|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
30 tydzień
![]() Jeszcze 8 i zobaczę tą moją kruszyne ![]() trzydziescidwa nie przestraszaj się. Skurcze wcale aż takie bolesne nie są ja nawet zasypialam między nimi Uciekam spać. Dobrej nocy wszystkim ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też idę spać, dobranoc
|
|
|
|
#4143 | ||||
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ewentualnie w maju (nasza 1 rocznica slubu) - dla mojej mamy i teściów - fotoksiążkę z naszą królewną Cytat:
Cytat:
![]() I druga schiza "niespodzianka" podczas parcia . Lewatywa lewatywą, ale gdzieś jednak stres jest ![]() kallina, któregoś_dnia, misia, verrerie, milka - gratuluję udanych wizyt ![]() Dzień dobry! Ja już pospałam... Po 2.5 h snu mój organizm uznał, że jest mega wypoczęty. ciekawie się zapowiada
|
|
#4144 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Nie spie od 5 ej wiec zdazylam doczytac wasza wieczorna dyskusje.. Nie bede sie rozpisywac..w kwestii cesarki podpisuje sie pod Olgietka. Sama licze na porod sn. Co do zzo we Francji jest polityka pro.. i wiekszosc kobiet z tego korzysta. Podaje wam statystyke roczna urodzen w moim szpitalu. To jest "fabryka" ale o bardzo dobrej reputacji. Szpital z 3 stopniem referencyjnosci gdzie praktycznie odsylane sa wszystkie najciezsze przypadki z regionu. Z jednym z najlepszych oddzialow ratowniczych dla noworodkow.. Dane sa z 2011r. Liczba porodow: 2452 % porodow ze znieczuleniem zzo:91 I uwaga % porodow za pomoca ciecia cesarskiego: 26 Tylko 26% cesarek w szpitalu gdzie wiekszosc przypadkow to patologie ciazowe! A zzo na porzadku dziennym.. bylam u nich na wykladzie o zzo i moge powiedziec tyle ze powiklania po nim sa niezwykle rzadkie ( 0,1 %). A te dolegliwosci typu nasilone bole kregoslupa dotycza kobiet ktore przed ciaza je mialy i u ktorych nasilily sie w ciazy. W jakis tam ( juz nie pamietam gdzie) badanich potwierdzono ze na bol kregoslupa po zzo skarzy sie taka sama ilosc pacjentek jak i przed zzo.. Natomiast bole glowy ktore sa skutkiem uszkodzenia opony twardej przy zzo skutecznie sie leczy i znikaja przewaznie w ciagu kilku godzin max kilku dni po. Grozniejsze powiklania wynikaja przede wszystkim z braku wczesniejszej konsultacji z anastezjologiem. Krotki wywiad w czasie akcji porodowej jest niewystarczajacy. Dlatego kazda kobieta powinna miec wizyte u anest 3-4 tyg przed planowanym porodem w celu zrobienia dokladnego wywiadu i ewentualnie wykonania dodatkowych badan zeby wykluczyc przeciwskazania do zzo. Takich miedzy innymi rzeczy dowiedzialam sie na wykladzie a 5 lutego mam wizyte u anestezjologa. Maja je tutaj wszystkie kobiety bez wzgledu na to czy wyrazaja zgode na znieczulenie czy nie. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4145 |
|
Konto usunięte
|
Hejka mamuśki,
czytałam was wczoraj w telefonie, rozmawiałyście o porodach.Ja, niestety, nic nowego nie powiem. Ale czas ma to do siebie że się zapomina, i nie pamiętam już po 5 latach bólu (chociaż długo, do 2 lat, nie mogłam o tym bólu zapomnieć) U nas tez w szpitalu niema takiej opcji wyboru, może jesli ktos chodzi prywatnie i chce sobie załatwić cc. Ja się bałam porodu, ale nie wiedziałam jakie to i co, teraz już wiem, ale mam przekonanie takie jak Olgitka Kinga Emma po kilku latach przemysleń- wole naturalnie, bo zdaje sobie sprawę z powikłań po cc, a jeszcze Więc tak, jak jestem przeciwniczką załatwiania cc, zdecydowanie. ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Dark- ale śię usmiałam z ciebie ![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- A! i jeszcze jedna ważna rzecz, dziewczyny! ja w 1-ej ciąży tak się panicznie bałam porodu, juz to mówiłam, okropnie!!! wydawało mi się że nikt i nic nie potrafi mnie zaspokoić i przekonać że dam radę, myślałam że z bólu umrę, różne miałam wizję i nie wierzyłam że urodzę sama. Ale los dobry, miałam najłatwiejszy i szybszy( (godzina 35 min od mojego przyjazdu do szpitala ) poród z całej ekipy mamusiek wrzesniówek 2010 Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2016-01-09 o 07:05 |
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ja właśnie idę wziąć prysznic , ok. 9 wyjeżdżamy oglądać fury.
