|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Karne gratuluje
Jasiek jest dlugi ![]() Ewula powoli sie dogadacie fajnie, ze juz w domku i kapiel ogarnieta ![]() Baby moze na yt troche filmikow poogladaj z tym karmieniem jak tam w kolejnej kwestii opieka lezy :| Eleo gratuluje Wspolczuje az takiego cierpienia, rozruszaj sie i bedzie tylko lepiej ![]() Uaoo, no wreszcie sie odzywasz ![]() ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Tygrysek jakie sniadanie... chyba znowu nic nie dostane :/
Maly sie chyba nie najada z piersi, karmie go czasem nawet pol godziny a on caly czas w miare ssie, na koncu juz nie chce i ma szal, zasnac tez nie chce w zaden sposob, dopiero jak mu dalam troche glukozy to spi... przed karmieniem jak nadusze na piers to widac ze jest pokarm ale po takim jego jedzeniu nic juz nie leci. ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Eleo gratulacje!! |
|
|
|
#4503 |
|
Wtajemniczenie
|
Baby piękne widoki
Zuken biedna głodzą. Wrócisz do domu to nadrobisz ![]() Mojakaren gratulacje!!! Z Jasiem na pewno będzie wszystko dobrze. Duzy dzielny chłopczyk Odpoczywaj. Duuzo sil! Eleo gratulacje! Mamy kolejna księżniczke. Biedna się nameczylas. Dochodz do siebie Uaoo noo dobrze wiedzieć że pomału jest coraz lepiej
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2016-01-09 o 07:31 |
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
tluklam się na łóżku do 3, zdrzemnelam się do 5, potem jako tako do 6.45 a budzik miałam na 7 ale mały szalał w nocy, a teraz śpi że aż się wystraszylam rano bo nie chciał się ruszyć Mojakaren Eloe gratulacje! Zuken - może dlatego że głodna jesteś to pokarmu jest mniej? Już niedługo i się rozkręci na pewno ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Zawijam na uczelnie. Do później |
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken mi na szczęście w nocy pozwolili pic, wydulalam dwie butelki po 0,75! Pomadke też mam
![]() Eleo gratulacje! Rodzilysmy tego samego dnia, dzis pionizacja ja się trochę boje ale mam wielką motywację żeby pójść do Jasiula bo widzielismy sie tylko minutke po porodzie. Dziewczyny ode mnie na sali dostaly rano dzieciaczki dobrze ze TZ z nim jest! Dobrze ze juz masz te męki za sobą! Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#4506 |
|
Zadomowienie
|
Tyle tych porodów że nie ogarniam.
Gratulacje dla wszystkich ktorym jeszcze ich nie składałam. Zuken, myślisz że nic Ci nie dadzą??? Ja to bym już zagryzła kogoś bo jak jestem glodna to jestem zła. Młody może dopiero rozkręca laktację u Ciebie, a wścieka się bo ty jesteś poddenerwowana? U nas dziwna nocka. Do 24 obie dziewczyny nie spały i obie wstały o 5:45 (Laura z jeszcze jednym karmieniem w międzyczasie) Teraz wszyscy, oprócz mnie i kota, dosypiają. Ja się rozbudziłam i jakos nie mogę zasnąć. Upiekłam już muffinki i czekam na kolejne karmienie. |
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren nie przynosza Wam dzieci na karmienie?
Dostalam sniadanie zupa mleczna w kubku ktorej nie tknelam i 3 kromki chleba ktore zniknely w minute :P
|
|
|
|
#4508 | |
|
Zadomowienie
|
Mojakaren, a tobie kiedy przyniosą dzieciaczka?
Jestem pozatym przerażona ile jest CC na wątku. ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
No zawsze coś
|
|
|
|
|
#4509 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry bardzo
karen, eleo gratulacje zuken smacznego |
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Ja powiem krótko: nikomu nie życzę takiego porodu.
Mam to za sobą i mogę śmiało powiedzieć: Nigdy więcej!!!
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie byla położna i mówiła że szału jeszcze nie ma z moim pokarmem
mały waży 2980, cały oddział słyszał jego pierwszą kąpiel teraz leży i patrzy na mnie ale jeść nie chce
|
|
|
|
#4512 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
U przed chwile też były położne. Mala waży 3800. Mam nadzieję że nas dzisiaj wypuszczą do domu
Karmienie idzie nam super, choć ja placze za każdym razem jak małą przystawiam. Mam zakrwawione sutki, bolą strasznie. Już myślałam ze robię cos nie tak ale była położna laktacyjna i mówiła, że przystawiam tak jak należy. Mała zaciska bardzo dziąsłami.
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i tutaj w szpitalu myja zelem Mustela, bardzo fajny bo od razu super nawilża i nie trzeba niczym smarować
no i mega wydajny z tego co widziałam takze na pewno kupie ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Uaoo to Twoja cora kilogram ciezsza prawie od mojego synka hehe Co do skutków to polecam maść MALTAN, natychmiastowa ulga |
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
Karen, eleo gratulacje!!
|
|
