|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Gosza trzymam kciuki za wizytę!!!
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Nieznajoma po wydostaniu sie małej dostałam ją na brzuch, przecieli pepowine, zabrali ją, a ja rodzilam łożysko. Następnie mnie zszyli, pomogli przejść ma moje łóżko i przewiezli na salę poporodowa. Byla pora obiadowa, podali mi najpyszniejszy obiad jaki w zyciu jadłam😉kotlety mielone, buraczki i ziemniaki+kompot. Jak zjadłam polożyli mi malutką pod koszulę i tak lezalysmy 2 godzinki. Po tym czasie zawiezli na normalną salę, małą zabrali na odział noworodków ale szybko ją przywieźli. Wieczorem przyszła położna i zabrała mnie do łazienki pod prysznic. Caly czas byla ze mną. Pomogla mi sie rozebrać, wszystko podała, kazała zrobić siusiu pod prysznicem zeby nie piekło. Wciąż pytała czy nie jest mi slabo. Pozniej taka odświeżona wrocilam do łóżka i przyjechał mąż(tego dnia musial byc w pracy, a ja od dwoch dni bylam w szpitalu).
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry !
Nadia bebetto ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z inpostem nie mialaw nigdy problemu. Za to z pocztexem koszmar. Nie chce sie dzwonic na dzwonek to wrzuci awizo menda jedna. Ostatnio pisalam skarge na poczcie bo ilez mozna czekac i czekac - wyjsc i o awizo.. no jasna cholera.
|
|
|
|
#4176 |
|
Zadomowienie
|
Bebetto
!
|
|
|
|
#4177 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() Jednak tz ma to szkolenie 9-12.03 w godzinach bodajże 9-15. Tak więc będzie o ok 50 km od domu. A przebić się przez Katowice w godzinach szczytu to ładnych kilkadziesiąt min. No nic, najwyżej zadzwonię po karetkę
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko przylazłam i juz burzę wywołałam
![]() Bonku jakbym mogła to bym Ci trochę tego strachu zabrała. Zobacz ile miliardów kobiet przed Tobą urodziło. To naturalna, fizjologiczna sprawa. Wdech i wydech! Chodzisz na jakaś SR? Może to by Cię uspokoiło? Ja chyba gdzieś widziałam w necie taki portal z lekcjami ze szkoły rodzenia? A może coś możecie polecić? My z Helą jeszcze w łóżku, ale tyle śniegu napadało, że biorę Gienka i idziemy nad morze! Do pózniej! Ps. Nie piszcie za dużo! Aaaa! I kciuki za wizyty dzisiejsze! 🏻 🏻 🏻Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4180 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadia serio teściowa byla pod porodowka ja nie chce żeby w ogóle ktos do szpitala przychodził a co dopiero stal za drzwiami wszystko slyszal i jeszcze mnie ogladal zaraz po, chyba ze mama i siostra ale wiem ze by im to nawet do głowy nie przyszło, w tym programie porody to nie raz pól rodziny po porodowka stoi przykladaja uszy do drzwi no masakra
|
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zamówiłam kurierem Pocztex 2 przesyłki w ten sam dzień. Jedna już doszła z dalsza a ta z bliska utknęła, chociaż 2 dni na dostawę mają Dziś już wątpię, że się ruszy, ale jak w poniedziałek dalej będzie tkwiła w miejscu nadania to chyba mnie coś trafino mój ma trochę dalej, a jeszcze korki itp. nie chcę go też na darmo ciągnąć, więc pewnie będę czekać aż właśnie staną się regularne, a w miedzy czasie tylko uprzedzę, że może będzie musiał się ewakuować z pracy. Ja w tym czasie mam cichą nadzieję, że sama się dam radę ogarnąć jakoś.
|
|
#4182 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia podoba mi się ten bebetto bardziej
![]() Co do cytologii to zagadne gina na najbliższej wizycie. Właśnie myślałam o tym, ze jeszcze jej nie mialam, gdzies w podswiadomosci sie zalęgło i pewnie dlatego taki sen ale jakoś mam wrażenie ze te sny w ciąży są dużo bardziej realistyczne. Masakra.
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy na SR we wtorek zajecia o pologu. O porodzie juz chyba wszystko bylo.
