|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
BAN stały
|
Dot.: Co sądzicie o imigracji osób z Afryki i Bliskiego Wschodu do Europy
Taka informacja z Niemiec: 4 Syryjczyków wielokrotnie zgwałciło 14- i 15-latkę w Sylwestra. Tradycyjnie niemieckie źródła nie podają narodowości sprawców.
http://wmeritum.pl/weil-am-rhein-dwi...antow-z-syrii/ http://www.swr.de/landesschau-aktuel...6xb/index.html Edytowane przez Imperialista Czas edycji: 2016-01-08 o 02:32 |
|
|
|
#3482 |
|
Konto usunięte
|
Ile to lat temu ja czytałam wywiad z jakimś profesorem?
dziennikarz sie go zapytał- jakie widzi zagrożenia za ok 100 lat? odpowiedź 1.brak wody 2.zanik białej rasy.3 islamizacja Europy mnie ogólnie przeraża to co się dzieje dlaczego zwykli ludzie mają płacić za błędy polityków? bo płacą zwykli obywatele. nie jesteśmy w stanie przyjąć tylu ludzi.na litość boską teraz w prasie jest sporo na temat uchodźców. ostatnio natknęłam się na list czytelnika który pracuje w Niemczech zaprosił kolegę-rodowitego Niemca do Polski wiecie jakie były jego słowa-że zazdrości (!) zazdrości że idąc na zwykły spacer widzi same białe twarze.szok zobaczycie ze jeszcze nadejdzie czas...że będą uciekać do Polski ![]() i to nie uchodźcy w tym jest szansa dla Polski i jeszcze.tak po ludzku.jako kobieta.przerażają mnie te zdjęcia młodych mężczyzn.w świetle tego co się dzieje np w Niemczech czy Szwecji moze to sie wydać smieszne ale oni są dla mnie wszyscy tacy sami jakby nie daj boże coś mi sie stało albo byłabym świadkiem to co bym powiedziała na policji ? ze sprawca miał czarną skóre i białe zęby ? |
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szydlo niby zgodzila sie na 7000 na ktorych juz zgodzila sie Kopacz. Pierwszych 100 ma przybyc do konca marca ale maja to byc chrzescijanie. Wlasnie rozmawialam z kolezanka z koloni i mowi, ze wczoraj byla jakas konferencja z Merkel, ktora wkoncu przyznala, ze problem nie jest z jednostkami ale sa za duze roznice kulturowe i ze teraz kazdy kto zlamie prawo bedzie natychmiast wydalony i teraz chca zatrudnic 4000 nowych policjantow. Mam nadzieje, ze tak bedzie.
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
|
|
|
|
#3484 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Nie, poprawnie politycznie będzie, że w kolorze przypominającym kolor czarny i zęby w kolorze przypominającym kolor biały. Nawet, jak będziesz kupować np. sweter w Berlinie lub Kolonii to powinnaś powiedzieć "poproszę to przypominające sweter w kolorze przypominającym kolor czarny" |
|
|
|
|
#3485 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Chociaż ciężko mi to oceniać. Być może Niemcy mają taką naturę, że są wściekli na rząd, ale nie będą się mu sprzeciwiać i każde kłamstwa Merkel wezmą jako prawdę. Wyobraźcie sobie reakcję młodych Polaków, gdyby u nas był taki Sylwester. Jak myślicie, co by się działo? |
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy będą wybory w Niemczech?
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
#3488 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem jakby Polacy zareagowaliby ale też nie chce się przekonać. |
|
|
|
|
#3489 |
|
BAN stały
|
Podobno pierwsza tura jest właśnie sprawdzana przez polskich oficerów straży granicznej w Grecji...
ciekawe, jak to się odbywa? (BTW nigdy już do Grecji nie pojadę )
|
|
|
|
#3490 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3491 |
|
Konto usunięte
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1038663,...?ticaid=11643b
Szef policji w Kolonii zawieszony |
|
|
|
#3492 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3493 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
(liczne wojny pokazały co innego, w tym polskie legiony niepewne jutra i "koczujące w obcym kraju", ale pani Dunin wie lepiej)BTW czy to ta sama pisarka, którą oskarżono o gwałt ? To wszystko jasne. |
|
|
|
|
#3494 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w sensie że gwalty, przemoc i brak poczucia bezpieczenstwa to koszty, które musimy poniesc dla przyszlych korzysci? dobrze rozumiem?
