|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
O wow. 2 palce?! Tozto 4 cm prawie! A na kiedy termin? Krew moze byc po badaniu pod koniec wydaje mi sie. Ale lekkie plamienie wtedy. Masz samo plamienie czy moze z czopem czy wiecej krwi? Spróbuj dzwonić jeszcze za chwile Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3272 |
|
Wtajemniczenie
|
I po ktg
Wszystko dobrze Mały na początku pospał ale później dał czadu.Rozmawiałam z położną, powiedziała że 36 tc to za wcześnie na maliny, wiesiołek można łykać i się masować. Malinki powiedziała że tak od 38tc a najlepiej to się z tym wstrzymać i zacząć koło terminu to już sama nie wiem czy pić??? I kolejny temat nacięcie... powiedziała że przy pierwszym porodzie ciężko uniknąć Mówi że robią malutkie bo mimo wszystko dobro dziecka stawiają na pierwszym miejscu. Ja to oczywiście rozumiem, pocieszyła mnie że ochraniają krocze i jak już nacinają to mało i ładnie szyją pod znieczuleniem. Mówi że masaże z wiesiołka i okłady z kawy nie dają 100% pewności że się nie natnie ale daje szansę na malutkie nacięcie Ogólnie fajna babeczka mówiła że jej marzeniem było zostać górnikiem i pracować w kopalni a że jej nie przyjęli do szkoły górniczej weszła obok do szkoły akurat położniczej
|
#3273 |
|
Rozeznanie
|
Paula, mnie ten kaszel męczy mniej więcej od ponad tygodnia :-/:-(
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gin.powiedziała, że to może być już niedługo, a mogę też przenosić-nie wiadomo. Uprzedzała wkładając palce, że lekko "pomoże" szyjce, ale nie uprzedzała o krwawieniu... już dr.google mnie oświecił, że nie tylko ja tak miałam Nie martwię się za bardzo, bo nie czuję skurczów, nie wypadł czop, krew nie jest taka "żywa", wody nie odeszły... Będę jeszcze dzwonić.Mam odstawić prawie do zera megnez, nospe itp. Mam czekać na poród i się dobrze nastawiać
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
ja mialam prawie 2 tygodnie to
![]() ![]() ![]() ale pij dalej te cebule, to na serio pomaga
|
#3276 |
|
Rozeznanie
|
Maciar a jak robisz ten syrop z cebuli, miodu i cytryny
? chodzi mi o ilość każdego składniku.. może jeszczw tego spróbuję...
|
#3277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak pomagała szyjce to spokojnie plamienie po tym bardzo częste. No ciekawe jak to sie potoczy, moze będziesz pierwsza lutowa ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
Ponoc mleko z miodem i masłem na kaszel, tak gdzieś czytałam.. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Przyjechałam w góry zeby siedzieć z młoda w kulkowie pol dnia zastrzelę sie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#3278 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Czop nawet 2 tyg wczesniej moze odpasc więc nie świadczy o porodzie za chwile, ale to rozwarcie to rzeczywiście juz cos poważnego
|
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
Ano oczywiście ze tak. Czop to i miesiąc wczesniej moze odchodzić ale zawsze to jakis znak ze cos sie dzieje ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3281 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie martw się! To po badaniu. U mnie też trochę plemienia, ale gin ostrzegał że tak będzie ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Na 1 lutego ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Mój dzisiaj powiedział że mam rozwarcie na " luźny palec" hehe cale popołudnie z tego polewamy
|
|
|
|
|
#3282 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie skurczenie to nie skurczenie:P Co ja mam powiedzieć przy moich 17 mm?:P Cytat:
Jakoś za 2 tygodnie, ale zobaczymy... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
Cytat:
U mnie na szczęście szyjka się jeszcze trzyma i rozwarcia brak ) Oby do 4 lutego![]() Cytat:
![]() Hehe fajnie,że macie to kulkowo, Pola zadowolona
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A racja, mami jeszcze ciekawe jak jej dziewczynki ![]() Pola wniebowzięta chcieliśmy isc nad rzekę na spacer do 2h siedziała w kulkowie zmęczona juz troche ale czekamy jeszcze do 20 zeby wejść do groty solnej i pozniej lulu Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Położna oddzwoniła, mam się nie martwić, a jeśli coś jutro będzie się dziać, to mam dzwonić
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
O rany rany... chwilę mnie nie było a tu już dwa rozwarcia
![]() jedno na 2 palce a drugie na luźny palec
|
|
|
|
#3286 |
|
Wtajemniczenie
|
Widze, ze dziś więcej wizyt było- gratulacje dla wszystkich
.Amb- oj, zaczyna dziać się u ciebie .Mnie teraz brzuch boli i ciągle sie napina- obwiniam badanie i duuużo łażenia . Szyja u mnie długa ale ja i tak sie ciesze, że choć ociupinkę się skróciła Nie tylko mi gin kazał nie zażywać no-spy i magnezu celem ćwiczeń dla macicy, jak zauważyłam .
|
|
|
|
#3287 |
|
Zadomowienie
|
Same dobre wieści z wizyt gratuluję wszystkim zdrowych dzieciaczków
widzę z powoli zaczyna się coś dziać ... ;-) ciekawe która pierwsza tzn druga po Mami a ja jutro zaczynam 37tc szok jak to zlecialo ;-) no i jutro kończę to moje nieszczęsne 30.lat teraz to już z górki ;-p
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj w nocy nie spałam ze strachu, dziś to chyba w ogóle się nie będę kłaść
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
O przecież ja wczoraj zaczęłam 36 tc, 9 miesiąc, 4 tygdnie do cc
Zapomniałam
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3291 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamówiłam leżaczek Tiny Love
Zła wiadomość: córce po tym uczuleniu skóra z buzi zaczyna złazić ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Idę oglądać po raz n-ty epokę lodowcową mały szaleje,jakby miał zamiar wyjść przez skórę , i do tego w ciągu pół godz. po raz 3 ma czkawkę
|
|
|
|
#3292 |
|
Rozeznanie
|
Ja
testuj takie przyjazne dla dzieci miejsca, a później nam zdasz relację ![]() Elena - a niby to tylko krem...ehh nigdy nie wiadomo co uczuli :/ Leżaczka zazdroszczę, bo świetne są! Ja mam po chłopcach Leżaczek z Fisher Prica i krzesełko chicco z opcją dla noworodka, także wystraszy mi gratów ![]() Ja za to kupiłam dzisiaj ręczniczek bambusowy z kapturkiem 100x100
|
|
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to tak jakby ją ten krem poparzył Ale dobrze, że piszesz... nie będę ryzykować z tym kremem na własnym berbeciu. |
|
|
|
|
#3294 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję dzisiejszych wizyt
![]() Ja też jestem ciekawa bardzo, kiedy zaczniemy się rozpakowywać i która będzie pierwsza Osobiście ja mam 36 tc+ 2 i nic a nic nie czuję, żeby moja Mała się gdzieś spieszyła... kupiłam dziś liście malin, ale w Internecie natknęłam się na różne rozbieżne informacje na temat tego, od którego tygodnia można je pić... więc na razie się wstrzymam, we wtorek na SR się zapytam położnej... Też się boję, że przenoszę i że w ogóle jakoś samo się u mnie nic nie rozkręci, nie wiem czemu ale mam takie obawy![]() Co do imion, to faktycznie coś w tym jest że chyba od regionu zależy. Ja pracuję(pracowałam) na oddziale pediatrycznym z dziećmi w różnym wieku, przez ostatni rok wśród tych najmłodszych niemowlaków i noworodków głównie były Julie, Oliwie( naprawdę zatrzęsienie)- ale to też były imiona bardzo często wsród starszych dziewczynek tak do 10 lat. Bardzo częste były też , Nadie i Nikole oraz Pole...Wśród chłopców dużo Jasiów, Stasiów, Franciszków, a ostatnio zatrzęsienie Leonów i Oliwierów( a to w różnej pisowni- Oliwer, Oliwier, Olivier...).
Alicja----> 2.02.2016 Edytowane przez nursii Czas edycji: 2016-01-08 o 20:48 |
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
A co tu taka cisza się zrobiła
wszystkie poszły sprawdzić, czy nie mają rozwarcia, czy co
|
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepsze jest to, że tego nie czuć w ogóle... co prawda czuję jakieś gramolenie się "tam", ale to nie jest bolesne. Dzieć się rusza i tyle... A do mnie wciąż nie dociera, że to za chwilę się stanie...:banghead:
|
|
#3297 |
|
Zadomowienie
|
Przypomnijcie mi co to było polecane na popękane brodawki, bo robię własnie zamówienie
|
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może TŻy im rozwarcie sprawdzają?:P
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

