|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Hejo!
U mnie cisza póki co Oby do popołudnia nic się nie działo, bo jestem sama z maluchem Hehehehe zależy jakie kto ma palce ![]() Jedno jest pewne...coś mi tam rozruszał, bo plamiłam. Czopa nie zauważyłam Cytat:
Oby wszystko było dobrze!Cytat:
Zawsze to krok do przodu!!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przygotowana była!
|
|||||
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Na styczniowych wczoraj znowu dwie cc, ło masakro, mam nadzieję,że wy dziewczyny (które mogą) będziecie mieć wszystkie sn
|
#3333 |
|
MamaKarolci28
|
|
|
|
|
#3334 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
tez była sobota a w niedziele jeszcze pojechaliśmy na grilla 70 km powiedzieliśmy do 21 i wracając juz czułam ze w nocy pojade o tak tez było, mała sie urodziła o 11 w poniedziałek
|
|
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Sie dzieje 😉
Ciekawe czy u mnie tym razem coś się samo zacznie... |
|
|
|
#3336 |
|
Zadomowienie
|
Ale nowiny od rana
czopy i inne bajery trzymam kciuki żeby wszystko dobrze było może wreszcie kogos przywitamy na świecie bo u nas cisza jak makiem zasiał ale może to i lepiej , naszym dzieciaczkom nie spieszno na świat czekają na ocieplenie
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od rana w lab, z jednego zrezygnowałam jak zobaczyłam kolejkę....
W ogóle czuje się jak staruszka... podbieglam do przejścia, bo się auta zatrzymały i dostałam tak w pęcherz, że zwinelam się w pół... szczescie, że pusty.... ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Właśnie, gdzie Lucy? |
|
|
|
#3338 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3339 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sto lat! Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
No jaha. Trzeba byc dobrej mysli wszystko w głowie siedzi ja jestem mega pozytywnie nastawiona i mino ze pierwszy poród był dla mnie cieżko to i tak cały czas mysle ze ten bedzie lajtowy nawet położna mi powiedziała ze mam super podejście i cieszy sie ze młoda sie obrocila głowa w dół bo zal było by taki optymizm na cesarkę zmarnować co nie znaczy oczywiście ze troche sie boje, bo wiem ze bedzie bolało. Ale wiem tez ze to prawdziwa magia i efekt bedzie wspaniały ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
Hahaha no wlasnie tez sie zastanawiam czy po zakupach to prosto na porodówkę nie trafiła ze tak milczy ;D Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
Z drugiej strony popatrzcie - tak sie medycyna pięknie nam rozwinęła ze teraz te wszystkie porodu ktore bez powikłań kończą sie nagła cc ale zdrowa mama i dzieckiem jeszcze kilkadziesiąt lat temu mogły by miec straszne skutki.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||
|
|
|
#3340 |
|
Rozeznanie
|
Wow, co sie dzieje tu z rana. To juz?
Moze poczekajcie dziewczyny bo mnie sie zdawalo, ze to jeszcze kupa czasu zanim u nas sie zacznie.Ja sie lepiej czuje, wyspalam sie do 9:30 i czuje sie o niebo lepiej ![]() Dzisiaj czeka mnie ostatnia tura ubranek, pieluchy i zakupy bo wczoraj nie dalam rady. Milego dnia dziewczyny
|
|
|
|
#3341 |
|
Rozeznanie
|
Jeden wieczór a tu takie neewsy
Trzymam za was kciuki dziewczyny ![]() NanaR wszystkiego najpiękniejszego i spełnienia marzeń A Lucy faktycznie może już po ![]() Uciekam na zakupy
Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-01-09 o 11:43 |
|
|
|
#3342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to u mnie bardzo podobnie rano byłam w kinie późnej basen pozniej spacer z 5-6 km i sie wczesniej położyłam i odeszły wody. Chlusnęło ze hej urodziłam w poniedziałek chwile przed 17 ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
No to super se zdrowie juz lepiej Miłego dnia! Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Ja po wizycie w grocie solnej i basenie. Teraz młoda w kulkowie z tata a ja sie pokładam w pokoju zaraz jakis spacer trzasniemy bo fajna pogoda szkoda tylko ze śniegu ni huhu nic nie maSent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#3343 | |
|
Zadomowienie
|
Lucy albo rodzi albo wykończył ją zakupowy szał i śpi
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- NanaR wszystkiego najlepszego ! zdrówka !
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
NanaR najlepszości!!!!
|
#3345 | |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziś początek 36tc JESSSUUU mam pietra... co to będzie i kiedy Oby jeszcze tak z 2 tyg
![]() Cytat:
Inne z takim odchodzącym czopem potrafią przetrwać tydzień, dwa... |
|
|
|
|
#3346 |
|
Rozeznanie
|
heja
! Jakie wiadomości z samego rana Dziś standardowo jak od kilku dni czuje się chu..wo bo inaczej tego nazwać nie mogę
|
#3347 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem jestem , ciągle w domu
Wiecie, ja to mam niezłą zatyczkę jednak ![]() Ale fakt faktem, żę cieżko było po zakupach i padłam Bo po godzinie trzeba było wracać, dopadły mnie takie skurcze jak na @ tylko pińcet razy mocniejsze Postanowiłam, że jednak nie chcę urodzić koło margaryny i wolałam wrócić do domu ![]() Zazdraszczam, że Was rozwarcie nie boli, bo ja wyraźnie czuję. Przez ten cholerny plastik który się zaciska na szyjce to jest mega odczuwalne ![]() A co do samego rozwarcia, to tak se znim mozna chodzic i chodzic. Mi się pierwszy raz n a 1,5 cm zrobiło już w pażdzierniku. Potem rosło i rosło. Aż w grudniu zatkali zatyczką. To jednak sporo czasu je mam, a nic mi nie wypadło ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- A tera nadrabiam Szał ciał tu był, emocjonująco ![]() Cytat:
