![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Adam obudził sie do jedzenia a mnie rozbolal zoladek z wrażenia. Zrobilam mleko zjadl 170ml jak gdyby nigdy nic i poszedl spać. Nie wierzę.
#2342 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O widzisz! Juz wiem co jutro zrobię - galaretkę z kurczaka ![]() No i zrobiłaś mi smaka na gołąbki... Ale uwierzysz, ze nigdy ich nie robiłam sama ? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
Super !! ![]() ![]()
![]() |
#2343 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdrówka dla Ciebie, niech ten antybiotyk pomoże.. Czekam normalnie cała nerwowa,aż się obudzi i zacznie znowu jazde. A do jutra wieczora sama z Nimi jestem... ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- dla zainteresowanych http://www.1000dni.pl/1000-dni-zywie...zanie-glutenu# ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
A tak w ogole to chyba zrezygnuje z kupienia tego krzesełka do karmienia, ktore tak bardzo mi sie podobało
![]()
#2345 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pisałaś, że sama zaczęłas gotować dla Julki- ja też już sama przygotowuję obiadki dla dziewczynek i zgadzam się z Tobą, są milion razy smaczniejsze ![]() Jess - super, że z serduszkiem wszystko dobrze ![]() ![]()
![]() |
#2346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2347 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
1kg miesa zmielonego (łopatka bo tłuściejsza i nie wyjda suche) 1kg ryżu najlepiej tego zwykłego bo on sie klei Ryż chwilkę gotujesz wg przepisu na opakowaniu. Tak z 5minut by byl bardziej twardy niż miękki. Mieszasz ryż z surowym miesem i przyprawiasz do smaku sól i pieprz. Kapusta albo biała albo włoska. Do gara ze wrzątkiem (najpierw wyciąć kłęby czy jak to sie zwie, ten środek twardy) i gotujesz. Od zewnętrznej strony ściągasz liście. Po chwili doslownie. Stają się takie jaśniejsze i łatwo odchodzą. Zostaw trochę liści surowych żeby włożyć na spod gara. Zawijasz gołąbki tak jak krokiety. Na spód gara ukladasz liscie surowe. Na to gołąbki na górę też liście surowe. Zalewasz wodą (około szklanki), na to pokrywka i dusisz. Jakies 40min do godziny. Cytat:
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- A jak kładziesz na boku? Adama nie ma szans w 3 sekundy jest na plecach.
![]() |
#2348 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O dziękuje, sprawdzę to krzesełko ![]() ![]() Ja sie wybieram na BioBazar w przyszła sobotę wlasnie po krolika i chce wprowadzić juz powolutku ![]() ![]() Co do jajka to jeszcze nie wiem kiedy wprowadzić... Cytat:
O, dziękuje ![]() Co do leżaczka to niby jest na długość dobry ale taka sie wydaje w tym wielka i mam wrażenie, ze juz jej nie pasuje i jej nie wygodnie.
![]() |
#2349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupilam taka oliwe z oliwek pisze że najwyższa jakość pierwszego tłoczenia.
Może byc do zupek dla Adama?
#2351 | ||
Zakorzenienie
|
Kaszkę z Hippa, wierna jestem tej firmie. Dużo nie dałam, może z 10 małych łyżeczek i trzeba też pamiętać, że część wylądowała na śliniaku, paluszkach i buźce
![]() ![]() https://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/p...ezmleczna.html Cytat:
![]() ![]() A co do wartości kaszek - każde dziecko jest inne i nie można tak generalizować. Moja chudzina i kaszki na pewno pomogą jej trochę w przyrostach wagi. Poza tym to nowa konsystencja jedzenia, nowe smaki. I myślę, że kaszki bardzo pomogą głodomorom w przesypianiu nocek, bo są po prostu bardziej syte niż mleko. Ale to też nie znaczy, że uważam, że dziecko powinno codziennie kilogram kaszki jeść - wszystko z umiarem i rozumem. Zresztą ja karmię piersią więc ona i tak tylko 1 posiłek dziennie dostaje dodatkowo póki co i to się jeszcze dość długo nie zmieni. Przynajmniej miesiąc. Cytat:
![]()
2+2 ![]() Edytowane przez Nicole`_ Czas edycji: 2016-01-07 o 22:57 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wrocilam dopiero po 23 bo sie tak wszystko przeciagnelo, chlopaki sobie poradzili swietnie. Wracalam juz prawoe biegiem, wchodze, a ci sobie leza i Alan pije wode. A jak sie ucieszyl na moj widok ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
Roxi, jess zapomniałam...
Jak te liście kapusty już zaparzycie to przed zawijaniem od dołu liścia przez środek jest taki jasny hmm trzon? Nie wiem jak to się zwie. Od tego kłęba on wychodzi, jest grubu i twardy. Trzeba to też wyciąć. Ale nie calkiem zeby dziura powstała tylko tak na plasko do liścia.