|
|
|
|
|
#3495 |
|
BAN stały
|
Wyobraziłam sobie - pokrzyczą, poprotestują i rozejdą się do domów, bo co innego mogą zrobić ? Rzucić kamieniem jak szympans? Nasze społeczeństwo jak przystało na komunistyczny kraj jest rozbrojone i niegroźne. (Niemcy- liczba sztuk broni na 100 mieszkańców: 30, Polska: 1 )
|
|
|
|
#3496 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ta kobieta interpretuje wszystkie zdarzenia pod jedną tezę: "uchodźców trzeba przyjmować, bo oni są biedni, a multikulturalizm sprawdza się i już". I tak mamy: biednych uchodźców, którzy musieli znosić Europejczyków, egoistycznie obchodzących chrześcijańskie święto zamiast płakać nad ich losem, i którzy nie wytrzymali już z cierpienia i frustracji, i no musieli sobie jakoś ulżyć, a co. Więc parę kobiet zostało zgwałconych, ileś tam molestowano. Wielkie mi mecyje. Plus koronny argument tego typu ludzi: "Polacy wcale Niemkom nie współczują, tylko cieszą się, bo są zawistni". Tak, nic nie ucieszyło mnie bardziej niż wiadomość o gwałtach i molestowaniu kobiet w Niemczech. Pani Dunin mnie rozgryzła. ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3497 | |
|
Rozeznanie
|
http://wyborcza.pl/1,75477,19428294,...o-bunkrow.html
Jak Szwajcaria rozwiązuje problem braku mieszkań dla napływających do kraju uchodźców? Umieszcza ich w schronach zbudowanych na wypadek wybuchu trzeciej wojny światowej. Nowi mieszkańcy schronów nie są, rzecz jasna, zadowoleni. (...) mieszkańcy bunkra są odizolowani od mieszkańców miejscowości, sami muszą kupować i gotować sobie jedzenie (w Niemczech dostają catering), że nie wolno im przebywać w pobliżu naziemnego szpitala, by nie straszyć pacjentów. Na krytykę niemieckiej prasy Szwajcarzy reagują oburzeniem. Tabloid "Blick" pisał, że szwajcarscy żołnierze też mieszkają w schronach i nie narzekają.
|
|
|
#3498 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://natemat.pl/165949,tempelhof-k...dla-imigrantow http://www.rmf24.pl/raporty/raport-f...dz,nId,1950783 |
|
|
|
|
#3499 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3500 |
|
BAN stały
|
Niemcy zachowują się jak facet, który jest kastratem. W 1945 roku wyrządzono im potężną krzywdę. Ja wiem, że wywołali największą wojnę w historii i prowadzili ją w sposób barbarzyński, mordując inne narody. Jednak coś z nimi jest nie tak, skoro w Berlinie jego młodzi obrońcy z 1945 roku nie mają pomnika, a Armia Czerwona gwałcąca Niemki i mordująca Niemców, ma ich pełno. Przecież Ci młodzi ludzie walczyli w obronie swojego państwa. Każdy przejaw narodowej dumy jest tam uważany za faszyzm, każda krytyka imigrantów jest uważana za rasizm.
|
|
|
|
#3501 |
|
Konto usunięte
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...643e&_ticrsn=5
Ataki w Hurghadzie |
|
|
|
#3502 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nasze durne media nie umieją podać jednej informacji bez błędu? Zachodnie media podają : turyści albo niemieccy i duńscy, lub austriaccy i szwedzcy. Na logikę co "Australijczyk" robiłby w Hurghadzie? Oni mają teraz lato u siebie.
