|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
jakos chemii między nami nie ma
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i naczynka pojawily się na nogach + 1 żylak ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3243 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej!
I ja po wizycie ![]() Generalnie wszystko ok, mała ma ok 2700 g, ułożona jak powinna Rozwarcie już mam, choć szyjka jeszcze się nie skróciłaŻadnych skurczy mam już nie powstrzymywać, tylko zmusić macicę do pracy Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
No, wybywam w "miasto". Jestem podjarana jak stonka na wykopki. Mąż sięw patrzy na mnie jak na debila. I jeszcze pyta po co sie umalowałam jak tylko do marketu jedziemy
Eh jak on nic nie rozumie, bo miałam taką wewnętrzną potrzebę![]() A jeszcze kogoś znajomego spotkam jak będe szaleć między regałem z papierem toaletowym a płynami Całe wieki mnie znajomi nie widzieli, a tym bardziej w ciąży, ja nie wiem jak on sobie to wyobrażał
|
#3245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
boska jesteś jak stonka na wykopki ![]() ![]() ![]() ja też mam milion żył na cycach brzuchu... widać tak ma być ![]() i też mam zawsze na cośochotę o czym gadacie ![]() ![]()
|
|
#3247 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Godzinę człeka nie ma, a tu tyle stron?
Przez ten czas pożarłam się z ojcem, trzasnęłam pilotem o ścianę tak,że myślałam,że pilot nie do odratowania,pewnie urodzę przed terminem przez niego, ale ch... go to, więc zaraz piszę do Pana osiemgwiazdek z prośbą o pomoc w przetłumaczeniu temu GŁUPIEMU BARANOWI (ano, spod tego znaku jest) mojemu Ojcu,że NIE MA RACJI. Cytat:
![]() Ale jak wypełnić deklarację, skoro ją zawsze w szpitalu dają?I jak dziecka nie ma na świecie?to się raczej nie da, nie znasz daty urodzenia ani nic. Ja pamiętam,że M. pojechał z deklaracją jak ja byłam drugi dzień w domu z mamą, peselu ejszcze nie było to tylko kazali dowieźć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pewnie ostatnio byłaś bardziej najedzona Mierz na czczo![]() Cytat:
|
|
#3248 |
|
Rozeznanie
|
Lucy... udanych zakupów
jesteś bardzo pozytywną osobą. Przypominasz mi moją siostrę dziewczyny... przeziębienie mnie wykończy... już nawet u lekarza rodzinnego byłam.... ale co z tego jak te jegp leki guzik mi pomagaja :-(
|
#3249 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak nieźle![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- SOnia...znam trzy. Jedna to taka Słowaczka znajoma moich rodziców ![]() Druga kilka lat ode mnie młodsza, zawsze była taką lambadziarą. Trzecia lat 3, wnuczka naszego Biskupa
|
|
#3250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to pięknie Zaraz zaczniecie się rozpakowywać, a ja gdzieś tam na szarym końcu Motyl widzę że z twoim ojcem to tak jak z moim- tyle że mojemu w żaden sposób nie przetłumaczysz że nie ma racji . Nawet łopatologicznie. Ostatnio się z nim widziałam w święta i też mi ciśnienie podniósł konkretnie...Lucy miłego wyjścia Jakby co to trzymam kciuki, żeby poszło szybko ![]() Znikam- moje dziecię tańczy dziś w przedstawieniu na WOŚP. Idę zostawić trochę pieniędzy w skarbonce
|
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najlepsze, już mu powiedziałam,że mu puszczę crash-testy,żeby zobaczył na własne oczy o czym mówię, to on powiedział UWAGA!!: że na żadne youtuby nie wchodzi, bo tam są podsłuchy, a jak powiesz słowo ISIS to Cię zapuszkują... czaicie to??? Normalnie pierdoły jak kilku naszych naczelnych polityków...
|
|
#3252 |
|
Rozeznanie
|
Rogal bardzo oryginalny aż ciężko uwierzyć że żadna się nie skusiła
Mami się nie odzywała czy coś przegapiłam? Figa Hoan czyta się tak jak się pisze przynajmniej w j. chińskim ![]() U mnie też dużo małych Lenek, Zoś, Hań, Lilek, Amelek i Majek. Mój siostrzeniec Szymon ma chyba 3 czy 4 imienników w klasie, dlatego jednak z tż staramy się omijać imiona z "top 10" choć większość mi się bardzo podoba. |
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
A dla mnie szczerze mówiąc nie ma znaczenia to, czy w klasie będzie np. jeszcze 5 Natalii. Przecież każda będzie odrębnym człowiekiem i jednostką, jedne będą dobre w tym, inne w tamtym... nie przesadzajmy. Chociaż może to dlatego,że sama mam na imię Ania a kiedyś było ich w cholerę.
Natomiast imiona z dalszych pozycji są najczęściej dla mnie zbyt ekstrawaganckie (ale to tylko jak na mój gust) więc po prostu nie umiałabym tak nazwać dziecka
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2016-01-08 o 16:53 |
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3256 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