Edytowane przez majka242007 Czas edycji: 2016-01-07 o 23:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja juz po sniadanku, zaraz trzeba dzieci budzić i do babci na służbę wywieźć. Kurcze taj mi ich szkoda ![]() Miłego dnia mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja to bym pewnie i tak to zrobiła bo nie lubię tego twardego ![]() Cytat:
Miłego dnia ! ![]() ![]() --- Dzien dobry! Chyba mam dzisiaj dzien leniwca ![]()
![]() |
#2356 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Zuzka jak się obudziła o 3:30 najadła się i po chwili zasnęła a ja nie mogłam spac i 5:30 jeszcze nie spalam ![]() ![]() Dzisiaj idziemy na kontrole bioderek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() U nas śniegu po pachy i sypie ![]() ![]()
#2358 |
Rozeznanie
|
U nas tez dosypało i sypie
![]() ![]() ![]() Szukam i szukam i nie wiem gdzie wsadzilam zdjęcia usg Zuzi bioderek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny stało się.. Tymon dostał wczoraj pierwszy raz mm! Wisiał na mnie wczoraj całe popoludnie i przy tym rzucal przy piersi a jak odstawiłam to już w ogóle ryk!Nawet na rękach u męża płacz już nie wyrabialiśmy i zrobiłam 50 ml z mysla,że i tak pewnie nie zje..Myliłam się wcianał to,że aż się uszy trzesły.. mało tego musiałam dorobić następna 50 i jeszcze następną! Razem 150ml !po piciu z moich dwoch piersi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Mravka a dzisiaj u Was jak? mam nadzieję,ze lepiej ![]()
moi chłopcy... ![]() Edytowane przez Ambiwalentna29 Czas edycji: 2016-01-08 o 08:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
Majka Adrian tez się odwraca na plecy ale nie od razu
![]() Dzień dobry ![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Kasperka mówiłaś ze u was w hm wypuścili ta linie baby exclusive? Brałas coś? Bo ja wzięłam wczoraj bluzę dla Adusia z małpka i dla Bartusia sweterek ![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
#2361 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas noc super ![]() ![]() Majka - super, że Adasiowi lepiej i zaczyna znowu jeść. A gdzie sie wybieracie z Mają na narty? Bo też mam w planach, ale to się jeszcze okaze ![]() Dziewczyny, czy Wasze dzieci też tak cudują? Ja juz nie mam sił na Michała. Najpierw spał w wózku, sprzątałam w sypialni i żeby go nie obudzić zostawiłam w salonie. Przyszedł mój tata i mnie woła, że mam szybko przyjść. Przychodzę, a Miś trzyma się gondoli i próbuje siadać ![]() Wieczorem wpadła moja mama, podała mu ręce i o ile zawsze się łapał i siadał o tyle wczoraj o siadaniu mowy nie było tylko od razu wstał! Myślałam, że może moja mama mu troche w tym "pomogła", ale nie... dziś od rana robi znów to samo, a o obrotach dalej nie chce myślec ![]() Mama mi opowiadała jak była wczoraj z tą ręką na pogotowiu przyjechała kobieta z 3mies dzieckiem. Okazalo się, że szkrab ma przepuklinę, ale nie chcieli go zostawić w szpitalu więc jego mama dzwoniła do kogoś i bardzo głośno wyrażała swoje niezadowolenie, bo co ona zrobi w domu jak jej znowu całą noc będzie ryczeć, że znowu sie nie wyśpi, a jakby go zostawili to by sie przynajmniej wyspała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Warzywka.swoje masz? Jak ja bym chciala sama Mu gotowac. Ale tu swojskich warzyw.nie znajde..wszystko maja skads bo oni to.tylko krowy i owce maja. Zadnych pol... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój ma to samo w gondoli przewraca się na bok chwyta się jej i próbuje siadać :/ Aż strach go samego zostawić na chwilkę, podobnie jak jest u kogoś na rękach, ciągle do przodu się przechyla i tak jak piszesz obroty są bee trzeba mu pomagać ale do siadania to pierwszy :/ Co za wyrodna matka ![]() Dziewczyny po porodzie naturalnym bolą was blizny po nacięciu? Wczoraj ledwo chodziłam czułam się jak zaraz po porodzie :/ dziś już lepiej i nie wiem czy nie jechać do gin tego skontrolować :/ Możliwe że to na zmianę pogody?
![]() |
#2364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W życiu bym nie zostawila dziecka samego w szpitalu! Nawet gdybym miala na stojąco spędzić całą noc. Masakra. Po cholere takie dzieci mają? Ok mozna pomarudzic że jest sie niewyspanym, że dziecko budziło sie w nocy 140razy ale by mu ulżyć w jakiś sposób to mogę nie spać i tydzień. Z Mają tyle razy bylam w szpitalu że nie zlicze. I nigdy nie przeszło mi przez myśl żeby ją zostawić samą choć na 10minut. Masakra.
![]() |
#2365 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta, Michał wykąpany, idę go płożyć na drzemkę i zrobić sobie śniadanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
A stok mam pod nosem
![]()
#2367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Swojskie" króliki od znajomych będziemy mieli dopiero w marcu a teraz chce jechac na BioBazar, zeby kupic juz porcjowany, przygotuje go od razu w formie obiadków i zamrozi sie ![]() Warzywka mam jeszcze swojskie ale juz sie nam w sumie wykończyły wiec tez musze w weekend kupic. Narazie kupiłam jeszcze dzisiaj kilka słoiczków na te kilka dni bo nie chce gotować na tych sklepowych warzywach, nie wiem, mam poczucie ze takie jakies nie sa odpowiednie dla młodej ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.