dzieć mały, 2,5 kg
Wszystko niby fajnie, ale teraz zauważyłam krew na wkładce... Gin.nie może podejść do tel bo przyjmuje, położna odrzuca połączenia, nie wiem co mam myśleć...

Mówi że robią malutkie bo mimo wszystko dobro dziecka stawiają na pierwszym miejscu. Ja to oczywiście rozumiem, pocieszyła mnie że ochraniają krocze i jak już nacinają to mało i ładnie szyją pod znieczuleniem. Mówi że masaże z wiesiołka i okłady z kawy nie dają 100% pewności że się nie natnie ale daje szansę na malutkie nacięcie
mówiła że jej marzeniem było zostać górnikiem i pracować w kopalni a że jej nie przyjęli do szkoły górniczej weszła obok do szkoły akurat położniczej
Ślub
Gin.powiedziała, że to może być już niedługo, a mogę też przenosić-nie wiadomo. Uprzedzała wkładając palce, że lekko "pomoże" szyjce, ale nie uprzedzała o krwawieniu... już dr.google mnie oświecił, że nie tylko ja tak miałam 

.
nie denerwuj się! Kiedy planujecie powrót do siebie?

.
teraz to już z górki ;-p
wszystkie poszły sprawdzić, czy nie mają rozwarcia, czy co