadrabiac dzielnie..
Labo zalatwilam, wynik po 18h. Kupilam Rophylac, zalatwilam pielegniarke. Zastrzyk jutro. Ustalilam dowoz wozka na jutro rano. No i przede wszystkim milo spedzilysmy z Malinka popoludnie na pogaduszkach
A teraz po wynik i wieczorem bede podczytywac co u was..

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
super, że udało się wszystko załatwić

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Macie zamiar pić herbatę z liści malin?
Ja mam zamiar, od 35tc, 2-4 szklanki dziennie, o ile dobrze pamiętam

To ja chyba bede wyrodna matka bo nie dosć, że chce dziecko w drugim pokoju to bedę zamykała drzwi do małej i po prostu właczała elektroniczną nianię moje koleżanki tak robia i żyją i mają się dobrze a szwagierka jak wzięla dzieci do lóżka tak nadal z nimi śpi chociaż najstarszy ma 4 lata.

My już w domu, ahh jak dobrze u siebie a jutro na chrzciny, nie wiem co włożyć, czuję się jak wieloryb
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 20:41   #3723
fasolka1987
Zadomowienie

verrerie dobrze, że z synusiem wszystko dobrze
Mnie tak brzuch ciągnie rano, jak kicam przy szufladzie z lekami i jak wstaję z kicek to mnie tak przeszywa ból jakby się mięśnie naciągnęły, ale zaraz przechodzi, trwa 3 sekundy i w ciągu dnia już tak nie boli, jak się podeprę to tak nie boli jak wstaję

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
fasolka Niestety dalej w szpitalu Dzisiaj nie było lekarza który mnie tutaj prowadzi więc nic nie wiem ale mam nadzieję, że jutro drgnie, zadzwoni do tego Krakowa i będę wiedziała na czym stoję
ojej, to kciuki, żeby Cię tam długo nie trzymali pewnie Ci się już przykrzy za domem, zero prywatności itd
Moja siostra tak leżała pod koniec ciąży to mówiła, że dramat pacjentki z sali oglądały takie programy reżyserowane w kółko

Edytowane przez fasolka1987
Czas edycji: 2016-01-07 o 20:49
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 20:43   #3724
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Czy wy tez macie, ze czasami jakw stajecie tak strasznie was zaboli brzuch na dole? U mnie to taki bol, ze zeby zaciskam, jakby mi pekal brzuch od srodka albo jakby mi ktos cos wyrywal.
super, ze synus zdrowy
ja tak mam, mnie boli z prawej strony jak jajnik jak wstane za szybko.. staram sie wolniej juz, ale czasem sie zapominam to wtedy zakluje porzadnie ;/ albo w plecach
Stary 2016-01-07, 20:49   #3725
Bonku
Wtajemniczenie

szukam butelek ile ml wziać? 125ml czy 260ml?
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 20:51   #3726
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Ja na początek biorę dwie 125ml. Jeśli młodej przypasują, to dokupię więcej i większe też.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 20:52   #3727
Darkanddark
Zakorzenienie

Ja tez mam dwie 125ml szklane, takie dostałam od koleżanki. Jeśli będzie chętna mała raz na butle raz na kp to dokupię większą
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 20:54   #3728
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam te mniejsze, dwie z aventu i jedną taką z rurką w środku -antykolkową

Prasowanie tych ciuszków zajmie mi z miesiąc... ledwo ogarnęłam 10 pajacyków i już brzuch twardy jak skała ale spokojnie, mam czas

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 20:58   #3729
verrerie
Rozeznanie

No wlasnie to jest taki bol, krotki kilkusekundowy ale bardzo ostry,mprzeszywajacy. Ale skoro wy tak macie tez to znaczy ze to nic niezwyklego. Musze wolniej wstawac wtedy nie boli.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 20:59   #3730
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
ja mam dwie takie i dwie takie. Ale ja się nie znam wzięłam od razu komplet to najwyżej będzie na później na jakąś kaszkę czy herbatkę

Moooniaaaa na chrzciny to coś szałowego

Monikmi nawet mi nie mów o prasowaniu bo ja mam jeszcze nawet nie przebrane, nie mówiąc o praniu
Stary 2016-01-07, 21:01   #3731
Bonku
Wtajemniczenie

podobno butelki dr brownsa sa jakies strasznie fajne słyszałyście? kolezance w sklepie babka doradzała koszt ok 40zł i ze bez porownania z aventem..
Stary 2016-01-07, 21:04   #3732
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
nawet mi nie mów o prasowaniu bo ja mam jeszcze nawet nie przebrane, nie mówiąc o praniu
Fasolka, pranie to pikuś -mówię Ci wszystko tak pachnie dzidziusiem ahh fajne to nawet było, dopóki nie odpaliłam żelazka
Ale ja chyba zbyt dokładnie je prasuję, dlatego tyle schodzi jak już mi się znudzi to "zatrudnię" do tego teściową bo za dużo mam tych ciuszków.