Nie mam zupelnie planu na dzir. Leze w lozku.. nie mam na nic weny. Martwi mnie ta glowka nisko.. kurcze no moj gin 4 jak u niego bylam nic zlego nie mowil. 32 a przed ciaza mialas cyto? |
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
No to miałam sny...
Najpiew urodzilam przez cc moją Oliwke z najpiękniejszymi ustami na świecie, pozniej bralam prysznic i kp. Drugi sen.. Urodzilam trojaczki.. 3 dziewczynki ktore rowniez probowalam kp. Chcieli mnie zabrać do aresztu bo sobie nie radzilam z nimi. Nie pamietalam która piersia karmilam ostatnio i wpadłam na pomysl założyć bransoletkę i ja przekladac z reki ma reke. Obudzilam sie zmeczona haha
|
#4187 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadia bebetto bez 2zdan wygląda nowocześniej bo ten pierwszy tak jakies 5lat wstecz
![]() Olgietka nie chodzę na SR miałam ostatnio spotkanie z polozna niby mnie uspokoila ale ja od zawsze się balam od kiedy wiedziałam czy jest porod bylam mala dziewczynka i przezywalam ze mnie to czeka mam porodofobie haha ja wiem ze to fizjologia ze 16latki rodzą ze miliony kobiet ale to jest strach który zadna SR mi nie wybije z głowy bo jak słyszę opowieści o szybkich porodach to ja od razu myślę taaa ja na pewno bede sie meczyla godzinami tak mam zakodowane w mózgu walczę nie raz mam dni ze ważne zeby dziecko bylo zdrowe ja wszystko zniosę ale przychodzą takie dni ze zamieram w strachu, najgorsze ze nie mam na to wpływu musze i czeka mnie to za 2miesiace a głupia głowa dalej swoje, wynajelam ta polozna zeby się uspokoić chociaż troszkę ze ona bedzie tylko dla mnie i może cokolwiek pomoże
|
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam w lutym a w lipcu sie dowiedzialam o ciazy. Gin pow ze to wystarczy
|
|
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nadia wg mnie też ten bebetto ładniejszy Tak w ogóle dziś równie 2 miesiące do tp. Tak więc 8 miesiącu witaj ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- to tak jak ja i mi gin powiedziała tutaj, że to wystarczająco. Lekarz tutaj w szpitalu tak samo.
|
|
#4191 |
|
Konto usunięte
|
malinka9191;- w Twoim przypadku to lepiej szybciej niż później. Tylko pytanie czy rozpoznasz że to są skurcze porodowe? Chociaż może to tylko ja byłam taka ciemna i niedoświadczona,
dotarło do mnie (mimo iż to był termin porodu) że to poród jak miałam skurcze co 3 min, one z każdą minutą bardziej bolesne. Dobrze że do szpitala mam 5 min, bo przyjechałam z 8 cm rozwarciemnieznajoma- to był stres zmęczenie, nie wiem sama, myslałam że coś mi się dzieje.ale położne tylko mnie kocami okryły. |
|
|
|
#4192 |
|
Wtajemniczenie
|
Nieznajoma u mnie po cc mi dali mala pocałować na sali ja zwazyli, zmierzyli i obtarli z mazi ;-) Ubrali ja i w tym wozeczku zawiezli do meza który czekal pod sala operacyjna Mnie wkrótce po tym zawiezli na salę pooperacyjna i tam juz mi dali mala do piersi i tak sobie lezalysmy nie wiem jak dlugo ;-) Ale bylysmy juz caly czas razem z wyj kilku godz w nocy kiedy polozne mi mala wziely żebym mogla się zdrzemnac a mala dostala mleko przez strzykawke ;-)
