|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Niezdara przyznam że kto dokładnie tej "przyjemności" doświadczył nie pamiętam, ale nie kojarzę żadnego wątkowego porodu po masażu
Z resztą sama miałam tego 28.12 i do tej pory cisza Ale fakt, mamy panikują
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
magdusia to raczej ja jestem winowajcą jego nie wyspania
za każdym razem jak mnie bolało się budziłam, wierciłam, wstawałam, znowu właziłam do łóżka i tak pół nocy, także ... Casa moja córa jest zbyt wygodna
|
|
|
|
#4263 |
|
Raczkowanie
|
Tego jeszcze nie grali myslalam ze robotanie bedzie mi szlo gorzej ale melduje ze lazienka zrobiona a pomidorowka skonczona
Ide robotać dalej |
|
|
|
#4264 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
można dzieciora tym smarować a że przy okazji ja na tym skorzystam to juz inna kwestia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
obudziłam się dziś ok 7 i czuje się wyspana wtf? Chyba ktos pisał ze taki wzrost energii może być zapowiedzią porodu więc może jest dla nas szansa
|
|
#4265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nie wiem co się dzieje, ale nie mogę usnąć przed 24, a wstaję punktualnie 8:50 A jutro będę musiała wstać o 7:00 więc będę pewnie mega niewyspana na uczelni ![]() Cytat:
Cytat:
Wczoraj leżeliśmy już z TŻ a on do mnie, że za niecałe 3 tygodnie mały już pewnie będzie z nami i że on sobie nie wyobraża jak to będzie Dopiero były dwie kreski, a tu już po drugiej stronie brzucha... Zleciało za szybko stanowczo ![]() Czarna - jak dostaniesz prawdziwych skurczy to twój Tż chyba Ci nie uwierzy w końcu |
||
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak Wasze brzuchy po porodach? U mnie zostalo duzo skory i brzuch wyglada jak w 5 msc ciazy
Chociaz i tak wydaje mi sie ze lepiej niz po pierwszej ciazy
|
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Viki - ja już Ci mówiłam
Siedź na tyłku z brzuchem jak Ci dobrze i korzystaj z ostatnich chwil wolności przed porodem A mi mały coś majstruje od wczoraj.. Ciągle bym sikała - to pewnie włazi mi główką albo rękami w pęcherz, bo co zmienię pozycję to idę siku I boli mnie w bożenie. Po prawej stronie cała ta kość na dole boli jak staję na prawej nodze, wyprostować się nie mogę na stojąco ani nic Myślałam, że wczoraj stanęłam jakoś nie tak, ale dalej boli A tu trzeba ogolić nogi dziś
|
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Viki Wojtus ma niesamowita potrzebe tulenia sie. Moze tez dlatego dzisiaj jak go nakarmilam odlozylam do wozeczka, to zaczal plakac, wystarczy ze wyciagnelam go i polozylam obok siebie. Tak spalismy
Zuken brzuch jeszcze mam spory, u mnie taki 6 miesiac. Raaany jak sie ciesze, ze dzisiaj wychodze. Moja tolerancja na obcych ludzi jest rowna zeru. Najchetniej rzucilabym granatem w pielegniarki. Wszystko mnie doprowadza do szalu. Jeszcze chwila. Obchod i kierunek dom
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej u mnie w 5 msc jeszcze mogłam udawać że to kebab a nie dziecko ![]() Cytat:
, niech już wyłazi z resztą co to za wolność z takim brzucholem dziś będę cisnąć herbatę z liści malin - wczoraj wypiłam 1 porcie i powiem Wam - da sie wypić chociaż koło malinowej herbaty to nie leżało
|
|
#4270 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja od godziny próbuje wstać żeby ciuchy do automatu wrzucić ![]() Cytat:
codziennie mnie pomysłowością zadziwia Kurcze to może u mnie też szansa tydzień przespałam a teraz po 4 godzinach wstaje i jest super
|
||
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Viki - ale na zakupki nie skoczysz ot tak sobie tylko to już będzie większa wyprawa
|
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadlabym kebaba!! Albo chociaz biszkopta :P
|
|
|
|
#4273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do obcych to rozumiem w 100% , pewnie będę marudzić tak samo jak Ty ![]() Cytat:
no ja to serio zasypiając o 24 NIGDY nie czułam się wsypana o 7
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi a jestes zadowolona z opieki? U mnie w szpitalu jest super! Mega sie ciesze ze przyjechalam tutaj rodzic
![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- No i najwazniejsze córka jest podobno bardzo grzeczna w domu i nie maja z nia zadnego problemu mi tez czas nawet leci, jeszcze troche i przeniosa mnie na inna sale i w koncu dostane Olafa tylko dla siebie |
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
viki ja też piję tą herbatke już jakiś czas, szału nie robi, ale fakt, do wypicia, ale ja ogólnie średnio przepadam za smakiem wszelkich ziółek.