Stary 2016-01-07, 21:05   #3733
moooniaaaa
Zakorzenienie

Bonku
u mnie w pracy jak świeże bulki szły butelki i smoczki z canpola. Zależy co dziecku przypasuje. Ja na pewno nie dam 4 dych za butelke, musiałabym na glowe upaść no i nie wiem jak można zachwalac coś co jest indywidualną kwestią? Tak jak ze smoczkami, jedno dziecko bedzie chciało silikonowe, a drugie kauczukowe, nie da się powiedzieć które sa lepsze.

Fasolka
to chrzciny na ok.70 osób, my tam idziemy na godzinę dwie, tam beda takie gwiazdy, że ja chcę tylko pojsc, posiedzieć i sie zwinać. I dumam w czym bedzie mi wygodnie i nie bedę wyglądała jak grubas. To nie ten typ imprezy, na ktorej chce się wygladac szałowo

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2016-01-07 o 21:08
Stary 2016-01-07, 21:06   #3734
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Ja ostatnio się zastanawiałam. Tyle się już nagadałyśmy o tych porodach, położnych, naszym podejściu i jestem ogromnie ciekawa jak to wyjdzie w praktyce. Która będzie miała lekki poród, a która gorszy, jak to wszystkie będziemy opisywać. Już się nie mogę doczekać aż się zacznie, może dlatego, że jestem prawie na końcu
Ja mam termin na 30 i pewnie będę zamykać kolejkę ;-)
Ale tez się juz nie mogę doczekać

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny może Wy pomożecie! Pisałam tu już ze dwa - trzy razy. Rozpoczęłam 32 tc, druga ciąża. Od trzech dni czuję czasem że mam twardy brzuch, ale dziś to cały dzień jak tylko stoję albo chodzę brzuch jest twardy, jakby napięty. Jak się położę to odrazu jest "normalny". Nic mnie nie boli, nie mam żadnych skurczów, nic nie ciągnie. Czasem coś zakłuje w dole brzucha ale to już się wcześniej zdarzało.
Może maluch się tak układa ze jak stoisz to czujesz napięcie, obserwuj siebie i w razie dalszych niepokojących twardnien jedź na IP, po co masz się denerwowac Zbadaja Ciebie i określa przyczynę uszy do gory Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Ale trzeba przyznac, że sukcesem naszego wątku jest brak skrajnych wcześniaków. Zdarzyły się poronienia i tragedia Militu ale żadne dziecko nie przechodzi koszmaru walki o każdy oddech..
To racja, i oby tak zostało

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie.

Wracam do moich przyjaciół leków przeciwskurczowych ...Ale jest dobrze. Macica póki co ,,zrelaksowana" , szyjka zamknięta, dluga - ale u mnie to standard nawet w czasie porodu.

Mała Alaicja już na pewno zostanie dziewczynką Waży 1370g - 29 tydzień.
Przepływy prawidłowe, ruchy intensywne
Lekarz powiedział,że cięcie będzie wcześniej, ale jeszcze nie teraz
Ogólnie moja córcia książkowa, ale zapowiada sie na jakieś 4000g
To świetne wieści mój się tez tak zapowiada z tego co wyczytalam na siatkach centylowych Na pewno będzie większy od siostry a M miała 3550 g i 58 cm

Cytat:
I od którego tygodnia się powinno ją pić? Słyszałam, że od 34.
Nie wiem, nie pilam poprzednio

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
1 kg mąki (ok 6 i pół szkl) 100g drożdży , 5 jajek ,1/3 kostki masła 2 szkl mleka , 1 szkl cukru,szczypta soli . Mleko podgrzać dodać rozkruszone drożdże i troszkę cukru. W misce wymieszać mąkę resztę cukru i sól . Do tego wlać rozczyn , rozpuszczone i ostudzone masło oraz roztrzepane jajka .Ciasto wyrabiać ok 20 min aż będzie gładkie. Odstawić do wyrośnięcia. Z ciasta formować małe bułeczki ( wychodzi ok 36 szt).Odstawić do ponownego wyrośnięcia posypać kruszonką i piec ok 30 min .

bułeczki układa się niedaleko siebie w głębokiej blaszce i wtedy wychodzą takie bardziej kwadratowe i połączone ze sobą ja robiłam bez kruszonki za to posmarowałam jajkiem i posypałam cukrem i cynamonem
Dzięki wielkie mam domowy dżem jagodowy i będę probowala cos wykombinowac