32 co za sen Emma tez mialas sny ;-) A z ta bransoletka to gdzieś slyszalam w realu ;-) ja sobie przekladalam pierscionek bo zapominalam z ktorej jadła ostatnio ;-) Co do sn/cc Verrerie masz rację. Musialam sobie w głowie dość dlugo ukladac, ze nie jestem gorsza od innych mam bo nie udalo mi sie urodzic nat Gdyby nie to to pewnie bym w jakąś depresje popadla a baby blues juz powoli sie zaczynal Moja M. ma w ksiazeczce wpisane prawie 60 godz porodu takze tego Ja się cieszę ze po tym co przeszlysmy i ja i M jesteśmy cale i zdrowe ;-) Nie ma co na sile naciskac na sn kiedy to nie idzie za zadne skarby i 5 dawka oksytocyny nic nie daje ;-) Do szpitala jak wody odejdą albo skurcze robią sie regularne ;-) I w zależności jak daleko masz do szpitala musisz ocenić mniej więcej kiedy ;-) Bonku ja rozumiem twoje obawy Tym bardziej ze juz od dawna sie boisz Ale wierze ze dasz sobie radę Nie ma co sie nastawiac na przebieg porodu bo zycie potrafi zaskoczyć ;-)
|
#4193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czwartek mąż jedzie ze mną na USG do szpitala, więc w drodze powrotnej zmierzymy +/- czas jaki nas dzieli od szpitala do nas autem ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
|
|
#4194 |
|
Konto usunięte
|
Wiedziałam że nie zdradzicie bebetto.Dziekuję za opinie, pojadę dziś pooglądać
Bonku;- boje się porodu nie mniej niz ty, i nie wiem co lepsze niewiedza czy wiedza w tym przypadku. Ale mam wiarę, że będzie dobrze Tak, moja teściowa zawsze jest obecna w potrzebie, jest bardzo mądrą doświadczoną kobietą, i dobrego serca człowiekiem. Moze nie mam z niej koleżeńskich relacji, bo to trochę inna epoka, sa niuanse ale w wielu problemach mnie wspierała i pomagała . Nie miałam nic przeciwko żeby była, a nawet potrzebowałam kogoś opanowanego (mam na myśli męża w panice) emma;- dałaś radę jeść? ja chyba na 3 dobę zjadłam jakis grysik, nie wiem nawet. Czułam tylko pragnienie i ucisk w przełyku, największe emocje w moim życiu |
|
|
|
#4195 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- 32 ja też nie miałam cytologii w ciąży dr powiedział, że zrobimy po połogu 😉
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2016-01-09 o 10:23 |
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Przywitam się i idę Was nadrabiać. Dzisiaj nie opuszczam lóżka, brzuch mnie boli, plecy bolą, pachwiny też. Brzuch to chyba z przejedzenia
![]() Wczoraj przed chrzcinami zawiozłam rodziców na zabieg, potem moj mąż zawiózł mnie do sklepu, zrobił niespodziankę kazał wybrać dwa lakiery semilaca, bazę, top, itp.bo jutro na urodziny dostanę lampę dobrze, że sama nie zamawiałam, a już miałam klikać.Potem na chrzciny (pięknie mała wygladała i spała calą imprezę Teraz wróciłam i padam na pysk, dzisisj tylko herbata, wizaż i ciasto (znajomi przynieśli seeernik |
|
|
|
#4198 |
|
Rozeznanie
|
Nadia z tych dwoch to Bebetto jest ladniejszy. Quinny maja fajne wozki, ale akurat ten ktory pokazalas nie podoba mi sie. Chyba sama musisz podjac decyzje.
My dzisiaj wybieramy sie do babci mojej na urodziny. Wczesniej zamawiamy pizze i jedziemy z nia do mamy, a potem do babci. Znowu caly dzien bede miala do nadrobienia tutaj ah! Milego weekendu dziewczyny!!
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam że nie mogłam jeść i spać dopiero zmęczenie ogarnęło mnie jak wróciłam do domu.
|
#4200 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry wszystkim
Ale pospałam dzisiaj jak zabita Mam Dziewczyny kapitalny patent! położyłam się po prostu na cienkiej kołdrze (na prześcieradło) i nic mi nie gniotło brzuszka po bokach i cała noc przespana, nie licząc tego że mi się jakieś katastrofy śniły ![]() Kciuki za wizyty ![]() Biorę się za kawę i śniadanko
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

!

🏻

ale jakoś mam wrażenie ze te sny w ciąży są dużo bardziej realistyczne. Masakra.

Teraz wróciłam i padam na pysk, dzisisj tylko herbata, wizaż i ciasto (znajomi przynieśli seeernik