malwi super, że do domku. Chciałaś do niedzieli tulić już Wojtusia i się udało Ja do niedzieli chcę urodzić, może mojego życzenia też ktoś wysłucha ![]() Cytat:
jak Tż się przebudzi to tylko pyta co ja robię/gdzie idę/co się dzieje, mówię, że mnie brzuch boli i idzie dalej spać ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Kołysanki dla córy do odbioru czekają. Noooo to teraz musi wyłazić złośnica
|
|
|
|
|
#4276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Dawaj Polcia - już nie ma takiego mrozu!
|
||
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- I śnieżek ładnie sypie
|
|
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie bałwanka można zrobić
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski. U mnie nadal dwupak, aczkolwiek wczoraj skurcze były co 10 min przez godzinę! Na szczęście położyłam się i sie troche uspokoiły. Wczoraj tez dostałam tak epickiej zgagi jak nigdy. Serio nie wiedziałam czy rzygać czy pić.
Powodzenia na KTG dziś :-* Co do chust to ja mam LF i jest świetna. Gdy pytalam co zamawiać to usłyszałam że kazda będzie dobra. Wszystko to kwestia długości i praktyki wiązania. Pytalam się o czas użytkowania to ponoć o ile świadomie się nie uszkodzi to dożywotnio
|
|
|
|
#4280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Napiszę Ci o co wczoraj mi kumpela napisała - pogadaj z córka niech ogarnie graty i wychodzi Mi dziś przywiozą moją torbę Cytat:
U mnie nie ma śniegu
|
|
#4281 |
|
Zadomowienie
|
Nebula ja znowu czytałam że niższe gramaturu z czasem powodują dyskomfort, bardzoej czuć ciężar dziecka. Ale to moim zdaniem kwestia co komu pasuje... Nk i nie wszystkie dzieci równo nabierają masy
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
wierz mi, że ja też nie
mąż się śmieje, że wdała się w matkę Cytat:
a śnieg mogę Ci oddać, bo ja nie lubię
|
|
|
|
|
#4283 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oj to u mnie sie na porod nie zapowiada wstalam o 8 chyba bardziej zmeczona niz sie kladlam ![]() bidulko Cytat:
az sie sama wybudzilam tak glosno ale tz cierpliwie glowe mi przekrecal na bok i ponoc dzialalo na kilka minut![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jeszcze jedno pytanie odnosnie chustowania i wiecej nie zanudzam, jaki rozmiar macie? |
||||||
|
|
|
#4284 |
|
Zadomowienie
|
Magda Hahaha tekst z posikamiem boski
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4285 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O i u mnie też pierwszy raz w tą zimę tak ładnie sypało Mojej nic nie przekonuje Na dzisiaj się nie zapowiada ![]() Zrobiłam zdjęcie wózka, więc się chwalę na żywo ma taki ładny połyskliwy kolor bo na tym zdjęciu średnio widać Podoba mi się, że póki ten uparciuch w brzuchu siedzi to mogę go sobie zrobić na pojedynczy i samego Grzesia wozić. Ciekawe jak się sprawdzi
|
||
|
|
|
#4287 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie sklada zamowienie na wieksza ilosc mleczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj sie bez problemu wydepilowalam ![]() Ja w szpitalu mialam straszna chcice na mc donalda ![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#4288 |
|
Rozeznanie
|
Bez obciążenie bardzo przyjemnie
trochę mnie długość przeraża, ale ma służyć głównie do spacerów , więc chyba nie będzie problemu.
|
|
|
|
#4289 |
|
Zadomowienie
|
Ahnessy ja się zbudziłam 6.40, ale jakoś nadchodzącego porodu nie przeczuwam... Rodzimy w marcu?
![]() Oj ja zazwyczaj starałam się wytrzymać zykłe borowanie bez znieczulenia, ale co się nastękałam to moje ![]() Ja mam chusty 5,2m (największy), ale dziś brałabym raczej 4,2 jeśli myślałabym o chuście dla siebie, a dla siebie i tż może 4,6. Póki co jednak ciąć tego co mam nie zamierzam. Iola fajny wózek! Dobrze że teraz takie cuda też są ![]() Magda tekst z sikaniem mega Zuken biedna, a ne masz żadnej skitranej wałówki? albo chociaż życzliwego potencjalnego dostawcy?Ja po ktg. Tętno ok, skurczy brak następne w poniedziałek i w środę do szpitala na leżenie...
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Napiszcie mi jeszcze kiedy bralyscie prysznic po cc? Ja bym chciala dzisiaj juz sie wykapac i ogarnac w koncu ale kreci mi sie w glowie jak chwile pochodze albo postoje i nie wiem czy to normalne czy czekac do wieczora na przyklad i bedzie lepiej?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

Z resztą sama miałam tego 28.12 i do tej pory cisza
Ale fakt, mamy panikują 

:
kazde wyjscie z domu zaczynam juz rozpatrywac w kategoriach: moge wyjsc wrocic po torbe a potem juz Dzieciem 
21.06.2014r.
A jutro będę musiała wstać o 7:00 więc będę pewnie mega niewyspana na uczelni 
Myślałam, że wczoraj stanęłam jakoś nie tak, ale dalej boli