![]() |
#601 |
Zadomowienie
|
Dot.: Prezent na Chrzciny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#602 |
Raczkowanie
|
Oni sami nie wiedzą co... nie są mega bogaci ale i do biednych nie należą... więc myślę, że spersonalizowany prezent byłby najlepszy.... ale nie wiem co.
![]() |
#603 |
Zadomowienie
|
Moja córka dwa lata temu na chrzciny dostała matę edukacyjną, kubeczki z aventu, jakies zabawki i pieniądze. Bardzo się cieszyliśmy z wszystkiego. Myślę, ze dobrym prezentem jest też krzesełko do karmienia ale to już więcej pieniędzy niestety, nie wiem jaką kwotę chcecie wydać. Można też kupić jakieś fajne bajery do wózka, np. podusie angel wings do wózka jak skrzydelka, albo ochraniacz do wózka. Teraz są takie ciekawe wzory.
Edytowane przez Villga Czas edycji: 2015-06-07 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Raczkowanie
|
![]()
A co powiecie o :
CIACH, LINKI kisiel. ![]()
Ciemność nie zawsze oznacza zło,a światło nie zawsze niesie za sobą dobro. Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2015-06-08 o 14:06 Powód: proszę wstawić zdjęcia zamiast linków do aukcji jednego sprzedawcy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Raczkowanie
|
Ja mam jeszcze jeden medalik i łańcuszek - pamiątkę swojego chrztu. Może coś nie w złocie, ale w srebrze? Z grawerem - wtedy jest już wyjątkowa pamiątka.
Zawsze można kupić jakieś śpioszki/koszulkę personalizowane - z napisem/imieniem/datą urodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Przyczajenie
|
książka dla dziecka taka co się wkleja zdjęcia, wpisuje się numer stopy. wiecie książka z cyklu pierwsze momenty :P
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#608 |
Przyczajenie
|
Polecam śliczne ramki na zdjęcia z imieniem dziecka i dodatkiem 3D. Precyzyjne wykonanie! Dodatkowo wiele innych ciekawych rzeczy! Wykonują również projekty na specjalne zamówienie=)
Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2015-06-12 o 22:31 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
Przyczajenie
|
Nie wiem jaki prezent na chrzest podarować bo nie byłam dawno na żadnym, ale jako prezent na święta kupiłabym jakąś oryginalna lalkę szmaciankę, która towarzyszyłaby małej dziewczynce przez całe dzieciństwo. Bardzo fajne lalki znalazłam na stronie xxx Jak będę kiedyś miała córkę to na pewno jej takie cudo kupię, bo nie mogę patrzeć na te plastikowe lale w sklepach dla dzieci . A taka bawełniana jest po prostu przepiękna.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-10-02 o 09:47 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Przyczajenie
|
Świetnym prezentem na chrzciny jest Ikona. Np. wizerunek Matki Boskiej Niezawodnej Nadziei.
Edytowane przez nadrewniepisane Czas edycji: 2015-11-18 o 09:07 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
BAN stały
|
Taki album- księgę można pewnie w empiku dostać, ale ja zamówiłam swojej chrześniaczce na allegro, jest całkiem duży wybór- ok 150 zł zapłaciłam. Oprócz tego jako że mieszkam nad morzem kupiłam wisiorek z bursztynem- takie malutki srebrny aniołek z kamieniem. Chrześniaczka nie mieszka w Polsce, także mam nadzieję, że będzie miała pamiątkę od cioci i zatęskni za naszym morzem i rodzinnymi stronami
![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-11-10 o 12:20 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#612 |
Zadomowienie
|
ja będąc we wrześniu na chrzcinach kupiłam drewniana skrzyneczkę a w środku zestaw dziecięcych sztućców i wszystko grawerowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Książka, płyta z bajkami to i użytkowe i na pamiątkę zostanie, nie pisząc już o biżuterii (ale to bardziej chrzestni dają takie droższe prezenty). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
ReklaMO(D)żerca.
|
ja też nie jestem w stanie tego zrozumieć. Zwłaszcza, kiedy mówi się, że ma to być praktyczny prezent. Dla mnie to takie "durnostojki".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla dziewczynek biżuteria jest dobrym prezentem, ale w przypadku chłopców już odpada. Rozumiem też dawanie praktycznych prezentów, jeżeli rodzice dziecka są raczej ubodzy- wtedy lepiej kupić nawet pakę pampersów niż srebrne sztućce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
Zadomowienie
|
Mnie raz uratowały kolczyki z chrztu, jak mi wyskoczyła nieoczekiwana impreza, a nie miałam w domu rodzinnym innej biżuterii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
Raczkowanie
|
![]()
U mnie już ok miesiąc po chrzcie o którym Wam wyżej pisałam, w końcu zdecydowaliśmy się z mężem na zupełnie inny prezent.