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Położne przy kąpieli wszystko mi pokazywały i tłumaczyły, potem jedna pokazała jak karmić :P żadna chyba nie pomyślała że to może być drugie dziecko hehe
ale w sumie super bo mimo tego że minęło mało czasu od.poprzedniego porodu to niektórych rzeczy już nie pamiętam i fajnie że wszyscy są tacy pomocni tutaj!
|
|
|
|
#4517 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja radzę poczytać trochę o cc, żeby w razie czego nie być takim oszolomionym jak ja ;] co prawda pielęgniarki na bieżąco mówią jak będzie ale ja lubię wiedzieć wszystko szybciej i nawet sprawdzam w sieci co to za kroplowki co mi dają
a oczywiście cc zakładalam tylko w 1%, widac niesłusznie.
|
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
Co do Maltanu to czytalam ze on lubi sprzyjac grzybicy sutkow i ze lepsza lanolina np z Ziai.
Ua00 - no ale to mala zle jednak lapie skoro zaciska Ci dziasla i masz krew na sutkach. Za plytko lapie w takim razie... Karen ja po cc nir moglam pic! Dopiero na sali ale tylko odrobinke. To bylo okropne. Powodzenia na pionizacji! A powiedz, tz kangurowal malego? |
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
MALTAN w ogóle nie pomoga. Poród opisze wam jak będę w domu.
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka łapie prawie całą otoczkę, przystawiana jest dobrze. To jest początek, cycki muszą się przyzwyczaić, ze ktos je tam ciągnie.
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo mi też położne mówiły ze jak jest krew to źle łapie też tak miałam na początki. Tak jak Dotka pisze za płytko.
Dziewczyny powodzenia przy wstawania po cc. Zuken ale to dobrze o położnych świadczy ze tak pokazywały i tłumaczył co jak robić. Nie wszędzie tak robią. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-01-09 o 08:48 |
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie jechałam w ciemno bo wszystko tak nagle wyszło... ale to chyba dobrze bo miałabym stracha jakbym wiedziała jak to wszystko wygląda
|
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj przeżyłam alarm w Angelcare byłam sama w domu, nikomu nigdy tego nie życzę. W życiu się tak nie bałam, siedział z Szymkiem później 2 godziny na rękach i płakałam. Na szczęście to był fałszywy alarm.
|
|
|
|
#4525 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Super, że mąż Ci pomaga, to na prawdę dużo daje ![]() Cytat:
byłaś bardzo dzielna Masz kobieto zdrowie Ja już zapowiedziałam, że jak się Magda urodzi to przez pierwsze pół roku będę zombi i proszę mi się nie narażać ![]() Cytat:
Zazdroszczę, że macie to za sobą już ![]() Cytat:
Prawdziwy mężczyzna |
|||||
|
|
|
#4526 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To fajnie masz. W szpitalu w ktorym rodziłam tak się zmieniło, że nawet pierworodkom nic nie tłumaczyli. Masakra po prostu. Cytat:
Znam ten strach. Ja przy starszej córce przeżyłam zakrztuszenie jak miała 2 tygodnie. Byłam mega roztrzęsiona jak już sytuacja sie opanowała. |
||
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego teraz rodzilam w innym szpitalu bo z pierwszego porodu bylam mega niezadowolona i opieka po porodzie tez beznadziejna...
Co do karmienia to mnie nic nie boli jak maly je Mały śpi jak zabity po tej kąpieli
|
|
|
|
#4528 |
|
Rozeznanie
|
Mojakaren, Eleo gratulacje
Kinga nie zazdroszczę stresu z alarmem, dobrze ze był fałszywy ! Ja nie mam angelcare i zastanawiam się czy kupować Zuken to dzisiaj Cię strasznie pożywili... dobrze że z domu mogą przyjechać z wałówkaKurde u nas na wątku duża przewaga CC, ciekawe jak to się skończy dla nas jeszcze nie rozpakowanych do terminu mam 5 dni a czuje jakby to było 5 lat do tego pewnie i tak nie urodze w terminie
|
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Kogielmogiel mialysmy ten sam TP takze nie ociagaj sie :P
Te monitory oddechu dla mnie sa niezbyt dobrym rozwiązaniem, chyba ze dla dziecka ktore ma z tym problemy... takis falszywe alarmy mogą do zawału doprowadzic... |
|
|
|
#4530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No właśnie tego się boję ze mnie monitor do zawału doprowadzi takimi fałszywymi alarmami, ale z drugiej strony lepiej przeżyć 10 fałszywych ale zareagować też na prawidłowy, czego nikomu nie życzę żeby się pojawił. No nic zobaczymy jak ta moja Kluska się urodzi, czy będę bardzo panikowac |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

Jasiek jest dlugi 

tluklam się na łóżku do 3, zdrzemnelam się do 5, potem jako tako do 6.45 a budzik miałam na 7
ale mały szalał w nocy, a teraz śpi że aż się wystraszylam rano bo nie chciał się ruszyć
dobrze ze TZ z nim jest! 

mały waży 2980, cały oddział słyszał jego pierwszą kąpiel 

do terminu mam 5 dni a czuje jakby to było 5 lat