|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
I moze zmienmy temat..
![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4232 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na liście, któą znalazłąm na stronie szpitala jest dużo mniej niż na tej co robiłaś zdjęcie i chyba będę się tą krótszą kierować. Najwyżej mąż mi dowiezie coś, bo nie chcę obładowana jechać ![]() Tak czytam o proszkach/płynach do prania i polskie mamy we Francji na fb widzę, że polecają prać od razu w zwykłym proszku. Że tak położne im radziły. Siostra też mi wczoraj mówiła, żeby w zwykłym arielu prać i najlepiej. Ona tak robiła, bo te dla dzieci uczulały jej maluchy i się w sumie zastanawiam czy jest sens kupowania specjalnego proszku/plynu dla dzieci. Kupiłam sobie w fajnej cenie jakiś czas temu właśnie ariel i no nie wiem sama. Co myślicie? ogólnie po pierwszej butelce i tak się chciałam przerzucić na zwykły, więc może od początku tak zrobić i tylko dodatkowe płukanie włączyć i odrobinę płynu hipoalergicznego do płuania dać?? P.S coś na poprawę humoru ![]() https://www.facebook.com/ASRLegend/v...30817/?fref=nf
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nie powiedział, że cc to porażka.. Błagam Was dziewczyny.. Takie słowa zazwyczas płyną z ust dziewczyn po lub przed cc. CC to bardzo poważna operacja i strasznie się tego boję! Podziwiam dziewczyny, które z własnej woli się na nią decydują.
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
O tych proszkach to kazdy gada inaczej mnie to juz przerasta. Ja kupie karton loveli w biedrze i wszystjjo bede w niej prala lacznie ze swoimi ciuchami
|
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
Atak? To była obrona.
No ja też chcę sn, pisałam o tym wczoraj. Spoko, nie zrozumiałyśmy się po prostu |
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kallina gratuluję udanej wizyty ![]() Ja wczoraj już poszłam spać ale czytałam Wasze opinie o porodach. Ja nie umiem zdecydować co lepsze dla matki bo zarówno tu i tu są powikłania. Dla dziecka na pewno najlepsze jest SN jeśli nie ma przeciwwskazań bo się zdecydowanie lepiej adoptuje. Nie mam jeszcze jakiejś wizji swojego porodu i kompletnie o tym nie myślę nie dociera do mnie, że za 9-10 tygodni dzidek będzie już obok mnie i musi jakoś wyjść, płynę sobie na niebieskiej chmurce i fajnie jest ![]() Odnośnie przekonania o SN wszystko fajnie, każde towarzystwo ginekologiczne się zgodzi, że SN najlepiej. Zdziwiło mnie 1. że panuje opinia, że to lekarze chcą koniecznie CC, a ja słyszałam, że odwlekają o CC w nieskończoność decyzję i męczą kobiety. 2. Przekręcanie dziecka? jejku jakoś wydaje mi się straszne przekręcanie na siłę dziecka choćby w macicy- przecież można mu coś uszkodzić, nerw, splot barkowy chyba że kobieta skacze na piłce i ma nadzieję że się przekręci to rozumiem ale nie dałabym nikomu naciskać na macicę i coś w niej układać- no noga ręka, mózg na ścianie.Ale ja ginekologiem nie jestem także się kompletnie nie znam na porodach urodzę to będę mogła napisać ale też tylko o sobie bo każdy jest inny.Myślę, że każda z Nas i tak nie przewidzi jaki poród ją czeka więc jak się na nic nie nastawiam, będzie jak będzie, przeżyję ![]() Darkanddark ja myślę, że można się drzeć czasami się zastanawiam czy kobiety krzyczą ze strachu czy bólu ale chyba jedno i drugie. Nadia z tych dwóch to chyba Bebetto Nico bym brała Duma- po porodzie SN czy CC, moim zdaniem kobieta ma prawo być dumna z siebie z jakiego tylko chce powodu, poczucie własnej wartości jest bardzo ważne zwłaszcza u kobiety która zaczyna przygodę z dzidkiem i też napiszę, że i CC i SN wymaga dużo wysiłku od kobiety i dla mnie są one traktowane na równi, zależy od tego jak będzie kobiecie dane urodzić.Bożena- wczoraj ogarnęłam ale już na ślepo ![]() Bonku Ty się nic nie martw, rodzisz w Pro-familii a nie w rzeźni tam sa ludzie na poziomie, jak nie będzie postępu porodu to Cię wyślą na CC i tyle, a jak będziesz ładnie rodziła SN to położne są bardzo miłe i cierpliwe i na pewno Cię zmobilizują do wydania Leona na świat Malinka gratuluję skończonych tygodni. Robi się coraz poważniej ![]() Wy zmieniacie temat a ja dopiero doczytałam gaduły Was
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
I tak wszystko wina Olgietki, przyszła i rozsiała
|
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno w biedrze sa jakies promo na dady - jakby ktoras chciala
|
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przedwczoraj, też na ślepo i czuję, że słabo wyszło
|
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i bądź tu mądra.. Chyba w poniedziałek zapytam położnej o to.. Mira od wtorku do 30.01 w Carrefour będzie "Les 15 jours bebe" i ma być dużo promocji na artykuły dziecięce, jakieś chusteczki, ubranka, płyny, nawet wózki widziałam w ulotce Ale jak nie masz karty to 5min i Ci wyrobią na miejscu
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przy Zuzi pralam 3 miesiące w dziecięcym proszku a potem w zwykłym sensitive ,nigdy nie bylo problemów skórnych,wysypek,teraz spróbuje tak samo.
