|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Nadia ja podobnie nie mam nic przeciwko tesciowej i mam nadzieje ze nie bedzie niespodzianki ze strony mojego malenstwa i tesciowa bedzie na czas bo ma 1500km do pokonania..
A te dreszcze ktore mialas podobno czesto wystepuja..skutek zmeczenia i stresu..widzialam tez na jednym odcinku baby boom laske ktora miala takie dreszcze ze nie mogla przestac ruszac zebami a trzesla sie jak przy ataku padaczki..maz zawolal polozna bo nie wiedzial co sie dzieje. A polozna przyniosla kocyk i do niej mowila, uspokajala. Po 10 min przeszlo. Ja wlasnie obawiam sie ze nie rozpoznam ze to juz.. ale powiedzialam sobie ze jak tylko bede miala jakies podejrzenie ze to moga byc te skurcze to jade na ip..jak sie okaze ze falszywy alarm to nic sie przeciez nie stanie..chyba sa przyzwyczajeni do takich sytuacji nie? Dzisiaj moja kolezanka jedzie na wywolanie. Od terminu mija tydzien i nic..malemu sie nie spieszy.. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4202 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki, przy zalogowaniu sie na stronę pampers dostaje sie kod rabatowy za 25 zł na zakup pampersow na cały miesiąc (104 zł za 168 szt - 25zl to chyba dobra cena?)
|
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Co do cc czy sn to ja się ciesze, że mam wybór. I że jak akcja będzie dluga to nikt nie bedzie czekał na zbawienie tylko zrobią cc i po wszystkim. To jak z kp, niech każdy robi jak uważa. Dla mnie ani urodzenie sn ani kp to nie jest ósmy cud swiata i powód do dumy,bez jaj.
Misia nie przejmuj się ta glowką tylko się oszczedzaj. Moja koleżanka z tp 1 kwietna też ma nisko glówkę i niestety musiała juz isc na l4. Ale jesli szyjka długa i zamknieta to luz
|
|
|
|
#4205 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne to z tego pampersa ale szkoda ze rozmiary od 3 do 6.
do tego rozmiaru kupa czasu hehe |
|
|
|
#4207 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie pochlaniam tarta marchewke z jablkiem..smak dziecinstwa
![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, tego też nie rozumiem. Według mnie sn jest po prostu lepsze, zdrowsze itp. ale żeby być wielce dumną to też nie kumam. |
|
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4211 |
|
Zadomowienie
|
Malinka..przeczytalam twoja liste ze szpitala..no z ta suszarka to mnie zaskoczyla..do suszenia kroku po szyciu..ja za to mam na liscie w opcji lusterko do ulatwienia higieny krocza po szyciu..
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Kazdy ma swoje piorytety
ja na pewno bede dumna jak urodze sn. Jak sie nie uda to trudno.. bywa. Najwazniejsze dla mnie przy cc jest to zeby tata dostal dziecko do kangurowania od razu. |
|
|
|
#4214 | ||
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() Cytat:
.a co do brygadzistki (zapomniałam się wczoraj odnieść) to wredna jędza była. Ona potrafiła patrzyć prosto w oczy i kłamać bez zająknięcia. Nie jestem mściwa, ale chciałabym, żeby i ją w końcu jakaś sprawiedliwość dopadła. Niech zobaczy jak to jest być poniżanym! wiem, że po moim odejściu miała problemy- bo jak wspominałam- popaliłam mosty i już mi było obojętne co o mnie pomyślą. Podobno zastanawiano się, czy jej nie zdegradować. ostatecznie nie wiem jak się skończyło. Boziu, jak mi niedobrze ![]() 32, Ty wspominałaś wczoraj o jakichś woreczkach z rossmana . To na brudne pieluchy czy ogólne zwykłe woreczki?
|
|
#4215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zostawmy wybór każdej. Nie moja broszka jak kto rodzi, karmi i wychowuje. Ja mam swoje metody i tez miło jak nikt ich nie komentuje ;-)Wczoraj miałam wizyte i odrazu jestem spokojniejsza już wiem gdzie i jak będę rodzic i nawet kiedy mam się zgłosić na oddział :-D tylko jedno mnie przeraża bo termin na 21 marca a szpital już 10 wiec okropnie mi to czas skrocilo :-\ Mala waży 1520 gr. W 30 Tyg. Szyjka ok usg 4D mam na 25 stycznia.
