|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Kasiulenkowo
![]() Uaoo to się Tz postarał ![]() Dotka co się stało? Paznokcie obcinaliscie?
|
#4562 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
czy ktoś ogarnia pierwszy post zeby potem przekazać info Uaoo jak już dojdzie do siebie? bo ja juz się gubie kto kiedy rodził
|
|
|
|
#4563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pilnowałam go, chodziłam na kazde pobranie krwi, nie oddawałam pod opieke w nocy bo słyszałam o przypadkach ze szczepia rutynowo. Mój mąż i jego rodzina nie byli szczepieni na nic i sa zdrowi jak ryby. No i on nie wyraza zgody na szczepienia wcale. Ja chciałam odroczyc min do 2 lat ale o tym bedziemy pozniej rozmawiac. Narazie o tym nie myśle, mały jest zdrowy dostał 10 punktów, nie było z nim zadnych problemow. |
|
|
|
|
#4564 | |
|
Raczkowanie
|
Śliczny
Cytat:
![]() Ja wczoraj byłam na pierwszym ktg. Skurczy zero, ale o dziwo na wizycie u lekarza okazało się, że szyjka zmiękła i się skróciła. Kupiłam polecaną przez Was piłkę z Lidla i potwierdzam - jest super!
|
|
#4565 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz...
Gratuluję wszystkich porodów
Cudne te nasze wątkowe dzieciaczki Podczytuję Was ale ze znalezieniem chwili na odpisanie jest już gorzej. U nas wszystko oki Poznaliśmy się troszkę i już mniej więcej wiem czego się mogę spodziewać ![]() Oluś nadal jest grzeczniutki. W nocy z reguły mamy dwie przerwy na karmienie i kupę, z czego jedną taką dłuższą, ale nie wiem dlaczego. W cyckach mam taki nawał mleka, że nie ogarniam jak i skąd. Aż bolą Raz dziennie sobie odciągam pokarm, bo mały nie jest w stanie przejeść tego wszystkiego, a ja sobie chociaż chwilowo mogę ulżyć. Nie mogę się doczekać, kiedy to wszystko się unormuje... Wczoraj mieliśmy wycieczkę do szpitala, bo troszkę Oluś zżółkł i badali mu poziom bilirubiny przez skórę i z krwi, ale na szczęście z krwi wyszło 10,1 i nie musiałam go zostawiać na naświetlanie. Mamy tylko obserwować czy nie robi się bardziej żółty. |
|
|
|
#4567 |
|
Zadomowienie
|
Niepozorna uważaj z odciąganiem bo ja od tego sobie pogorszyłam. Jak czujesz ze sie zbiera to namaczaj pieluchy i do zamrazarki to wycisza troche.
A dajesz mu z jednej piersi czy z dwóch na jedno karmienie? bo ja nadal nie wiem czy dobrze robie |
|
|
|
#4568 |
|
Zadomowienie
|
Lune dziękuję za informacje! Bardzo mi właśnie zależy na informacjach jak to wygląda w praktyce
jak ktoś z nieszczepiących będzie miał jakieś informacje czy rady to piszcie proszę
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Malla Mi ja ogarnęła juz wszystko. Tylko jednego nie wiem, kiedy joannarol urodziła? 6 czy 7?
|
#4570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Moja mała przyszła na świat jakoś koło 19.30 , duża dzidzia bo waży 3.750, na całe szczęście dostała 10 pkt." |
|
|
|
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Taaak, przy ostatnim mi ruszył ręką i ucięłam kawałek naskórka, lała się krew okropnie :/
Młody na szczęście nie bardzo wzruszony, bardziej go wkurzyło, że go trzymam nieruchomo, niż że się krew leje. Cytat:
A co do koleżanki - nie jest to prawda. Dziecko je, jak skończy to zawsze proponuję drugą pierś, bo może chcieć jeszcze. U mnie mały początkowo jadł z obu piersi po 15 minut. teraz je 15 minut z jednej i koniec jedzenia. |
|
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daje mu z dwóch. Właśnie czytałam w internecie o tych zimnych okładach i muszę spróbować
|
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie lulamy
ImageUploadedByWizaz Forum1452347370.235993.jpg |
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Tez czytałam ten post ale nie wiem o której go napisała, bo mi się godziny nie wyświetlają. To wpisze 7. najwyżej sie później zmieni
zaraz wszystko uzupełnię.---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Na nawał polecam zimne okłady z liści kapusty oraz odciąganie ręką mleka do zlewu.
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka to samo zrobilam przy corce, ryczalam jak bobr wtedy
od tamtej pory do obcinania polecam zdecydowanie nozyczki zamiast cazek ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Maly pojadl i spi jest naprawde grzeczny! Jak jutro waga bedzie ok to wychdzimy |