|
|
#4147 |
|
Rozeznanie
|
I ja się witam od 5 wiercę się z boku na bok o 6 już nie wytrzymałam wstałam śniadanie zjadłam i próbuję Was nadrobić...
![]() Gorący temat poród!!! Aaaaaaaaaa ![]() Ja także z tych co chciałaby naturalnie Kalina za wizytę ja mam dzisiaj i chyba dlatego już nie śpię ![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Nadia i ja się modlę o taki poród a nóż tam na górze mnie wysłuchają
|
|
|
|
#4148 |
|
przyczajony tygrys
|
A ja mam jeszcze jedno pytanie (proszę się nie śmiać). No więc: dziecko urodzone, wy rozkraczone na tym fotelu, zszywają. Ale co potem? Dziecko jest ważone, ok. Ale co się działo później? Jak Was już zszyli to szłyście pod prysznic/ zawozili Was? Jak to od technicznej strony wyglądało? No bo przecież dopiero co szwy założyli. A z drugiej str jednak przydałoby się umyć...
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Ale miałam KOSZMAR! Śniło mi się, że lekarz na wizycie bał mi się powiedzieć że mam raka szyjki macicy!!!! Brrrrr.... teksty leciały ze jak najszybciej trzeba wyciągać dziecko, ja powiedziałam ze się nie zgadzam i było mi tak strasznie źle, że Tż zostanie sam z małym, a mi nie będzie nawet dane zaznać macierzyństwa.... i że pewnie czeka mnie chemia za chemia a i tak nie pożyje długo... MASAKRA! NAJGORSZY KOSZMAR ŻYCIA!!
|
#4150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi też czasem śnią się takie okropnosci. Niedawno śniło mi się, że mój Dominik ma nieuleczalną białaczkę i został mu tydzień życia. Obudziłam się zaplakana. W temacie chorób. Ja się trochę martwię. Od 4 tygodni przy przelykaniu czuje ból w gardle z lewej strony , taki promieniujacy do ucha. I zaczynają mnie już nachodzic niepokojące myśli, bo siostra mojego taty zmarła na raka krtani w wieku 27 lat :/ Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale powinnaś zrobić cytologię już dawno. ![]() Ja miałam na pierwszej wizycie, gdzie na usg był widoczny sam pęchęrzyk.
|
|
|
#4152 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Padłam wczoraj przez te wcześniejsze noce nieprzespane
![]() Co do CC i SN uważam, że jeśli nie ma przeciwwskazań to tylko i wyłącznie naturalnie.. Odnośnie samego porodu bardzo chciałabym ani raz nie użyć słów "nie dam rady, mam dość" itp.chciałabym sobie poradzić tak żeby tż był ze mnie dumny i ja sama z siebie nie wiem jak będzie, mimo tego co przeszłam nie jestem w stanie stwierdzić jaki mam próg bólu chciałabym żeby już było po wszystkim..Brzuch znowu bolał jak przed @, muszę zapytać lekarza co może być tego przyczyną.. Miłego dnia !