Ja chce do ikei
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez chce do Ikea! I niech mi tż swoją kartę zostawi plis :-D
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
ja, ja chcę do Ikei
dokładnie ale zawsze to przegadałyśmy temat ![]() w razie czego możesz powiedzieć, że taki był zamysł i teraz tak jest modnie ![]() mój też zadowolony, że w końcu ogarnęłam podwozie ![]() Misia ja będę prała w płynie Lovela i mam też proszek Lovela (co dostałam za darmochę) to też wykorzystam Mam nadzieję, że dzidek nie będzie alergikiem. Dziewczyny fajny link mojej znajomej z PF http://prozdrowie.pro-familia.pl/bez...wszy-krok.html
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
A i jeszcze kiedyś była rozmowa o tych kartach rossnę i marudziłam że nic nie dostałam. Dopiero w tym tygodniu, dawno po pierwszych zakupach dostałam maila, że mam się zgłosić i wziąć z półki oliwkę za grosz
|
|
|
|
#4249 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja chce takie znieczulenie zeby urodzić sn i nic nie czuć
tylko słyszeć teraz przyj bo jest skurcz serio? Ja nie czuje i żeby mnie nie nacieli hahaPorody porodami najwięcej napiszemy po fakcie ale nic mnie tak nie wkurza na fejsie jak laska ktora urodzi dziecko dodaje non stop jego zdjęcia.. Kąpiel, ubabrany kaszką pierwszy ząb galeria ciuszków codziennie fotka bo inne wdzianko to na szafce to na podłodze masakra rozumiem od czasu do czasu ale mam takie koleżanki co codziennie zdaja relacje z zycia dziecka jakby to kogoś obchodzilo kiedys widziałam taki demotywator ze kobiety które ciągle dodają zdjęcia swoich dzieci po prostu nic w zyciu więcej nie osiagnely moze to obraźliwe dla kogoś ale takie mam zdanie
|
|
|
|
#4250 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
|
|
#4251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() polecam z lusterkiem ![]() JA!! a najbliższa ikea w Warszawie
Edytowane przez trzydziescidwa Czas edycji: 2016-01-09 o 12:39 |
||
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Bonku mam taka kolezanke ktora co 4 dni wrzuca foty swojej corki po 50 zdjec!!!
w tej samej pozie ino miny inne haha Mnie tez to slabi. Kupilam stanik do karmienia, powiem Wam cudny. W tej hurtowni w Bielsku - mozna tam mierzyc. Wrzucam foto |
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh... nie taki był mój zamysł. Nigdy nie powiem, że CC nie jest porodem. Uważam po prostu, że w Polsce jest nadużywane.
Koniec tematu z mojej strony. Jeszcze tylko każdej życzę takiego porodu, jakiego pragnie! ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- świetny! Ja też chyba coś zamówię w Polsce i mama mi przywiezie. Przylatuje do mnie dwa tygodnie przed planowanym tp.
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Posty jednej już zablokowałam, bo żyć się nie dało, a tą drugą jeszcze znoszę bo czasem w tym wszystkim wrzuci coś ciekawego
|
|
|
|
|
#4255 |
|
Wtajemniczenie
|
Emmaaa ja chce do Ikei!!! Mam w planach zakupy mężowe dzisiaj i wcale mi sie nie chce taka gruba po sklepach chodzić i nic nie kupic bo w malo rzeczy sie mieszczę
ale kupiłam dzis w Auchan 2koszule nocne po 15zl czarna i szara nadruk idealny dla mnie a ja na olx juz zamówilam używane po 30 i 25zl
|
|
|
|
#4256 |
|
Rozeznanie
|
Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Nie doczytałam ale 3 juz od 4 kg jest wiec w zależności jakie nam sie maluchy urodzą, moze niebawem beda potrzebne. A co do proszków to ja wypralam wszystko dzieciowe w kapsułkach ariela. Jak bedzie cos nie teges to wtedy kupie lovelle i będę prac jeszcze raz.
Edytowane przez sowa2806 Czas edycji: 2016-01-09 o 12:50 |
|
|
|
#4257 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dużo zapłaciłaś?---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do zdjęć ja już znajomym powiedziałam, że jakbym jakimś cudem przegięła lub jakby nie dało się ze mną rozmawiać o niczym innym niż dziecko i ulewania to mają mnie zdrowo opieprzyć |
|
|
|
|
#4259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Misia piękny stanik, ja widziałam wczoraj u siebie stacjonarnie za 79zł do karmienia takie ładne nawet ![]() Idę się Dziewczyny ogarniać i jadę po łóżeczko
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
75 zl. A lezy super
fajna firma mierzylam sporo od nich - na razid wzielam jeden ale wroce po kolejne. Ten mam 70 G
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

nie dociera do mnie, że za 9-10 tygodni dzidek będzie już obok mnie i musi jakoś wyjść, płynę sobie na niebieskiej chmurce i fajnie jest
chyba że kobieta skacze na piłce i ma nadzieję że się przekręci to rozumiem ale nie dałabym nikomu naciskać na macicę i coś w niej układać- no noga ręka, mózg na ścianie.

ale zawsze to przegadałyśmy temat
. To na brudne pieluchy czy ogólne zwykłe woreczki?
a najbliższa ikea w Warszawie