Rozwalił mnie Twój tata Mój podobny, on ma zawsze rację, no ale kurde do Twojego to jeszcze mu daleko Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mi jak grzebali tam w tym rozwarciu to zawsze potem krew, tak może być. Cytat:
Jednak jeszcze bym wolała nie już ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- A zakupy udane Proszki i płyny Lovela w dobrej promocji, plus Pampersy w promocji
|
|
#3348 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za życzenia 😙 :
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Oj a ja coś nie doczytałam. Urodziny dziś?
![]() To ja również wszystkiego najlepszego życzę
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() marciar 1% dla Twoich znajomych będzie od nas....jeszcze postaram się znajomych poprosić Lucy Ty chociaż melduj się rano i wieczorem tutaj no prawie jak u rodziny
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
eh nie wiem co się dzieje z moimi cukrami, jakieś apogeum mam, nie mogę opanować, a jem to samo co zawsze..
teraz znowu 180 na glukometrze chyba nerwy mi podnoszą
|
#3352 |
|
MamaKarolci28
|
|
|
|
|
#3353 |
|
MamaKarolci28
|
|
|
|
|
#3354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kiedy wreszcie ciąża jest donoszona?37t1d?Wiem,że według neonatologów im później tym lepiej, ale jak według gin?
Cytat:
Cytat:
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
Niee, wszystko z nim w porządku. Niestety heh
Mężowi jakoś dobre pomiary robi, kurna
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nana wszystkiego dobrego :-* :-* W szoku jestem dziewczyny ze wy juz zaraz masakra :-D My z tz pozalatwialismy spraw ale jakos oboje dzis dola mamy :-\ dalej nie wiemy jak ogarnac sytuacje jego pracy w wawie i mieszkania tutaj czy tam czy co.. Ehh moze sie to jakos ulozy. Lucy rozbawilas mnie tym rodzeniem przy margarynie :-D
|
|
#3357 |
|
Raczkowanie
|
A ja dziś miałam straszną noc, brzuszek bolał i ciągle do łazienki A jak zaspalam to o 5:20 zadzwonił mąż ze miał koszmar ze go zostawiłam i poszłam sobie z innym. On czesto ma takie sny i czasem tonawet mi sie ochrzan dostaje a jz sie z tego smidje przeciez nie bede sie glumaczyc czego tak robie w jego snie. Ale do rana juz zasoac nie miglam.
za to korzystając z ślicznej pogody wyszłam na spacer koło domu i do babci poszłam na godzinkę. Czytałam że chyba ostatnia z grudniowej wczoraj urodziła przez cc. A moja sasiadke zostawili w szpitalu bo juz po terminie i leży. I się śmiejemy ze kolejne pokolenie będzie się razem bawić jak wnuczki do babć przyjadą. |
|
|
|
#3358 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Kiepsko spałam, mama mnie wczoraj nastraszyła że jej się coś źle śniło a że i bez tego mam "różne" myśli to mi jeszcze dołożyła.... Wstałam rano, poszłam na zakupy, zrobiłam sałatkę boczkowo-pieczarkową i posprzątałam w domu. Teraz poukładam ciuszki w komodzie żeby były rozmiarami posegregowane. A cesarek dużo teraz robią chyba wszędzie, nasza położna ubolewała że są i przypadki że kobiecie się nie chce pomęczyć przy porodzie sn i od progu żąda cc. I tak ja byłam z tych a teraz jak mi się odmieniło... Aż się każdy dziwi Jednak ciąża wiele zmienia w psychice kobiety. Mam nadzieje że u nas się uda sn i nie będzie tak źle. Teraz dumam co kupić jako pościel do wózka... chyba kliknę komplet miny tylko nie wiem z jakiej grubości i jaką podusię? Płaską czy taką zwykłą i się użyje później? Kocyk też taki 75x100 wezmę nie takie mały to posłuży... No i myślę nad szumisiem, sporo osób mi poleca i nie wiem czy warto wydać te 120zł na taki gadżet???? NanaR wszystkie najlepszego!!!!
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
heja
Wróciłam do domku ledwo co... kupiliśmy wózek Tak mi się podoba, że zaraz Was fotami zarzucę ![]() I dobrze, że się już zdecydowaliśmy, bo kupiliśmy po cenie z 2015 roku, a w sklepie nam powiedzieli, że wszystkie Tako poszły w górę o 200-300 zł... i że kilka innych firm również podniosło ceny i to tak, że oni sami są w szoku... więc jednak ceny lecą w górę i jak ktoś nie ma jeszcze wózka, to najlepiej jechać teraz i kupić jeszcze po starej cenie... bo jak się sklepy powyprzedają z towaru i zaczną zamawiać nowe od producenta, to niestety po wyższej cenie. Nana 100 lat !!!!!!!!!!!!!!!! Dużo zdrówka, bezproblemowego porodu i słodkiego dzieciątka
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Bryka mojej córy
Tako Moonlight Vela Marine |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

Oby wszystko było dobrze!
Zawsze to krok do przodu!!

mi odszedł w sobotę w niedziele druga cZesc a w niedziele wieczorem odeszły wody 

w 37tc ☺ powoli ogarnia mnie panika ze sobie nie poradzę :-( mam nadzieje ze to tylko hormony... miłego dnia dziewczyny!

Rozwalił mnie Twój tata
dzieć mały, 2,5 kg
Jednak jeszcze bym wolała nie już 
Ślub