|
|
#4153 |
|
Konto usunięte
|
nieznajoma0;- po zszyciu dostałam takich drgawek szok to pamiętam dokładnie i tak mi było zimno, że aż mnie po tym łóżku na kółkach rzucało. Wywieźli mnie z tej porodówki na korytarz do męża i teściowej z dzieckiem przy piersi i chyba z 20 min tam byłam, później przetransportowali na salę, już samą.A dziecko włozyli do tego wózka. U nas nie wolno odwiedzającym wchodzić na sale. Żadnego prysznica wiem że byłam bardzo brudna, pielęgniarka przychodziła i zmieniała mi te ligniny non-stop , nie spałam całą noc mimo zmęczenia, i leżałam nieruchomo, wydawało się że jak się ruszę to mi się wnętrzności wywalą. Rano kazali mi wstać, bałam się jak cholera, i wtedy dopiero poszłam się myć, przebrałam..Ogólnie masakra,- taki ból, dyskomfort osłabienie po tym porodzie a jeszcze dziecko które bałam się sama nawet rozwinąć . Ale kochałam całym sercem i czułam takie szczęście że wszystko inne było mniej istotne
![]() 32- omg! ale sen, ale powiem ci że ja też miewam rózne dziwne sny |
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 30 tygodniu.Nie moge uwierzyć że już tyle za mną.
Nieznajoma u mnie było tak że 2 godziny kangurowalam małą a na sali poporodowej a potem przewieźli na zwykłą. Z racji że była to 5 rano maz pojechał do domu i przyjechał około 9,wtedy też poszlam pod prysznic. ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Mi tylko krocze przemyli na porodowce po wszystkim. Położna dała tyle podkładów na łóżko a ją miałam stracha wstać bo myslalam że będzie powódź, na dobra sprawę nie musialam mieć tych dużych podkładów bella mama tylko zwykle podpaski.
|
#4155 |
|
Konto usunięte
|
Oskar szaleje w brzuchu, chciałabym luknąć co on tam wyrabia? Czasami mam takie jakby trzęsienie brzucha i tego nie lubie, cos podobne do czkawki, ale mocniejsze.I to mnie własnie zastanawia, co sie z nim dzieje przy tej akcji- tańczy, skacze??
![]() marta- ja też nie pamiętam żebym z nich korzystała, i wczoraj tak patrzyłam na podpaski że przecież też musze kupić. Tak że dziewczyny pamiętajcie o podpaskach i to większym zapasie
Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2016-01-09 o 08:47 |
|
|
|
#4156 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie.
Dzis ciezka noc za mna. Usnelam przed 1,a o 6 obudzila mnie rwoca noga do tej pory boli. Jeszcze chwile przysnelam ale wstalam zmeczona okropnie.zaraz wstane na sniadanie i z psem przespaceruje do rodzicow. Obiadek na dzis mamy , dzis chyba lenistwo bo.coz innego robic ? |
|
|
|
#4157 |
|
Rozeznanie
|
Olgietka u nas bylo polozenie poprzeczne. Corka byla zaklinowana. W Polsce nie praktykuje sie przekrecania dzieci.
Co do porodow naturalnych to sa rozne. Jedne wypluja dziecko, a inne mecza sie godzinami a i tak nie ma rezultatu. Ja swoj porod opisalam na blogu. Nie byl ani szybki ani bezbolesny. Mysle, ze nie mozna oceniac. Cesarka nie jest dobrym rozwiazaniem, ale porod naturalny tez nie zawsze nim jest. Zycze kazdej z was zeby wszystko sie odbylo tak jak sobie zaplanujecie. Ja bede miala cesarke, niestety prawdopodobnie pod narkoza. Nie jestem zadowolona z takiego rozwiazania ale biore takie dawki heparyny, ze zzo jest wykluczone. Byle dzieci zdrowe byly.
|
#4158 |
|
Zadomowienie
|
Nadia moja mala od 4dni jest tak aktywa wypycha te nozki az je widac, czasem mysle ze moje dziecie wcale nie spi az boje sie tej aktywnosc po porodzie, moze byc z niej dobre ziolko
|
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie sama zrobię na wakacjach jak co roku w Pl. Dzień dobry. Ale mnie okropny ból brzucha obudził, jak na @ : ![]() przeczytalam wszystko co pisalyscie, ale nie bede sie odnosila. Ale jak juz przy porodach jestesmy to zapytam doswiadczone mamy kiedy jechac do szpitala? Jak skurcze sa co ile?
|
|
#4160 | ||
|
przyczajony tygrys
|
![]() ło masakra! Biedna Ty ![]() Cytat:
Cytat:
Ech, ciężka była ta noc. Później praktycznie w ogóle nie spałam. Tzn był to jakby półsen, trwający może z 30 min. A tak ciągle się kręciłam w kółko. Nie wiem co to się podziało. Tak więc dziś jestem wypompowana ze wszystkiego
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, moja przesyłka z allegro od już od 2 dni leży na poczcie w Bielsko-Białej
:rolley es:
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Nam mowila polozna ze jak sa co 5 min to jechac.