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2016-01-08 o 21:43 |
|
|
|
|
#3503 |
|
BAN stały
|
Mecz Polska-Niemcy w siatkę i jest transparent z ciekawym przesłaniem dla Niemców - „Protect your women not our democracy!”
http://niezalezna.pl/74744-mocny-tra...sza-demokracje |
|
|
|
#3504 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co, ktoś pytał o nastroje w Kolonii.
Mieszkałam w Kolonii ostatnie 2 lata, z dworca korzystałam codziennie i znam każdy jego centymetr, dosłownie. Na co dzień, bez znaczenia czy to był środek tygodnia, niedziela czy święta, co 30 metrów spotykało się oddziały policji w 2 grupach, min. po 4 osoby. Plus, oczywiście na każdym peronie min. 2 policjantów (20 peronów naziemnych). Do tego przy tylnym głównym wyjściu (gdzie znajduje się też dworzec autobusowy) stały zazwyczaj 3 furgonetki policyjne i panowie sobie stali, siedzieli, odbywali swoją zmianę, tak to nazwijmy. Oczywiście oprócz tego wszędzie łaziła "straż dworcowa", tak to nazwijmy. To była zawsze norma, bo ruch na tym dworcu jest wręcz niewyobrażalny. Na szczęście sam projekt budynku jest bardzo przejrzysty, ciężko kogoś gdzieś "na bok" zgarnąć. Oczywiście dla chcącego nic trudnego, ale policja zawsze na dworcu była wybitnie obecna. Dlatego nie wierzę - tym bardziej że sylwester na placu między katedrą a dworcem to nie jest pomysł roku 2015 - że policja była taka..ojej, zdezorientowana. Oni nie są zdezorientowani, zwłaszcza w takim miejscu. Wszędzie czytam że policji na miejscu nie było, co jest dla mnie szokujące, ktoś musiał ich odwołać, no przepraszam. |
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyny pozytywny element meczu
|
|
|
|
|
#3506 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Że co? ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Ktoś wyżej już wrzucał link, że szef tamtejszej policji został za tę sprawę odwołany. Edytowane przez 201605090949 Czas edycji: 2016-01-09 o 00:03 |
|
|
|
|
#3507 |
|
Zadomowienie
|
Na jesieni 2017 r.
I o ile pani Kanclerz nie wymyśli nic sensownego w sprawie uchodźców to będzie zmiana Kanclerza i rządu. Swoją drogą to w Niemczech mają znakomitych planistów, matematyków i logistyków, bo żeby doprowadzić do sytuacji,że uchodźców arabskich jest więcej w mieście niż funkcjonariuszy policji to prawdziwe mistrzostwo swiata.
|
|
#3508 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
W Niemczech mają o wiele bardziej zabetonowaną scenę polityczną niż w Polsce. Prawie nikt nie głosuje na nacjonalistów i konserwatywnych-liberałów z ADF (balansują na progu). Zresztą podobno niemiecka bezpieka strasznie węszy przy inicjatywach niemainstreamowych. |
|
|
|
|
#3509 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mam pomysł KOD im wyślijmy |
|
|
|
|
#3510 |
|
Konto usunięte
|
Ale też nie ma się co dziwić, generalnie rząd Merkel rządził krajem dobrze. Mają pierwszy poważniejszy kryzys od wielu lat i w gruncie rzeczy też nie jakoś wielce trudny do rozwiązania, bo problem stanowi głównie źle tutaj pojmowana tolerancja, którą środowiska skrajnie lewicowe i skrajnie prawicowe po prostu z biegiem lat wypaczyły (za ochroną uczuć religijnych prawica i kościół, za patrzeniem z przymrużonym okiem na przestępstwa ludności napływowej - skrajna lewica).
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

Nie, poprawnie politycznie będzie, że w kolorze przypominającym kolor czarny i zęby w kolorze przypominającym kolor biały. Nawet, jak będziesz kupować np. sweter w Berlinie lub Kolonii to powinnaś powiedzieć "poproszę to przypominające sweter w kolorze przypominającym kolor czarny" 

ciekawe, jak to się odbywa?
)

(liczne wojny pokazały co innego, w tym polskie legiony niepewne jutra i "koczujące w obcym kraju", ale pani Dunin wie lepiej)