Cytat:
taak? a ja myslalam ze oddycha jak człowiek i to słychać albo widac chociaż ruch klatki piersiowej
Widac ale jest to b delikatny ruch, trzeba się dobrze przy patrzeć ;-)

Cytat:
Dobry wieczór
Miałam kryzys dzisiaj cały dzień, 14 dzień w szpitalu wszystko mnie wkurzało! Pielęgniarki, sprzątaczki, jedzenie a nawet ksiądz brakuje mi snu, normalnego jedzenia, świeżego powietrza, CISZY i spokoju
na poprawę nastroju Pamiętaj ze jesteś b dzielna i robisz to dla malenstwa Jeszcze trochę i będziesz mu/jej patrzyła w oczka jestem z Toba i zawsze możesz tu się wyzalic

Cytat:
jakie smoczki kupujecie, ile sztuk?
Dwa z tomme tipee, jak te nie podpasuja to bede innych próbować, mam aptekę 5min od domu wiec spoks ;-)

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
My juz po USG. Dopiero niedawno wrocilam, bo mialam na 18:30 a nie jest to blisko domu.
Synus zdrowy. Wg miesiaczki jutro zaczynam 32 tydzien, a wg USG jutro zaczynam 33 wiec jest tydzien wiekszy.
Synus wazy 1804g. Jestem szczesliwa
To super ze z wizyty same dobre wieści jeszcze kilka tygodni i synek będzie po drugiej stronie brzucha

Któraś pisała o niani elektronionicznej z monitorem oddechu Poratujecie linkiem?
Stary 2016-01-07, 21:07   #3735
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
podobno butelki dr brownsa sa jakies strasznie fajne słyszałyście? kolezance w sklepie babka doradzała koszt ok 40zł i ze bez porownania z aventem..
Ja słyszałam, czytałam opine i kobiety polecają. Ale nie zdecydowałam się na dr brownsa tylko bebedue medic, obie mają tą rurkę w środku no i niby taki szał zobaczymy czy się sprawdzi

Stary 2016-01-07, 21:08   #3736
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam je w sklepie, dziwnie wyglądają. Tzn, ta rurka.
Co do podkreślonego, to nie sugerowałabym się tym, bo każde dziecko jest inne. Jednemu przypasuje taka butelka, drugiemu inna.

Stary 2016-01-07, 21:13   #3737
Bonku
Wtajemniczenie

no wlasnie ja juz pomału wariuje niby sie na cos nastawie pytam i kazdy co innego mowi moze moj bedzie chcial cyca jak tata i bedzie gardził sztucznymi butelkami i kupie na marne
Stary 2016-01-07, 21:16   #3738
_polly_
Zakorzenienie

Bonku, butelka się zawsze przyda do herbatki czy wody. Ale, wydaje mi się, że póki co nie ma co szaleć z butelkami i smoczkami, wziąć 2 sztuki i mieć nadzieję, że przypasują dziecinie.

Stary 2016-01-07, 21:20   #3739
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Bonku, butelka się zawsze przyda do herbatki czy wody. Ale, wydaje mi się, że póki co nie ma co szaleć z butelkami i smoczkami, wziąć 2 sztuki i mieć nadzieję, że przypasują dziecinie.
taaak ja sobie tak zartuje wiecej niz 2 na pewno nie wezme tylko wlasnie nie wiem juz jakie bo zgłupiałam
Stary 2016-01-07, 21:21   #3740
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
a jak nazywa sie ten drugi sprzedawca u ktorego kupujecie? pierwszy to swiat____dziecka a ten drugi?
Ja zamawialam u r_p77

Cytat:
Wzielam dwie mniejsze i smoczki na zmianę później dokupie bo na początek nastawiam się na kp

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Ja mam te mniejsze, dwie z aventu i jedną taką z rurką w środku -antykolkową

Prasowanie tych ciuszków zajmie mi z miesiąc... ledwo ogarnęłam 10 pajacyków i już brzuch twardy jak skała ale spokojnie, mam czas
I dobrze ze powoli, nie musisz się spieszyć no cóż zmartwilam sie o Ciebie, bo z pessarem powinnas się bardziej oszczędzać

Cytat:
no wlasnie ja juz pomału wariuje niby sie na cos nastawie pytam i kazdy co innego mowi moze moj bedzie chcial cyca jak tata i bedzie gardził sztucznymi butelkami i kupie na marne
No właśnie w tym wszystkim najważniejsze to zachować zimna krew i zdrowy rozsądek Kolki się biorą z niedojrzalosci układu pokarmowego i nerwowego i nie sadze ze jakas super swietna butelka za gruba kasę pomoże ;-)
Stary 2016-01-07, 21:30   #3741
moooniaaaa
Zakorzenienie