Ja pojade jak bede co 10 raczej bo mam daleko do szpitala i chce oszczedzic mojemu mezowi paniki za kierownica haha Juz mu moja kuzynka zapewnila horror za kolkiem :d wiozl ja do porodu rok temu xd jedyny ktory ma grilu nie wypil piwa a jej maz byl 40 km w pracy i tel nie odbieral xd a ona sie dopiero przyznala jak skurcze co 5 min a tydz pozniej miala miec cesarke. Nie mogla rodzic naturalnie i nie ukrywam byla mala walka z czasem. ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Na skurczu sie darla hamuj, stoj a potem szybko jedy szybko.. bylo pod wieczor wszystkid przepisy zlamane. W szpitalu od razu brali ja na stol juz czekali az podjada autem. Niestety i tak juz wiele sie podzialo. Macicia rozwalona - wiecej dzieciakow nie bedzie. Dlugo dlugn jej to zszywali.. nie bylo dobrze. |
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem tylko kiedy po męża dzwonić.Ale pewnie jak co 30-25 min będą to już będę dzwonić żeby się przebierał i jechał.
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę pamiętać, żeby nic inpostem nie zamawiać. Dostałam list, który został nadany 1 grudnia.
|
|
#4165 |
|
Wtajemniczenie
|
Nieznajoma ja to wyobrażałam sobie tak, ze w tym czasie mały bedzie w ramionach taty, bo mamy zaplanowany poród rodzinny. Ale we wtorek na SR mamy całe dwie godziny zajęć tylko o porodzie, to o wszystko wypytam
![]() 32 zrób cytologię i będziesz miała święty spokój. Ja tez rodzę w fabryce o III stopniu referencyjności, gdzie trafiają wszystkie najcięższe przypadki z okolicy i CC to ok. 40%. Polska.. Oprocz SR zaczynam gimnastykę dla ciężarnych (mamy w szpitalu bezpłatna na Oddziale Rehabilitacji), i tego najbardziej nie mogę sie doczekać
|
#4166 |
|
Konto usunięte
|
Jesu... osiwieje do reszty z tymi wózkami, dziewczyny pliiis wypowiedzcie się bo znalazłam 2 wózki, w summie nie to co bym chciała ale chyba ok, co myslicie?:
1. Wózek dziecięcy Bebetto Nico Plus http://www.krosno24.pl/ogloszenia.ph...z&kat=17&pod=4 2. Quinny Freestyle 3xl Comfort 2w1 http://allegro.pl/quinny-freestyle-3...897431335.html |
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zadzwonie od razu haha bo nie chce byc sama podczas tego w domu xd chcialabym umyc wlosy itp :d nie wiem mam schize ze zemdleje czy cos.. moj ma 5min na nogach z pracy jak pobiegnie a kumpli ok wiec jak co to moze wyskoczyc i wrocic itp.
|
|
|
|
#4168 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
łamie mnie coś a tyle do roboty dziś wyjazd( ok 14 ) trzeba nas spakowac ogarnac chate i dodatkowo moj pojechał coś jeszcze w garażu przygotowac do pracy na wyjazd.a chciałam jeszcze poprasowac 2 pralki ciuszków młodego a widze że najchetniej do łózka bym wróciła. Młoda w piżamie lata na szczescie śniadanie już za nami. |
|
|
|
#4169 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() :kiucki: Polly, za te Twoje fury
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia ja bym brala nico. Mnie tem 3 kolowe guinny totalnie odrzucaja
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

. Lewatywa lewatywą, ale gdzieś jednak stres jest

Biedna Ty