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken, pamiętam Twoją historię
|
|
|
|
#4577 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uff to dzieki, nie jestem w tym sama A ja myślałam że to tylko mi sie tak leje ![]() Mąż mówi na mnie Pamela hehe ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Wyobrazcie sobie ze tesciowa z tesciem przyjechali do Warszawy 100km zeby jej okulary wykupic. Zjedli obiad u siostry meza. I maz dzwoni do ojca i mowi jak juz jestescie to przyjedzcie w odwiedziny. No i przyjechał sam ojciec bo nie zadzwonilismy do NIEJ. ![]() maz zadzwonil i sie pyta co wnuka nie chcesz zobaczyc myslales ze razem bedziecie. A ona mowi ja poszlam po okulary, jeszcze bedzie nie jedna okazja. |
||
|
|
|
#4578 |
|
Zadomowienie
|
ZUKzeN jeszcze wczas po cc i mozesz miec niewiele pokarmu. Cierpliwości
UaOO No to waga konkretna... A my jeszcze do 3 kg nie dobiliśmy ![]() RUSSIAN w lodowce, na regale miedzy książkami, w kanapie, w koszu na brudne ciuchy juz tel miałam ale w śmietniku... ![]() LUNE bez przesady... Jak masz dziecko nadal głodne to masz mu drugiego cyca nie dać? Głupota... Dziecko raz zje mniej raz wiecej i bedzie potrzebować zjesc z obu piersi... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam takie cisnienie z obu ze przed karmieniem leci ciurkiem taki wodnisty pokarm, najczesciej do zlewu bo nie ogarniam |
|
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Lune mi położna zalecala karmić z dwóch, 10 min z jednej 10 z drugiej. No chyba ze je dłużej to sobie podzielić. Mi też się tak leje zanim mały złapie to czasem go oblewa.
Kasiulenkowo powodzenia. Dotka każdemu może się zdarzyć, ja jeszcze nie obcinalam boje się. Byłam na zakupach bo wszystko na mnie wisi. mały został na karmiony i za nim wróciliśmy to nie zdążył się obudzić. Mój mały śpioch. |
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest, z czasem się to unormuje. Ja się bałam, że będę musiała odciągać tę drugą laktatorem, ale nie, z czasem się to unormowało. Owszem, przed karmieniem jest czasem nabrzmiała, ale młody sobie radzi. Ja nie wylewam, bo to pierwsze mleko to jest 'picie', a dopiero potem leci bardziej treściwy pokarm, ale i ten i ten jest dziecku potrzebny.
|
|
|
|
#4582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4583 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga pochwal się co fajnego kupiłas?
|
#4584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4585 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasza Czarnula odzywala się rano a teraz cisza. Czyżby Pola postanowiła w końcu wyjsc???
Niepozorna ale masz slodkiego synka
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2016-01-09 o 16:02 |
|
|
|
#4586 |
|
Zadomowienie
|
A to moj ssak
|
|
|
|
#4587 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz...
LUNE jak czujesz ze teraz pierś jest juz pełna i nie wytrzymasz do kolejnego karmienia to ściąg mleczko
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Nie ma sie co bać nadprodukcji narazie... Codziennie dziecko potrzebuje 10ml wiecej- aż do 8 doby chyba rosnie ilośc jaka dziecko zjesc ma- za 1-2tyg sie to unormuje wszystko Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz..
Lune, bo na tym etapie może tak być, że pierś się przepełnia, tak jak pisałam - potem się to unormuje
![]() Odciągnij troszkę jak nie dajesz rady. |
|
|
|
#4589 |
|
Raczkowanie
|
Kolejny słodziak
Przez te zdjęci już się nie mogę doczekać, aż zobaczę swojego.
|
#4590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś trafiłam na zestawienie co do wzw - chyba we wszystkich krajach europejskich ta 1 dawka jest podawana w 2-3 miesiącu życia Cytat:
![]() I gratuluje dziewczynom porodów ![]() uuao, a rodziłaś sn czy cc? tak z ciekawości pytam bo chyba nie pisałaś?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

08.09.2012 

Raz dziennie sobie odciągam pokarm, bo mały nie jest w stanie przejeść tego wszystkiego, a ja sobie chociaż chwilowo mogę ulżyć. Nie mogę się doczekać, kiedy to wszystko się unormuje... 

od tamtej pory do obcinania polecam zdecydowanie nozyczki zamiast cazek

21.06.2014r.