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
A jeśli sn przebiegnie szybko, a kobieta po cc będzie dochodzić do siebie dłużej i boleśniej to kto ma większe prawa do dumy? Nie rozumiem myślenia tymi kategoriami. Nie udawajmy, że cc to nic takiego.
|
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
misia
a jak bedziesz miała cc to co? Gorszy gatunek kobiety? prosze dziewczyny zastanowcie sie co piszecie. Polowa z nas i tak pewnie bedzie miała cc. Może potem na watku bedziemy pisać, że o jak super, ja mialam sn i kp, mam być z czego dumna! A tamta nie bo ona karmi mm! Na prawdę, dla mnie większym dokonaniem są sukcesy w pracy czy mieszkanie, na które sama zapracuję niż to ktoredy wyjdzie moje dziecko. Aby urodziło się zdrowe. A dumna będę jak wychowam je na porządnego czlowieka. |
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle, że kiedy boli bardzo mocno to często jest za późno na te dwie opcje bo dziecko zazwyczaj jest już w kanale rodnym.. Chyba za wcześnie na ocenianie tego czy to powód do dumy skoro jeszcze się tego nie dokonało. 😉
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Monia dziwnie odbierasz posty albo szukasz czegos czego nikt nie napisal.
Powiedzialam ze bede dumna Z SIEBIE i dotyczy to mnie jak urodze sn. Jak urodze cc to bede szczesliwa ze mam dziecko przy sobie. Nie bede czula sie gorsza.. nie wiem gdzie to wyczytalas. Nie atakujmy sie za slowa ktore nawet nie padly :| nie wiem czego sie doszukujemy. Sn i cc to porody. Kazda rodzi jak chce, jak musi, jak sie uda. Kazda jest 100 % cudna mama. Ja chce sn - bede dumna ze dalam rade. Dotyczy to mnie. Cc ok - choc wiem ze to operacja, boje sie jej bardziej i tyle. Bez spiny laski .. |
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Na Polsat Cafe leci o porodach, kobiety rodzą. Jedna zaczęła cicho jęczeć, przyszedł lekarz i jej powiedział 'czemu pani krzyczy, nie jest Pani w lesie'
Moje obawy są coraz głębsze :-D
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, takimi stwierdzeniami jesteśmy o krok od tego stereotypowego 'cc to nie poród'. Masakra.
|
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko nikt tego nid napisal. Same sie nakrecamy!! Nie wiem po co
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Misia zgadzam się z Toba. Nigdzie nie ocenilam źle dziewczyn rodzących przez cc i sama liczę sie z taką opcją. Napisałam tylko, że jestem z siebie dumna, że dałam radę. Jak ktoś kto przez to nie przeszedł może to oceniać?
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Wprost nie, ale wydźwięk był właśnie taki. Odebrałam to tak jak Moniaaa. Ale ok, nie ma co się nakręcać, po prostu nie rozumiem.
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Misia
tak wiem na czym polega cc, miałam wykłady z anatomii z lekarzami. Pisałaś, że każdy ma inne priorytety. Zabrzmialo jakby urodzenie sn i duma z tego była dla Ciebie priorytetem. Ja tak to odebrałam. |
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec powiem jeszcze raz - nie mam nic do porodu cc
|
|
|
|
|
#4228 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez nie rozpatruje przezycia bolu porodowego jako powodu do dumy chociaz na pewno nim jest.. Rowniez nie umieszczam cesarki w kategoriach porazki. Kazdy ma swoje kryteria. Chce porodu naturalnego i jak sie uda to swietnie a jak nie to trudno i nie mam zamiaru czuc sie przez to gorzej. Chociaz sama nie odpuszcze i sie nie poddam tylko dlatego ze jestem zmeczona i ze nie mam sily.
Pamietal jak moj brat opowiadal o porodzie..nigdy wczesniej w jego glosie nie bylo takiej dumy i podziwu dla swojej zony jak wtedy. Pierwszy raz w zyciu slyszalam jak mu sie glos zalamal kiedy opowiadal o tym jak byla dzielna i jakie wrazenie wywarl na nim jej widok takiej cierpiacej i silnej. Zdziwilo mnie to bo on akurat nie nalezy ani do wylewnych ani do wrazliwych osob. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
W takim razie źle to odebralas. Nikt tu nikogo nie ocenia.. Łatwo jest źle kogoś zrozumieć przez tekst który nie wyraża emocji. Ale po co zaraz taki atak..?
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sn jest piorytetem DLA MNIE mam takie prawo i mam prawo byc z tego dumna to cos zlego?Ja nie pow ze cc to porazka dla kobiety Dla mnie nie bedzie. Ale chce sn i tyle |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

ja na pewno bede dumna jak urodze sn. Jak sie nie uda to trudno.. bywa. 

. To na brudne pieluchy czy ogólne zwykłe woreczki?