miałam dziś wizytę, weszłam jeszcze przed czasem, bo gin przyjechał wcześniej, zero czekania- robił usg rozszerzone, wszystko jest dobrze, żadnych wad itd., mały nadal ma siusiaka , za dużo nie przypakował, bo waży niecałe 2400, ale wszystkie pomiary się zgadzają na 34/35 tydz.18 stycznia na 12:00 jadę na pierwsze ktg .Aha, zapisał mi żelazo, bo trochę spadła mi hemoglobina, ale to tak zapobiegawczo bardziej. Szyjka troszeczkę się skurczyła- z 4 cm na 3,60, ale tak powinno sie już dziać- powiedział, żebym chociaż nie brała żadnej no-spy itp., zeby nie hamować żadnych skurczy, bo macica musi trenować- u niego na fotelu akurat brzuch mi stwardniał magnez też mogę odstawić, a jeśli biorę, to 1 tabl. raz na 1-2 dni, nie więcej.Poza tym dzień super, zakupy udane- kupiliśmy córce srebrny obrazek z Matką Boską i dzieciątkiem, zeby miała od nas pamiątkę, ja nakupiłam trochę ubrań w house i cropp na wiosnę i lato, ale nie mogłam się oprzeć- tiulowa spódnica, sukienka, bluzki i bluzeczki .kupiłam też do domu nowy grubaśny koc z mikrofibry, talerze, talerzyki, podkladki, widelczyki do ciast itd. Zrobiliśmy od razu zakupy spożywcze i jutro dzień w miarę wolny Uff... jak juz streściłam swój dzień to idę Was czytać. |
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty w sumie to może masz rację ![]() Juz nie pamiętam Ale tak czy siak to i tak przybyło cm No ale co się dziwić jak dzisiaj cały dzień jem i nawet zjadlam torcik lodowy ![]() Ale to chyba z nudów Bez jaj szkoda ze nie mam tu nikogo z kim mogła bym iść na spacer plotki itp. Do najbliższego sklepu mam 7 km
|
|
#3258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie. To pierwsza ciąża nie musi nic byc jeszcze widac. Ja miałam tak samo. Poród zaczął sie sam wieczorem późnym na dzien przed tp - przez odejście wód Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
Tez mam tamie zdanie o składkach ale cóż my mozemy..Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
O kurczę przychodnia! Zapomniałam na smierć! Dobrze ze mi przypomniałaś ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
|
|
|
#3259 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i do tego mleko z miodem i czosnkiem ugotowałam.. obrzydlistwo ale na drugi dzien bylo mi lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baw sie dobrze ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3261 | |||
|
Rozeznanie
|
37-my tydzień mi się kończy, więc pasuje
![]() Dla mnie lepiej, żeby mała za bardzo nie przypakowała, bo wtedy zrobią cc, a tak mam szanse na sn Cytat:
nie denerwuj się! Kiedy planujecie powrót do siebie?Cytat:
![]() Cytat:
![]() To taka sama sytuacja jak u mnie |
|||
|
|
|
#3262 |
|
Rozeznanie
|
Justynka miałam podobnie w drugiej ciąży. W 36 tyg na wizycie żadnych oznak że coś się zbliża, a kilka dni później, dokładnie w dniu skończenia 37 tyg zaczęłam rodzić
![]() Butterfly, Wykalacka, Marciar ale dzieci są różne, np mojego siostrzeńca denerwuje że ma wielu imienników wokoło. Żeby nie było, mi wcale nie przeszkadza że ktoś wybiera często spotykane imię, jak ktoś wybiera ekstrawaganckie to też nie moja sprawa. Po prostu mówię dlaczego takie omijam. |
|
|
|
#3263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i super! Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
Mo gin kazała odstawić cały magnez po 34 tyg zeby macica sie juz ładnie przygotowywała do porodu nie można przesadZac z magnezem i nospa bo macica tez musi jakoś wczuć sie w akcje ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to tez nie ma znaczenia. Ja na studiach miałam na 120 osob 5 dziewczyn i 3 z nich to Olę a 2 to Anie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
Super ze wszystko ok ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#3266 |
|
Rozeznanie
|
Maciar - domowe sposoby też ciągle stosuję. Już nie wiem co mam ze sobą zrobić. Niby to wszystko od moich chorych zatok... zawsze mam z Nimi problem jak zrobi się zimniej. Ale ten kaszel mnie wykończy... i małego też... bo jak kaszlę to brzuch napinam... już ubzdurałam sobie, że to może jakieś skurcze prowokować.
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3268 |
|
Rozeznanie
|
Przerąbane... we wtorek mam wizytę u gina... zobaczymy jak moja szyjka się trzyma.
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:conf used:![]() no ale po kilku dniach przeszło mi
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski, jestem po wizycie...mam rozwarcie na 2 palce
dzieć mały, 2,5 kg Wszystko niby fajnie, ale teraz zauważyłam krew na wkładce... Gin.nie może podejść do tel bo przyjmuje, położna odrzuca połączenia, nie wiem co mam myśleć...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

no w życiu nie dałabym takiego imienia dziecku
bo ja mam normalnie całe takie "drzewka" po bokach brzucha, ma piersiach i dekolcie 

albo .... cc
ale na to tez sie nie zgodzilam bo po pierwsze zle mi sie kojarzy a po drugie slyszalam, ze to jest dopiero bardzo niebezpieczne. Takze tak 

. Nawet łopatologicznie. Ostatnio się z nim widziałam w święta i też mi ciśnienie podniósł konkretnie...