![]() Zegar na sklejce malowanej farbami akrylowymi. Z napisem "Anioł Stróż Arkadiusza" Aniołek chłopca pomalowany farbami akrylowymi. Całość zabezpieczona bezbarwnym, bezzapachowym lakierem akrylowym. Z tyłu obrazka umieszczona została modlitwa "Aniele Boży Stróżu Mój...", dedykacja "W dniu chrztu Świętego - rodzice chrzestni Barbara i Wojciech NAZWISKO" oraz data uroczystości. Całość elegancko zapakowana w przezroczystą folię z ozdobną białą i kremową wstążką, także prezent jest gotowy do wręczenia. ![]() Oprócz tego mały dostał 3 książki z bajkami na dobranoc - właściwie to rodzice ![]() ![]() Całość bd ładnie się komponowała i był to dobry pomysł, chłopczyk śpi z rodzicami w sypialni a tam nie mieli zegara więc i praktycznie i pomysłowo może mu służyć hohoho ![]() PS.: Jak ktoś by był zainteresowany podam namiary na pw na pracownię gdzie robią takie aniołki i inne- nie tylko z zegarami.
![]() |
#618 |
ReklaMO(D)żerca.
|
Wstaw proszę do swojego posta zdjęcie prezentu, jeśli nim dysponujesz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Raczkowanie
|
Niestety nie mam zdjęcia a kopiowanie ze strony pracowni jest zabronione.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 |
Raczkowanie
|
Ja niebawem kolejny raz zostanę chrzestną i kupuję swojej chrześniaczce:
świecę do chrztu szatki na chrzest medalik i ciuszki i kilka drobiazgów kosmetycznych i taki album ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-12 o 19:33 Powód: Link w grafice. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#621 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
300 na wesele serio ? to nawet nie za przysłowiowy "stołek" nie jest. U mnie w okolicach to na wesele daje się 400-500zł minimum, nie wiem jak jest u Ciebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Przyczajenie
|
Ja podarowałem taką kartkęhttp://3dcard.pl/environment/cache/i...25e1d9e3fb.jpg
Wszyscy byli bardzo zaskoczeni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Raczkowanie
|
Ja zamówiłam pudełko z pamiatkowa kartka i oczywiscie pieniazki
Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2016-01-07 o 14:50 Powód: link, reklama |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 |
Przyczajenie
|
Hej,
na Wielkanoc mój narzeczony zostanie chrzestnym. Ciekawi mnie, jakie są tradycje w Waszych regionach? Czy chrzestni są zobowiązani, by kupić maluchowi medalik? Takie sugestie mam od mojej mamy, która mówi mi, że tego typu biżuterię powinni kupować rodzice chrzestni. Czy przy okazji takie prezentu, dokładacie jeszcze gotówkę w kopercie? Gdzieś przemknęło mi w tym temacie, że 300 zł to spora suma. Patrząc z doświadczenia i zasady "zastaw się, a postaw się", wydaje mi się ta kwota stosunkowo mała. Nie chce, by ktoś zasugerował, że żałuję na dziecko. Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje od Was. Bardzo mnie to nurtuję, bo już słyszę nad głową, że "mam się tym zając, bo ja to się nie znam..." ![]()
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie rozumiem dawania większych kwot pieniędzy z okazji chrztu
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#626 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
![]() a dziecko najczęściej z tych pieniędzy ma... nic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Zakorzenienie
|
No co Ty. Przecież na wizażu wszyscy wpłacają na lokatę
![]()
![]() |
![]() |
#628 |
ReklaMO(D)żerca.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
mOLDerator
|
Z ręką na sercu pieniądze z chrztu jednego i drugiego dziecka w całości przeznaczyłam na dzieci, pamiętam, że dla syna kupiłam super kombinezon, zabawki itd. Dla córki też jakieś rzeczy pokupowałam.
Miałabym wyrzuty sumienie gdyby było inaczej, serio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Raczkowanie
|
Nie do końca w temacie, ale pomyśłałam, że tutaj moje pytanie najbardziej pasuje. Co mogę kupić bliskiej przyjaciółce, której lada dzień urodzi się córeczka? Kompletnie nie znam się na dzieciach. Kupić tylko prezent dziecku, czy przyjaciółce też? Jeśli tak, to co?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.