W cycku żadnych rurek antykolkowych nie ma i dzieci karmione samą piersia jakoś żyją grunt to smoczek, który maluchowi podpasuje. A może być też anty butelkowe dziecko, moi bracia w ogole nie pili z butelek. Kp, a potem kubeczki, butelki żaden nie chciał. I cała nasza trójka nigdy nie chciała smoczka uspokajającego. Może mi sie też taki egzemplarz trafi

Tośka nie ma litosci, nie moge siedzieć tak sie wierci nogami w żebrach. Najlepiej leżeć na plecach albo stac na bacznosć.
Stary 2016-01-07, 21:43   #3742
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

ciesze się dziewczyny że wasze wizyty przyniosły pomyślne wieści oby tak dalej

ja kupiłam butelkę avent - jest ogólno dostępna nie będzie problemu z wymienieniem smoczka itp.
Ja mam podejście raczej że to zaangażowanie rodziców a nie wypasiona butelka czy modny wzór na kocyku sprawi że dziecko będzie szczęśliwe i będzie się dobrze rozwijać. Tak na prawdę te wszystkie gadżety są bardziej nam potrzebne niż dzieciom - żebyśmy się poczuły "lepiej" przygotowane. Na pewno są rzeczy które mogą ułatwić pewne sprawy - ale tak jak piszą dziewczyny u jednych sprawdzi się jedno i drugich coś innego.
Nie widzę sensu kupowania "rozwiązań" na zapas zanim pojawi się problem bo a nóż.. będą kolki to będę starała się pomóc.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
za jutro
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 21:47   #3743
_emma
Zakorzenienie

Monia z mini brzuszkiem i wielkimi cyckami na pewno będziesz wyglądała super. Nie jedna będzie zazdroscila Ci takiego brzuszka na tym etapie ciąży!!

Bonku w zestawie z laktatorem bede miała butelkę Avent. Byłam z nich zadowolona przy Agatce. Są łatwe do mycia. Jeśli mały bedzie miał kolki czego Ci oczywiście nie życzę to bedziesz musiała kombinować ale na poczatek wystarczy zwykła😉
Stary 2016-01-07, 21:49   #3744
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Ja od razu kupiłam antykolkową, jak nie będzie potrzebna to tym lepiej, a jak będzie to nie będę kupować drugi raz
Stary 2016-01-07, 21:49   #3745
_emma
Zakorzenienie

Dorka dobrze gadasz!!!!!! 😉
Stary 2016-01-07, 21:50   #3746
marta1986222
Zakorzenienie

J Wam się przyznam że zaczynam coraz bardziej się bać porodu,niby wiem jak to jest bo już urodziłam ale nie wiem co się że mną dzieje,za pierwszym razem tak nie miałam a teraz jestem przerażona.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 21:51   #3747
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Mała tak daje czadu od kilku dni, że już nie wiem jak siedzieć czy leżeć. Ostatnio zauważyłam, że zdecydowanie jest nocnym markiem. To nie nastraja optymistycznie

Edytowane przez ktoregos_dnia
Czas edycji: 2016-01-07 o 22:20
ktoregos_dnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 21:54   #3748
Bonku
Wtajemniczenie

aha byłam dzisiaj w sklepie macałam przescieradła zdecydowanie jersey bawełna jakas taka przeswitująca była a ten materiał bawełna jersey jest super emma miałaś racje

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

ja to tak sie wkreciłam w wyprawke ze szok mam już dużo rzeczy ale ciagle siedze i szukam na allegro koszyk na 240zł a jeszcze prześcieradełka i butelki takze pewnie na 300zł zakończe mam już dużo rzeczy a ciagle jeszcze coś ja chce juz urodzic!
Stary 2016-01-07, 21:56   #3749
_emma
Zakorzenienie

Nasze dziecko doprowadziło nas do łez.. Były to łzy szczęścia. Dlugo rozmawiała z Oliwką.. Nie myślałam, że juz tak bardzo ją kocha i czeka.. Strasznie kocham te dwie istotki!!!!! Nie mogę się doczekać kiedy będę miała obie obok siebie. Agatka nie chce osobnego pokoju bo chce mieć razem z siostrzyczką..
Stary 2016-01-07, 21:58   #3750
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
Któraś pisała o niani elektronionicznej z monitorem oddechu Poratujecie linkiem?
ja zamierzam zakupić ale nie mam jeszcze konkretnego modelu na oku, na razie porównuję sobie, oglądam Patrzyłam na Angelcare, Babysense, Tommy Tippe, poszukam może jeszcze co mają z innych firm.

Moooniaaaa to może na chrzcinach przynajmniej coś dobrego do jedzenia dadzą, zjesz sobie i do domu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości